Motorflyging

flyging med fly med motor
(Omdirigert fra «Motorfly»)

Motorflyging er "flyging med fly med motor" og er betegnelsen på en av luftsportsgrenene som organiseres av Norges Luftsportforbund (NLF). Det er i Norge 59 motorflyklubber tilsluttet NLF med tilsammen ca. 4000 medlemmer (i 2008). Av disse er det ca. 1500 sertifiserte utøvere av motorflyging, dvs. personer som innehar privatflygersertifikat.

Flyene som benyttes er i det vesentlige enmotors småfly med fra ett til fire seter. Fly fra produsentene Piper og Cessna er de mest vanlige.

Konkurranseformene innen motorflyging er; navigasjonskonkurranse, landingskonkurranse, akroflyging/aerobatikk (på engelsk aerobatics), presisjonsflyging, rally flyging, air racing og pylon air racing. De to siste disiplinene utøves ikke i Norge. Det internasjonale luftsportsforbundet Fédération aéronautique internationale (FAI) fastsetter internasjonale regler for konkurranser og rekorder og tildeler VM og EM. Norge var arrangør av VM i presisjonsflyging i Skien i 1983. Det arrangeres årlig NM i akroflyging og presisjonsflyging.

Se også rediger