Michael Des Barres

britisk skuespiller og sanger
Michael Des Barres
Michael Des Barres at the Chiller Theatre Expo 2017.jpg
Født24. januar 1948Rediger på Wikidata (72 år)
LondonRediger på Wikidata
Ektefelle Pamela Des Barres (19771991)Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger-låtskriver, sanger, filmskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerPopmusikk
InstrumentVokal
Aktive år1960
Nettstedhttp://michaeldesbarres.com/
IMDbIMDb

Michael Des Barres (født 24. januar 1948 i London) er en engelsk skuespiller og musiker. Han er kjent som den svært kreative leiemorderen Murdoc fra TV-serien MacGyver.

KarrièreRediger

Han første filmrolle var som en av skoleelevene i klassikeren To Sir, With Love (1967). Etter en rekke andre filmer og gjesteroller på britisk TV, konsentrerte han seg etter hvert mer om musikken.

Des Barres var vokalist i glamrock-bandet Silverhead fra 1972 til 1974. Silverhead spilte inn to studioalbum som ble utgitt av Deep Purples eget plateselskap, Purple Records.

Etter å ha flyttet til Los Angeles dannet han bandet Detective sammen med Michael Monarch (Steppenwolf) i 1975. Detective ga ut to album på Led Zeppelins plateselskap Swan Song i 1977.

Des Barres første solo-album, I'm Only Human, ble utgitt i 1980.

I 1982 dannet han bandet Chequered Past sammen med blant annet Steve Jones (Sex Pistols) og Nigel Harrison og Clem Burke fra Blondie. Chequered Past turnerte en del i USA og ga ut et album i 1984.

Året etter, i 1985, fikk Des Barres det store musikalske gjennombruddet som vokalist på sommerturnéen til Duran Duran-sideprosjektet The Power Station, etter at bandets vokalist, Robert Palmer, nektet å turnere. Power Station spilte blant annet på den gigantiske Live Aid-konserten i Philadelphia med Des Barres som vokalist.

I 1986 kom Des Barres' andre solo-album, Somebody Up There Likes Me.

Siden har han fokusert mest på skuespillerkarrieren, og har blant annet hatt roller i Kapring på åpent hav, Mulholland Drive og The Man From Elysian Fields. På TV har han dukket opp i episoder av Seinfeld, Frasier og Alias.

I alt har Michael Des Barres vært med i over 30 filmer og hatt gjesteroller i over 100 TV-serie-episoder.

Samtidig har han fortsatt å produsere og skrive låter for andre artister, og opptrer fortsatt med forskjellige rockeband i Los Angeles, gjerne sammen med kompisen, Steve Jones, fra Sex Pistols.

DiskografiRediger

SoloalbumRediger

  • 1980: I'm Only Human
  • 1986: Somebody Up There Likes Me

Med SilverheadRediger

  • 1972: Silverhead
  • 1973: 16 and Savaged
  • 1975: Live at the Rainbow

Med DetectiveRediger

  • 1977: Detective
  • 1977: It Takes One to Know One
  • 1978: Live from the Atlantic Studios

Med Chequered PastRediger

  • 1984: Chequered Past

Med The Michael Des Barres BandRediger

  • 2012: Carnaby Street
  • 2013: Hot n Sticky Live

FilmografiRediger

FilmRediger

  • 1967: De ustyrlige (To Sir, with Love) … Williams
  • 1971: I, Monster … Boy in Alley
  • 1985: Ghoulies … Malcolm Graves
  • 1989: Pink Cadillac … Alex
  • 1992: Waxwork II: Lost in Time … George
  • 1992: Kapring på åpent hav (Under Siege) … Domiani
  • 1997: Poison Ivy: The New Seduction … Ivan Greer
  • 1999: The Hungry Bachelors Club … Mr. Spinner
  • 1999: Sugar Town … Nick
  • 2001: Mulholland Drive … Billy
  • 2001: The Man from Elysian Fields … Nigel Halsey
  • 2002: Ocean Park … Gower
  • 2004: Catch That Kid … Brisbane
  • 2012: California Solo … Wendell

FjernsynRediger

  • 1985: Miami Vice … Seg selv m/The Power Station («Whatever Works»)
  • 1987–91: MacGyver … Murdoc
  • 1988: Miami Vice … Shane DuBois («Baseballs of Death»)
  • 1991–93: The New WKRP in Cincinnati … Jack Allen
  • 1993: Seinfeld … Restaurateur («The Smelly Car»)
  • 1994: Supermann (Lois & Clark: The New Adventures of Superman) … Lenny Stoke Episode: "«Wall of Sound»"
  • 1996–97: Melrose Place … Arthur Field
  • 1997: JAG … King Josif («Washington Holiday»)
  • 2002: My Guide to Becoming a Rock Star … Eric Darnell
  • 2002: Gilmore Girls … Claude Clemenceau («A Deep-Fried Korean Thanksgiving»)
  • 2002: Charmed … Dark Priest («We're Off to See the Wizard»)
  • 2004: Dead Like Me … Gideon Jeffries («In Escrow»)
  • 2004: JAG … Howie Black («Trojan Horse»)
  • 2005: Alias … Miles Devereaux («The Index»)
  • 2012: NCIS … Del Finney ("«Phoenix»)
  • 2014: CSI: Crime Scene Investigation … Marty «The Cat» Kirch («Long Road Home»)
  • 2018: MacGyver (2016–) … Nicholas Helman («Murdoc + Handcuffs»)

Eksterne lenkerRediger