Michael Des Barres

britisk skuespiller og sanger

Michael Des Barres (født 24. januar 1948 i London) er en engelsk skuespiller og musiker. Han er kjent som den svært kreative leiemorderen Murdoc fra TV-serien MacGyver.

Michael Des Barres
Michael Des Barres at the Chiller Theatre Expo 2017.jpg
Født24. januar 1948[1]Rediger på Wikidata (73 år)
London, Stor-London[2]Rediger på Wikidata
Ektefelle Pamela Des Barres (19771991)Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger-låtskriver, sanger, filmskuespiller, skuespiller[2]Rediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerPopmusikk
InstrumentVokal
Aktive år1960
Nettstedhttp://michaeldesbarres.com/
IMDbIMDb

KarrièreRediger

Han første filmrolle var som en av skoleelevene i klassikeren To Sir, With Love (1967). Etter en rekke andre filmer og gjesteroller på britisk TV, konsentrerte han seg etter hvert mer om musikken.

Des Barres var vokalist i glamrock-bandet Silverhead fra 1972 til 1974. Silverhead spilte inn to studioalbum som ble utgitt av Deep Purples eget plateselskap, Purple Records.

Etter å ha flyttet til Los Angeles dannet han bandet Detective sammen med Michael Monarch (Steppenwolf) i 1975. Detective ga ut to album på Led Zeppelins plateselskap Swan Song i 1977.

Des Barres første solo-album, I'm Only Human, ble utgitt i 1980.

I 1982 dannet han bandet Chequered Past sammen med blant annet Steve Jones (Sex Pistols) og Nigel Harrison og Clem Burke fra Blondie. Chequered Past turnerte en del i USA og ga ut et album i 1984.

Året etter, i 1985, fikk Des Barres det store musikalske gjennombruddet som vokalist på sommerturnéen til Duran Duran-sideprosjektet The Power Station, etter at bandets vokalist, Robert Palmer, nektet å turnere. Power Station spilte blant annet på den gigantiske Live Aid-konserten i Philadelphia med Des Barres som vokalist.

I 1986 kom Des Barres' andre solo-album, Somebody Up There Likes Me.

Siden har han fokusert mest på skuespillerkarrieren, og har blant annet hatt roller i Kapring på åpent hav, Mulholland Drive og The Man From Elysian Fields. På TV har han dukket opp i episoder av Seinfeld, Frasier og Alias.

I alt har Michael Des Barres vært med i over 30 filmer og hatt gjesteroller i over 100 TV-serie-episoder.

Samtidig har han fortsatt å produsere og skrive låter for andre artister, og opptrer fortsatt med forskjellige rockeband i Los Angeles, gjerne sammen med kompisen, Steve Jones, fra Sex Pistols.

DiskografiRediger

SoloalbumRediger

  • 1980: I'm Only Human
  • 1986: Somebody Up There Likes Me

Med SilverheadRediger

  • 1972: Silverhead
  • 1973: 16 and Savaged
  • 1975: Live at the Rainbow

Med DetectiveRediger

  • 1977: Detective
  • 1977: It Takes One to Know One
  • 1978: Live from the Atlantic Studios

Med Chequered PastRediger

  • 1984: Chequered Past

Med The Michael Des Barres BandRediger

  • 2012: Carnaby Street
  • 2013: Hot n Sticky Live

FilmografiRediger

FilmRediger

  • 1967: De ustyrlige (To Sir, with Love) … Williams
  • 1971: I, Monster … Boy in Alley
  • 1985: Ghoulies … Malcolm Graves
  • 1989: Pink Cadillac … Alex
  • 1992: Waxwork II: Lost in Time … George
  • 1992: Kapring på åpent hav (Under Siege) … Domiani
  • 1997: Poison Ivy: The New Seduction … Ivan Greer
  • 1999: The Hungry Bachelors Club … Mr. Spinner
  • 1999: Sugar Town … Nick
  • 2001: Mulholland Drive … Billy
  • 2001: The Man from Elysian Fields … Nigel Halsey
  • 2002: Ocean Park … Gower
  • 2004: Catch That Kid … Brisbane
  • 2012: California Solo … Wendell

FjernsynRediger

  • 1985: Miami Vice … Seg selv m/The Power Station («Whatever Works»)
  • 1987–91: MacGyver … Murdoc
  • 1988: Miami Vice … Shane DuBois («Baseballs of Death»)
  • 1991–93: The New WKRP in Cincinnati … Jack Allen
  • 1993: Seinfeld … Restaurateur («The Smelly Car»)
  • 1994: Supermann (Lois & Clark: The New Adventures of Superman) … Lenny Stoke Episode: "«Wall of Sound»"
  • 1996–97: Melrose Place … Arthur Field
  • 1997: JAG … King Josif («Washington Holiday»)
  • 2002: My Guide to Becoming a Rock Star … Eric Darnell
  • 2002: Gilmore Girls … Claude Clemenceau («A Deep-Fried Korean Thanksgiving»)
  • 2002: Charmed … Dark Priest («We're Off to See the Wizard»)
  • 2004: Dead Like Me … Gideon Jeffries («In Escrow»)
  • 2004: JAG … Howie Black («Trojan Horse»)
  • 2005: Alias … Miles Devereaux («The Index»)
  • 2012: NCIS … Del Finney ("«Phoenix»)
  • 2014: CSI: Crime Scene Investigation … Marty «The Cat» Kirch («Long Road Home»)
  • 2018: MacGyver (2016–) … Nicholas Helman («Murdoc + Handcuffs»)

ReferanserRediger

  1. ^ Det tyske nasjonalbibliotekets katalog, GND-ID 142197769, besøkt 28. mai 2020
  2. ^ a b Det tyske nasjonalbibliotekets katalog, GND-ID 142197769, besøkt 10. juni 2020

Eksterne lenkerRediger