Michael Connelly

amerikansk skribent

Michael Connelly (født 21. juli 1956 i Philadelphia, USA) er en amerikansk forfatter, mest kjent for sine bøker om politimannen Hieronymus «Harry» Bosch fra Los Angeles. Han har bakgrunn som kriminalreporter, blant annet for Los Angeles Times og for sitt arbeid der fikk han Pulitzer-prisen.

Michael Connelly
MConnelly.jpg
Født21. juli 1956[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (65 år)
Philadelphia, USA[5][6][7][8][9][10]
Beskjeftigelse
9 oppføringer
Utdannet ved University of FloridaRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
MorsmålEngelsk
SpråkEngelsk[15][16][17][18]
Utmerkelser
9 oppføringer
Edgar-prisene, Premio Bancarella, Grand Prix de Littérature Policière (1990), Pulitzer Prize for Investigative Reporting, Cartier Diamond Dagger (2018), The Anthony Awards (1999)[19], The Anthony Awards (2003)[20], The Anthony Awards (2009)[20], The Barry Awards (1998)Rediger på Wikidata
Debuterte1992
Aktive år1992
Nettstedhttp://www.michaelconnelly.com/
IMDbIMDb

BibliografiRediger

  • The Black Echo (1992)
  • The Black Ice (1993)
  • The Concrete Blonde (1994) Norsk tittel: Betongblondinen
  • The Last Coyote (1995) Norsk tittel: Den siste coyote
  • The Poet (1996)
  • Trunk Music (1997) Norsk tittel: Mannen i bagasjerommet
  • Blood Work (1998) Norsk tittel: Blodspor
  • Angels Flight (1999) Norsk tittel: Angels Flight
  • Void Moon (2000) Norsk tittel: Fritt Fall
  • A Darkness More Than Night (2001) Norsk tittel: Mørkere enn natten
  • City of Bones (2002) Norsk tittel: Knokkelbyen
  • Chasing the Dime (2002)
  • Lost Light (2003)
  • The Narrows (2004) Norsk tittel: Malstrøm
  • The Closers (2005) Norsk tittel: Siste skanse
  • The Lincoln Lawyer (2005) Norsk tittel: Loven i en Lincoln 2009 ISBN 9788205391277
  • Echo Park (2006) Norsk tittel: Echo Park
  • Crime Beat (2006)
  • The Overlook (2007)
  • The Brass Verdict (2008) Norsk tittel: Utenfor loven
  • The Scarecrow (2009)
  • 9 Dragons (2009) Norsk tittel: Ni drager
  • The Reversal (2010) Norsk tittel: Den andre siden av loven
  • The Fifth Witness (2011) Norsk tittel: Det femte vitnet
  • The Drop (2011)[21]
  • The Black Box (2012)[22]
  • The Gods of Guilt (2013)
  • The Burning Room (2014)

ReferanserRediger

  1. ^ a b Svensk Filmdatabas, SFDb-person-ID 306627, www.svenskfilmdatabas.se, besøkt 13. januar 2019[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b c Autorités BnF, BNF-ID 12312358s, catalogue.bnf.fr, besøkt 13. januar 2019[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Internet Speculative Fiction Database, ISFDB forfatter-ID 36728, www.isfdb.org, besøkt 13. januar 2019[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Babelio, Babelio forfatter-ID 2771, www.babelio.com, besøkt 13. januar 2019[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ Deutsche Nationalbibliothek; Staatsbibliothek zu Berlin; Bayerische Staatsbibliothek; Østerrikes nasjonalbibliotek, Gemeinsame Normdatei, Wikidata Q36578, https://gnd.network/ 
  6. ^ https://portal.dnb.de/opac.htm?method=simpleSearch&cqlMode=true&query=nid%3D123668352; Gemeinsame Normdatei; GND-ID: 123668352; besøksdato: 13. januar 2019.
  7. ^ https://www.imdb.com/name/nm0175093/; Internet Movie Database; besøksdato: 13. januar 2019; IMDb-nummer: nm0175093.
  8. ^ https://www.csfd.cz/tvurce/72307; ČSFD; besøksdato: 13. januar 2019; ČSFD person-ID: 72307.
  9. ^ https://www.babelio.com/auteur/-/2771; besøksdato: 13. januar 2019; Babelio forfatter-ID: 2771.
  10. ^ http://www.isfdb.org/cgi-bin/ea.cgi?36728; Internet Speculative Fiction Database; ISFDB forfatter-ID: 36728; besøksdato: 13. januar 2019.
  11. ^ a b Gemeinsame Normdatei, GND-ID 123668352, portal.dnb.de, besøkt 13. januar 2019[Hentet fra Wikidata]
  12. ^ a b c ČSFD, www.csfd.cz, ČSFD person-ID 72307, besøkt 13. januar 2019[Hentet fra Wikidata]
  13. ^ a b c Internet Movie Database, IMDb-nummer nm0175093, www.imdb.com, besøkt 13. januar 2019[Hentet fra Wikidata]
  14. ^ Tsjekkias nasjonale autoritetsdatabase, NKC-identifikator jo2004213785, aleph.nkp.cz, besøkt 13. januar 2019[Hentet fra Wikidata]
  15. ^ http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb12312358s; Autorités BnF; besøksdato: 10. oktober 2015; BNF-ID: 12312358s.
  16. ^ https://viaf.org/viaf/19745715/; Virtual International Authority File; besøksdato: 13. januar 2019; VIAF-ID: 19745715.
  17. ^ http://id.loc.gov/authorities/names/n91020332.html; Library of Congress autoritets-ID: n91020332; besøksdato: 13. januar 2019.
  18. ^ https://www.idref.fr/032013000; besøksdato: 13. januar 2019; SUDOC: 032013000.
  19. ^ www.bouchercon.com[Hentet fra Wikidata]
  20. ^ a b www.bouchercon.com[Hentet fra Wikidata]
  21. ^ http://www.michaelconnelly.com/novels/thedrop/
  22. ^ http://www.michaelconnelly.com/novels/theblackbox/

Eksterne lenkerRediger