Merete Morken Andersen

norsk forfatter, redaktør og litteraturkritiker
Merete Morken Andersen
MereteMorkenAndersen.jpg
Merete Morken Andersen
Født24. juli 1965 (54 år)
Bergen
Utdannet ved Universitetet i Bergen
Beskjeftigelse Skribent, redaktør, litteraturkritiker, journalist, barnebokforfatter
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Amalie Skram-prisen (2003), Kritikerprisen (2002)

Merete Morken Andersen (født 24. juli 1965 i Bergen) er en norsk forfatter, litteraturkritiker og redaktør.

Andersen er utdannet cand.philol. med hovedfag i litteraturvitenskap fra Universitetet i Bergen, og har gjennomført forfatterstudiene ved Høgskolen i Telemark – Bø og Skrivekunst-akademiet i Hordaland i Bergen. Hun har arbeidet som forlagsredaktør i forlaget Aschehoug og faglig leder for Aschehougs forfatterskole. I perioden 199297 var hun var redaktør i litteraturtidsskriftet Vinduet. Hun er førstelektor i fagiltterær skriving ved Universitetet i Sørøst-Norge. Merete Morken Andersen ble tildelt Kritikerprisen 2002 for romanen Hav av tid. Romanen er senere oversatt til flere språk, inkludert dansk, engelsk, italiensk, nederlandsk, tyrkisk og tysk.

BibliografiRediger

  • 1988Fraroman
  • 1991Broren min løper – roman
  • 1995Ibsenhåndboken – om Henrik Ibsens dramatikk
  • 1996Dronningen etter badet – roman
  • 1997Fiendens musikk dikt
  • 1998Livsritualer – om Cecilie Løveids dramatikk
  • 2002Hav av tid – roman
  • 2004Store Sauen Signes lille sovebok – barnebok (illustrert av Hilde Kramer)
  • 2005Mandel – roman
  • 2005Flinke fuglen Fies lille flyttebok – barnebok (illustrert av Hilde Kramer)
  • 2006Raske reven Rogers lille rotebok – barnebok (illustrert av Hilde Kramer)
  • 2008Gode grisen Gautes lille gråtebok – barnebok (illustrert av Hilde Kramer)
  • 2008Skriveboka
  • 2018Blodet i årene. Amalie Skram og hennes tid (Spartacus forlag)

PriserRediger

Eksterne lenkerRediger


Forrige mottaker:
Ragnar Hovland
Vinner av Kritikerprisen
Neste mottaker:
Per Petterson
Forrige mottaker:
Hanne Ørstavik
Vinner av Amalie Skram-prisen
Neste mottaker:
Toril Brekke