Melanie Safka

Melanie Anne Safka-Schekeryk, bedre kjent som bare Melanie (født 3. februar 1947 i Queens i New York i USA) er en amerikansk sanger og låtskriver.[6] Hun huskes kanskje best for sangen «What Have They Done to My Song Ma», som også gruppen The New Seekers hadde på sitt repertoar.

Melanie Safka
Melanie in München (2009)-2.JPG
FødtMelanie Safka-Schekeryk
3. feb. 1947[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (76 år)
QueensRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
Utdannet ved American Academy of Dramatic Arts, Long Branch High School, Red Bank Regional High SchoolRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Utmerkelser Primetime Emmy Award (1989)Rediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerFolkemusikk, popmusikk
InstrumentGitar,[5] vokal[5]
Aktive år1967
Nettstedhttp://www.melaniesafka.com
IMDbIMDb

Hun knyttes ofte til folk-rock og flower power. På slutten av 1960-tallet hadde hun flere hits i enkelte europeiske land, og i USA slo hun gjennom etter å ha opptrådt på Woodstockfestivalen. Hennes største hit i USA ble «Lay Down (Candles in the Rain)» og «Brand New Key».[7][8]

Diskografi (i utvalg)Rediger

  • Born to Be (1968)
  • Affectionately Melanie (1969)
  • Candles in the Rain (1970)
  • Leftover Wine (1970)
  • Gather Me (1971)
  • The Good Book (1971)
  • Stoneground Words (1972)
  • Photograph (1976)
  • Ballroom Streets (1978) (2-LP)
  • Freedom Knows My Name (1993)
  • Unplugged – Silver Anniversary (1993) (2-CD)
  • Old Bitch Warrior (1995)
  • On Air (1969 – 1989) (1997)
  • Moments From My Life (2002)
  • Photograph (Double Exposure) (2005) (gjenutgivelse av Photograph med ekstramateriale, nå som 2-CD)

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 26. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ VIAF-identifikator, oppført som Melanie,, VIAF-ID 85862218[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Discogs, Discogs artist-ID 389263, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w63n287h, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ a b Montreux Jazz Festival Database, Montreux Jazz Festival konsert ID 406, Wikidata Q99181182 
  6. ^ Strong, Martin C. (2000). The Great Rock Discography (5. utgave). Edinburgh, Storbritannia: Mojo Books. s. 635–637. ISBN 1-84195-017-3. 
  7. ^ «Lay Down (Candles in the Rain)». Superseventies.com. Besøkt 16. april 2012. 
  8. ^ «"Brand New Key" – Melanie». Superseventies.com. Besøkt 16. april 2012. 

Eksterne lenkerRediger


 Denne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.