Maurice Tourneur

Maurice Tourneur
Maurice Tourneur in 1919.jpg
FødtMaurice Félix Thomas
2. februar 1876[1][2]Rediger på Wikidata
Paris[3]Rediger på Wikidata
Død4. august 1961[4][2]Rediger på Wikidata (85 år)
Paris[5]Rediger på Wikidata
Gravlagt Père LachaiseRediger på Wikidata
Ektefelle Louise Lagrange (1923–)Rediger på Wikidata
Barn Jacques TourneurRediger på Wikidata
Utdannet ved Lycée CondorcetRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Filmregissør, manusforfatter, filmprodusentRediger på Wikidata
Nasjonalitet FrankrikeRediger på Wikidata

Maurice Tourneur (født Maurice Félix Thomas 2. februar 1876 i Paris, død 4. august 1961 samme sted) var en fransk regissør og manusforfatter.[6]

Tourneur begynte sin karriere i Frankrike men reiste tidlig til USA for å delta i den gryende filmindustrien på begynnelsen av 1910-tallet. Han vendte tilbake til Europa på slutten av 1920-tallet og forble der resten av sitt arbeidsliv. Hollywood-regissøren Jacques Tourneur var hans sønn.

FilmografiRediger

  • Jean la Poudre (1912)
  • The Lunatics (1912)
  • Mother (1914)
  • The Man of the Hour (1914)
  • The Wishing Ring (1914)
  • The Pit (1914
  • Alias Jimmy Valentine (1915)
  • Trilby (1915)
  • The Cub (1915)
  • The Ivory Snuff Box (1915)
  • The Butterfly on the Wheel (1915)
  • The Pawn of Fate (1915)
  • The Hand of Peril (1916)
  • The Closed Road (1916)
  • The Velvet Paw (1916)
  • The Rail Rider (1916)
  • A Girl's Folly (1916)
  • The Whip (1917)
  • The Undying Flame (1917)
  • Exile (1917)
  • The Law of the Land (1917)
  • Klanens stolthet (1917)
  • The Poor Little Rich Girl (1917)
  • Barbary Sheep (1917)
  • The Rise of Jennie Cushing (1917)
  • Rose of the World (1917)
  • The Blue Bird (1918)
  • Prunella (1918)
  • A Doll's House (1918)
  • The Sporting Life (1918)
  • Woman (1918)
  • My Lady's Garter (1919)
  • The White Heather (1919)
  • The Life Line (1919)
  • Victory (1919)
  • The Broken Butterfly (1919)
  • The County Fair (1920)
  • The Great Redeemer (1920)
  • While Paris Sleeps (1923)
  • Treasure Island (1920)
  • The White Circle (1920)
  • Deep Waters (1920)
  • The Last of the Mohicans (1920)
  • The Bait (1921)
  • Foolish Matrons (1921)
  • Lorna Doone (1922)
  • The Brass Bottle (1923)
  • Les Deux Gosses (1923)
  • The Christian (1923)
  • The Isle of Lost Ships (1923)
  • Jealous Husbands (1923)
  • Torment (1924)
  • The White Moth (1924)
  • The Sporting Life (1925)
  • Never the Twain Shall Meet (1925)
  • Aloma of the South Seas (1926)
  • Old Loves and New (1926)
  • The Crew (1928)
  • De Fortaptes Skib (1929)
  • The Mysterious Island (1929)
  • Maison de danse (1930)
  • Accusée, levez-vous! (1930)
  • Partir (1931)
  • Au nom de la loi (1932)
  • Les Gaietés de l'escadron (1932)
  • L'Homme mystérieux (Obsession) (1933)
  • Les deux orphelines (1933)
  • Justin de Marseille (1934)
  • Le Voleur (1934)
  • Koenigsmark (1935)
  • Samson (1936)
  • Med et smil (1936)
  • Le patriote (1938)
  • Katja (1938)
  • Volpone (1941)
  • Péchés de jeunesse (1941)
  • Mam'selle Bonaparte (1941)
  • Djevelens hånd (1943)
  • Cécile est morte (1944)
  • Après l'amour (1948)
  • Impasse des Deux-Anges (1948)

ReferanserRediger

  1. ^ Autorités BnF, Maurice Tourneur, 139405470
  2. ^ a b Find a Grave, 9. okt. 2017, Maurice Tourneur, 7871
  3. ^ Gemeinsame Normdatei, 20. des. 2014
  4. ^ Autorités BnF, 10. okt. 2015, http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb139405470
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, 30. des. 2014
  6. ^ «Mike Grost» (norsk). Besøkt 31. januar 2019. 

Eksterne lenkerRediger