Matthew Goode

britisk skuespiller
Matthew Goode
Matthew Goode 2014.jpg
Født3. april 1978[1][2]Rediger på Wikidata (42 år)
Exeter[3]Rediger på Wikidata
Ektefelle Sophie Dymoke (2014–)Rediger på Wikidata
Utdannet ved University of Birmingham, Webber Douglas Academy of Dramatic Art, Exeter SchoolRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, filmskuespiller, fjernsynsskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Aktive år2002
Nettstedhttp://www.matthewgoode.net/
IMDbIMDb

Matthew William Goode (født 3. april 1978 i Exeter) er en engelsk skuespiller.

KarriereRediger

Goode er kjent for å ha spilt en av hovedrollene i Watchmen (2009), en superheltfilm laget av Zack Snyder. Før det spilte han også viktige roller i filmer som Woody Allens Match Point (2005) med Jonathan Rhys Meyers og Scarlett Johansson, samt The Lookout med Joseph Gordon-Levitt. I tillegg var han med i den kritikerroste dramafilmen A Single Man (2009), hvor han spilte mot Colin Firth, Julianne Moore og Nicholas Hoult.

I 2013 medvirket han i Chan-wook Parks psykologiske thriller Stoker.

FilmografiRediger

År Tittel Rolle Notater
2002 Confessions of an Ugly Stepsister Caspar TV-film
2003 Al sur de Granada (Sør for Granada) Gerald Brenan
2004 Chasing Liberty Ben Calder
2005 Match Point Tom Hewett
2005 My Family and Other Animals Larry Durrell TV-film
2006 Imagine Me & You Hector
2006 Copying Beethoven Martin Bauer
2007 The Lookout Gary Spargo
2008 Brideshead Revisited Charles Ryder
2009 Watchmen Adrian Veidt/Ozymandias
2009 A Single Man Jim
2010 Leap Year Declan
2010 Cemetery Junction Mike Ramsay
2011 Burning Man Tom
2012 Birdsong Captain Gray Miniserie, 2 episoder
2013 Dancing on the Edge Stanley Mitchell TV-serie, 5 episoder
2013 Stoker Uncle Charlie
2013 Belle Captain Sir John Lindsay
2013 The Vatican Bernd Koch TV-film
2014 The Imitation Game Hugh Alexander

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 27. apr. 2014
  2. ^ Filmportal.de, 9. okt. 2017, Matthew Goode, c56ee7fd97c042f9879fa6253d97a97f
  3. ^ Gemeinsame Normdatei, 13. des. 2014

Eksterne lenkerRediger