Marthe Valle

norsk sanger og låtskriver

Marthe Valle (født 29. november 1982) er en norsk sanger og låtskriver, født og oppvokst i Harstad, bosatt i Bergen.

Marthe Valle
Født29. nov. 1982Rediger på Wikidata (41 år)
Harstad
BeskjeftigelseSanger, låtskriver Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
UtmerkelserSpellemannprisen for årets nykommer (2005) (for: It's a Bag of Candy)

24. oktober 2005 kom hennes første album, It's A Bag Of Candy som hun vant Spellemannprisen 2005 i kategorien beste nykommer for.[1] I tillegg var hun også nominert i klassen beste kvinnelige artist samme år. I 2010 kom hun til finalen i norske X Factor, men ble stemt hjem i sjette finalerunde med en syvendeplass. Hun deltok i Melodi Grand Prix 2012 med låten «Si».[2] Hun ble nominert til Spellemannprisen 2021 i klassen viser og visepop for albumet Tilbakestilling fra 2021.[3]

Hun er utdannet sykepleier.[4] Hun var sammen med basketballspilleren Marco Elsafadi og sammen har de en datter.

Diskografi

rediger
Singler/EP-er
  • Better Off Without It (2004)
  • Four Steps Closer (2004)
  • Dandy (2005)
  • My Dark Horse (2005)
  • Quall (2006), med Josephine
  • Jag har drömt (2006), med Åge Aleksandersen
  • Box of Sorrows (2008)
  • Si (2012)
  • Ikkje aleina (2014)
  • Mamma (2014)
  • Er det du som kommer hjem (2015), med Trygve Skaug
  • Tenk om (2016)
  • Modig (2016)
  • Fader vår (2016)
  • Kampen om tida (2017)
  • Alarm (2018)

Deltar på

rediger

Referanser

rediger
  1. ^ «- Jeg er helt skjelven». nettavisen.no. 28. januar 2006. Besøkt 4. mars 2022. 
  2. ^ «Marthe Valle». nrk.no. 20. desember 2011. Besøkt 4. mars 2022. 
  3. ^ «Dette er årets nominerte». dagbladet.no. 11. februar 2022. Besøkt 4. mars 2022. 
  4. ^ «Artist og sykepleier Marthe Valle: – Jeg bruker stemmen for å berolige urolige pasienter». sykepleien.no. Besøkt 16. september 2020. 

Eksterne lenker

rediger