Marlene Stavrum

norsk filmperson

Marlene Nøvik Stavrum (født 1994)[2] er en norsk VGTV-profil, manusforfatter, komiker og skuespiller, oppvokst på Ytterøy i Trøndelag.[3]

Marlene Stavrum
FødtMarlene Nøvik Stavrum
14. juni 1994[1]Rediger på Wikidata (30 år)
Ytterøya (Nord-Trøndelag)
BeskjeftigelseVGTV-profil, manusforfatter, komiker og skuespiller
Utdannet vedInderøy videregående skole (20102013)
NTNU (20132016)
Høgskolen i Oslo og Akershus (2016–)
NasjonalitetNorge
IMDbIMDb

Utdanning

rediger

Stavrum har bachelor i drama og teater fra NTNU i Trondheim, og en mastergrad i drama- og teaterkommunikasjon fra OsloMet.

Karriere

rediger

Stavrum har vært en del av podcasten Skikk og bruk sammen med Lars Berrum og Emilie Nicolas, i tillegg til podcastene Nei Nei Nei og Nuvel sammen med Martha Leivestad.

I 2020 ble Stavrum kåret til Årets humorspireHumorprisen,[4][5] og i 2022 ble Stavrum en del av Max Social og en VGTV-profil.[6]

Høsten 2023 vant Stavrum og Jon Martin Henriksen den tredje sesongen av ForræderTV 2. Samme høst vant Stavrum også den fjerde sesongen av Ikke lov å le på hytta, samt programmet Førstemann.

Utvalg av filmografi

rediger
År Tittel Rolle Notering
2019 Hvite gutter Bensinstasjonsansatt TV-serie
2019 Førstegangstjenesten TV-serie
2019 Kongen av Gulset Fotballtrener TV-serie
2021 Ingenting å le av Marlene Film
2022 Kasko Marita TV-serie

Utvalg av TV-opptredener

rediger
År Tittel Rolle Notering
2022 Nødt eller sannhet Deltaker Underholdningsprogram
2022 Beat for Beat Deltaker (med Martha Leivestad) Underholdningsprogram
2022 Alle mot alle Deltaker (med Hasse Hope) Underholdningsprogram (sesong 5)
2022 Kåss til kvelds Gjest Talkshow
2023 Forræder Vinner Realityprogram (sesong 3)
2023 Ikke lov å le på hytta Vinner Underholdningsprogram (sesong 4)
2023 Førstemann Vinner Underholdningsprogram
2023 Kongen befaler – Julespesial 2022 Deltaker Underholdningsprogram

Stand-up show

rediger
År Tittel Rolle Notering
2022–2024 M&M&M Sammen med Martha Leivestad og Maria Stavang Latter

Referanser

rediger
  1. ^ instruktorkatalogen.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «CV» (PDF). www.instruktorkatalogen.no. Arkivert fra originalen (PDF) 2. mars 2023. Besøkt 2. mars 2023. 
  3. ^ «Trønderkomiker Marlene Nøvik Stavrum: – Folk sier ofte jeg er litt rar og absurd». www.underdusken.no. Besøkt 2. mars 2023. 
  4. ^ «Marlene (26): – Det er litt kjedelig å bli kåret til «Årets humorspire» – og så kommer korona, liksom». Trønder-Avisa. Besøkt 2. mars 2023. 
  5. ^ «Ytterøy-kvinnen ble årets humorspire - kommer «hjem» til Bakgårdsfestivalen». www.innhered.no. Besøkt 2. mars 2023. 
  6. ^ «Marlene Stavrum». www.maxsocial.no. Arkivert fra originalen 2. mars 2023. Besøkt 2. mars 2023. 

Eksterne lenker

rediger
Autoritetsdata