Åpne hovedmenyen
Marius Lien
Født2. november 1975 (44 år)
Beskjeftigelse Journalist
Nasjonalitet Norge

Marius Lien (født 2. november 1975) er en norsk religionshistoriker, skribent og journalist.[1][2]

Han har hovedfag i religionshistorie fra Universitetet i Oslo 2005 med oppgaven Messias i Hollywood, om nasjonalreligiøsitet og samfunnsreligion i USA, og tilstedeværelsen av dette i Hollywood-filmer. Han har skrevet artikler i Ung teologi, Arr, Din, Den blå port og Vinduet. Han var medlem av Vinduets redaksjonsråd 2008-11.

Han arbeidet i Natt&Dag 2000-07, var i 2009 med på å starte fotballtidsskriftet Josimar, og har vært tilknyttet bladet siden. Siden 2007 har han vært journalist i Morgenbladet.

Hans kritikerroste[3] bok Brasiliansk Fotball 1894-2014 - 120 år med driblinger (2014) ble nominert til Kritikerprisen for beste sakprosabok[4] i 2015.

I 2018 slapp han boka Miraklet i Marseille - da Norge slo Brasil, som handler om fotballkampen i VM i fotball 1998, da Norge slo Brasil 1-2 i puljespillet. Denne boka er et samarbeid mellom Falck Forlag og Gloria Forlag[5]

Marius Lien har også vært redaktør for andres utgivelser, som Ørjan Nilssons Kings of Convenence - Quiet is the New Loud (Morgenbladet Topp 100-serien) (Falck Forlag) og Gjermund Kolltveits Torleiv H. Bjørgum og Hallvard T. Bjørgum - Skjoldmøyslaget (Morgenbladet Topp 100-serien) (Falck Forlag)

Bibliografi

  • 2011 Svart Messias i serien Verdens Hellige Skrifter (redaktør) (Bokklubben)
  • 2011 deLillos - Suser avgårde (i Morgenbladet Topp 100-serien) (Falck Forlag)
  • 2011 Morgenbladet Topp 100 (redaktør) (Falck Forlag)
  • 2014 Brasiliansk fotball 1894-2014 - 120 år med driblinger (Falck Forlag)[6][7][8]
  • 2015 Motorpsycho - Supersonic Scientists (redaktør) (Falck Forlag)
  • 2017 Farlig midtsommer (e-miniroman, Olympiastadion)
  • 2018 Miraklet i Marseille - da Norge slo Brasil (Falck Forlag/Gloria Forlag)

ReferanserRediger

  1. ^ Marius Lien; falckforlag.no
  2. ^ Marius Lien; morgenbladet.no
  3. ^ «Bokanmeldelse: Marius Lien: «Brasiliansk fotball. 1894- 2014. 120 år med driblinger»» (norsk). Besøkt 4. mai 2018. 
  4. ^ «Nominasjoner til litteraturkritikerprisene 2014 - Kritikerlaget». Kritikerlaget. Besøkt 4. mai 2018. 
  5. ^ «- Det er fullstendig galskap». Dagbladet.no (norsk). 29. april 2018. Besøkt 4. mai 2018. 
  6. ^ «Brasiliansk Fotball › Bøker › Falck Forlag AS». Falck Forlag. Besøkt 4. mai 2018. 
  7. ^ «brasilianskfotball.com». Arkivert fra originalen 6. februar 2016. Besøkt 4. februar 2016. 
  8. ^ – De brasilianske fotballspillerne var guder; nrk.no, 27.3.2014