Marika Lagercrantz

svensk diplomat og skuespiller

Marika Karin Louise Lagercrantz (født 12. juli 1954 i Solna, Stockholms län) er en svensk skuespiller. Hun er datter av Olof Lagercrantz og datterdatter av Hans Ruin. Videre er hun søster av David Lagercrantz og kusine av Lars Lönnroth og Johan Lönnroth. Hun er bosatt i Bagarmossen, som er en forstad til Stockholm.

Marika Lagercrantz
Marika Lagercrantz in 2021-2.jpg
Født12. juli 1954[1][2]Rediger på Wikidata (68 år)
Solna kommuneRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, diplomat, filmskuespillerRediger på Wikidata
Far Olof LagercrantzRediger på Wikidata
Mor Martina RuinRediger på Wikidata
Søsken David LagercrantzRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata

I den norske filmen Landstrykere fra 1990, som var basert på Knut Hamsuns roman av samme navn, spilte hun rollen som Lovise Magrete. Filmen var regissert av Ola Solum. I de norske TV-seriene Sejer – Djevelen holder lyset (2002) og Sejer - elskede Poona (2003), som bygger på to av Karin Fossums bøker om politietterforskeren Konrad Sejer, spiller Marika Lagercrantz rollen som Sara Struel. I filmatiseringen av Stieg Larssons roman Menn som hater kvinner (2009) spiller hun rollen som Cecilia Vanger.

FilmografiRediger

TeaterRediger

  • 2008 – Gustaf den tredje – (Kungliga dramatiska teatern) Dramaten
  • 2006 – Flickan som ville rädda Gud – Stockholms stadsteater
  • 2003 – Sabina – Riksteatern
  • 2003 – Jerka – Göta Lejon
  • 2002 – Jerka – Storan, Göteborg
  • 2000 – Fadern – Teater Plaza
  • 1996 – Merlin – Stockholms stadsteater

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 28. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Filmportal.de, Filmportal-ID 601b45c8d77a43be8db6fe8ed669efa0, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenkerRediger


 Denne biografien om en skuespiller er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.