Åpne hovedmenyen

Marika Lagercrantz

svensk diplomat og skuespiller
Marika Lagercrantz
Marika Lagercrantz.JPG
Født12. juli 1954[1][2] (65 år)
Solna kommune
Far Olof Lagercrantz
Mor Martina Ruin
Søsken David Lagercrantz
Beskjeftigelse Skuespiller, diplomat, filmskuespiller
Nasjonalitet Sverige

Marika Karin Louise Lagercrantz (født 12. juli 1954 i Solna, Stockholms län) er en svensk skuespiller. Hun er datter av Olof Lagercrantz og datterdatter av Hans Ruin. Videre er hun søster av David Lagercrantz og kusine av Lars Lönnroth og Johan Lönnroth. Hun er bosatt i Bagarmossen, som er en forstad til Stockholm.

I den norske filmen Landstrykere fra 1990, som var basert på Knut Hamsuns roman av samme navn, spilte hun rollen som Lovise Magrete. Filmen var regissert av Ola Solum. I de norske TV-seriene Sejer – Djevelen holder lyset (2002) og Sejer - elskede Poona (2003), som bygger på to av Karin Fossums bøker om politietterforskeren Konrad Sejer, spiller Marika Lagercrantz rollen som Sara Struel. I filmatiseringen av Stieg Larssons roman Menn som hater kvinner (2009) spiller hun rollen som Cecilia Vanger.

FilmografiRediger

TeaterRediger

  • 2008 – Gustaf den tredje – (Kungliga dramatiska teatern) Dramaten
  • 2006 – Flickan som ville rädda Gud – Stockholms stadsteater
  • 2003 – Sabina – Riksteatern
  • 2003 – Jerka – Göta Lejon
  • 2002 – Jerka – Storan, Göteborg
  • 2000 – Fadern – Teater Plaza
  • 1996 – Merlin – Stockholms stadsteater

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 28. apr. 2014
  2. ^ Filmportal.de, 9. okt. 2017, Marika Lagercrantz, 601b45c8d77a43be8db6fe8ed669efa0

Eksterne lenkerRediger


 Denne biografien om en skuespiller er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.