Margot Robbie

australsk skuespiller

Margot Elise Robbie (født 1990) er en australsk skuespiller, kjent fra filmer og serier som Pan Am (2011), About Time (2013), The Wolf of Wall Street (2013), Suite française (2014), Suicide Squad (2016) og Barbie (2023).

Margot Robbie
FødtMargot Elise Robbie
2. juli 1990Rediger på Wikidata (34 år)
Dalby (Australia)
BeskjeftigelseSkuespiller, filmskuespiller, modell, filmprodusent, stemmeskuespiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedSomerset College
EktefelleTom Ackerley (2016–)[1]
SøskenCameron Robbie
NasjonalitetAustralia
Medlem avAcademy of Motion Picture Arts and Sciences (2017–)[2]
Utmerkelser
10 oppføringer
Golden Schmoes Awards (2013) (for: The Wolf of Wall Street)
Empire Award (2014)
Empire Award for Best Female Newcomer (2014) (for: The Wolf of Wall Street)
Critics' Choice Movie Award for Best Actress in an Action Movie (2016) (for: Suicide Squad)
People's Choice Awards (2017) (for: Suicide Squad)
AACTA International Award for Best Actress (2018) (for: I, Tonya)
Critics' Choice Movie Award for Best Actress in a Comedy (2018) (for: I, Tonya)
Critics' Choice Movie Awards
AACTA Awards
Sant Jordi Prize (2020)
Aktive år2007
Kjente rollerFlopsy Rabbit
IMDbIMDb
Signatur
Margot Robbies signatur

Hun ble født i Dalby i Australia, men flyttet som ung til Gold Coast. Faren hennes (Doug Robbie) forlot henne, moren (Sarie Kessler) og de tre søsknene da hun var liten. Som ung tilbragte hun mye av tiden sin på besteforeldrenes gård.

For rollen som Naomi Lapaglia i The Wolf of Wall Street ble hun nominert til flere priser, og den regnes som hennes gjennombruddopptreden.[trenger referanse]

Margot Robbie ble også veldig kjent etter hun spilte rollen som Barbie i den store Barbie filmen som kom ut 21. juli 2023.

Filmografi

rediger
År Tittel Rolle
2008 Vigilante Cassandra
2009 I.C.U. Tristan Waters
2013 About Time Charlotte
The Wolf of Wall Street Naomi Lapaglia
2014 Suite française Celine
Focus Jess Barrett
Violent Talent Riley
Z for Zachariah Ann
2016 Suicide Squad Harley Quinn
Tarzan Jane Porter
2017 I, Tonya Tonya Harding
2019 Once Upon a Time in Hollywood Sharon Tate
2020 Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) Harley Quinn
2021 The Suicide Squad Harley Quinn
2022 Amsterdam Valerie Voze

Fjernsyn

rediger
År Tittel Rolle Notater
2008 Review with Myles Barlow Kelly Episode: «1.1»
The Elephant Princess Sommerfugl Episoder: «The Butterfly Effect» og «Butterfly Kiss»
City Homicide Caitlin Brentford Episode: «Somersaulting Dogs»
2008–2011 Neighbours Donna Freedman
2011 Pan Am Laura Cameron

Referanser

rediger
  1. ^ «Suicide Squad star Margot Robbie and director Tom Ackerley marry in secret ceremony in Byron Bay», utgitt 20. desember 2016, besøkt 5. september 2022[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ www.variety.com[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker

rediger