Åpne hovedmenyen
Ambox outdated serious.svg
Trenger oppdatering: Bibliografin er ikke oppdatert med ny utvikling eller ny informasjon.
Du kan hjelpe Wikipedia med å oppdatere den.
Marcus Birro
Marcus Adriano Birro
Marcus Birro 2012.jpg
Født15. juni 1972 (47 år)
Göteborg
Søsken Peter Birro
Beskjeftigelse Skribent, lyriker
Nasjonalitet Sverige
Utmerkelser Litteraturklubbens store litteraturpris (2004)
Nettstedhttp://www.marcusbirro.se/

Birro på talerstolen under Kommun- och landstingsdagarna i Jönköping 2010

Marcus Adriano Birro (født 15. juni 1972 i Göteborg, Sverige) er en svensk/italiensk lyriker, forfatter og TV-journalist. Han er italiensk statsborger.[1]

Han er broren til forfatteren og dramatikeren Peter Birro. Marcus Birro bor på Södermalm med hustru og to barn.

Innhold

ArbeidRediger

Han er kronikør i Sveriges Radio P3, blogger i Expressen og er programleder ved SR Östergötland, og er vert for programmet Karlavagnen på Sveriges Radio P4. Han er også kronikør i den kristne dagsavisen Världen idag, hvor han har markert seg som en sterk motstander av abort.

Birro hadde til hensikt å stille som lederkandidat til Kristdemokraterna mot Göran Hägglund[2], men måtte trekke seg da han ikke var svensk statsborger.[3]

Marcus Birro er en stor tilhenger av det svenske rockebandet Imperiet og fikk i oppdrag om å skrive boken til CD-boksen Silver, guld och misär som ble gitt ut 10. juni 2009.

Birro har vist en sterk interesse for fotball, og er tilhenger av Örgryte IS og AS Roma. Han har en egen blogg om italiensk fotball med daglige oppdateringer om hva som skjer med de enkelte lagene.

BibliografiRediger

  • Pappatexter - 2011
  • Att leva och dö som Joe Strummer - 2010
  • Svarta Vykort - 2007
  • 43 dikter - 2006
  • Flyktsoda - 2005
  • Krig hela tiden - 2005
  • Du är Christer Pettersson du också - tekster fra SR, SVT og aviser - 2005
  • Diktskola - Författarens guide till galaxen - 2003
  • Landet utanför - 2003
  • Kalashnikov - 2001
  • Alla djävulska främlingar - 1999
  • Skjut dom som älskar - 1997
  • Det oerhörda och I den andra världen - 1992

Priser og utmerkelserRediger

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger