Åpne hovedmenyen
Malcolm McDowell
Malcolm McDowell LF.JPG
FødtMalcolm John Taylor
13. juni 1943
Horsforth
Ektefelle Margot Bennett (19751980), Mary Steenburgen (19801990)
Utdannet ved London Academy of Music and Dramatic Art
Beskjeftigelse
8 oppføringer
Fjernsynsskuespiller, skuespiller, stemmeskuespiller, filmskuespiller, karakterskuespiller, manusforfatter, teaterskuespiller, filmprodusent
Nasjonalitet Storbritannia
Medlem av Royal Shakespeare Company
Utmerkelser Saturn Award
Aktive år1968
Nettstedhttp://www.malcolmmcdowell.net/
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Malcolm McDowell, egentlig Malcolm John Taylor, (født 13. juni 1943 i Leeds, Yorkshire i England) er en engelsk skuespiller. Han er onkel til Alexander Siddig.

Malcolm McDowell var en lovende skuespiller tidlig på 1970-tallet med hovedroller i filmer som A Clockwork Orange og O Lucky Man!. McDowell hovedrolle som Alex de Large i A Clockwork Orange har imidlertid overskygget mye av hans senere arbeider.

Filmografi (utvalg)Rediger

År Film Rolle
1968 If.... Mick Travis
1971 A Clockwork Orange Alexander «Alex» de Large
1973 O Lucky Man! Michael Arnold Travis
1975 Royal Flash Captain Harry Flashman
1976 De fordømtes reise Max Gunter
1979 Caligula Keiser Gaius Germanicus Caesar (Caligula)
1979 Jakten på Jack the Ripper H.G. Wells
1982 Cat People Paul Gallier
1982 Britannia Hospital Mick Travis
1983 Blue Thunder Oberstløytnant F.E. Cochrane
1994 Star Trek: Generations Dr. Tolian Soran
1995 Tank Girl Kesslee
2001 Robin Hoods datter (TV-film) Sheriffen av Nottingham
2002 I Spy Arnold Gundars
2006 Heroes (TV-serie) Mr. Linderman
2007 Halloween Dr. Sam Loomis
2008 Doomsday Dr. Marcus Kane

Eksterne lenkerRediger