Malcolm McDowell, egentlig Malcolm John Taylor, (født 13. juni 1943 i Leeds, Yorkshire i England) er en engelsk skuespiller. Han er onkel til Alexander Siddig.

Malcolm McDowell
FødtMalcolm John Taylor
13. juni 1943[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (81 år)
Horsforth
BeskjeftigelseFjernsynsskuespiller, skuespiller, stemmeskuespiller, filmskuespiller, karakterskuespiller, manusforfatter, teaterskuespiller, filmprodusent Rediger på Wikidata
Utdannet vedLondon Academy of Music and Dramatic Art
EktefelleMargot Bennett (19751980)
Mary Steenburgen (19801990)
FarCharles Taylor[5]
MorEdna McDowell[5]
BarnCharlie McDowell
NasjonalitetStorbritannia
Medlem avRoyal Shakespeare Company
UtmerkelserSaturn Award
Stjerne på Hollywood Walk of Fame
Sitges Grand Honorary Award (2009)
Aktive år1957
Nettstedhttps://malcolmmcdowellonline.com/
IMDbIMDb

Malcolm McDowell var en lovende skuespiller tidlig på 1970-tallet med hovedroller i filmer som A Clockwork Orange og O Lucky Man!. McDowell hovedrolle som Alex de Large i A Clockwork Orange har imidlertid overskygget mye av hans senere arbeider.

Filmografi (utvalg)

rediger
År Film Rolle
1968 If.... Mick Travis
1971 A Clockwork Orange Alexander «Alex» de Large
1973 O Lucky Man! Michael Arnold Travis
1975 Royal Flash Captain Harry Flashman
1976 De fordømtes reise Max Gunter
1979 Caligula Keiser Gaius Germanicus Caesar (Caligula)
1979 Jakten på Jack the Ripper H.G. Wells
1982 Cat People Paul Gallier
1982 Britannia Hospital Mick Travis
1983 Blue Thunder Oberstløytnant F.E. Cochrane
1994 Star Trek: Generations Dr. Tolian Soran
1995 Tank Girl Kesslee
2001 Robin Hoods datter (TV-film) Sheriffen av Nottingham
2002 I Spy Arnold Gundars
2006 Heroes (TV-serie) Mr. Linderman
2007 Halloween Dr. Sam Loomis
2008 Doomsday Dr. Marcus Kane

Referanser

rediger
  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 26. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Discogs, Discogs artist-ID 1224651, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ filmportal.de, Filmportal-ID d3ce349c37eb4632a9412b176220c7ce, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w6nd8vqn, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ a b Genealogics[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker

rediger