Magnum (band)

britisk rockeband

Magnum er et britisk progressiv rock-band fra Birmingham, etablert i 1972. Musikken deres kan betegnes som melodiøs, pompøs og symfonisk rock.

Magnum
Bobmagnum.JPG
Magnum i 2005
OpphavBirmingham, Storbritannia (1972)
Sjanger Progressiv rockRediger på Wikidata
Aktive år1972
PlateselskapCBS Records International
Nettstedhttp://www.magnumonline.co.uk
Medlemmer
Kex Gorin

Bandet har flere ganger spilt på konserter i Norge, hovedsakelig i Trondheim (Skansen/Ritz 1986, Leangenhallen 1987, Rosendal Teater 1988, 1989, 1990, Olavshallen 1993 og Torvet 2010). Bandet oppnådde en viss kommersiell suksess med klassikeralbumet On a storyteller's night.

MedlemmerRediger

Opprinnelig
  • Bob Catley – vokal (1972 — 1995, 2000 — idag)
  • Tony Clarkin – gitar (1972 — 1995, 2000 — idag)
  • Kex Gorin – trommer (1972 — 1984)
  • Bob Doyle – bassgitar (1972)
Nåværende
  • Bob Catley — vokal (1972 — 1995, 2000 — idag)
  • Tony Clarkin — gitar & vokal (1972 — 1995, 2000 — idag)
  • Al Barrow — bassgitar (2001 — idag)
  • Harry James — trommer (2005 — idag)
  • Mark Stanway — keyboard (1980 — 1984, 1985 — 1995, 2001 — 2016)

DiskografiRediger

  • Kingdom of Madness (1978)
  • Magnum II (1979)
  • Chase the Dragon (1982)
  • The Eleventh Hour (1983)
  • On a Storyteller's Night (1985)
  • Vigilante (1986)
  • Wings of Heaven (1988)
  • Goodnight L.A. (1990)
  • Sleepwalking (1998)
  • Keeping the Nite Light Burning (1993)
  • Rock Art (1994)
  • Breath of Life (2002)
  • Brand New Morning (2004)
  • Princess Alice And The Broken Arrow (2007)
  • Into the Valley of the Moonking (2009)
  • The Visitation (2011)
  • On the 13th Day (2013)
  • Escape from the Shadow Garden (2014)
  • The Visitation (2011)

Eksterne lenkerRediger


 Denne artikkelen om en musikkgruppe eller et band er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.