Lucinda Williams

amerikansk sanger, låtskriver

Lucinda Williams (født 26. januar 1953 i Lake Charles, Louisiana) er en amerikansk roots rock-, folk- og countrymusiker.

Lucinda Williams
Lucinda Williams & guitar.jpg
FødtLucinda Gayl Williams
26. januar 1953[1][2][3]Rediger på Wikidata (68 år)
Lake Charles[4][5][6]Rediger på Wikidata
Far Miller WilliamsRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Sanger-låtskriver[6], komponist[6], plateprodusent[6], arrangør[6], gründer (2014–), plateartistRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Utmerkelser Americana Lifetime Achievement Award for Songwriting (2011)[7], Grammy Award (1993)[6]Rediger på Wikidata

20 år etter sin debut fikk hun sitt kommersielle gjennombrudd med albumet Car Wheels on a Gravel Road (1998). I dag tilhører hun de mest kjente representantene innen sin musikkretning.

Time Magazine kåret henne i 2002 til den beste singer-songwriter i USA.

DiskografiRediger

  • Ramblin' (1979)
  • Happy Woman Blues (1980)
  • Lucinda Williams (1988)
  • Sweet Old World (1992)
  • Car Wheels on a Gravel Road (1998)
  • Essence (2001)
  • World Without Tears (2003, HDCD-format)
  • Live @ the Fillmore (2006)
  • Car Wheels on a Gravel Road – Deluxe Edition (med alternative versjoner og bonus-Live-CD) (2006)
  • West (2007)
  • Little Honey (2008)
  • Blessed (2011), 2 CD, Universal Music Entertainment, Berlin, MCA Records LC01056.

UtmerkelserRediger

Tre Grammy Awards:

  • Best Country Song (1994)
  • Best Contemporary Folk Album (1998)
  • Best Female Rock performance (2002)

ReferanserRediger

  1. ^ Encyclopædia Britannica Online, Encyclopædia Britannica Online-ID biography/Lucinda-Williams, besøkt 9. oktober 2017
  2. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014
  3. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w6184wm7, besøkt 9. oktober 2017
  4. ^ Library of Congress Name Authority File
  5. ^ Discogs
  6. ^ a b c d e f Allmusic
  7. ^ americanamusic.org, besøkt 22. juni 2020

Eksterne lenkerRediger