Liste over verdens lengste skihopp

Wikimedia-listeartikkel

Liste over verdens lengste skihopp er en oversikt over internasjonalt anerkjente skihopp på 240 meter eller lenger. Kun stående hopp regnes med. I tillegg til å inneha verdensrekorden på 253,5 meter er Stefan Kraft også den hopperen med flest hopp over 240 meter.

ListeRediger

Hopper Nasjonalitet Lengde Hoppbakke Dato
Stefan Kraft   Østerrike 253,5 m [1] Vikersund 18. mars 2017
Robert Johansson   Norge 252 m [1] Vikersund 18. mars 2017
Ryōyū Kobayashi   Japan 252 m [2] Planica 24. mars 2019
Anders Fannemel   Norge 251,5 m [3] Vikersund 15. februar 2015
Kamil Stoch   Polen 251,5 m [4] Planica 25. mars 2017
Stefan Kraft (2)   Østerrike 251 m [4] Planica 25. mars 2017
Peter Prevc   Slovenia 250 m [5] Vikersund 14. februar 2015
Robert Johansson (2)   Norge 250 m [6] Planica 25. mars 2017
Stefan Kraft (3)   Østerrike 250 m [7] Planica 26. mars 2017
Andreas Stjernen   Norge 249 m [8] Vikersund 14. februar 2016
Peter Prevc (2)   Slovenia 248,5 m [9] Planica 20. mars 2015
Kamil Stoch (2)   Polen 248,5 m [10] Planica 24. mars 2018
Andreas Stjernen (2)   Norge 248 m [11] Vikersund 14. februar 2016
Kenneth Gangnes   Norge 248 m [8] Vikersund 14. februar 2016
Markus Eisenbichler   Tyskland 248 m [6] Planica 25. mars 2017
Ryōyū Kobayashi (2)   Japan 248 m [12] Planica 21. mars 2019
Markus Eisenbichler (2)   Tyskland 248 m [12] Planica 21. mars 2019
Piotr Żyła   Polen 248 m [2] Planica 24. mars 2019
Peter Prevc (3)   Slovenia 247,5 m [13] Vikersund 14. februar 2016
Tilen Bartol   Slovenia 247,5 m [14] Planica 25. mars 2018
Kamil Stoch (3)   Polen 247 m [14] Planica 25. mars 2018
Johan Remen Evensen   Norge 246,5 m [15] Vikersund 11. februar 2011
Stefan Kraft (4)   Østerrike 246,5 m [13] Vikersund 14. februar 2016
Robert Johansson (3)   Norge 246,5 m [4] Planica 25. mars 2017
Anders Fannemel (2)   Norge 246 m [16] Vikersund 13. februar 2015
Ernest Prišlič   Slovenia 246 m [17] Planica 16. mars 2016
Peter Prevc (4)   Slovenia 246 m [18] Planica 19. mars 2016
Andreas Stjernen (3)   Norge 246 m [19] Planica 24. mars 2017
Robert Johansson (4)   Norge 246 m [4] Planica 25. mars 2017
Markus Eisenbichler (3)   Tyskland 246 m [20] Planica 23. mars 2019
Peter Prevc (5)   Slovenia 245,5 m [16] Vikersund 13. februar 2015
Piotr Żyła (2)   Polen 245,5 m [1] Vikersund 18. mars 2017
Johann André Forfang   Norge 245,5 m [21] Vikersund 19. mars 2017
Domen Prevc   Slovenia 245,5 m [22] Vikersund 16. mars 2019
Severin Freund   Tyskland 245 m [3] Vikersund 15. februar 2015
Johann André Forfang (2)   Norge 245 m [23] Planica 20. mars 2016
Andreas Wellinger   Tyskland 245 m [1] Vikersund 18. mars 2017
Kamil Stoch (4)   Polen 245 m [24] Planica 23. mars 2018
Robert Johansson (5)   Norge 245 m [24] Planica 22. mars 2018
Kamil Stoch (5)   Polen 245 m [25] Planica 25. mars 2018
Anders Fannemel (3)   Norge 244,5 m [26] Vikersund 25. februar 2012
Maciej Kot   Polen 244,5 m [1] Vikersund 18. mars 2017
Kevin Bickner   USA 244,5 m [21] Vikersund 19. mars 2017
Kamil Stoch (6)   Polen 244,5 m [10] Planica 24. mars 2018
Robert Kranjec   Slovenia 244 m [26] Vikersund 25. februar 2012
Jurij Tepeš   Slovenia 244 m [27] Planica 22. mars 2015
Peter Prevc (6)   Slovenia 244 m [28] Kulm 16. januar 2016
Stefan Kraft (5)   Østerrike 244 m [1] Vikersund 18. mars 2017
Anders Fannemel (4)   Norge 244 m [21] Vikersund 19. mars 2017
Gregor Schlierenzauer   Østerrike 243,5 m [29] Vikersund 12. februar 2011
Robert Johansson (6)   Norge 243,5 m [13] Vikersund 14. februar 2016
Johann André Forfang (3)   Norge 243,5 m [8] Vikersund 14. februar 2016
Domen Prevc (2)   Slovenia 243,5 m [21] Vikersund 19. mars 2017
Markus Eisenbichler (4)   Tyskland 243,5 m [30] Planica 24. mars 2017
Karl Geiger   Tyskland 243,5 m [4] Planica 25. mars 2017
Daniel André Tande (4)   Norge 243,5 m [10] Planica 24. mars 2018
Daniel André Tande (5)   Norge 243,5 m [25] Planica 25. mars 2018
Johan Remen Evensen (2)   Norge 243 m Vikersund 11. februar 2011
Rune Velta   Norge 243 m [31] Vikersund 26. februar 2012
Peter Prevc (7)   Slovenia 243 m [28] Kulm 15. januar 2016
Joachim Hauer   Slovenia 243 m [13] Vikersund 14. februar 2016
Piotr Żyła (3)   Polen 243 m [32] Vikersund 18. mars 2017
Kamil Stoch (7)   Polen 243 m [1] Vikersund 18. mars 2017
Daiki Itō   Japan 243 m [21] Vikersund 19. mars 2017
Markus Eisenbichler (5)   Tyskland 243 m [19] Planica 24. mars 2017
Stefan Kraft (6)   Østerrike 243 m [30] Planica 24. mars 2017
Anders Fannemel (5)   Norge 243 m [30] Planica 24. mars 2017
Markus Eisenbichler (6)   Tyskland 243 m [7] Planica 26. mars 2017
Richard Freitag   Tyskland 243 m [10] Planica 24. mars 2018
Stefan Kraft (7)   Østerrike 243 m [25] Planica 25. mars 2018
Simon Ammann   Sveits 243 m [33] Planica 21. mars 2019
Andreas Wellinger (2)   Tyskland 242,5 m [1] Vikersund 18. mars 2017
Johann André Forfang (4)   Norge 242,5 m [21] Vikersund 19. mars 2017
Ryōyū Kobayashi (3)   Japan 242,5 m Kulm 16. februar 2020
Daniel-André Tande   Norge 242 m [8] Vikersund 14. februar 2016
Peter Prevc (8)   Slovenia 242 m Planica 18. mars 2016
Andreas Stjernen (4)   Norge 242 m [1] Vikersund 18. mars 2017
Jurij Tepeš (2)   Slovenia 242 m [21] Vikersund 19. mars 2017
Andreas Wellinger (3)   Tyskland 242 m [21] Vikersund 19. mars 2017
Kamil Stoch (8)   Polen 242 m [34] Vikersund 16. mars 2018
Johann André Forfang (5)   Norge 242 m [24] Planica 22. mars 2018
Johann André Forfang (6)   Norge 242 m [10] Planica 24. mars 2018
Domen Prevc (3)   Slovenia 242 m [35] Vikersund 17. mars 2019
Ryōyū Kobayashi (4)   Japan 242 m [36] Planica 22. mars 2019
Piotr Żyła (4)   Japan 242 m [36] Planica 22. mars 2019
Marius Lindvik   Norge 242 m Kulm 16. februar 2020
Martin Koch   Østerrike 241,5 m Vikersund 11. februar 2011
Michael Hayböck   Østerrike 241,5 m [37] Planica 20. mars 2015
Jurij Tepeš (3)   Slovenia 241,5 m [13] Vikersund 14. februar 2016
Robert Kranjec (2)   Slovenia 241,5 m [38] Planica 17. mars 2016
Peter Prevc (9)   Slovenia 241,5 m [23] Planica 18. mars 2016
Noriaki Kasai   Japan 241,5 m [21] Vikersund 19. mars 2017
Michael Hayböck (2)   Østerrike 241,5 m [21] Vikersund 19. mars 2017
Robert Johansson (7)   Norge 241,5 m [39] Planica 23. mars 2018
Daniel André Tande (2)   Norge 241,5 m [10] Planica 24. mars 2018
Ryōyū Kobayashi (5)   Japan 241,5 m [40] Vikersund 16. mars 2019
Karl Geiger (2)   Tyskland 241,5 m [33] Planica 21. mars 2019
Peter Prevc (10)   Slovenia 241 m [41] Vikersund 14. februar 2015
Peter Prevc (11)   Slovenia 241 m [42] Vikersund 12. februar 2016
Stefan Kraft (8)   Østerrike 241 m [43] Planica 19. mars 2016
Maciej Kot (2)   Polen 241 m [4] Planica 25. mars 2017
Markus Eisenbichler (7)   Tyskland 241 m [44] Vikersund 16. mars 2018
Johann André Forfang (7)   Norge 241 m [45] Planica 22. mars 2018
Johann André Forfang (8)   Norge 241 m [46] Planica 22. mars 2018
Robert Johansson (8)   Norge 241 m [10] Planica 24. mars 2018
Domen Prevc (4)   Slovenia 241 m [47] Vikersund 17. mars 2019
Anze Semenic   Slovenia 241 m [2] Planica 24. mars 2019
Noriaki Kasai (2)   Japan 240,5 m [3] Vikersund 15. februar 2015
Noriaki Kasai (3)   Japan 240,5 m [28] Kulm 15. januar 2016
Jurij Tepeš (3)   Slovenia 240,5 m [48] Vikersund 19. mars 2017
Stefan Kraft (9)   Østerrike 240,5 m [30] Planica 24. mars 2017
Daniel-André Tande (3)   Norge 240,5 m [49] Kulm 13. januar 2018
Karl Geiger (3)   Tyskland 240,5 m [44] Vikersund 16. mars 2018
Andreas Stjernen (5)   Norge 240,5 m [50] Vikersund 17. mars 2018
Johann André Forfang (9)   Norge 240,5 m [10] Planica 24. mars 2018
Robert Johansson (9)   Norge 240,5 m [10] Planica 24. mars 2018
Stefan Kraft (10)   Østerrike 240,5 m [10] Planica 24. mars 2018
Johann André Forfang (10)   Norge 240,5 m [25] Planica 25. mars 2018
Johan Remen Evensen (3)   Norge 240 m [29] Vikersund 12. februar 2011
Janne Happonen   Finland 240 m [51] Vikersund 13. februar 2011
Daiki Itō (2)   Japan 240 m [31] Vikersund 26. februar 2012
Gregor Schlierenzauer (2)   Østerrike 240 m [52] Vikersund 26. januar 2013
Stefan Kraft (11)   Østerrike 240 m [9] Planica 20. mars 2015
Stefan Kraft (12)   Østerrike 240 m [53] Planica 21. mars 2015
Halvor Egner Granerud   Norge 240 m [54] Vikersund 11. februar 2016
Taku Takeuchi   Japan 240 m [55] Vikersund 13. februar 2016
Michael Hayböck (3)   Østerrike 240 m [48] Vikersund 19. mars 2017
Andreas Wellinger (4)   Tyskland 240 m [4] Planica 25. mars 2017
Maciej Kot (3)   Polen 240 m [4] Planica 25. mars 2017
Noriaki Kasai (4)   Japan 240 m [4] Planica 25. mars 2017
Noriaki Kasai (5)   Japan 240 m [45] Planica 22. mars 2018
Richard Freitag (2)   Tyskland 240 m [33] Planica 21. mars 2019
Timi Zajc   Slovenia 240 m [36] Planica 22. mars 2019
Ryōyū Kobayashi (6)   Japan 240 m [20] Planica 23. mars 2019

Hopp med fallRediger

Dmitrij Vasiljev hoppet 254 meter i Vikersund under kvalifiseringen 14. februar 2015, men siden han falt teller ikke hoppet som offisiell verdensrekord.[56]

Under verdenscupstevnet i Vikersund 14. februar 2016 hoppet Peter Prevc 249 m, men var nær bakken med rygg og arm, og hoppet blir ikke regnet som tellende i statistikkene. Det holdt likevel til seier i rennet.[8]

Under kvalifiseringen i Planica 22. mars 2018 tangerte Gregor Schlierenzauer lengden til verdensrekorden til landsmannen Stefan Kraft på 253,5 meter, men var nedi med armene og hoppet ble dømt som fall.[57]

Pr. nasjonRediger

Nasjon Antall hopp over 240 m Antall hoppere som har vært over 240 m Lengste hopp
  Norge 42 11 252 m (Robert Johansson)
  Slovenia 25 8 250 m (Peter Prevc)
  Østerrike 18 4 253,5 m (Stefan Kraft)
  Tyskland 17 5 248 m (Markus Eisenbichler)
  Polen 15 3 251,5 m (Kamil Stoch)
  Japan 14 4 252 m (Ryōyū Kobayashi)
  USA 1 1 244,5 m (Kevin Bickner)
  Sveits 1 1 243 m (Simon Ammann)
  Finland 1 1 240 m (Janne Happonen)

Se ogsåRediger

ReferanserRediger

  1. ^ a b c d e f g h i Vikersund (NOR) Flying Hill Team Official Results FIS
  2. ^ a b c Planica (SLO) Flying Hill Individual Official Results FIS
  3. ^ a b c Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Official Results FIS
  4. ^ a b c d e f g h i Planica (SLO) Flying Hill Team Official Results FIS
  5. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Official Results FIS
  6. ^ a b Planica (SLO) Flying Hill Team Results Trial Round FIS
  7. ^ a b Planica (SLO) Flying Hill Individual Official Results FIS
  8. ^ a b c d e Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Official Results
  9. ^ a b Planica (SLO) Flying Hill Individual Official Results FIS
  10. ^ a b c d e f g h i j Planica (SLO) Flying Hill Team Official Results FIS
  11. ^ Stöckl tok til tårene etter tidenes hopprenn VG
  12. ^ a b Planica (SLO) Flying Hill Individual Results Qualification FIS
  13. ^ a b c d e Results Qualification FIS
  14. ^ a b Planica (SLO) Flying Hill Individual Results Trial Round FIS
  15. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Results Qualification FIS
  16. ^ a b Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Results Qualification FIS
  17. ^ Prišlič 246, Bartol 252 with a fall on Wednesday's test of the hill OC Planica
  18. ^ Norge utklasset alle i Planica Nettavisen
  19. ^ a b Planica (SLO) Flying Hill Individual Results Trainings FIS
  20. ^ a b Planica (SLO) Flying Hill Team Official Results FIS
  21. ^ a b c d e f g h i j Vikersund (NOR) Flying Hill Official Results FIS
  22. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Team Results Trial Round
  23. ^ a b Planica (SLO) Flying Hill Individual Official Results FIS
  24. ^ a b c Planica (SLO) Flying Hill Individual Official Results FIS
  25. ^ a b c d Planica (SLO) Flying Hill Individual Official Results FIS
  26. ^ a b Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Official Results FIS
  27. ^ Planica (SLO) Flying Hill Individual Official Results FIS
  28. ^ a b c 2016 Tauplitz-Bad Mitterndorf (AUT) Flying Hill Individual Official Results FIS
  29. ^ a b Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Official Results FIS
  30. ^ a b c d Planica (SLO) Flying Hill Individual Official Results FIS
  31. ^ a b Vikersund (NOR) Flying Hill Team Official Results FIS
  32. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Team Results Trial Round FIS
  33. ^ a b c Planica (SLO) Flying Hill Individual Results Trainings FIS
  34. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Team Results Qualification FIS
  35. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Result Trial Round FIS
  36. ^ a b c Planica (SLO) Flying Hill Individual Official Results FIS
  37. ^ Planica (SLO) Flying Hill Individual Results Trial Round FIS
  38. ^ Planica (SLO) Flying Hill Individual Official Results FIS
  39. ^ Planica (SLO) Flying Hill Team Results Trial Round FIS
  40. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Team Official Results FIS
  41. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Results Trial Round FIS
  42. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Results Training FIS
  43. ^ Planica (SLO) Flying Hill Team Official Results FIS
  44. ^ a b Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Results Official Training FIS
  45. ^ a b Planica (SLO) Flying Hill Individual Results Official Training FIS
  46. ^ Planica (SLO) Flying Hill Individual Results Qualification FIS
  47. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Official Results FIS
  48. ^ a b Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Results Trial Round FIS
  49. ^ Tauplitz-Bad Mitterndorf (AUT) Flying Hill Individual Official Results FIS
  50. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Team Official Results FIS
  51. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Official Results FIS
  52. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Official Results FIS
  53. ^ Planica (SLO) Flying Hill Team Results Trial Round FIS
  54. ^ Egner Granerud hoppet 240 meter i Vikersund: - Det var helt ellevilt Budstikka
  55. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Results Qualification FIS
  56. ^ Vassiliev hoppet 254 meter - falt NRK
  57. ^ Schlierenzauer hoppet 253,5 meter i Planica Nettavisen