Liste over tidligere offentlige skoler i Oslo

Wikimedia-listeartikkel

Liste over tidligere offentlige skoler i Oslo er en oversikt over offentlige grunnskoler og videregående skoler i Oslo som har opphørt, gjennom nedleggelse eller flytting med navneendring.

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.

GrunnskolerRediger

Navn Bydel Etablert Nedlagt Bilde
Berles skole bydel Frogner 1894 1969  
Bernhus skole bydel Nordstrand 1854 1904  
Bøler ungdomsskole bydel Østensjø 1964 1976  
Christiania Borgerskole bydel Grünerløkka 1812 1932  
Fossum skole bydel Stovner 1972 1990  
Fossumberget skole bydel Stovner 1976 1984
Grønland folkeskole bydel Gamle Oslo 1868 1929  
Hammersborg skole (1806-1861) bydel St. Hanshaugen 1806 1861  
Hammersborg skole bydel St. Hanshaugen 1901 1934  
Haugerud skole (Sogn) bydel Nordre Aker 1860 1905  
Hersleb skole bydel Gamle Oslo 1922 2011  
Hovin skole bydel Gamle Oslo 1955 2010  
Hovind skole bydel Gamle Oslo 1859 1893
Linderud skole (1860-1900) bydel Bjerke 1860 1900
Rommiskolen bydel Stovner 1861 1911  
Rosenhof skole bydel Grünerløkka 1917 1968  
Torshov skole bydel Sagene 1878 1992  
Tøyenhagen skole bydel Grünerløkka årstall mangler 1976  
Tyskestranden skole bydel Frogner 1860 1938
Ulven skole bydel Alna 1862 1900  
Vaterland skole Oslo sentrum 1873 1964
Vestheim skole bydel Frogner 1893 1969
Vestliskogen skole bydel Stovner 1976 1984

Videregående skolerRediger

Navn Bydel Etablert Nedlagt Bilde
Akers gymasium bydel St. Hanshaugen 1912 1939
Berg videregående skole bydel Nordre Aker 1925 2014  
Berles skole bydel Frogner 1894 1969  
Bredtvet videregående skole bydel Grorud 1972 2008  
Fagerborg videregående skole bydel St. Hanshaugen 1915 2014  
Fernanda Nissen videregående skole bydel Gamle Oslo 1916 1991  
Forsøksgymnaset i Oslo St. Hanshaugen, Grünerløkka, Bjerke 1967 2004  
Frogner Høiere Almenskole bydel Frogner 1919 1970  
Frogner videregående skole bydel Frogner 1920 1991  
Grefsen videregående skole bydel Nordre Aker 1921 2011  
Groruddalen gymnas bydel Grorud 1938 1972  
Hallings skole bydel Frogner 1909 1941  
Hegdehaugen videregående skole bydel Frogner 1916 1976  
Manglerud videregående skole bydel Østensjø 1976 2015  
Nordstrand videregående skole bydel Nordstrand 1889 2013  
Sandaker videregående skole bydel Sagene 1959 2011  
Sinsen videregående skole bydel Grünerløkka 1939 1990  
Sofienberg videregående skole bydel Grünerløkka 1883 2014  
Sogn videregående skole bydel Nordre Aker 1961 2013  
Teisen videregående skole bydel Alna 1921 1984  
Vahl videregående skole bydel Gamle Oslo 1922 1983  
Østre Aker videregående skole bydel Alna 1986 1990