Liste over stortingsrepresentanter for Sør-Trøndelag

Liste over stortingsrepresentanter for Sør-Trøndelag viser alle faste stortingsrepresentanter valgt fra Sør-Trøndelag fylke siden 1814.[1] Listen tar også med og fast møtende vararepresentanter for statsråder, avdøde representanter eller representanter som av annen grunn ble fritatt fra vervet. Valgkretsen omfattet fra 1814 til 1953 bare landdistriktene i Sør-Trøndelag, men fra og med stortingsvalget i 1953 ble Trondheim en del av Sør-Trøndelag stortingsvalgkrets.[a]

Representanter før parlamentarismen (1814–1882)Rediger

Representant Stilling Periode(r) Merknader
  Krohg, ChristianChristian Krohg
(1777–1828)
Statsråd, fhv. 1814; 1821–1828 Døde i 1828
  Forsæth, Paul LarsenPaul Larsen Forsæth
(1777–1828)
Lensmann 1814
  Krabbe, OleOle Krabbe
(1758–1826)
Oberstløytnant 1814
  Garmann, JohanJohan Garmann
(1780–1815)
Residerende kapellan 1814
  Rambech, AndersAnders Rambech
(1767–1836)
Sorenskriver 1815–1820; 1824–1832
  Aschenberg, SvendSvend Aschenberg
(1769–1845)
Sogneprest 1815–1817; 1830–1832
  Rogert, HenrikHenrik Rogert
(1756–1838)
Oberstløytnant 1815–1817
  Norbye, Joris ChristianJoris Christian Norbye
(1765–1838)
Lensmann 1815–1817
  Teslien, Ole OlsenOle Olsen Teslien
(1770–1851)
Gårdbruker 1818–1820
  Bull, Peder Ludvig MunthePeder Ludvig Munthe Bull
(1765–1843)
Fogd 1818–1820
  Mosling, Abraham DreyerAbraham Dreyer Mosling
(1785–1875)
Sekondløytnant 1821–1823
  Loddgarden, Jens JenssenJens Jenssen Loddgarden
(1768–1840)
Gårdbruker 1821–1823
  Dessen, Mads MøllerMads Møller Dessen
(1782–1831)
Sorenskriver 1824–1826
  Horneman, HenrikHenrik Horneman
(1769–1838)
Proprietær 1827–1829
  Grendahl, Mikkel NilssonMikkel Nilsson Grendahl
(1775–1849)
Gårdbruker 1830–1838; 1842–1844
  Mosling, Frederik ChristianFrederik Christian Mosling
(1792–1839)
Premierløytnant 1830–1835; 1839–1841
  Soelberg, Ole IngebrigtsenOle Ingebrigtsen Soelberg
(1792–1839)
Gårdbruker 1833–1838; 1842–1847; 1851–1856
  Sæter, Ingebrigt HaldorsenIngebrigt Haldorsen Sæter
(1800–1875)
Gårdbruker 1833–1858; 1865–1873
  Wiig, Paul JohanPaul Johan Wiig
(1795–1847)
Fogd 1836–1838
  Olsen, SvendSvend Olsen
(1807–1885)
Lensmann 1839–1841
  Petersen, ChristianChristian Petersen
(1801–1875)
Sogneprest 1839–1841
  Olsen, KnudKnud Olsen
(1802–1879)
Overstiger 1842–1850; 1854–1858
  Dahl, Nils NilssønNils Nilssøn Dahl
(1806–1854)
Residerende kapellan 1845–1853
  Lund, Johan GrønJohan Grøn Lund
(1802–1858)
Lensmann 1848–1853
  Krogness, Johan RichardJohan Richard Krogness
(1814–1872)
Brukseier 1854–1872 Sykemeldt 1871–1872, døde i 1872
  Ulstad, NicolaiNicolai Ulstad
(1808–1875)
Seminarlærer 1857–1861
  Horneman, HenrikHenrik Horneman
(1816–1891)
Brukseier 1859–1864
  Aas, CarlCarl Aas
(1816–1876)
Hytteskriver 1859–1864
  Essendrop, Bernhard LudvigBernhard Ludvig Essendrop
(1812–1891)
Sogneprest 1862–1867; 1871–1876 Møtte for Krogness 1871–1873
  Tønseth, Diderik IversenDiderik Iversen Tønseth
(1818–1893)
Lærer 1862–1864; 1868–1882
  Brodtkorb, Martin NicolaiMartin Nicolai Brodtkorb
(1828–1898)
Proprietær 1865–1867
  Norbye, IngebrigtIngebrigt Norbye
(1828–1873)
Gårdbruker 1868–1873 Sykemeldt i 1872, døde i 1873
  Stav, Ole JohnsenOle Johnsen Stav
(1837–1899)
Gårdbruker 1872 Møtte for Norbye i 1872
  Berg, FredrikFredrik Berg
(1838–1908)
Handelsmann 1873–1878; 1880–1882 Møtte for Norbye i 1873
  Nysetvold, Ole SvendsenOle Svendsen Nysetvold
(1827–1912)
Gårdbruker 1874–1879
  Møller, Johan MosesJohan Moses Møller
(1832–1919)
Handelsmann 1877–1879 Fritatt i 1879
  Vindal, Mikkel RasmussenMikkel Rasmussen Vindal
(1833–1914)
Gårdbruker 1877–1882
  Richter, JohanJohan Richter
(1835–1901)
Sakfører 1879 Møtte for Møller
  Jenssen, LauritzLauritz Jenssen
(1837–1899)
Brukseier 1880–1882

Representanter under parlamentarismen (1883–)Rediger

Partier

      Høyre       Venstre       Moderate       Arbeiderpartiet       Senterpartiet

Flertallsvalg i flermannskretser (1883–1906)Rediger

Representant Stilling Partitilhørighet Periode(r) Merknader
    Tønseth, Diderik IversenDiderik Iversen Tønseth
(1818–1893)
Lærer Venstre 1883–1885 Permittert i 1884
    Melhus, Nils JensenNils Jensen Melhus
(1839–1912)
Gårdbruker Moderate 1883–1885; 1889–1891
    Sæter, Daniel KnudsenDaniel Knudsen Sæter
(1826–1909)
Folkehøyskolelærer Venstre 1883–1888
    Reitan, Jon JørgensenJon Jørgensen Reitan
(1822–1903)
Lærer Venstre 1883–1888
    Fjermstad, PaulPaul Fjermstad
(1841–1921)
Gårdbruker Venstre 1884; 1886–1888; 1898–1906 Møtte for Tønseth i 1884
    Stav, Ole EvensenOle Evensen Stav
(1834–1889)
Lensmann Moderate 1884; 1889–1891 Møtte for Tønseth i 1884; døde i 1889
    Qvam, Ole AntonOle Anton Qvam
(1822–1903)
Amtmann Venstre 1886–1888; 1895–1897
    Flønæs, IngebrigtIngebrigt Flønæs
(1843–1933)
Lærer Høyre 1889–1891
    Pukstad, Nils NilsenNils Nilsen Pukstad
(1846–1890)
Gårdbruker Høyre 1889–1891 Døde i 1890
    Vindal, Mikkel RasmussenMikkel Rasmussen Vindal
(1833–1914)
Gårdbruker Høyre 1890–1891 Møtte for Stav
    Holtermann, NilsNils Holtermann
(1835–1917)
Gårdbruker Høyre 1891 Møtte for Pukstad
    Nysetvold, Ole SvendsenOle Svendsen Nysetvold
(1827–1912)
Gårdbruker Moderate 1891 Møtte for Stav
    Nærum, Karl AugustKarl August Nærum
(1844–1911)
Lensmann Venstre 1892–1900
    Bergan, AndersAnders Bergan
(1833–1914)
Lærer Venstre 1892–1906
    Hoff, Jakob T.Jakob T. Hoff
(1843–1924)
Gårdbruker Venstre 1892–1906
    Einum, Arnt JohnsenArnt Johnsen Einum
(1842–1915)
Gårdbruker Venstre 1892–1897
    Garberg, LarsLars Garberg
(1841–1912)
Brukseier Venstre 1900–1903
    Wolden, John IversenJohn Iversen Wolden
(1860–1950)
Gårdbruker Venstre 1904–1906
    Sivertsen, MartinMartin Sivertsen
(1849–1931)
Handelsmann Venstre 1904–1906

Flertallsvalg i enmannskretser (1907–1921)Rediger

1. krets, Ytre Fosen

Herredene Hitra, Kvenvær, Sandstad, Fillan, Nord-Frøya, Sør-Frøya, Jøssund, Å (Åfjord), Stoksund, Roan og Osen.

Representant Stilling Partitilhørighet Periode(r) Merknader
    Sivertsen, MartinMartin Sivertsen
(1849–1931)
Handelsmann og fyrvokter Venstre 1907–1912; 1916–1921
    Stinessen, JohanJohan Stinessen
(1861–1929)
Handelsmann Venstre 1913–1915
2. krets, Indre Fosen

Herredene Nes, Bjugn, Ørland, Stjørna, Rissa, Stadsbygd, Lensvik, Agdnes, Hemne og Heim.

Representant Stilling Partitilhørighet Periode(r) Merknader
    Eide, LarsLars Eide
(1856–1923)
Emissær og gårdbruker Høyre 1907–1909
    Hoff, Jakob T.Jakob T. Hoff
(1843–1924)
Gårdbruker Venstre 1910–1912
    Schei, Benjamin OlsenBenjamin Olsen Schei
(1858–1940)
Lensmann Venstre 1913–1921
3. krets, Orkdalen

Herredene Orkdal, Skaun, Børsa, Geitastrand, Meldal, Rennebu og Oppdal.

Representant Stilling Partitilhørighet Periode(r) Merknader
    Wolden, John IversenJohn Iversen Wolden
(1860–1950)
Gårdbruker Venstre 1907–1909; 1913–1915
    Handberg, Martin HalvorsenMartin Halvorsen Handberg
(1867–1940)
Gårdbruker Høyre 1910–1912
4. krets, Gauldalen

Herredene Røros, Ålen, Holtålen, Singsås, Budal, Støren, Soknedalen, Horg, Hølonda, Flå og Melhus.

Representant Stilling Partitilhørighet Periode(r) Merknader
    Bergan, AndersAnders Bergan
(1833–1914)
Lærer Venstre 1907–1909; 1913–1915
    Guldal, Ole JensenOle Jensen Guldal
(1852–1922)
Lærer Arbeiderpartiet 1910–1912
    Skaardal, Svend LarsenSvend Larsen Skaardal
(1862–1930)
Gårdbruker Arbeiderpartiet 1916–1918
    Huus, Ingebrigt IngebrigtsenIngebrigt Ingebrigtsen Huus
(1833–1914)
Gårdbruker Venstre 1919–1921
5. krets, Strinda

Herredene Strinda, Malvik, Klæbu, Tiller, Leinstrand, Byneset, Buvika, Selbu og Tydal.

Representant Stilling Partitilhørighet Periode(r) Merknader
    Fjermstad, PaulPaul Fjermstad
(1841–1921)
Gårdbruker Venstre 1907–1909; 1913–1915
    Loreng, Even LarsenEven Larsen Loreng
(1852–1942)
Gårdbruker Høyre 1910–1912
    Nygaardsvold, JohanJohan Nygaardsvold
(1879–1952)
Lagerarbeider Arbeiderpartiet 1916–1921

Forholdstallsvalg i flermannskretser (1922–1953)Rediger

Representant Stilling Partitilhørighet Periode(r) Merknader
    Wolden, John IversenJohn Iversen Wolden
(1860–1950)
Gårdbruker Venstre 1922–1930
    Nygaardsvold, JohanJohan Nygaardsvold
(1879–1952)
Lagerarbeider Arbeiderpartiet 1922–1949
    Huus, Ingebrigt IngebrigtsenIngebrigt Ingebrigtsen Huus
(1833–1914)
Gårdbruker Bondepartiet 1922–1930
    Berg, JohannesJohannes Berg
(1863–1935)
Poståpner Høyre 1922–1927
    Schei, Benjamin OlsenBenjamin Olsen Schei
(1858–1940)
Lensmann Venstre 1922–1927
    Skaardal, Svend LarsenSvend Larsen Skaardal
(1862–1930)
Gårdbruker Arbeiderpartiet 1922–1930
    Handberg, Martin HalvorsenMartin Halvorsen Handberg
(1867–1940)
Gårdbruker Bondepartiet 1928–1945
    Stinessen, JohanJohan Stinessen
(1861–1929)
Handelsmann Venstre 1928–1930
    Næsset, PederPeder Næsset
(1863–1954)
Gårdbruker Bondepartiet 1928–1930
    Leinum, SimonSimon Leinum
(1868–1967)
Gårdbruker Venstre 1931–1936
    Asmundvaag, Johan OlausJohan Olaus Asmundvaag
(1880–1946)
Gårdbruker Høyre 1931–1945
    Falkberget, JohanJohan Falkberget
(1879–1967)
Forfatter Arbeiderpartiet 1931–1933
    Næsset, Anders NilsenAnders Nilsen Næsset
(1872–1949)
Fisker Venstre 1931–1933
    Skarholt, Amund RasmussenAmund Rasmussen Skarholt
(1892–1956)
Gårdbruker Arbeiderpartiet 1934–1953
    Salbubæk, AdolfAdolf Salbubæk
(1891–1946)
Småbruker og fisker Arbeiderpartiet 1934–1945
    Ramsvik, KristianKristian Ramsvik
(1885–1966)
Handelsmann Venstre 1937–1945
    Svinsås-Lo, IngvaldIngvald Svinsås-Lo
(1897–1980)
Gårdbruker Venstre 1945–1949
    Dahlø, Paul MartinPaul Martin Dahlø
(1885–1967)
Fiskeskipper Arbeiderpartiet 1945–1953
    Trædal, NilsNils Trædal
(1879–1948)
Sogneprest Bondepartiet 1945–1948 Døde i 1948
    Tøndel, IngvaldIngvald Tøndel
(1887–1952)
Emissær og gårdbruker Kristelig Folkeparti 1945–1952 Døde i 1952
    Stjern, HolgerHolger Stjern
(1888–1968)
Gårdbruker Bondepartiet 1948–1949 Møtte for Trædal
    Almaas, PerPer Almaas
(1898–1991)
Skoleinspektør Arbeiderpartiet 1950–1953
    Borten, PerPer Borten
(1913–2005)
Gårdbruker Bondepartiet 1950–1953
    Løvset, Mons ArntsenMons Arntsen Løvset
(1891–1972)
Gårdbruker Høyre 1950–1953
    Wigum, JohannesJohannes Wigum
(1900–1978)
Lærer Kristelig Folkeparti 1952–1953 Møtte for Tøndel

Forholdstallsvalg i flermannskretser (1954–)Rediger

Representant Stilling Partitilhørighet Periode(r) Merknader
    Skarholt, Amund RasmussenAmund Rasmussen Skarholt
(1892–1956)
Gårdbruker Arbeiderpartiet 1954–1956 Døde i 1956; Lund møtte
    Johnsen, HåkonHåkon Johnsen
(1914–1991)
Lagerarbeider Arbeiderpartiet 1954–1973
    Løvset, Mons ArntsenMons Arntsen Løvset
(1891–1972)
Gårdbruker Høyre 1954–1961
    Dahlø, Paul MartinPaul Martin Dahlø
(1885–1967)
Fiskeskipper Arbeiderpartiet 1954–1957
    Sæter, LarsLars Sæter
(1895–1988)
Disponent Kristelig Folkeparti 1954–1961
    Borten, PerPer Borten
(1913–2005)
Gårdbruker Senterpartiet 1954–1977 Statsminister 1965–1971
    Lyseth, ReidarReidar Lyseth
(1904–1987)
Redaktør Arbeiderpartiet 1954–1957
    Torp, HaraldHarald Torp
(1890–1972)
Redaktør Høyre 1954–1957
    Hoel, OddmundOddmund Hoel
(1910–1983)
Lensmann Venstre 1954–1965
    Karlsen, Johan SigurdJohan Sigurd Karlsen
(1894–1967)
Steinhugger Arbeiderpartiet 1954–1965
    Lund, JennyJenny Lund
(1916–1998)
Næringsdrivende Arbeiderpartiet 1956–1963 Møtte for Skarholt 1956–1957 og for Lysø 1958–1963
    Lysø, NilsNils Lysø
(1905–1977)
Gårdbruker og fisker Arbeiderpartiet 1958–1965 Statsråd 1958–1963
    Unsgård, IverIver Unsgård
(1903–1993)
Småbruker og arbeider Arbeiderpartiet 1958–1969
    Lyng, OttoOtto Lyng
(1926–2003)
Juridisk rådgiver Høyre 1958–1977
    Wormdahl, AndreasAndreas Wormdahl
(1911–2001)
Sekretær Arbeiderpartiet 1958–1969
    Rein, KristofferKristoffer Rein
(1912–1993)
Gårdbruker Kristelig Folkeparti 1961–1973
    Skaaren, MartinMartin Skaaren
(1905–1999)
Gårdbruker og fisker Høyre 1961–1969
    Gjærevoll, OlavOlav Gjærevoll
(1911–2001)
Professor i botanikk Arbeiderpartiet 1965–1969
    Fjeldvær, RolfRolf Fjeldvær
(1926–2017)
Skolesjef Arbeiderpartiet 1965–1981
    Tangvik, LarsLars Tangvik
(1902–1991)
Sogneprest Venstre 1965–1969
    Moxnes, EinarEinar Moxnes
(1921–2006)
Herredsagronom Senterpartiet 1965–1968; 1969–1973 Møtte for Borten 1965–1968, statsråd 1969–1971 og 1972–1973
    Syrstad, JohanJohan Syrstad
(1924–2019)
Gårdbruker Senterpartiet 1968–1971; 1972–1973; 1977–1985 Møtte for Borten 1968–1971 og for Moxnes 1972–1973
    Bye, Roald ÅsmundRoald Åsmund Bye
(1928–2003)
Bestyrer Arbeiderpartiet 1969–1981
    Aasen, LivLiv Aasen
(1928–2005)
Lærer Arbeiderpartiet 1969–1989
    Eian, HermundHermund Eian
(1927–1983)
Gårdbruker Høyre 1969–1983 Døde i 1983; Ellefsen møtte
    Kielland, ArneArne Kielland
(1939–2003)
Redaksjonssekretær Arbeiderpartiet 1969–1973 Meldte overgang til SF i 1972
    Storsand, OlinaOlina Storsand
(1922–)
Husmor Senterpartiet 1969–1971 Møtte for Moxnes
    Øverland, KaiKai Øverland
(1931–1975)
Rørlegger Sosialistisk Venstreparti 1973–1975 Døde i 1975; Gustad møtte
    Helland, KjellKjell Helland
(1940–)
Postfunksjonær Arbeiderpartiet 1973–1989
    Flå, Jens P.Jens P. Flå
(1923–2002)
Gårdbruker Kristelig Folkeparti 1973–1985
    Henriksen, Arent M.Arent M. Henriksen
(1946–)
Lærer Sosialistisk Venstreparti 1973–1977; 1981–1989
    Gustad, AudAud Gustad
(1917–2000)
Fylkessekretær Sosialistisk Venstreparti 1975–1977 Møtte for Øverland
    Schnitler, GunvorGunvor Schnitler
(1930–)
Lærer Høyre 1977–1985
    Berntsen, JosteinJostein Berntsen
(1943–)
Småbruker Arbeiderpartiet 1977–1989
    Dørum, Odd EinarOdd Einar Dørum
(1943–)
Lektor Venstre 1977–1981 Representant for Oslo 1997–2009
    Huseby, Magnar G.Magnar G. Huseby
(1928–2011)
Ingeniør Høyre 1981–1989
    Rotnes, MaritMarit Rotnes
(1928–)
Sosialsjef Arbeiderpartiet 1981–1993
    Ellefsen, HaraldHarald Ellefsen
(1950–)
Politijurist Høyre 1983–1997 Møtte for Eian 1983–1985
    Sterri, Siri FrostSiri Frost Sterri
(1944–)
Lærer Høyre 1985–2001
    Hågård, OddbjørnOddbjørn Hågård
(1940–2013)
Herredsagronom Senterpartiet 1985–1989
    Gjønnes, KåreKåre Gjønnes
(1942–)
Gårdbruker Kristelig Folkeparti 1985–1993
    Guttormsen, UlfUlf Guttormsen
(1942–)
Distriktssekretær Arbeiderpartiet 1989–1997
    Solheim, ErikErik Solheim
(1955–)
Partileder, fhv. konsulent Sosialistisk Venstreparti 1989–1993 Representant for Oslo 1993–2001
    Kvidal, MaryMary Kvidal
(1943–)
Rektor Arbeiderpartiet 1989–1993
    Risvik, PerPer Risvik
(1937–)
Selvstendig næringsdrivende Fremskrittspartiet 1989–1993
    Viken, Tove KariTove Kari Viken
(1942–2016)
Gårdbruker Senterpartiet 1989–1997
    Øyangen, GunhildGunhild Øyangen
(1947–)
Lektor og gårdbruker Arbeiderpartiet 1989–2005 Statsråd 1990–1996
    Røtvei, OlaOla Røtvei
(1947–)
Gårdbruker Arbeiderpartiet 1990–2001 Møtte for Øyangen 1990–1993
    Djupedal, ØysteinØystein Djupedal
(1960–)
Trykker Sosialistisk Venstreparti 1993–2009 Statsråd 2005–2007
    Lund, MortenMorten Lund
(1945–)
Gårdbruker Senterpartiet 1993–2001
    Gjul, Gunn KarinGunn Karin Gjul
(1967–)
Jurist Arbeiderpartiet 1993–2013
    Lånke, Ola T.Ola T. Lånke
(1948–)
Stiftskapellan Kristelig Folkeparti 1993–2009
    Fredagsvik, Jan OttoJan Otto Fredagsvik
(1947–)
Lærer Arbeiderpartiet 1993–1996 Møtte for Øyangen
    Giske, TrondTrond Giske
(1966–)
cand.mag. Arbeiderpartiet 1997–2021 Statsråd 2000–2001 og 2005–2013
    Brende, BørgeBørge Brende
(1965–)
Kommunalråd Høyre 1997–2009 Statsråd 2001–2005; permisjon 2008–2009
    Stensaker, ChristopherChristopher Stensaker
(1945–2018)
Butikkfunksjonær Fremskrittspartiet 1997–2005
    Nordseth, ToreTore Nordseth
(1966–)
Daglig leder Arbeiderpartiet 2000–2001 Møtte for Giske
    Momyr, MichaelMichael Momyr
(1956–)
Gårdbruker Høyre 2001–2005
    Malvik, Ingvild VaggenIngvild Vaggen Malvik
(1971–)
Forsker Sosialistisk Venstreparti 2001–2007 Møtte for Djupedal 2005–2007
    Helleland, Linda HofstadLinda Hofstad Helleland
(1977–)
Pleieassistent Høyre 2001–2005; 2008– Møtte for Brende 2001–2005 og 2008–2009, statsråd 2015–2019 og 2020–2021
    Sandberg, PerPer Sandberg
(1960–)
Prosessoperatør Fremskrittspartiet 2005–2017 Representant for Nord-Trøndelag 1997–2005
    Asphjell, JoroddJorodd Asphjell
(1960–)
Fylkessekretær Arbeiderpartiet 2005–
    Moe, Ola BortenOla Borten Moe
(1976–)
Gårdbruker Senterpartiet 2005–2013 Statsråd 2011–2013 og fra 2021
    Lien, TordTord Lien
(1960–)
Rådgiver Fremskrittspartiet 2005–2013
    Hansen, Eva KristinEva Kristin Hansen
(1973–)
Rådgiver Arbeiderpartiet 2005– Stortingspresident 2021–
    Haugen, Arne L.Arne L. Haugen
(1939–)
Gårdbruker Arbeiderpartiet 2005–2013 Møtte for Giske
    Valen, SnorreSnorre Valen
(1984–)
Rådgiver Sosialistisk Venstreparti 2009–2017
    Håbrekke, ØyvindØyvind Håbrekke
(1969–)
Assisterende direktør Kristelig Folkeparti 2009–2013
    Greni, HeidiHeidi Greni
(1962–)
Butikkmedarbeider Senterpartiet 2011– Møtte for Borten Moe 2011–2013
    Jenssen, FrankFrank Jenssen
(1969–)
Kommunikasjonsdirektør Høyre 2013–2017
    Tung, Karianne O.Karianne O. Tung
(1984–)
Komitéleder Arbeiderpartiet 2013–2017
    Bjørnstad, SivertSivert Bjørnstad
(1990–)
Selvstendig næringsdrivende Fremskrittspartiet 2013–
    Aarbergsbotten, Torhild O.Torhild O. Aarbergsbotten
(1969–)
Veterinær Høyre 2015–2017
    Lønseth, Mari HolmMari Holm Lønseth
(1991–)
Advokatfullmektig Høyre 2017–
    Haltbrekken, LarsLars Haltbrekken
(1971–)
Organisasjonsleder Sosialistisk Venstreparti 2017–
    Leirtrø, KirstiKirsti Leirtrø
(1963–)
IKT-sjef Arbeiderpartiet 2017–
    Gunnes, JonJon Gunnes
(1963–)
Ingeniør Venstre 2017–2021
    Gimse, Guro AngellGuro Angell Gimse
(1971–)
Prosjektleder Høyre 2017–2019; 2020–2021 Møtte for Helleland
    Nyholt, Hege BaeHege Bae Nyholt
(1978–)
Barnehagepedagog Rødt 2021–
    Grøthe, MarenMaren Grøthe
(2001–)
Student Senterpartiet 2021– Møter for Borten Moe

Se ogsåRediger

NoterRediger

  1. ^ Grunnlovsbestemmelse av 12. desember 1952, §58: «Ethvert Fylke med sine Byer udgjør et Valgdistrikt.»

ReferanserRediger

  1. ^ «Storting». NSD – Norsk senter for forskningsdata. Besøkt 25. mars 2020. 

LitteraturRediger

  • Kobberrød, Jan Thomas (1998). “De bedste og mest oplyste Mænd”. Hovedtrekk i stortingsrepresentasjonen fra kjøpstaden Trondhjem og Søndre Trondhjems amt 1815–1833 (hovedoppgave i historie). Trondheim: Norges teknisk-naturvitenskaplige universitet (NTNU).