Åpne hovedmenyen

Liste over stortingsrepresentanter for Hordaland

Liste over stortingsrepresentanter for valgkretsen Hordaland fylke, viser representanter innvalgt etter sammenslåingen av Bergen fylke og Hordaland fylke i 1972. Før dette var Bergen og Hordaland to separate valgkretser ved stortingsvalg.

Stortingsrepresentant[1] Parti Valgperiode Merknader
Harry Hansen Arbeiderpartiet 1973-1977
Sverre L. Mo Kristelig Folkeparti 1973-1977
Per Hysing-Dahl Høyre 1973-1977
Arne Nilsen Arbeiderpartiet 1973-1977
Einar Nyheim Sosialistisk Valgforbund 1973-1977
Bergfrid Fjose Kristelig Folkeparti 1973-1977
Sigrid Utkilen Høyre 1973-1977
Sverre Helland Senterpartiet 1973-1977
Margit Tøsdal Arbeiderpartiet 1973-1977
Ole Myrvoll Det Nye Folkepartiet 1973-1977
Harald Bjarne Slettebø Anders Langes Parti 1973-1977
Georg Johan Jakobsen Arbeiderpartiet 1973-1977
Asbjørn Haugstvedt Kristelig Folkeparti 1973-1977
Håkon Randal Høyre 1973-1977
Aksel Fossen Arbeiderpartiet 1973-1977
Harry Hansen Arbeiderpartiet 1977-1981
Per Hysing-Dahl Høyre 1977-1981
Sverre L. Mo Kristelig Folkeparti 1977-1981
Arne Nilsen Arbeiderpartiet 1977-1981 Statsråd 1978-1981. Erling Løseth møtte.
Sigrid Utkilen Høyre 1977-1981
Margit Tøsdal Arbeiderpartiet 1977-1981
Asbjørn Haugstvedt Kristelig Folkeparti 1977-1981
Håkon Randal Høyre 1977-1981
Hallvard Bakke Arbeiderpartiet 1977-1981 Statsråd 1977-1979. Erling Løseth (1977-1978) og Ragnhild Holsen (1978-1979) møtte.
Sverre Helland Senterpartiet 1977-1981
Arne Skauge Høyre 1977-1981
Aksel Fossen Arbeiderpartiet 1977-1981
Hans Olav Tungesvik Kristelig Folkeparti 1977-1981
Inger-Lise Skarstein Høyre 1977-1981
Georg Johan Jakobsen Arbeiderpartiet 1977-1981
Per Hysing-Dahl Høyre 1981-1985 Stortingspresident
Arne Nilsen Arbeiderpartiet 1981-1985
Håkon Randal Høyre 1981-1985
Asbjørn Haugstvedt Kristelig Folkeparti 1981-1985 Statsråd 1983-1985. Svein Alsaker møtte.
Hallvard Bakke Arbeiderpartiet 1981-1985
Inger-Lise Skarstein Høyre 1981-1985
Grete Knudsen Arbeiderpartiet 1981-1985
Arne Skauge Høyre 1981-1985 Statsråd 1981-1983 og statssekretær 1984-1985. Brita Borge møtte.
Hans Olav Tungesvik Kristelig Folkeparti 1981-1985
Bjørn Erling Ytterhorn Fremskrittspartiet 1981-1985
Arne Alsåker Spilde Høyre 1981-1985
Aksel Fossen Arbeiderpartiet 1981-1985
Sverre Helland Senterpartiet 1981-1985
Kjellbjørg Lunde Sosialistisk Venstreparti 1981-1985
Mons Espelid Venstre 1981-1985
Hallvard Bakke Arbeiderpartiet 1985-1989 Statsråd 1986-1989. Marit Wikholm møtte.
Arne Skauge Høyre 1985-1989 Statssekretær 1985-1986 og statsråd 1986. Inger-Margrethe Presterud møtte.
Grete Knudsen Arbeiderpartiet 1985-1989
Inger-Lise Skarstein Høyre 1985-1989
Svein Alsaker Kristelig Folkeparti 1985-1989
Leiv Stensland Arbeiderpartiet 1985-1989
Arne Alsåker Spilde Høyre 1985-1989
Ranveig Frøiland Arbeiderpartiet 1985-1989
Nils O. Golten Høyre 1985-1989
Britt Harkestad Kristelig Folkeparti 1985-1989
Magnus Stangeland Senterpartiet 1985-1989
Bjarne Kristiansen Arbeiderpartiet 1985-1989
Brita Borge Høyre 1985-1989
Kjellbjørg Lunde Sosialistisk Venstreparti 1985-1989
Bjørn Erling Ytterhorn Fremskrittspartiet 1985-1989 Død 12.09.1987. Hans J. Røsjorde møtte.
Hallvard Bakke Arbeiderpartiet 1989-1993
Arne Skauge Høyre 1989-1993 Statsråd 1989-1990. Ruth Kleppe Aakvaag møtte.
Hans J. Røsjorde Fremskrittspartiet 1989-1993
Grete Knudsen Arbeiderpartiet 1989-1993 Statsråd 1992-1993. Marit Wikholm møtte.
Svein Alsaker Kristelig Folkeparti 1989-1993
Arne Alsåker Spilde Høyre 1989-1993
Kjellbjørg Lunde Sosialistisk Venstreparti 1989-1993
Leiv Stensland Arbeiderpartiet 1989-1993
Knut Hanselmann Fremskrittspartiet 1989-1993
Erna Solberg Høyre 1989-1993
Ranveig Frøiland Arbeiderpartiet 1989-1993
Britt Harkestad Kristelig Folkeparti 1989-1993
Magnus Stangeland Senterpartiet 1989-1993
Olav Akselsen Arbeiderpartiet 1989-1993
Nils O. Golten Høyre 1989-1993
Inger-Marie Ytterhorn Fremskrittspartiet 1989-1993
Hallvard Bakke Arbeiderpartiet 1993-1997
Magnus Stangeland Senterpartiet 1993-1997
Oddvard Nilsen Høyre 1993-1997
Grete Knudsen Arbeiderpartiet 1993-1997 Statsråd 1993-1997. Leif Lund møtte.
Are Næss Kristelig Folkeparti 1993-1997
Ranveig Frøiland Arbeiderpartiet 1993-1997 Statsråd 1996-1997. Gard Folkvord møtte.
Bjørg Hope Galtung Senterpartiet 1993-1997
Erna Solberg Høyre 1993-1997
Kjellbjørg Lunde Sosialistisk Venstreparti 1993-1997
Olav Akselsen Arbeiderpartiet 1993-1997
Lars Sponheim Venstre 1993-1997
Hans J. Røsjorde Fremskrittspartiet 1993-1997
Rita Tveiten Arbeiderpartiet 1993-1997
John Dale Senterpartiet 1993-1997
Anita Apelthun Sæle Kristelig Folkeparti 1993-1997
Grete Knudsen Arbeiderpartiet 1997-2001 Statsråd 2000-2001. Gard Folkvord møtte.
Are Næss Kristelig Folkeparti 1997-2001
Hans J. Røsjorde Fremskrittspartiet 1997-2001
Ranveig Frøiland Arbeiderpartiet 1997-2001
Oddvard Nilsen Høyre 1997-2001
Olav Akselsen Arbeiderpartiet 1997-2001 Statsråd 2000-2001. Sigurd Grytten møtte.
Anita Apelthun Sæle Kristelig Folkeparti 1997-2001
Terje Knudsen Fremskrittspartiet 1997-2001
Lars Sponheim Venstre 1997-2001 Statsråd 1997-2000. Harald Hove møtte.
Erna Solberg Høyre 1997-2001
John Dale Senterpartiet 1997-2001
Leif Lund Arbeiderpartiet 1997-2001
Ågot Valle Sosialistisk Venstreparti 1997-2001
Rita Tveiten Arbeiderpartiet 1997-2001
Ingebrigt S. Sørfonn Kristelig Folkeparti 1997-2001
May Britt Vihovde Venstre 1997-2001
Oddvard Nilsen Høyre 2001-2005
Ranveig Frøiland Arbeiderpartiet 2001-2005
Arne Sortevik Fremskrittspartiet 2001-2005
Ingebrigt S. Sørfonn Kristelig Folkeparti 2001-2005
Ågot Valle Sosialistisk Venstreparti 2001-2005
Erna Solberg Høyre 2001-2005 Statsråd 2001-2005. Silja Ekeland Bjørkly møtte.
Olav Akselsen Arbeiderpartiet 2001-2005
Gjermund Hagesæter Fremskrittspartiet 2001-2005
Anita Apelthun Sæle Kristelig Folkeparti 2001-2005
Øyvind Halleraker Høyre 2001-2005
Leif Lund Arbeiderpartiet 2001-2005
Audun Lysbakken Sosialistisk Venstreparti 2001-2005
Lars Sponheim Venstre 2001-2005 Statsråd 2001-2005. May Britt Vihovde møtte.
Karin S. Woldseth Fremskrittspartiet 2001-2005
Ingmar Ljones Kristelig Folkeparti 2001-2005
Rune J. Skjælaaen Senterpartiet 2001-2005
Torbjørn Hansen Høyre 2001-1005
Olav Akselsen Arbeiderpartiet 2005-2009
Arne Sortevik Fremskrittspartiet 2005-2009
Erna Solberg Høyre 2005-2009
Anne-Grete Strøm-Erichsen Arbeiderpartiet 2005-2009 Statsråd 2005-2009. Dag Ole Teigen møtte.
Gjermund Hagesæter Fremskrittspartiet 2005-2009
Ingebrigt S. Sørfonn Kristelig Folkeparti 2005-2009
Per Rune Henriksen Arbeiderpartiet 2005-2009
Øyvind Halleraker Høyre 2005-2009
Ågot Valle Sosialistisk Venstreparti 2005-2009
Lars Sponheim Venstre 2005-2009
Karin S. Woldseth Fremskrittspartiet 2005-2009
Hilde Magnusson Lydvo Arbeiderpartiet 2005-2009
Rune J. Skjælaaen Senterpartiet 2005-2009
Torbjørn Hansen Høyre 2005-2009
Laila Dåvøy Kristelig Folkeparti 2005-2009
Anne-Grete Strøm-Erichsen Arbeiderpartiet 2009-2013 Statsråd 2009-2013. Tove Linnea Brandvik møtte.
Arne Sortevik Fremskrittspartiet 2009-2013
Erna Solberg Høyre 2009-2013
Per Rune Henriksen Arbeiderpartiet 2009-2013 Statssekretær 2010-2013. Jette F. Christensen møtte.
Gjermund Hagesæter Fremskrittspartiet 2009-2013
Øyvind Halleraker Høyre 2009-2013
Hilde Magnusson Lydvo Arbeiderpartiet 2009-2013
Laila Dåvøy Kristelig Folkeparti 2009-2013
Karin S. Woldseth Fremskrittspartiet 2009-2013
Dag Ole Teigen Arbeiderpartiet 2009-2013
Henning Warloe Høyre 2009-2013
Kjersti Toppe Senterpartiet 2009-2013
Audun Lysbakken Sosialistisk Venstreparti 2009-2013 Statsråd 2009-2012. Gina Barstad møtte.
Magne Rommetveit Arbeiderpartiet 2009-2013
Laila Reiertsen Fremskrittspartiet 2009-2013
Erna Solberg Høyre 2013-2017 Statsminister 2013-2017. Erik Skutle møtte.
Per Rune Henriksen Arbeiderpartiet 2013-2017
Gjermund Hagesæter Fremskrittspartiet 2013-2017 Statssekretær 2015-2016. Laila Reiertsen møtte.
Øyvind Halleraker Høyre 2013-2017
Jette F. Christensen Arbeiderpartiet 2013-2017
Peter Christian Frølich Høyre 2013-2017
Knut Arild Hareide Kristelig Folkeparti 2013-2017
Helge Andre Njåstad Fremskrittspartiet 2013-2017
Magne Rommetveit Arbeiderpartiet 2013-2017
Torill Eidsheim Høyre 2013-2017
Terje Breivik Venstre 2013-2017
Ruth Grung Arbeiderpartiet 2013-2017
Audun Lysbakken Sosialistisk Venstreparti 2013-2017
Sigurd Hille Høyre 2013-2017
Kjersti Toppe Senterpartiet 2013-2017
Ove Trellevik Høyre 2013-2017
Erna Solberg Høyre 2017-2021 Statsminister 2017-d.d.. Liv Kari Eskeland møter.
Magne Rommetveit Arbeiderpartiet 2017-2021
Helge Andre Njåstad Fremskrittspartiet 2017-2021
Ove Trellevik Høyre 2017-2021
Jette F. Christensen Arbeiderpartiet 2017-2021
Peter Christian Frølich Høyre 2017-2021
Kjersti Toppe Senterpartiet 2017-2021
Silje Hjemdal Fremskrittspartiet 2017-2021
Audun Lysbakken Sosialistisk Venstreparti 2017-2021
Eigil Knutsen Arbeiderpartiet 2017-2021
Torill Eidsheim Høyre 2017-2021
Knut Arild Hareide Kristelig Folkeparti 2017-2021
Tom-Christer Nilsen Høyre 2017-2021
Ruth Grung Arbeiderpartiet 2017-2021
Terje Breivik Venstre 2017-2021
Nils T. Bjørke Senterpartiet 2017-2021

ReferanserRediger