Liste over statsministre i Guinea-Bissau

Wikimedia-listeartikkel

Liste over statsministre i Guinea-Bissau inneholder regjeringssjefer i Guinea-Bissau siden statsministerembetet ble opprettet i 1973.[1] Etter at landet fikk sin uavhengighet fra Portugal har statsministeren blitt utpekt av landets president.

statsminister
Emblem of Guinea-Bissau.svg
Typestatsminister
Sittende
Nuno Gomes Nabiam
VirkeområdeGuinea-Bissau
Etablert24. september1973
Første
embedsholder
Francisco Mendes
1973–1978
Nuno Gomes Nabiam er sittende statsminister

Liste over statsministreRediger

Nr. Navn
(født–død)
Bilde Regjeringstid Parti
fra til
1 Francisco Mendes
(1939–1978)
  24. september 1973 7. juli 1978 PAIGC
2 Constantino Teixeira
(?–1988)
  7. juli 1978 28. september 1978 PAIGC
3 João Bernardo Vieira
(1939–2009)
  28. september 1978 14. november 1980 PAIGC
Embetet ubesatt fra 14. november 1980 til 14. mai 1982
4 Victor Saúde Maria
(1939–1999)
  14. mai 1982 10. mars 1984 PAIGC[2]
Embetet ubesatt fra 10. mars 1984 til 27. desember 1991
5 Carlos Correia
(1933–2021)
  27. desember 1991 26. oktober 1994 PAIGC
6 Manuel Saturnino da Costa
(1942–2021)
  26. oktober 1994 6. juni 1997 PAIGC
7 Carlos Correia
(1933–2021)
  6. juni 1997 3. desember 1998 PAIGC
8 Francisco Fadul
(1953–)
  3. desember 1998 19. februar 2000 Uavhengig
9 Caetano N'Tchama
(1955–2007)
  19. februar 2000 19. mars 2001 Partido da Renovação Social (PRS)
10 Faustino Imbali
(1956–)
  21. mars 2001 9. desember 2001 Partido da Renovação Social (PRS)
11 Alamara Nhassé
(1957–)
  9 desember 2001 17. november 2002 Partido da Renovação Social (PRS)
12 Mário Pires
(1949–)
  17. november 2002 14. september 2003 Partido da Renovação Social (PRS), avsatt
Embetet ubesatt fra 14. september 2003 til 28. september 2003
13 Artur Sanhá
(1965–)
  28. september 2003 10. mai 2004 Partido da Renovação Social (PRS)
14 Carlos Gomes Júnior
(1949–)
  10. mai 2004 2. november 2005 PAIGC
15 Aristides Gomes
(1954–)
  2. november 2005 13. april 2007 PAIGC
16 Martinho Ndafa Kabi
(1957–)
  13. april 2007 5. august 2008 PAIGC
17 Carlos Correia
(1933–2021)
  5. august 2008 2. januar 2009 PAIGC
18 Carlos Gomes Júnior
(1949–)
  2. januar 2009 10. februar 2012 PAIGC
19 Adiato Djaló Nandigna
fungerende
(1958–)
  10. februar 2012 12. april 2012 PAIGC
Embetet ubesatt fra 12. april 2012 til 16. mai 2012
20 Rui Duarte de Barros
(1960–)
  16. mai 2012 3. juli 2014 Uavhengig
21 Domingos Simões Pereira
(1964–)
  3. juli 2014 20. august 2015 PAIGC
22 Baciro Djá
(1973–)
  20. august 2015 17. september 2015 PAIGC
23 Carlos Correia
(1933–2021)
  17. september 2015 27. mai 2016 PAIGC
24 Baciro Djá
(1973–)
  27. mai 2016 18. november 2016 PAIGC
25 Umaro Sissoco Embaló
(1972–)
  18. november 2016 30. januar 2018 PAIGC
26 Artur Silva
(1956?–)
  30. januar 2018 16. april 2018 PAIGC
27 Aristides Gomes
(1954–)
  16. april 2018 29. oktober 2019 PAIGC
28 Faustino Imbali
(1956–)
  31. oktober 2019 8. november 2019 Uavhengig
29 Aristides Gomes
(1954–)
  8. november 2019 28. februar 2020 PAIGC
30 Nuno Gomes Nabiam
(1966–)
  28. februar 2020 sittende Assembleia do Povo Unido - Partido Democrático da Guiné-Bissau (APU-PDGB)

ReferanserRediger

  1. ^ «Guinea-Bissau». Worldstatesmen.org. Besøkt 9. september 2022. 
  2. ^ Flyktet til Portugal etter maktkamp mellom ham og president João Bernardo Vieira