Liste over statsledere i 2023

Wikimedia-listeartikkel

Liste over statsledere inneholder statsoverhoder, regjeringsledere og andre ledere som styrer over selvstendige stater og territorier i 2023.

Statsledere i 2023
Statsledere etter år
2021 | 2022 | 2023 | 2024 | 2025
Humaniora og kultur
Arkeologi | Arkitektur | Film | Kunst | Litteratur | Lyrikk | Musikk | Radio | Tegneserier | Teater | TV | Videospill
Samfunnsvitenskap
og samfunn

Avis | Konflikt | Politikk | Sport | Økonomi
Teknologi og vitenskap
Polarhistorie | Meteorologi | Teknologi | Vitenskap

Afrika rediger

Asia rediger

Europa rediger


Nord-Amerika rediger

Oseania rediger

Sør-Amerika rediger

Bildegalleri rediger

Statsledere i Afrika
 
Abdelmadjid Tebboune
Algerisk president
(2019–)
Abdelmadjid Tebboune
Algerisk president
(2019–)  
 
Aymen Benabderrahmane
Algeries statsminister
(2021–2023).
Aymen Benabderrahmane
Algeries statsminister
(2021–2023).  
 
Nadir Larbaoui
Algeries statsminister
(2023–)
Nadir Larbaoui
Algeries statsminister
(2023–)  
 
João Lourenço
Angolas president
(2017–)
João Lourenço
Angolas president
(2017–)  
 
Patrice Talon
Benins president
(2016–)
Patrice Talon
Benins president
(2016–)  
 
Mokgweetsi Masisi
Botswanas president
(2018–)
Mokgweetsi Masisi
Botswanas president
(2018–)  
 
Ibrahim Traoré
Burkina Fasos statsoverhode
(2022–)
Ibrahim Traoré
Burkina Fasos statsoverhode
(2022–)  
 
Apollinaire de Tambèla
Burkina Fasos statsminister
(2022–)
Apollinaire de Tambèla
Burkina Fasos statsminister
(2022–)  
 
Évariste Ndayishimiye
Burundis president
(2020–)
Évariste Ndayishimiye
Burundis president
(2020–)  
 
Ismaïl Omar Guelleh
Djiboutis president
(1999–)
Ismaïl Omar Guelleh
Djiboutis president
(1999–)  
 
Abdoulkader Kamil Mohamed
Djiboutis statsminister
(2013–)
Abdoulkader Kamil Mohamed
Djiboutis statsminister
(2013–)  
 
Abdel Fattah al-Sisi
Egypts president
(2014–)
Abdel Fattah al-Sisi
Egypts president
(2014–)  
 
Mostafa Madbouly
Egypts statsminister
(2018–)
Mostafa Madbouly
Egypts statsminister
(2018–)  
 
Alassane Ouattara
Elfenbenskystens president
(2010–)
Alassane Ouattara
Elfenbenskystens president
(2010–)  
 
Patrick Achi
Elfenbenskystens statsminister
(2021–2023).
Patrick Achi
Elfenbenskystens statsminister
(2021–2023).  
 
Robert Beugré Mambé
Elfenbenskystens statsminister
(2023–)
Robert Beugré Mambé
Elfenbenskystens statsminister
(2023–)  
 
Teodoro Obiang Nguema Mbasogo
Ekvatorial-Guineas president
(1979–)
Teodoro Obiang Nguema Mbasogo
Ekvatorial-Guineas president
(1979–)  
 
Francisco Pascual Obama Asue
Ekvatorial-Guineas statsminister
(2016–2023)
Francisco Pascual Obama Asue
Ekvatorial-Guineas statsminister
(2016–2023)  
 
Manuela Roka Botey
Ekvatorial-Guineas statsminister
(2023–)
Manuela Roka Botey
Ekvatorial-Guineas statsminister
(2023–)  
 
Isaias Afewerki
Eritreas president
(1991–)
Isaias Afewerki
Eritreas president
(1991–)  
 
Mswati III
Eswatinis konge
(1986–)
Mswati III
Eswatinis konge
(1986–)  
 
Sahle-Work Zewde
Etiopias president
(2018–)
Sahle-Work Zewde
Etiopias president
(2018–)  
 
Abiy Ahmed
Etiopias statsminister
(2018–)
Abiy Ahmed
Etiopias statsminister
(2018–)  
 
Adama Barrow
Gambias president
(2017–)
Adama Barrow
Gambias president
(2017–)  
 
Nana Akufo-Addo
Ghanas president
(2017–)
Nana Akufo-Addo
Ghanas president
(2017–)  
 
Mamady Doumbouya
Guineas president
(2021–)
Mamady Doumbouya
Guineas president
(2021–)  
 
Bernard Goumou
Guineas interim statsminister
(2022–2024)
Bernard Goumou
Guineas interim statsminister
(2022–2024)  
 
Umaro Sissoco Embaló
Guinea-Bissaus president
(2020–)
Umaro Sissoco Embaló
Guinea-Bissaus president
(2020–)  
 
Paul Biya
Kameruns president
(1982–)
Paul Biya
Kameruns president
(1982–)  
 
Joseph Ngute
Kameruns statsminister
(2019–)
Joseph Ngute
Kameruns statsminister
(2019–)  
 
José Maria Neves
Kapp Verdes president
(2021–)
José Maria Neves
Kapp Verdes president
(2021–)  
 
Ulisses Correia e Silva
Kapp Verdes statsminister
(2016–)
Ulisses Correia e Silva
Kapp Verdes statsminister
(2016–)  
 
William Ruto
Kenyas president
(2022–)
William Ruto
Kenyas president
(2022–)  
 
Azali Assoumani
president for Unionen Komorene
(2016–)
Azali Assoumani
president for Unionen Komorene
(2016–)  
 
Félix Tshisekedi
Den demokratiske republikken Kongos president
(2019–)
Félix Tshisekedi
Den demokratiske republikken Kongos president
(2019–)  
 
Jean-Michel Sama Lukonde
Den demokratiske republikken Kongos statsminister
(2021–)
Jean-Michel Sama Lukonde
Den demokratiske republikken Kongos statsminister
(2021–)  
 
Denis Sassou-Nguesso
Republikken Kongos president
(1997–)
Denis Sassou-Nguesso
Republikken Kongos president
(1997–)  
 
Anatole Collinet Makosso
Republikken Kongos statsminister
(2021–)
Anatole Collinet Makosso
Republikken Kongos statsminister
(2021–)  
 
Letsie III
Lesothos konge
(1996–)
Letsie III
Lesothos konge
(1996–)  
 
Sam Matekane
Lesothos statsminister
(2022–)
Sam Matekane
Lesothos statsminister
(2022–)  
 
George Weah
Liberias president
(2018–2024)
George Weah
Liberias president
(2018–2024)  
 
Mohamed al-Menfi
formann i presidentrådet i Libya
(2021–)
Mohamed al-Menfi
formann i presidentrådet i Libya
(2021–)  
 
Abdul Hamid Dbeibeh
Libyas statsminister
(2021–)
Abdul Hamid Dbeibeh
Libyas statsminister
(2021–)  
 
Andry Rajoelina
Madagaskars president
(2019–2023)
Andry Rajoelina
Madagaskars president
(2019–2023)  
 
Christian Ntsay
Madagaskars fungerende president
(2023)
Christian Ntsay
Madagaskars fungerende president
(2023)  
 
Andry Rajoelina
Madagaskars president
(2023–)
Andry Rajoelina
Madagaskars president
(2023–)  
 
Christian Ntsay
Madagaskars statsminister
(2018–)
Christian Ntsay
Madagaskars statsminister
(2018–)  
 
Lazarus Chakwera
Malawis president
(2020–)
Lazarus Chakwera
Malawis president
(2020–)  
 
Assimi Goïta
Malis interim president
(2021–)
Assimi Goïta
Malis interim president
(2021–)  
 
Mohammed VI
Marokkos konge
(1999–)
Mohammed VI
Marokkos konge
(1999–)  
 
Aziz Akhannouch
Marokkos statsminister
(2021–)
Aziz Akhannouch
Marokkos statsminister
(2021–)  
 
Brahim Ghali
president av den saharawiske arabiske demokratiske republikk
(2016–)
Brahim Ghali
president av den saharawiske arabiske demokratiske republikk
(2016–)  
 
Bouchraya Hammoudi Bayoun
statsminister av den saharawiske arabiske demokratiske republikk
(2020–)
Bouchraya Hammoudi Bayoun
statsminister av den saharawiske arabiske demokratiske republikk
(2020–)  
 
Mohamed Ould Ghazouani
Mauritanias president
(2019–)
Mohamed Ould Ghazouani
Mauritanias president
(2019–)  
 
Mohamed Ould Bilal
Mauritanias statsminister
(2020–)
Mohamed Ould Bilal
Mauritanias statsminister
(2020–)  
 
Prithvirajsing Roopun
Mauritius' president
(2019–)
Prithvirajsing Roopun
Mauritius' president
(2019–)  
 
Pravind Jugnauth
Mauritius' statsminister
(2017–)
Pravind Jugnauth
Mauritius' statsminister
(2017–)  
 
Filipe Nyusi
Mosambiks president
(2015–)
Filipe Nyusi
Mosambiks president
(2015–)  
 
Adriano Maleiane
Mosambiks statsminister
(2022–)
Adriano Maleiane
Mosambiks statsminister
(2022–)  
 
Hage Geingob
Namibias president
(2015–)
Hage Geingob
Namibias president
(2015–)  
 
Saara Kuugongelwa-Amadhila
Namibias statsminister
(2015–)
Saara Kuugongelwa-Amadhila
Namibias statsminister
(2015–)  
 
Mohamed Bazoum
Nigers president
(2021–2023)
Mohamed Bazoum
Nigers president
(2021–2023)  
 
Ouhoumoudou Mahamadou
Nigers statsminister
(2021–2023)
Ouhoumoudou Mahamadou
Nigers statsminister
(2021–2023)  
 
Ali Lamine Zeine
Nigers statsminister
(2023–)
Ali Lamine Zeine
Nigers statsminister
(2023–)  
 
Muhammadu Buhari
Nigerias president
(2015–2023)
Muhammadu Buhari
Nigerias president
(2015–2023)  
 
Bola Tinubu
Nigerias president
(2023–)
Bola Tinubu
Nigerias president
(2023–)  
 
President – Paul Kagame
Rwandas president
(2000–)
President – Paul Kagame
Rwandas president
(2000–)  
 
Édouard Ngirente
Rwandas statsminister
(2017–)
Édouard Ngirente
Rwandas statsminister
(2017–)  
 
Carlos Vila Nova
São Tomé og Príncipes president
(2021–)
Carlos Vila Nova
São Tomé og Príncipes president
(2021–)  
 
Patrice Trovoada
São Tomé og Príncipes statsminister
(2022–)
Patrice Trovoada
São Tomé og Príncipes statsminister
(2022–)  
 
José Cassandra
Príncipes president
(2006–)
José Cassandra
Príncipes president
(2006–)  
 
Macky Sall
Senegals president
(2012–)
Macky Sall
Senegals president
(2012–)  
 
Amadou Ba
Senegals statsminister
(2022–2024)
Amadou Ba
Senegals statsminister
(2022–2024)  
 
Faustin-Archange Touadéra
Den sentralafrikanske republikks president
(2016–)
Faustin-Archange Touadéra
Den sentralafrikanske republikks president
(2016–)  
 
Félix Moloua
Den sentralafrikanske republikks statsminister
(2022–)
Félix Moloua
Den sentralafrikanske republikks statsminister
(2022–)  
 
Wavel Ramkalawan
Seychellenes president
(2020–)
Wavel Ramkalawan
Seychellenes president
(2020–)  
 
Julius Maada Wonie Bio
Sierra Leones president
(2018–)
Julius Maada Wonie Bio
Sierra Leones president
(2018–)  
 
Jacob Jusu Saffa
Sierra Leones statsminister
(2021–2023)
Jacob Jusu Saffa
Sierra Leones statsminister
(2021–2023)  
 
David Moinina Sengeh
Sierra Leones statsminister
(2023–)
David Moinina Sengeh
Sierra Leones statsminister
(2023–)  
 
Xasan Sheekh Maxamuud
Somalias president
(2022–)
Xasan Sheekh Maxamuud
Somalias president
(2022–)  
 
Hamza Abdi Barre
Somalias statsminister
(2022–)
Hamza Abdi Barre
Somalias statsminister
(2022–)  
 
Said Abdullahi Mohamed
Puntlands president
(2019–)
Said Abdullahi Mohamed
Puntlands president
(2019–)  
 
Muse Bihi Abdi
Somalilands president
(2017–)
Muse Bihi Abdi
Somalilands president
(2017–)  
 
Nigel Phillips
guvernør av St. Helena
(2022–)
Nigel Phillips
guvernør av St. Helena
(2022–)  
 
Abdel Fattah Abdelrahman Burhan
leder for det militære overgangsrådet
(2019–)
Abdel Fattah Abdelrahman Burhan
leder for det militære overgangsrådet
(2019–)  
 
Cyril Ramaphosa
Sør-Afrikas president
(2018–)
Cyril Ramaphosa
Sør-Afrikas president
(2018–)  
 
Salva Kiir Mayardit
Sør-Sudans president
(2011–)
Salva Kiir Mayardit
Sør-Sudans president
(2011–)  
 
Samia Suluhu
Tanzanias president
(2021–)
Samia Suluhu
Tanzanias president
(2021–)  
 
Kassim Majaliwa
Tanzanias statsminister
(2015–)
Kassim Majaliwa
Tanzanias statsminister
(2015–)  
 
Hussein Mwinyi
Zanzibars presidenter
(2020–)
Hussein Mwinyi
Zanzibars presidenter
(2020–)  
 
Faure Gnassingbé
Togos president
(2005–)
Faure Gnassingbé
Togos president
(2005–)  
 
Victoire Tomegah Dogbé
Togos statsminister
(2020–)
Victoire Tomegah Dogbé
Togos statsminister
(2020–)  
 
Mahamat Déby Itno
leder for Tsjads militære overgangsråd
(2021–)
Mahamat Déby Itno
leder for Tsjads militære overgangsråd
(2021–)  
 
Saleh Kebzabo
Tsjads statsminister
(2022–2024)
Saleh Kebzabo
Tsjads statsminister
(2022–2024)  
 
Kais Saied
Tunisias president
(2019–)
Kais Saied
Tunisias president
(2019–)  
 
Yoweri Museveni
Ugandas president
(1986–)
Yoweri Museveni
Ugandas president
(1986–)  
 
Robinah Nabbanja
Ugandas statsminister
(2021–)
Robinah Nabbanja
Ugandas statsminister
(2021–)  
 
Hakainde Hichilema
Zambias president
(2021–)
Hakainde Hichilema
Zambias president
(2021–)  
 
Emmerson Mnangagwa
Zimbabwes president
(2017–)
Emmerson Mnangagwa
Zimbabwes president
(2017–)  
Statsledere i Asia
 
Mohammad Hasan Akhund
Afghanistans fungerende statsminister
(2021–)
Mohammad Hasan Akhund
Afghanistans fungerende statsminister
(2021–)  
 
Vahagn Khatsjaturijan
Armenias president
(2022–)
Vahagn Khatsjaturijan
Armenias president
(2022–)  
 
Nikol Pasjinjan
Armenias statsminister
(2018–)
Nikol Pasjinjan
Armenias statsminister
(2018–)  
 
Hamad ibn Isa Al Khalifa
Bahrains konge
(1999–)
Hamad ibn Isa Al Khalifa
Bahrains konge
(1999–)  
 
Salman bin Hamad bin Isa al-Khalifa
Bahrains
statsminister (2020–)
Salman bin Hamad bin Isa al-Khalifa
Bahrains
statsminister (2020–)  
 
Abdul Hamid
Bangladeshs president
(2013–2023)
Abdul Hamid
Bangladeshs president
(2013–2023)  
 
Mohammed Shahabuddin
Bangladeshs president
(2023–)
Mohammed Shahabuddin
Bangladeshs president
(2023–)  
 
Sheikh Hasina
Bangladeshs statsminister
(2009–)
Sheikh Hasina
Bangladeshs statsminister
(2009–)  
 
Jigme Khesar Namgyel Wangchuck
konge av Bhutan
(2006–)
Jigme Khesar Namgyel Wangchuck
konge av Bhutan
(2006–)  
 
Hassanal Bolkiah
Hans majestet sultanen av Brunei
(1984–)
Hassanal Bolkiah
Hans majestet sultanen av Brunei
(1984–)  
 
Mohamed bin Zayed al-Nahyan
De forente arabiske emiraters president
(2022–)
sjeik og hersker av Abu Dhabi
(2022–)
Mohamed bin Zayed al-Nahyan
De forente arabiske emiraters president
(2022–)
sjeik og hersker av Abu Dhabi
(2022–)  
 
Mohammed bin Rashid al-Maktoum
De forente arabiske emiraters statsminister
(2006–)
emir av Dubai
(2006–)
Mohammed bin Rashid al-Maktoum
De forente arabiske emiraters statsminister
(2006–)
emir av Dubai
(2006–)  
 
Humaid bin Rashid Al Nuaimi III
emir av Ajman
(1981–)
Humaid bin Rashid Al Nuaimi III
emir av Ajman
(1981–)  
 
Hamad bin Mohammed Al Sharqi
hersker av Fujairah
(1975–)
Hamad bin Mohammed Al Sharqi
hersker av Fujairah
(1975–)  
 
Saud bin Saqr Al Qasimi
hersker av Ras al-Khaimah
(2010–)
Saud bin Saqr Al Qasimi
hersker av Ras al-Khaimah
(2010–)  
 
Sultan bin Muhammad Al-Qasimi
hersker av Sharjah
(1972–)
Sultan bin Muhammad Al-Qasimi
hersker av Sharjah
(1972–)  
 
Bongbong Marcos
Filippinenes president
(2022–)
Bongbong Marcos
Filippinenes president
(2022–)  
 
Murad Ebrahim
Bangsamoros statsminister
(2019–)
Murad Ebrahim
Bangsamoros statsminister
(2019–)  
 
Salomé Zourabichvili
Georgias president
(2018–)
Salomé Zourabichvili
Georgias president
(2018–)  
 
Irakli Garibasjvili
Georgias statsminister
(2021–2024)
Irakli Garibasjvili
Georgias statsminister
(2021–2024)  
 
Tornike Rizhvadze
statssjef i Adsjaria
(2018–)
Tornike Rizhvadze
statssjef i Adsjaria
(2018–)  
 
Aslan Bzhania
Abkhasias president
(2020–)
Aslan Bzhania
Abkhasias president
(2020–)  
 
Alexander Ankvab
Abkhasias statsminister
(2020–)
Alexander Ankvab
Abkhasias statsminister
(2020–)  
 
Alan Gaglojev
Sør-Ossetias president
(2022–)
Alan Gaglojev
Sør-Ossetias president
(2022–)  
 
Droupadi Murmu
Indias president
(2022–)
Droupadi Murmu
Indias president
(2022–)  
 
Narendra Modi
Indias statsminister
(2014–)
Narendra Modi
Indias statsminister
(2014–)  
 
Joko Widodo
Indonesias president
(2014–)
Joko Widodo
Indonesias president
(2014–)  
 
Hamengkubuwono X
sultan og guvernør av Yogyakarta
(1988–)
Hamengkubuwono X
sultan og guvernør av Yogyakarta
(1988–)  
 
Abdul Latif Rashid
Iraks president
(2022–)
Abdul Latif Rashid
Iraks president
(2022–)  
 
Mohammed Shia’ al-Sudani
Iraks statsminister
(2022–)
Mohammed Shia’ al-Sudani
Iraks statsminister
(2022–)  
 
Nechervan Idris Barzani
Regionen Kurdistans president
(2019–)
Nechervan Idris Barzani
Regionen Kurdistans president
(2019–)  
 
Masrour Barzani
Regionen Kurdistans statsminister
(2019–)
Masrour Barzani
Regionen Kurdistans statsminister
(2019–)  
 
Ali Khamenei
Irans øverste leder
(1989–)
Ali Khamenei
Irans øverste leder
(1989–)  
 
Ebrahim Raisi
Irans president
(2021–)
Ebrahim Raisi
Irans president
(2021–)  
 
Yitzhak Herzog
Israels president
(2021–)
Yitzhak Herzog
Israels president
(2021–)  
 
Benjamin Netanyahu
Israels statsminister
(2022–)
Benjamin Netanyahu
Israels statsminister
(2022–)  
 
Naruhito
keiser av Japan
(2019–)
Naruhito
keiser av Japan
(2019–)  
 
Fumio Kishida
Japans statsminister
(2021–)
Fumio Kishida
Japans statsminister
(2021–)  
 
Rashad al-Alimi
Jemens leder av presidentrådet
(2022–)
Rashad al-Alimi
Jemens leder av presidentrådet
(2022–)  
 
Maeen Abdulmalik Saeed
Jemens statsminister
(2018–2024)
Maeen Abdulmalik Saeed
Jemens statsminister
(2018–2024)  
Fil:Abdulmalik Alhouthi.png
Abdul-Malik al-Houthi
leder av Ansar Allah (Jemen)
(2015–)
Abdul-Malik al-Houthi
leder av Ansar Allah (Jemen)
(2015–)  
 
Mahdi al-Mashat
leder for Det øverste politiske råd (Jemen)
(2018–)
Mahdi al-Mashat
leder for Det øverste politiske råd (Jemen)
(2018–)  
 
Abdel-Aziz bin Habtour
Jemens statsminister
(2016–)
Abdel-Aziz bin Habtour
Jemens statsminister
(2016–)  
 
Abdullah II
konge av Jordan
(1999–)
Abdullah II
konge av Jordan
(1999–)  
 
Bisher al-Khasawneh
statsminister i det hasjemittiske kongedømmet Jordan
(2020–)
Bisher al-Khasawneh
statsminister i det hasjemittiske kongedømmet Jordan
(2020–)  
 
Norodom Sihamoni
Kambodsjas konge
(2004–)
Norodom Sihamoni
Kambodsjas konge
(2004–)  
 
Hun Sen
Kambodsjas statsminister
(1998–2023)
Hun Sen
Kambodsjas statsminister
(1998–2023)  
 
Hun Manet
Kambodsjas statsminister
(2023–)
Hun Manet
Kambodsjas statsminister
(2023–)  
 
Qasym-Zjomart Toqajev
Kasakhstans president
(2019–)
Qasym-Zjomart Toqajev
Kasakhstans president
(2019–)  
 
Alikhan Smailov
Kasakhstans statsminister
(2022–2024)
Alikhan Smailov
Kasakhstans statsminister
(2022–2024)  
 
Xi Jinping
formann for den sentrale militærkommisjon
(2013–)
Xi Jinping
formann for den sentrale militærkommisjon
(2013–)  
 
Li Keqiang
Folkerepublikken Kinas statsminister
(2013–2023)
Li Keqiang
Folkerepublikken Kinas statsminister
(2013–2023)  
 
Li Qiang
Folkerepublikken Kinas statsminister
(2023–)
Li Qiang
Folkerepublikken Kinas statsminister
(2023–)  
 
John Lee Ka-chiu
øverste administrerende leder av Hongkong
(2022–)
John Lee Ka-chiu
øverste administrerende leder av Hongkong
(2022–)  
 
Tenzin Gyatso
Dalai lama i eksil
(1949–)
Tenzin Gyatso
Dalai lama i eksil
(1949–)  
 
Tsai Ing-wen
republikken Kinas president
(2016–)
Tsai Ing-wen
republikken Kinas president
(2016–)  
 
Su Tseng-chang
republikken Kinas statsminister
(2019–2023)
Su Tseng-chang
republikken Kinas statsminister
(2019–2023)  
 
Chen Chien-jen
republikken Kinas statsminister
(2023–)
Chen Chien-jen
republikken Kinas statsminister
(2023–)  
 
Yoon Suk-yeol, Sør-Koreas president (2022–)
Yoon Suk-yeol, Sør-Koreas president (2022–)  
 
Han Duck-soo
Sør-Koreas statsminister
(2022–)
Han Duck-soo
Sør-Koreas statsminister
(2022–)  
 
Nawaf al-Ahmad al-Jaber al-Sabah
emir av Kuwait
(2020–2023)
Nawaf al-Ahmad al-Jaber al-Sabah
emir av Kuwait
(2020–2023)  
 
Mishal al-Ahmad al-Jaber al-Sabah
emir av Kuwait
(2023–)
Mishal al-Ahmad al-Jaber al-Sabah
emir av Kuwait
(2023–)  
 
Ahmad Nawaf al-Ahmad al-Sabah
Kuwaits statsminister
(2022–2024)
Ahmad Nawaf al-Ahmad al-Sabah
Kuwaits statsminister
(2022–2024)  
 
Thongloun Sisoulith
Laos' president og generalsekretær for Laos' revolusjonære folkeparti
(2021–)
Thongloun Sisoulith
Laos' president og generalsekretær for Laos' revolusjonære folkeparti
(2021–)  
 
Sonexay Siphandone
Laos' statsminister
(2022–)
Sonexay Siphandone
Laos' statsminister
(2022–)  
Statsledere i Europa
 
Bajram Begaj
Albanias president
(2022–)
Bajram Begaj
Albanias president
(2022–)  
 
Edi Rama
Albanias statsminister
(2013–)
Edi Rama
Albanias statsminister
(2013–)  
 
Joan-Enric Vives i Sicília
Andorras biskoppelig samfyrste
(2003–)
Joan-Enric Vives i Sicília
Andorras biskoppelig samfyrste
(2003–)  
 
Patrick Strzoda
Andorras franske samfyrstens representant
(2017–)
Patrick Strzoda
Andorras franske samfyrstens representant
(2017–)  
 
Xavier Espot
Andorras statsminister
(2019–)
Xavier Espot
Andorras statsminister
(2019–)  
 
Vahagn Khatsjaturijan
Armenias president
(2022–)
Vahagn Khatsjaturijan
Armenias president
(2022–)  
 
İlham Əliyev
Aserbajdsjans president
(2003–)
İlham Əliyev
Aserbajdsjans president
(2003–)  
 
Ali Asadov
Aserbajdsjans statsminister
(2019–)
Ali Asadov
Aserbajdsjans statsminister
(2019–)  
 
Vasif Talibov
leder for det øverste råd av Nakhitsjevan
(1993–)
Vasif Talibov
leder for det øverste råd av Nakhitsjevan
(1993–)  
 
Aleksandr Lukasjenko
Belarus’ president
(1994–)
Aleksandr Lukasjenko
Belarus’ president
(1994–)  
 
Raman Halowtsjanka
Belarus’ statsminister
(2020–)
Raman Halowtsjanka
Belarus’ statsminister
(2020–)  
 
Philippe
konge av Belgia
(2013–)
Philippe
konge av Belgia
(2013–)  
 
Alexander De Croo
Belgias statsminister
(2020–)
Alexander De Croo
Belgias statsminister
(2020–)  
 
Željka Cvijanović
serbisk medlem, leder for presidentskapet i Bosnia-Hercegovina 2022
(2022–)
Željka Cvijanović
serbisk medlem, leder for presidentskapet i Bosnia-Hercegovina 2022
(2022–)  
 
Denis Bećirović
Bosnjakisk medlem presidentskapet i Bosnia-Hercegovina
(2022–)
Denis Bećirović
Bosnjakisk medlem presidentskapet i Bosnia-Hercegovina
(2022–)  
 
Željko Komšić
Kroatisk medlem og leder i presidentskapet i Bosnia-Hercegovina
2019–2020, 2021–2022 og 2023– (2018–)
Željko Komšić
Kroatisk medlem og leder i presidentskapet i Bosnia-Hercegovina
2019–2020, 2021–2022 og 2023– (2018–)  
 
Zoran Tegeltija
Bosnia-Hercegovinas ministerpresident
(2019–2023)
Zoran Tegeltija
Bosnia-Hercegovinas ministerpresident
(2019–2023)  
 
Borjana Krišto
Bosnia-Hercegovinas ministerpresident
(2023–)
Borjana Krišto
Bosnia-Hercegovinas ministerpresident
(2023–)  
 
Christian Schmidt
Den høye representant for Bosnia-Hercegovina
(2021–)
Christian Schmidt
Den høye representant for Bosnia-Hercegovina
(2021–)  
 
Lidija Bradara
president for føderasjonen Bosnia-Hercegovina
(2023–)
Lidija Bradara
president for føderasjonen Bosnia-Hercegovina
(2023–)  
 
Nermin Nikšić
Føderasjonen Bosnia-Hercegovinas statsminister
(2023–)
Nermin Nikšić
Føderasjonen Bosnia-Hercegovinas statsminister
(2023–)  
 
Milorad Dodik
President for den serbiske republikken
(2022–)
Milorad Dodik
President for den serbiske republikken
(2022–)  
 
Radovan Višković
Den serbiske republikkens statsminister
(2018–)
Radovan Višković
Den serbiske republikkens statsminister
(2018–)  
 
Rumen Radev
Bulgarias president
(2017–)
Rumen Radev
Bulgarias president
(2017–)  
 
Gălăb Donev
Bulgarias statsminister
(2022–2023)
Gălăb Donev
Bulgarias statsminister
(2022–2023)  
 
Nikolaj Denkov
Bulgarias statsminister
(2023–)
Nikolaj Denkov
Bulgarias statsminister
(2023–)  
 
Margrethe II
dronning av Danmark
(1972–2024)
Margrethe II
dronning av Danmark
(1972–2024)  
 
Mette Frederiksen
Danmarks statsminister
(2019–)
Mette Frederiksen
Danmarks statsminister
(2019–)  
 
Alar Karis
Estlands president
(2021–)
Alar Karis
Estlands president
(2021–)  
 
Kaja Kallas
Estlands statsminister
(2021–)
Kaja Kallas
Estlands statsminister
(2021–)  
 
Sauli Niinistö
Finlands president
(2012–2024)
Sauli Niinistö
Finlands president
(2012–2024)  
 
Sanna Marin
Finlands statsminister
(2019–2023).
Sanna Marin
Finlands statsminister
(2019–2023).  
 
Petteri Orpo
Finlands statsminister
(2023–)
Petteri Orpo
Finlands statsminister
(2023–)  
 
Katrin Sjögren
Ålands lantråd
(2015–)
Katrin Sjögren
Ålands lantråd
(2015–)  
 
Emmanuel Macron
Frankrikes president
(2017–)
Emmanuel Macron
Frankrikes president
(2017–)  
 
Élisabeth Borne
Frankrikes statsminister
(2022–2024)
Élisabeth Borne
Frankrikes statsminister
(2022–2024)  
 
Salomé Zourabichvili
Georgias president
(2018–)
Salomé Zourabichvili
Georgias president
(2018–)  
 
Irakli Garibasjvili
Georgias statsminister
(2021–2024)
Irakli Garibasjvili
Georgias statsminister
(2021–2024)  
 
Tornike Rizhvadze
statssjef i Adsjaria
(2018–)
Tornike Rizhvadze
statssjef i Adsjaria
(2018–)  
 
Aslan Bzhania
Abkhasias president
(2020–)
Aslan Bzhania
Abkhasias president
(2020–)  
 
Alexander Ankvab
Abkhasias statsminister
(2020–)
Alexander Ankvab
Abkhasias statsminister
(2020–)  
 
Alan Gaglojev
Sør-Ossetias president
(2022–)
Alan Gaglojev
Sør-Ossetias president
(2022–)  
 
Katerina Sakellaropoulou
Hellas' president
(2020–)
Katerina Sakellaropoulou
Hellas' president
(2020–)  
 
Kyriakos Mitsotakis
Hellas' statsminister
(2019–2023)
Kyriakos Mitsotakis
Hellas' statsminister
(2019–2023)  
 
Kyriakos Mitsotakis
Hellas' statsminister
(2023–)
Kyriakos Mitsotakis
Hellas' statsminister
(2023–)  
 
Michael D. Higgins
Irlands president
(2011–)
Michael D. Higgins
Irlands president
(2011–)  
 
Leo Varadkar
Irlands taoiseach
(2022–)
Leo Varadkar
Irlands taoiseach
(2022–)  
 
Guðni Th. Jóhannesson
Islands president
(2016–)
Guðni Th. Jóhannesson
Islands president
(2016–)  
 
Katrín Jakobsdóttir
Islands statsminister
(2017–2024)
Katrín Jakobsdóttir
Islands statsminister
(2017–2024)  
 
Sergio Mattarella
Italias president
(2015–)
Sergio Mattarella
Italias president
(2015–)  
 
Giorgia Meloni
Italias statsminister
(2022–)
Giorgia Meloni
Italias statsminister
(2022–)  
 
Vjosa Osmani
Kosovos president
(2021–)
Vjosa Osmani
Kosovos president
(2021–)  
 
Albin Kurti
Republikken Kosovas statsminister
(2021–)
Albin Kurti
Republikken Kosovas statsminister
(2021–)  
 
Zoran Milanović
Kroatias president
(2020–)
Zoran Milanović
Kroatias president
(2020–)  
 
Andrej Plenković
Kroatias statsminister
(2016–)
Andrej Plenković
Kroatias statsminister
(2016–)  
 
Nikos Anastasiades
Kypros' president
(2013–2023)
Nikos Anastasiades
Kypros' president
(2013–2023)  
 
Nikos Christodoulides
Kypros' president
(2023–)
Nikos Christodoulides
Kypros' president
(2023–)  
 
Ersin Tatar
Nord-Kypros’ president
(2020–)
Ersin Tatar
Nord-Kypros’ president
(2020–)  
 
Egils Levits
Latvias president
(2019–2023)
Egils Levits
Latvias president
(2019–2023)  
 
Edgars Rinkēvičs
Latvias president
(2023–)
Edgars Rinkēvičs
Latvias president
(2023–)  
 
Arturs Krišjānis Kariņš
Latvias statsminister
(2019–2023)
Arturs Krišjānis Kariņš
Latvias statsminister
(2019–2023)  
 
Evika Siliņa
Latvias statsminister
(2023–)
Evika Siliņa
Latvias statsminister
(2023–)  
 
Hans Adam II
Liechtensteins fyrste
(1989–)
Hans Adam II
Liechtensteins fyrste
(1989–)  
 
Alois
Liechtensteins fyrsteregent
(2004–)
Alois
Liechtensteins fyrsteregent
(2004–)  
 
Daniel Risch
Liechtensteins statsminister
(2021–)
Daniel Risch
Liechtensteins statsminister
(2021–)  
 
Gitanas Nausėda
Litauens president
(2019–)
Gitanas Nausėda
Litauens president
(2019–)  
 
Ingrida Šimonytė
Litauens statsminister
(2020–)
Ingrida Šimonytė
Litauens statsminister
(2020–)  
 
Henri
Luxembourgs storhertug
(2000–)
Henri
Luxembourgs storhertug
(2000–)  
 
Luc Frieden
Luxembourgs statsminister
(2023–)
Luc Frieden
Luxembourgs statsminister
(2023–)  
 
George Vella
Maltas president
(2019–)
George Vella
Maltas president
(2019–)  
 
Robert Abela
Maltas statsminister
(2020–)
Robert Abela
Maltas statsminister
(2020–)  
 
Maia Sandu
Moldovas president
(2020–)
Maia Sandu
Moldovas president
(2020–)  
 
Dorin Recean
Moldovas statsminister
(2023–)
Dorin Recean
Moldovas statsminister
(2023–)  
 
Vadim Krasnoselskij
Transnistrias president
(2016–)
Vadim Krasnoselskij
Transnistrias president
(2016–)  
 
Aleksandr Rozenberg
Transnistrias statsminister
(2022–)
Aleksandr Rozenberg
Transnistrias statsminister
(2022–)  
 
Albert II
fyrste av Monaco
(2005–)
Albert II
fyrste av Monaco
(2005–)  
 
Pierre Dartout
Monacos statsminister
(2020–)
Pierre Dartout
Monacos statsminister
(2020–)  
 
Jakov Milatović
Montenegros president
(2023–)
Jakov Milatović
Montenegros president
(2023–)  
 
Milojko Spajić
Premijer Crne Gore i Montenegro
(2023–)
Milojko Spajić
Premijer Crne Gore i Montenegro
(2023–)  
 
Willem-Alexander
konge av Nederland
(2013–)
Willem-Alexander
konge av Nederland
(2013–)  
 
Mark Rutte
Nederlands statsminister
(2010–)
Mark Rutte
Nederlands statsminister
(2010–)  
 
Stevo Pendarovski
Nord-Makedonias president
(2019–)
Stevo Pendarovski
Nord-Makedonias president
(2019–)  
 
Dimitar Kovačevski
Nord-Makedonias regjeringspresident
(2022–2024)
Dimitar Kovačevski
Nord-Makedonias regjeringspresident
(2022–2024)  
 
Harald V
konge av Norge
(1991–)
Harald V
konge av Norge
(1991–)  
 
Jonas Gahr Støre
Norges statsminister
(2021–)
Jonas Gahr Støre
Norges statsminister
(2021–)  
 
Andrzej Duda
Polens president
(2015–)
Andrzej Duda
Polens president
(2015–)  
 
Donald Tusk
Polens statsminister
(2023–)
Donald Tusk
Polens statsminister
(2023–)  
 
Marcelo Rebelo de Sousa
Portugals president
(2016–)
Marcelo Rebelo de Sousa
Portugals president
(2016–)  
 
António Costa
Portugals statsminister
(2015–)
António Costa
Portugals statsminister
(2015–)  
 
Vasco Cordeiro
Asorenes regionale guvernør
(2012–)
Vasco Cordeiro
Asorenes regionale guvernør
(2012–)  
 
Miguel Albuquerque
Madeiras regionale guvernør
(2015–)
Miguel Albuquerque
Madeiras regionale guvernør
(2015–)  
 
Klaus Iohannis
Romanias president
(2014–)
Klaus Iohannis
Romanias president
(2014–)  
 
Marcel Ciolacu
Romanias statsminister
(2023–)
Marcel Ciolacu
Romanias statsminister
(2023–)  
 
Vladimir Putin
Russlands president
(2012–)
Vladimir Putin
Russlands president
(2012–)  
 
Mikhail Misjustin
Russlands statsminister
(2020–)
Mikhail Misjustin
Russlands statsminister
(2020–)  
 
Radiy Khabirov
leder (basjlygy) av republikken Basjkortostan
(2018–)
Radiy Khabirov
leder (basjlygy) av republikken Basjkortostan
(2018–)  
 
Ramzan Kadyrov
leder for republikken Tsjetsjenia
(2007–)
Ramzan Kadyrov
leder for republikken Tsjetsjenia
(2007–)  
 
Odes Bajsultanov
Tsjetsjenias statsminister
(2007–)
Odes Bajsultanov
Tsjetsjenias statsminister
(2007–)  
 
Gaetano Troina
San Marinos kapteinsregenter
(2023–2024)
Gaetano Troina
San Marinos kapteinsregenter
(2023–2024)  
 
Luca Beccari
San Marinos utenriksminister
(2020–)
Luca Beccari
San Marinos utenriksminister
(2020–)  
 
Aleksandar Vučić
Serbias president
(2017–)
Aleksandar Vučić
Serbias president
(2017–)  
 
Ana Brnabić
Serbias statsminister
(2017–2024)
Ana Brnabić
Serbias statsminister
(2017–2024)  
 
Zuzana Čaputová
Slovakias president
(2019–)
Zuzana Čaputová
Slovakias president
(2019–)  
 
Eduard Heger
Slovakias statsminister
(2021–2023)
Eduard Heger
Slovakias statsminister
(2021–2023)  
 
Ľudovít Ódor
Slovakias statsminister
(2023)
Ľudovít Ódor
Slovakias statsminister
(2023)  
 
Robert Fico
Slovakias statsminister
(2023–)
Robert Fico
Slovakias statsminister
(2023–)  
 
Nataša Pirc Musar
Slovenias president
(2022–)
Nataša Pirc Musar
Slovenias president
(2022–)