Åpne hovedmenyen

Liste over skip eiet av Det Stavangerske Dampskibsselskab

Liste over skip eid av Det Stavangerske Dampskibsselskab.

Lokalrutebåter, ferger og hurtigbåter ble i 1990 overført Rogaland Trafikkselskap AS som i 2003 endret navn til Stavangerske AS.

Kystruteskip:

Ukomplett

Navn Tidsrom
DS «Ryfylke» 1855-1890
DS «Stavanger» 1867-1886
DS «Kong Sverre» 1867-1939m
DS «Kong Olaf» 1883-1944
DS «Ryfylke» 1891-1934
DS «Stavanger» / DS «Saude» 1897-1914-1944
DS «Christiania» 1898-1952
DS «Kong Haakon» 1904-1953
DS «Bergen» 1909-1954
DS «Austri» 1912-1945
DS «Vestri» 1912-1941
DS «Stavanger I» / DS «Kong Sverre» 1914-1949-1963
DS «Sanct Svithun» (1) 1927-1943
DS / MS «Kronprinsesse Märtha» 1929-1948-1974
DS / MS «Rogaland» 1929-1965
DS «Ryfylke» (3) 1931-1941
DS «Austri» 1945-1951
DS «Vestri» 1945-1955
MS «Stavanger» (3) 1950-1973
MS «Sanct Svithun» (2) 1950-1962
MS «Kong Olav» (2) 1964-1978


Lokalrutebåter:

Ukomplett

Navn Tidsrom
DS «Ebenezer» 1868-1869
DS «Haukelid» (1) 1869-1950
DS «Skjold» 1870-1912
DS «Rogaland» (1) / DS «Kvitsøy» (1) / DS «Haukelid» (3) 1878-1929-1957-1957
DS «Robert» 1897-1924
DS «Stavanger» / DS «Saude» (1) 1897-1914-1944
DS «Sand» (1) / DS «Haukelid» (2) 1899-1952-1953
DS «Sandeid» 1903-1951
DS «Fjordbuen» 1909-1949
DS «Øibuen» (1) 1909-1913
DS «Strand» (1) 1909-1917
DS «Hjelmeland» 1910-1959
DS «Øybuen» (2) 1913-1959
MS «Ekspress» / MS «Snøgg» 1937-1961-1971
DS «Forra» 1938-1949
MS «Vindafjord» 1938-1941
MS «Fjorddrott» (1) 1939-1972
MK «Askøy I» 1941-1968
MS «Haugesund» (1) 1947-1973
MS «Fjordsol» (1) 1948-1981
MS «Fjordbris» (2) 1948-1980
MS «Sauda» (2) 1950-1969
MS «Bokn» (1) 1952-1976
MS «Sand» (2) 1953-1969
MS «Skudenes»/MS «Ternøy» 1957-1970-1984
MS «Rennesøy» (1) / MS «Hidle» (2) 1958-1969-1990
MS «Sjernarøy» 1959-1990
MS «Hjelmelandsfjord» 1976-1978
MS «Jøsenfjord» 1976-1980
MS «Ombofjord» 1976-1976
MS «Lysefjord» 1976-1983
MS «Årdalsfjord» 1976-1980


Ferger:

Ukomplett

Navn Tidsrom
MF «Ropeid» (1) / MF «Bru» 1945-1965-1975
MF «Tau» (1) / MF «Ombo» 1961-1976-1992
MF «Ropeid» (2) 1965-1987
MF «Strand» (3) / MF «Eidssund» 1966-1982-1990
MF «Skudenes» 1970-1987
MF «Finnøy» (2) 1971-1990
MF «Ulsnes» 1973-1988
MF «Stavanger» 1973-1982
MF «Tungenes» (5) 1975-1987
MF «Ryfylke» 1975-1987
MF «Bokn» (2) 1976-1990
MF «Jøsenfjord-Ferjen» / MF «Jøsenfjord» (2) 1976-1987-1990
MF «Oanes» 1976-1978
MF «Bokn» 1976-1993
MF «Tau» 1977-1982
MF «Vardenes» 1977-1988
MF «Høgsfjord» (2) 1978-1990
MF «Solbakk» 1978-1990
MF «Strand» (4) 1982-1990
MF «Tau» (2) 1982-1990
MF «Vollsøy» 1982-1990
MF «Hjelmeland» (2) 1987-1990
MF «Utstein» 1987-1990
MF «Frafjord» 1989-1990


Hurtigbåter:

Ukomplett

Navn Tidsrom
MS «Mayflower» 1972-1992
MS «Vingtor» 1974-1990
MS «Sleipner» 1974-1987
MW «Fjorddrott» 1976-1990
MS «Draupner» 1977-1987
MW «Fjordbris» (2) 1981-1990
MW «Fjordsol» (2) 1986-1990

Lasteskip:

ukomplett

Navn Tidsrom
DS «Habil» 1915-1917
DS «Tungenes» 1922-1945
DS «Jæderen» 1922-1954
DS «Ulsnes» 1925-1952
DS «Ryfylke» 1931-1941
MS «Karmøy» 1957-1972
MS «Haukeli» 1960-1971
MS «Rogaland» 1964-1978
MS «Akershus» 1964-1975
MS «Jæren» 1968-1981
MS «Austri» 1974-1979
MS «Akershus» 1977-1991
MS «Rogaland» 1978-2001
MS «Fjordlast» 1978-1985
MS «Haukeli» 1979-1993