Åpne hovedmenyen

Liste over rikskanslere i Storbritannia

Wikimedia-listeartikkel

Listen over rikskanslere i Storbritannia starter med den første kjente rikskansler i 1068. Det er mulig at embetet ble opprettet før dette; ifølge en kilde så tidlig som 605, men mer sannsynlig under Edvard Bekjenneren, som døde i 1066. Listen omfatter også voktere av det store riksseglet.

Listen er delt i to: Rikskanslere i England fram til 1707 og i Storbritannia etter dette. Skottland hadde fram til 1708 egen rikskansler, se liste over rikskanslere i Skottland.

Rikskanslere og voktere av det store riksseglet i England, 1068–1500Rediger

År Navn Andre embeter / merknader
10681070 Herfast
10701078 Osmund Biskop av Salisbury, helgen
10781085 Maurice av Le Mans Erkediakon i Le Mans
10851092 Gerard av Rouen Preceptor i Rouen
10921093 Robert Blouet
10931101 William Giffard
11011102 Roger
11021107 Waldric
11071123 Ranulf Flambard
11231133 Geoffrey Rufus
11331135 Robert de Sigilio
11351139 Roger le Poer
11391140 Philip de Harcourt Dekan i Lincoln
11401141 Robert av Ghent Dekan i York
11411142 William FitzGerald
1142 William de Vere
11421154 Robert av Ghent Dekan i York, rikskansler for andre gang.
11551162 Thomas Becket Erkediakon (senere erkebiskop) i Canterbury.
11621173 Geoffrey Ridel Erkediakon i Canterbury
11731181 Ralph de Warneville Skattmester i York
11811189 Geoffrey av York Fra Huset Plantagenet.
11891197 William Longchamp Biskop av Ely.
11971198 Eustace av Salisbury Dekan i Salisbury
11981199 Eustace av Ely Biskop av Ely.
11991205 Hubert Walter Erkebiskop av Canterbury
12051214 Walter de Gray
12141226 Richard Marsh
12261240 Ralph Neville
12401242 Richard le Gras Abbed i Evesham.
12421244 Ralph Neville Rikskansler for andre gang.
12441246 Silvester de Everdon Erkediakon i Chester.
12451247 John Mansell Profoss i Beverley.
12471248 John Lexington
12481249 John Mansel
12491250 John Lexington Rikskansler for andre gang.
12501255 William av Kilkenny
12551260 Henry Wingham
12601261 Nicholas av Ely Erkediakon i Ely
12611263 Walter de Merton Erkediakon i Bath
1263 Nicholas av Ely Rikskansler for andre gang.
12631264 John Chishull Erkediakon i London.
12641265 Thomas Cantilupe Erkediakon i Stafford.
1265 Ralph Sandwich
12651266 Walter Giffard Biskop av Bath and Wells.
12661268 Godfrey Giffard Erkediakon i Wells.
12681269 John Chishull Dekan i St Pauls katedral, London. Rikskansler for andre gang.
12691272 Richard Middleton Erkediakon i Northumberland.
12721274 Walter de Merton Erkediakon i Bath.
12741292 Robert Burnell Biskop av Bath.
12921302 John Langton Kannik i Lincoln.
13021305 William Greenfield Dekan i Chichester.
13051307 Willam Hamilton Dekan i York.
1307 Ralph Baldock Biskop av London.
13071310 John Langton Biskop av Chichester.
13101314 Walter Reynolds Biskop av Worcester
13141318 John Sandall Kannik i Lincoln.
13181320 John Hotham Biskop av Ely.
13201323 John Salmon Biskop av Norwich
13231327 Robert Baldock Erkediakon i Middlesex.
13271328 William Airmyn Biskop av Norwich
13281330 Henry Burgersh Biskop av Lincoln
13301334 John de Stratford Biskop av Winchester
13341335 Richard Bury Biskop av Durham
13351337 John de Stratford Erkebiskop av Canterbury, rikskansler for andre gang.
13371338 Robert de Stratford Biskop av Chichester.
13381339 Richard Bintworth Biskop av London.
1340 John de Stratford Erkebiskop av Canterbury, rikskansler for tredje gang.
13401341 Robert Bourchier
13411343 Robert Parving
13431345 Robert Sadington
13451349 John Offord Dekan i Lincoln.
13491356 John Thoresby Biskop av Worcester.
13561363 William Edington Biskop av Winchester.
13631367 Simon Langham Biskop av Ely.
13671371 William av Wykeham Biskop av Winchester
13711372 Robert Thorp
13721377 John Knyvet
13771378 Adam Houghton Biskop av St. Davids.
13781380 Richard Scrope Baron av Bolton.
13801381 Simon Sudbury Erkebiskop av Canterbury.
1381 Hugh Segrave
1381 William Courtenay Biskop av London.
13811382 Richard Scrope Baron av Bolton, rikskansler for andre gang.
13821383 Robert Braybrook Biskop av London
13831386 Michael de la Pole Jarl av Suffolk.
13861389 Thomas Arundel Biskop av Ely
13891391 William av Wykeham Biskop av Winchester, rikskansler for andre gang.
13911396 Thomas Arundel Erkebiskop av York
13961399 Edmund Stafford Biskop av Exeter.
1399 Thomas Arundel Erkebiskop av Canterbury, rikskansler for andre gang.
13991401 John Scarle Erkediakon i Lincoln
14011403 Edmund Stafford Biskop av Exeter
14031405 Henry Beaufort Biskop av Lincoln, fra 1404 biskop av Winchester.
14051407 Thomas Langley Dekan i York.
14071410 Thomas Arundel Erkebiskop av Canterbury, rikskansler for tredje gang.
14101412 Thomas Beaufort
14121413 Thomas Arundel Erkebiskop av Canterbury, rikskansler for fjerde gang.
14131417 Henry Beaufort Biskop av Winchester, rikskansler for andre gang.
14171424 Thomas Langley Biskop av Durham, rikskansler for andre gang.
14241426 Henry Beaufort Biskop av Winchester.
14261432 John Kemp Erkebiskop av York.
14321450 John Stafford Biskop av Bath
14501454 John Kemp Erkebiskop av York.
14541455 Richard Neville Jarl av Salisbury.
14551456 Thomas Bourchier Erkebiskop av Canterbury.
14561460 William Waynflete Biskop av Winchester.
14601467 George Neville Biskop av Exeter.
14671470 Robert Stillington Biskop av Bath.
14701471 George Neville Erkebiskop av York.
14711473 Robert Stillington Biskop av Bath, rikskansler for andre gang.
14731475 Laurence Booth Biskop av Durham.
1475 John Alcock Biskop av Rochester.
14751483 Thomas Rotherham Biskop av Lincoln.
14831485 John Russell Biskop av Lincoln.
1485 Thomas Rotherham Erkebiskop av York, rikskansler for andre gang.
14851487 John Alcock Biskop av Worcester
14871500 John Morton Erkebiskop av Canterbury.

1500–1654Rediger

Bilde Navn
(født–død)
Embetstid
Henry Deane, erkebiskop av Canterbury
(ca. 1440–1503)
(Storseglbevarer)
1500–1502
Hans Holbein d. J. 066.jpg William Warham, erkebiskop av Canterbury
(ca. 1450–1532)
(Storseglbevarer til 1504)
1502–1515
Cardinal Thomas Wolsey.jpg Thomas Wolsey, kardinal, erkebiskop av York
(1471–1530)
1515–1529
Hans Holbein, the Younger - Sir Thomas More - Google Art Project.jpg Thomas More
(1478–1535)
1529–1532
Thomas Audley (c.1488–1544), Lord Audley, 1569.jpg Thomas Audley [nb 1]
(ca. 1488–1544)
1532–1544
Thomas Wriothesley, 1st Earl of Southampton by Hans Holbein the Younger.jpg Lord Wriothesley
(1505–1550)
1544–1547
William Paulet, 1st Marquess of Winchester from NPG.jpg Lord St John
(ca. 1483/1485–1572)
(Storseglbevarer)
1547
Hans Holbein the Younger - Sir Richard Rich, later 1st Baron Rich RL 12238.jpg Lord Rich
(1496–1567)
1547–1551
ThomasGoodrich.jpg Thomas Goodrich, biskop av Ely
(1494–1554)
1552–1553
Stephen Gardiner.jpg Stephen Gardiner, biskop av Winchester
(1483–1555)
1553–1555
Nicholas Heath by Hans Eworth.jpg Nicholas Heath, erkebiskop av York
(ca. 1501–1578))
1555–1558
Sir Nicholas Bacon.jpeg Nicholas Bacon
(1510–1579)
(Storseglbevarer)
1558–1579
ThomasBromley.jpg Thomas Bromley
(1530–1587)
1579–1587
Sir Christopher Hatton from NPG (2) cropped.jpg Christopher Hatton
(1540–1591)
1587–1591
Coat of Arms of England (1558-1603).svg I komité: 1591–1592
Sir John Puckering WeissGallery.jpg John Puckering
(1544–1596)
(Storseglbevarer)
1592–1596
Thomas Egerton, 1st Viscount Brackley from NPG.jpg Thomas Egerton [nb 2]
(1540–1617)
(Storseglbevarer til 19. juli 1603)
1596–1617
William Larkin Francis Bacon.jpg Francis Bacon
[nb 3]
(1561–1626)
(Storseglbevarer til 1618)
1617–1621
Coat of Arms of England (1603-1649).svg I komité: 1621
Abp John Williams by Gilbert Jackson.jpg John Williams, biskop av Lincoln
(1582–1650)
(Storseglbevarer)
1621–1625
1stLordCoventry.jpg Thomas Coventry [nb 4]
(1578–1640)
(Storseglbevarer)
1625–1640
John Finch, 1st Baron Finch by Sir Anthony Van Dyck lowres color.jpg Lord Finch,
(1584–1660)
(Storseglbevarer)
1640–1641
Edward Littleton, Baron Littleton by Sir Anthony Van Dyck.jpg Lord Lyttleton av Mounslow [nb 5]
(1589–1645)
(Storseglbevarer)
1641–1645
No image.png Richard Lane,
(1584–1650)
(Storseglbevarer)
1645–1650
No image.png Embetet ubesatt 1650–1653
Herbert arms.svg Edward Herbert
(ca. 1591–1658))
(Storseglbevarer)
1653–1654

Det store seglet ble tatt av Parlamentet og ødelagt 11. august 1646.

Commissioners of Parliament's Great Seal 1643–1660Rediger

Navn[1] Embetstid
I komité: 1643–1646
I komité: 1646–1648
I komité: 1648–1649
I komité: 1649–1654
I komité:
  • Bulstrode Whitelocke
  • Thomas Widdrington
  • John Lisle
1654–1656
I komité: 1656–1659
I komité:
  • Nathaniel Fiennes
  • John Lisle
  • Bulstrode Whitelocke
1659
I komité: 1659–1660
I komité:
  • William Lenthall
  • Thomas Widdrington
  • Thomas Tyrrell
  • John Fountaine
  • Earl of Manchester
1660

Fra Restaurasjonen 1660 til Act of Union 1707Rediger

Bilde Navn
(født–død)
Embetstid
WH 1st Earl of Clarendon.png Edward Hyde [nb 6]
(1609–1674)
1658–1667
SirOrlandoBridgemanLC.jpg Orlando Bridgeman
(1606–1674)
(Seglvokter)
1667–1672
Anthony Ashley-Cooper, 1st Earl of Shaftesbury.jpg Jarlen av Shaftesbury
(1621–1683)
1672–1673
Heneage Finch, 1st Earl of Nottingham by Sir Godfrey Kneller, Bt.jpg Heneage Finch [nb 7]
(1620–1682)
(Seglvokter til 1675)
1673–1682 †
Francis North, 1st Baron Guilford by John Riley lowres color.jpg Francis North [nb 8]
(1637–1685)
(Seglvokter)
1682–1685 †
George Jeffreys, 1st Baron Jeffreys of Wem by William Wolfgang Claret.jpg Lord Jeffreys
(1645–1689)
1685–1688
Coat of Arms of England (1694-1702).svg I komité: 1689–1690
Coat of Arms of England (1694-1702).svg I komité: 1690–1693
John Somers, Baron Somers by Sir Godfrey Kneller, Bt lowres color.jpg John Somers [nb 9]
(1651–1716)
1693–1700
Coat of Arms of England (1694-1702).svg I komité: 1700
Sir Nathan Wright LC by JB Closterman.jpg Nathan Wright
(1654–1721)
(Seglvokter)
1700–1705
William Earl Cowper LC by Jonathan Richardson.jpg William Cowper [nb 10]
(ca. 1665–1723)
(Seglvokter)
1705–1707

Lord High Chancellors and Lord Keepers of Great Britain (1707–)Rediger

Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Parti
William Earl Cowper LC by Jonathan Richardson.jpg William Cowper
1. baron Cowper
(ca. 1665–1723)
1707–1710 [2] Koalisjon
Coat of Arms of Great Britain (1707-1714).svg I komité: 1710
Simon Viscount Harcourt LC by Godfrey Kneller.jpg Simon Harcourt
1. baron Harcourt

[nb 11]
(1661–1727)
1710–1714 Tory
William Earl Cowper LC by Jonathan Richardson.jpg William Cowper
1. baron Cowper
(ca. 1665–1723)
1714–1718 Koalisjon
Coat of Arms of Great Britain (1714-1801).svg I komité: 1718
The Rt. Honble. Thomas Ld. Parker Barn. of Macclesfield and Ld. High Chancelor of Great Britain etc NYPL Hades-286750-1253707) crop.jpg Thomas Parker
1. jarl av Macclesfield
[nb 12]
(1666–1732)
1718–1725 Whig
Coat of Arms of Great Britain (1714-1801).svg I komité: 1725
Lord King LC.jpg Peter King
1. baron King

(ca. 1669–1734)
1725–1733 Koalisjon
Charles Talbot, 1st Baron Talbot of Hensol by John Vanderbank.jpg Charles Talbot
1. baron Talbot

(1685–1737)
1733–1737 † Koalisjon
Philip Yorke, 1st Earl of Hardwicke (1690-1764) by William Hoare of Bath.jpg Philip Yorke
1. jarl av Hardwicke
[nb 13]
(1690–1764)
1737–1756 Whig
Coat of Arms of Great Britain (1714-1801).svg I komité: 1756–1757
Robert Henley, 1st Earl of Northington by Thomas Hudson.jpg Robert Henley
1. jarl av Northington
[nb 14]
[nb 15]
(1708–1772)
1757–1766 Whig
Charles Pratt, 1st Earl Camden by Nathaniel Dance, (later Sir Nathaniel Dance-Holland, Bt).jpg Charles Pratt
1. baron Camden

(1714–1794)
1766–1770 Whig
Charles Yorke by Thomas Hudson.jpg Charles Yorke
(1722–1770) [nb 16]
1770 † Whig
Coat of Arms of Great Britain (1714-1801).svg I komité: 1770–1771
2ndEarlBathurst.jpg Henry Bathurst
2. jarl Bathurst [nb 17]
(1714–1794)
1771–1778 Tory
No image.svg Edward Thurlow
1. baron Thurlow

(1731–1806)
1778–1783 Tory
Coat of Arms of Great Britain (1714-1801).svg I komité: 1783
No image.svg Edward Thurlow
1. baron Thurlow
(1731–1806)
1783–1792 Tory
Coat of Arms of Great Britain (1714-1801).svg I komité:
  • James Eyre,
    Chief Baron of the Exchequer
  • William Henry Ashurst,
    Justice of the King's Bench
  • John Wilson,
    Justice of the Common Pleas
1792–1793
Alexander Wedderburn, 1st Earl of Rosslyn (Lord Loughborough) by William Owen.jpg Alexander Wedderburn
1. baron Loughborough

(1733–1805)
1793–1801 Koalisjon
John Scott Lord High Chancellor of England 1801–1806 by William Cowen.jpg John Scott
1. baron Eldon

(1751–1838)
1801–1806 Tory
Lord Erskine LC.jpg Thomas Erskine
1. baron Erskine

PC KC
(1750–1823)
1806–1807 Whig
John Scott Lord High Chancellor of England 1801–1806 by William Cowen.jpg John Scott
1. jarl av Eldon [nb 18]
(1751–1838)
1807–1827 Tory
Lord Lyndhurst LC by HW Pickersgill.jpg John Copley
1. baron Lyndhurst

(1772–1863)
1827–1830 Tory
Lord Brougham & Vaux mezzotint.jpg Henry Brougham
1. baron Brougham og Vaux

(1778–1868)
1830–1834 Whig
Lord Lyndhurst LC by HW Pickersgill.jpg John Copley
1. baron Lyndhurst
(1772–1863)
1834–1835 Conservative
Coat of Arms of the United Kingdom (1816-1837).svg I komité: 1835–1836
Charles Pepys, 1st Earl of Cottenham by Charles Robert Leslie cropped.jpg Charles Pepys
1. baron Cottenham
(1781–1851)
1836–1841 Whig
Lord Lyndhurst LC by HW Pickersgill.jpg John Copley
1. baron Lyndhurst
(1772–1863)
1841–1846 Conservative
Charles Pepys, 1st Earl of Cottenham by Charles Robert Leslie cropped.jpg Charles Pepys
1. baron Cottenham
(1781–1851)
1846–1850 Whig
Coat of arms of the United Kingdom (1837-1952).svg I komité: 1850
Thomas Wilde, 1st Baron Truro by Thomas Youngman Gooderson.jpg Thomas Wilde
1. baron Truro

(1782–1855)
1850–1852 Whig
1stLordStLeonards.jpg Edward Sugden
1. baron St Leonards

(1781–1875)
1852 Conservative
Robert Monsey Rolfe, Baron Cranworth by George Richmond.jpg Robert Rolfe
1. baron Cranworth
(1790–1868)
1852–1858 Whig
Lord Chelmsford LC by EU Eddis (crop).jpg Frederic Thesiger
1. baron Chelmsford

(1794–1878)
1858–1859 Conservative
Lord Campbell LC by GF Watts.jpg John Campbell
1. baron Campbell

(1779–1861)
1859–1861 Liberal
Lord Westbury LC.jpg Richard Bethell
1. baron Westbury

(1800–1873)
1861–1865 Liberal
Robert Monsey Rolfe, Baron Cranworth by George Richmond.jpg Robert Rolfe
1. baron Cranworth
(1790–1868)
1865–1866 Liberal
Lord Chelmsford LC by EU Eddis (crop).jpg Frederic Thesiger
1. baron Chelmsford
(1794–1878)
1866–1868 Conservative
Lord Cairns LC by LC Dickinson.jpg Hugh Cairns
1. baron Cairns

(1819–1885)
1868 Conservative
Lord Hatherley LC by George Richmond.jpg William Wood
1. baron Hatherley

(1801–1881)
1868–1872 Liberal
Lord Selborne LC by Bassano.jpg Roundell Palmer
1. baron Selborne

(1812–1895)
1872–1874 Liberal
Lord Cairns LC by LC Dickinson.jpg Hugh Cairns
1. jarl av Cairns [nb 19]
(1819–1885)
1874–1880 Conservative
Lord Selborne LC by Bassano.jpg Roundell Palmer
1. jarl av Selborne [nb 20]
(1812–1895)
1880–1885 Liberal
Hardinge Giffard, 1st Earl of Halsbury.jpg Hardinge Giffard
1. baron Halsbury

(1823–1921)
1885–1886 Conservative
Farrer Lord Herschell LC by Hubert von Herkomer.jpg Farrer Herschell
1. baron Herschell

(1837–1899)
1886 Liberal
Hardinge Giffard, 1st Earl of Halsbury.jpg Hardinge Giffard
1. baron Halsbury
(1823–1921)
1886–1892 Conservative
Farrer Lord Herschell LC by Hubert von Herkomer.jpg Farrer Herschell
1. baron Herschell
(1837–1899)
1892–1895 Liberal
Hardinge Giffard, 1st Earl of Halsbury.jpg Hardinge Giffard
1. jarl av Halsbury [nb 21]
(1823–1921)
1895–1905 Conservative
1stEarlLoreburn crop.jpg Robert Reid
1. jarl Loreburn
[nb 22][10]
(1846–1923)
1905–1912 Liberal
Viscount Haldane LC by Vandyk.jpg Richard Haldane
1. viscount Haldane

(1856–1928)
1912–1915 Liberal
1stViscountBuckmaster.jpg Stanley Buckmaster
1. baron Buckmaster

(1861–1934)
1915–1916 Liberal
1stViscountFinlay.jpg Robert Finlay
1. baron Finlay

(1842–1929)
1916–1919 Conservative
FE Smith Earl of Birkenhead LC.jpg F.E. Smith
1. jarl av Birkenhead
[nb 23] [11]
(1872–1930)
1919–1922 Conservative
1stViscountCave.jpg George Cave
1. viscount Cave

(1856–1928)
1922–1924 Conservative
Viscount Haldane LC by Vandyk.jpg Richard Haldane
1. viscount Haldane

(1856–1928)
1924 Labour
1stViscountCave.jpg George Cave
1. viscount Cave
(1856–1928)
1924–1928 Conservative
Hailsham1.JPG Douglas Hogg
1. baron Hailsham

(1872–1950)
1928–1929 Conservative
1stViscountSankey.jpg John Sankey
1. viscount Sankey
[nb 24]
(1866–1948)
1929–1935 Labour
Hailsham1.JPG Douglas Hogg
1. baron Hailsham
(1872–1950)
1935–1938 Conservative
Lord Maugham LC.jpg Frederic Maugham
baron Maugham

(1866–1958)
1938–1939 Conservative
Viscount Caldecote LC.jpg Thomas Inskip
1. viscount Caldecote

(1876–1947)
1939–1940 Conservative
Sir John Simon 1-3-16.jpg John Simon
1. viscount Simon

(1873–1954)
1940–1945 National Liberal
William Allen Jowitt c1945.jpg William Jowitt
1. viscount Jowitt
[nb 25]
(1885–1957)
1945–1951 Labour
No image.svg Gavin Simonds
1. baron Simonds

(1881–1971)
1951–1954 Conservative
David Maxwell Fyfe
1. viscount Kilmuir

(1900–1967)
1954–1962 Conservative
No image.svg Reginald Manningham-Buller
1. baron Dilhorne

(1905–1980)
1962–1964 Conservative
No image.svg Gerald Gardiner
baron Gardiner

(1900–1990)
1964–1970 Labour
Quintin Hogg, Baron Hailsham Allan Warren.jpg Quintin Hogg
baron Hailsham av St Marylebone

(1907–2001)
1970–1974 Conservative
Elwyn Jones in Romania (cropped).jpg Frederick Elwyn Jones
baron Elwyn-Jones

(1909–1989)
1974–1979 Labour
Quintin Hogg, Baron Hailsham Allan Warren.jpg Quintin Hogg
baron Hailsham av St Marylebone
(1907–2001)
1979–1987 Conservative
No image.svg Michael Havers
baron Havers

(1923–1992)
1987 Conservative
Official portrait of Lord Mackay of Clashfern crop 2.jpg James Mackay
baron Mackay av Clashfern

(1927–)
1987–1997 Conservative
No image.svg Alexander Irvine
baron Irvine av Lairg

(1940–)
1997–2003 Labour
Official portrait of Lord Falconer of Thoroton crop 2.jpg Charles Falconer
baron Falconer av Thoroton

(1946–)
2003–2007 Labour
Jack Straw 2.jpg Jack Straw [nb 26]
(1946–)
2007–2010 Labour
Official portrait of Mr Kenneth Clarke crop 2.jpg Kenneth Clarke
(1940–)
2010–2012 Conservative
Official portrait of Chris Grayling crop 2.jpg Chris Grayling
(1962–)
2012–2015 Conservative
Official portrait of Michael Gove crop 2.jpg Michael Gove
(1967–)
2015–2016 Conservative
Official portrait of Elizabeth Truss crop 2.jpg Elizabeth Truss
(1975–)
2016–2017 Conservative
Official portrait of Mr David Lidington crop 2.jpg David Lidington
(1956–)
2017–2018 Conservative
Official portrait of Mr David Gauke crop 2.jpg David Gauke
(1971–)
2018–2019 Conservative
Official portrait of Robert Buckland crop 2.jpg Robert Buckland
(1968–)
2019– Conservative

FotnoterRediger

  1. ^ Lord Audley of Walden fra 1538.
  2. ^ Lord Ellesmere fra 1603; viscount Brackley fra 1616
  3. ^ Lord Verulam fra 1618; viscount St Alban fra 1621.
  4. ^ Lord Coventry fra 1628.
  5. ^ Lord Lyttleton av Munslow tok med Det store segl til kongen i 1642.
  6. ^ Lord Hyde fra 1660, jarl av Clarendon fra 1661.
  7. ^ Lord Finch fra 10. januar 1673, jarl av Nottingham fra 12. mai 1681.
  8. ^ Lord Guilford fra 1683.
  9. ^ Lord Somers fra 1697.
  10. ^ Lord Cowper fra 1706.
  11. ^ Storseglbevarer til 1713.
  12. ^ Baron Parker fra 1714; utnevnt til jarl av Macclesfield og viscount Parker i 1721.[3]
  13. ^ Baron Hardwicke fra 1733; utnevnt til jarl av Hardwicke og viscount Royston i 1754.[4]
  14. ^ Baron Henley fra 1760; utnevnt til jarl av Northington i 1764.[5]
  15. ^ Storseglbevarer til 1761.
  16. ^ Yorke, som hadde blitt forknippet med opposisjonen, ble overtalt til å godta utnevnelsen som rikskansler og skulle ha blitt utnevnt til Baron Morden. Da han møtte sine tidligere opposisjonskolleger, skammet han seg over sin handling. Han nektet å signere patentet, som gav ham adelstittelen, og begikk deretter selvmord.
  17. ^ Baron Apsley fra 1771; etterfulgte sin far som jarl Bathurst og baron Bathurst i 1775.
  18. ^ Baron Eldon fra 1799; utnevnt til jarl av Eldon og viscount Encombe i 1821.[6]
  19. ^ Baron Cairns fra 1867; utnevnt til jarl Cairns og viscount Garmoyle i 1878.[7]
  20. ^ Baron Selborne fra 1872; utnevnt til jarl av Selborne og viscount Wolmer i 1882.[8]
  21. ^ Baron Halsbury fra 1885; utnevnt til jarl av Halsbury og viscount Tiverton i 1898.[9]
  22. ^ Baron Loreburn fra 1906; utnevnt til jarl Loreburn i 1911.
  23. ^ Baron Birkenhead fra 1919; utnevnt til viscount Birkenhead i 1921; utnevnt til jarl av Birkenhead og viscount Furneaux i 1922.
  24. ^ Baron Sankey fra 1929; utnevnt til viscount Sankey i 1932.[12]
  25. ^ Baron Jowitt fra 1945; utnevnt til viscount Jowitt i 1947.[13]
  26. ^ Jack Straw er den første ikke-adelige som har tjenestegjort som Lord Chancellor siden Robert Henley som storseglbevarer i 1760.

ReferanserRediger

  1. ^ Cook og Wroughton: English Historical Facts, 1603–1688, ss. 8–9
  2. ^ Treasure, Geoffrey (Januar 2009) [2004]. Cowper, William, first Earl Cowper (1665–1723). Oxford Dictionary of National Biography (Online utg.). Oxford University Press. Besøkt 9. august 2019. 
  3. ^ The London Gazette: no. 5986. p. 1. 29. august 1721.
  4. ^ The London Gazette: no. 9359. p. 2. 30. mars 1754.
  5. ^ The London Gazette: no. 10418. p. 4. 15. mai 1764.
  6. ^ The London Gazette: no. 17722. p. 1410. 7. juli 1821.
  7. ^ The London Gazette: no. 24627. p. 5263. 24. september 1878.
  8. ^ The London Gazette: no. 25183. p. 6649. 29. desember 1882.
  9. ^ The London Gazette: no. 26930. p. 299. 18. januar 1898.
  10. ^ The London Gazette: no. 28514. p. 5349. 18. juli 1911.
  11. ^ The London Gazette: no. 32776. p. 8793. 12. desember 1922.
  12. ^ The London Gazette: no. 33795. p. 703. 2. februar 1932.
  13. ^ The London Gazette: no. 37860. p. 411. 21. januar 1947.

KilderRediger