Åpne hovedmenyen

Liste over progressiv metal-band

Wikimedia-listeartikkel

Listen over progressiv metal-band viser en alfabetisk oversikt over band som kategoriseres innenfor sjangeren progressiv metal. Det er en sorterbar liste som viser navn, nasjonalitet, kilde og dato kilden er benyttet. Progressiv metal er en undersjanger av heavy metal og kommer fra en blanding av progressiv rock, der blant annet bandet Yes gjorde seg gjeldende, og metallsjangeren på 1980-tallet. Kjente navn innenfor sjangeren er Queensrÿche, Dream Theater og Symphony X. Sjangeren er kjent for sine komplekse harmonier, uvanlige taktarter, ofte teknisk vanskelige musikk og langvarige låter. Senere har den progressive musikkstilen blitt en faktor i flere andre sjangere.

ListenRediger

Listen skal optimalt kun inneholde artister som svarer til Wikipedias krav under relevanskriteriene for band.

Navn Nasjonalitet Kilde Hentet
0-9 0-9 0-9 0-9
A A A A
A Chinese Firedrill   USA Progarchives.com 1. januar 2012
Aberrant Vascular   Finland Progarchives.com 1. januar 2012
Above Symmetry   Norge Metal Archives 1. januar 2012
Abydos   Tyskland Musicmight.com[død lenke] 4. januar 2010
Accomplice   USA Progarchives.com 5. januar 2010
Aching Beauty   Frankrike Progarchives.com 5. januar 2010
Acid Rain   Serbia Progarchives.com 5. januar 2010
Adagio   Frankrike Musicmight.com 4. januar 2010
Adramelch   Italia Progarchives.com 5. januar 2010
Aeolus   Nederland Progarchives.com 5. januar 2010
Aeon Zen   Storbritannia Progarchives.com 4. januar 2010
Aetherius   USA Progarchives.com 5. januar 2010
After Forever   Nederland Progarchives.com 4. januar 2010
Age of Nemesis   Ungarn Musicmight.com 4. januar 2010
Age of Silence   Norge Spiritofmetal.com 4. januar 2010
Aghora   USA Perfectprog.com 4. januar 2010
Agnost Dei   Russland Progarchives.com 5. januar 2010
Agora   Mexico Progarchives.com 5. januar 2010
Aina   Nederland Progarchives.com 5. januar 2010
Akashic   Brasil Progarchives.com 5. januar 2010
Alarum   Australia Perfectprog.com[død lenke] 4. januar 2010
Alchemist   Australia Metalarchives.com 4. januar 2010
Alchemy X   USA Progarchives.com 5. januar 2010
Aletheian   USA Progarchives.com 4. januar 2010
Alitheia   USA Progarchives.com 5. januar 2010
Alkemyst   Frankrike Progarchives.com 5. januar 2010
Alkimya   Frankrike Progarchives.com 5. januar 2010
All Too Human   USA Progarchives.com 5. januar 2010
Alogia   Serbia Perfectprog.com[død lenke] 4. januar 2010
Alpha Galates   Canada TheLiveLine.com 4. januar 2010
Alpha Zentradi   USA Progarchives.com 5. januar 2010
Altona   Tyrkia Progarchives.com 5. januar 2010
Altura   USA Progarchives.com 5. januar 2010
Aly   Mexico Progarchives.com 5. januar 2010
Amaran's Plight   USA Progarchives.com 5. januar 2010
Amaseffer   Israel Perfectprog.com 4. januar 2010
Ambeon   Nederland Spiritofmetal.com 4. januar 2010
An Endless Sporadic   USA Progarchives.com 5. januar 2010
Anacrusis   USA Allmusic.com 4. januar 2010
Anasazi   Frankrike Progarchives.com 5. januar 2010
Andromeda   Sverige Progarchives.com 4. januar 2010
Angra   Brasil Progarchives.com 4. januar 2010
Anguish   Tyskland Progarchives.com 5. januar 2010
Animations   Polen Progarchives.com 5. januar 2010
Anomaly   Nederland Progarchives.com 5. januar 2010
Another Life   Sverige Progarchives.com 5. januar 2010
Ansur   Norge Metalarchives.com[1] 4. januar 2010
Anthropia   Frankrike Progarchives.com 5. januar 2010
Anubis Gate   Danmark Progarchives.com 5. januar 2010
Aphelion   Italia Progarchives.com 5. januar 2010
Apperance of Nothing   Sveits Progarchives.com 5. januar 2010
Arashk   Iran Progarchives.com 4. januar 2010
John Arch   USA Progarchives.com 4. januar 2010
Archetype   USA Progarchives.com 5. januar 2010
Alex Argento   Italia Progarchives.com 5. januar 2010
Ark   Norge Progarchives.com 4. januar 2010
Art of Simplicity   Hellas Progarchives.com 5. januar 2010
Artension   USA Progarchives.com 4. januar 2010
Ascension Theory   USA Progarchives.com 5. januar 2010
Ashent   Italia Progarchives.com 5. januar 2010
Ashler   Ecuador Progarchives.com 5. januar 2010
Astarte Syriaca   Italia Progarchives.com 5. januar 2010
Astra   Italia Progarchives.com 5. januar 2010
Avalanch   Spania Progarchives.com 5. januar 2010
Athem   USA Progarchives.com 5. januar 2010
Atma   Canada Progarchives.com 5. januar 2010
Atmosfear   Tyskland Progarchives.com 5. januar 2010
Atomic Clock   USA Progarchives.com 5. januar 2010
Aura   Italia Progarchives.com 5. januar 2010
The Aurora Project   Nederland Progarchives.com 5. januar 2010
Auspex   Frankrike Progarchives.com 5. januar 2010
Automata   Chile Progarchives.com 5. januar 2010
Autumn Hour   USA Progarchives.com 5. januar 2010
Avalon   Tyskland Progarchives.com 5. januar 2010
Awax   Frankrike Progarchives.com 5. januar 2010
Axiom   USA Progarchives.com 5. januar 2010
Ayreon   Nederland Progarchives.com 5. januar 2010
Azazello   Russland Progarchives.com 5. januar 2010
Aztec Jade   USA Progarchives.com 5. januar 2010
B B B B
Balance of Power   Storbritannia Progarchives.com 5. januar 2010
Baroness   USA Allmusic.com 5. januar 2010
Behold... The Arctopus   USA Metalarchives.com 5. januar 2010
Bella & Putana   Chile Progarchives.com 5. januar 2010
Ivan Bertolla   Australia Progarchives.com 5. januar 2010
Beyond the Labyrinth   Belgia Progarchives.com 5. januar 2010
Beyond Twilight   Danmark Progarchives.com 5. januar 2010
Black Jester   Italia Progarchives.com 5. januar 2010
The Black Mages   Japan Progarchives.com 5. januar 2010
Black Symphony   USA Progarchives.com 5. januar 2010
Blind Guardian   Tyskland Progarchives.com 5. januar 2010
Blind Illusion   USA Progarchives.com 5. januar 2010
Blotted Science   USA [1] 2. januar 2012
Book of Reflections   Sverige Progarchives.com 5. januar 2010
Brain Heart Infusion   Italia Progarchives.com 5. januar 2010
Brave   USA Progarchives.com 5. januar 2010
Broadmoor   Danmark Progarchives.com 5. januar 2010
Chris Brooks   Australia Progarchives.com 5. januar 2010
Jt Bruce   USA Progarchives.com 5. januar 2010
Bumblefoot   USA Progarchives.com 5. januar 2010
C C C C
Catharsis   USA Progarchives.com 5. januar 2010
Caveat   Canada Progarchives.com 5. januar 2010
Cea serin   USA Progarchives.com 5. januar 2010
Centrica   Italia Progarchives.com 5. januar 2010
Century Scream   Frankrike Progarchives.com 5. januar 2010
Chris Poland   USA Progarchives.com 5. januar 2010
Chrome Shift   Danmark Progarchives.com 5. januar 2010
Circle II Circle   USA Metalarchives.com 5. januar 2010
Circus Maximus   Norge Progarchives.com 5. januar 2010
Cirrha Niva   Nederland Progarchives.com 5. januar 2010
Cloakwheel   USA Progarchives.com 5. januar 2010
Clockwork   USA Progarchives.com 5. januar 2010
Cloudscape   Sverige Progarchives.com 5. januar 2010
Marcel Coenen   Nederland Progarchives.com 5. januar 2010
Communic   Norge Progarchives.com 5. januar 2010
Conception   Norge Progarchives.com 5. januar 2010
Condition Red   Sverige Progarchives.com 5. januar 2010
Consortium Project   Nederland Progarchives.com 5. januar 2010
Control Denied   USA Metalarchives.com 5. januar 2010
Cosmics   USA Progarchives.com 5. januar 2010
Cosmosquad   USA Progarchives.com 5. januar 2010
Countdown   Frankrike Progarchives.com 5. januar 2010
Crimson Glory   USA Progarchives.com 5. januar 2010
Crises   Tyskland Progarchives.com 5. januar 2010
Cronian   Norge/  Sverige Metalarchives.com 5. januar 2010
Crystal Lake   Polen Progarchives.com 5. januar 2010
Hittar Cuesta   Ecuador Progarchives.com 5. januar 2010
Cymoryl   Frankrike Progarchives.com 5. januar 2010
D D D D
Daedalus   Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Dali's Dilemma   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Damn the Machine   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Dan Swanö   Sverige Last.fm 11. januar 2010
Dante   Tyskland Progarchives.com 6. januar 2010
Dargoron   Serbia Metalarchives.com 6. januar 2010
Dark Suns   Tyskland Spiritofmetal.com 6. januar 2010
Darkstar   Tyskland Progarchives.com 6. januar 2010
Darkwater   Sverige Progarchives.com 6. januar 2010
Day Six   Nederland Progarchives.com 6. januar 2010
Deadsoul Tribe   Østerrike Metalarchives.com 6. januar 2010
Death   USA Metalarchives.com 6. januar 2010
Decadence   Russland Progarchives.com 6. januar 2010
Degree Absolute   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Deimos   Russland Progarchives.com 6. januar 2010
Delphian   Nederland Metalarchives.com 6. januar 2010
Dendura   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Derek Sherinian   USA SpiritofMetal.com 11. januar 2010
Deventter   Brasil Progarchives.com 6. januar 2010
Devil's Slingshot   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Devin Townsend   Canada SpiritofMetal.com 12. januar 2010
DGM   Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Dial   Nederland Metalarchives.com 6. januar 2010
Digital Ruin   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Dimension   Mexico Progarchives.com 6. januar 2010
Dimension X   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Dimension34   Sverige Progarchives.com 6. januar 2010
Disillusion   Tyskland Metalarchives.com 6. januar 2010
Distributor   Irland Bandmeup.com 6. januar 2010
Divided Multitude   Norge
Divine Regale   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Divine Ruins   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Division by Zero   Polen Progarchives.com 6. januar 2010
Dol Ammad   Hellas Progarchives.com 6. januar 2010
Dol Theeta   Hellas Progarchives.com 6. januar 2010
Dominici   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Dream Theater   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Dreamlost   Frankrike Progarchives.com 6. januar 2010
Dreams of Sanity   Østerrike Progarchives.com 6. januar 2010
Dreamscape   Tyskland Progarchives.com 6. januar 2010
Dreyelands   Ungarn Progarchives.com 6. januar 2010
Dynahead   Brasil Progarchives.com 6. januar 2010
Dynamic Lights   Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Dysrhythmia   USA Metalarchives.com 6. januar 2010
E E E E
Echoes of Eternity   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Ego Eimi   Russland Progarchives.com 6. januar 2010
Eldritch   Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Elegy   Nederland Tartareandesire.com 6. januar 2010
Electro Quarterstaff   Canada Spiritofmetal.com 6. januar 2010
Elvaron   Frankrike Progarchives.com 6. januar 2010
Empty Tremor   Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Empyria   Canada Progarchives.com 6. januar 2010
Empyrios   Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Enchant   USA Allmusic.com 6. januar 2010
Eniac Requiem   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Enneade   Frankrike Progarchives.com 6. januar 2010
Enochian Theory   Storbritannia Progarchives.com 6. januar 2010
Enter Twilight   Australia Progarchives.com 6. januar 2010
Entrance   Chile Progarchives.com 6. januar 2010
Ephel Duath   Italia Allmusic.com 6. januar 2010
Ephemeral Sun   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Epica   Nederland Progarchives.com 6. januar 2010
Equal Vector   Hellas Progarchives.com 6. januar 2010
Eternal Essence   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Eternity X   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Ethereal Architect   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Ethereal Status   Hellas Progarchives.com 6. januar 2010
Ethereality   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Evergrey   Sverige Progarchives.com 6. januar 2010
Everwood   Ungarn Progarchives.com 6. januar 2010
Exawatt   Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Exhibition   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Exhope   Frankrike Progarchives.com 6. januar 2010
Extrovert   Russland Progarchives.com 6. januar 2010
F F F F
Farther Paint   Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Fates Warning   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Feedforward   Nederland Progarchives.com 6. januar 2010
The Fifth Season   Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Fig Leaf   Norge Progarchives.com 6. januar 2010
Flametal   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Forgotten Tales   Canada Progarchives.com 6. januar 2010
Fragile Vastness   Hellas Progarchives.com 6. januar 2010
Frameshift   Tyskland Progarchives.com 6. januar 2010
Frantic Bleep   Norge Metalarchives.com 6. januar 2010
Freak Neil Inc.   Nederland Progarchives.com 6. januar 2010
Freakeys   Brasil Progarchives.com 6. januar 2010
Marty Friedman   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Fughu   Argentina Progarchives.com 6. januar 2010
Fuseboxx   Filippinene Progarchives.com 6. januar 2010
Future is Tomorrow   Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Futures End   USA Progarchives.com 6. januar 2010
G G G G
Galactic Cowboys   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Jacopo Galli   Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Garden Wall   Italia Progarchives.com 6. januar 2010
GB Arts   Tyskland Progarchives.com 6. januar 2010
Genius   Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Farzad Golpayegani   Iran Progarchives.com 6. januar 2010
Gonin-ish   Japan Spiritofmetal.com 6. januar 2010
Tadashi Goto   Japan Progarchives.com 6. januar 2010
Green Carnation   Norge Spiritofmetal.com 6. januar 2010
Greensleeves   Brasil Progarchives.com 6. januar 2010
Guilt Machine   Nederland Progarchives.com 6. januar 2010
H H H H
Hacride   Frankrike Progarchives.com[2] 6. januar 2010
Hagen   Sverige Progarchives.com 6. januar 2010
Hammers of Misfortune   USA Metalunderground.com[3] 6. januar 2010
Harmony   Sverige Progarchives.com 6. januar 2010
Heart of Sun   Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Heaven's Cry   Canada Progarchives.com 6. januar 2010
Heir Apparent   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Helreidh   Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Hemlock   Canada Progarchives.com 6. januar 2010
Henceforth   Brasil Allmusic.com 6. januar 2010
Hexatonica   Argentina Progarchives.com 6. januar 2010
Hidden Path   Colombia Progarchives.com 6. januar 2010
Hidden Timbre   Tyskland Progarchives.com 6. januar 2010
Hollowmind   Brasil Progarchives.com 6. januar 2010
Horizon's End   Hellas Progarchives.com 6. januar 2010
Emir Hot   Bosnia-Hercegovina Progarchives.com 6. januar 2010
Hourglass   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Gary Hughes   Storbritannia Progarchives.com 6. januar 2010
The Human Abstract   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Hydrotoxin   Tyskland Progarchives.com 6. januar 2010
Hyskal   Frankrike Progarchives.com 6. januar 2010
I I I I
Ice Age   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Intronaut   USA Spiritofmetal.com 6. januar 2010
Illusion   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Illusion Suite   Norge Progarchives.com 6. januar 2010
Images of Eden   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Implosion   Hellas Progarchives.com 6. januar 2010
Infinite Horizon   Tyskland Progarchives.com 6. januar 2010
IV Luna   Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Ivanhoe   Tyskland Progarchives.com 6. januar 2010
Ivory Tower   Tyskland Progarchives.com 6. januar 2010
J J J J
Jacob's Dream   USA Metalmetropolis.com 6. januar 2010
The Jelly Jam   USA Metalarchives.com 6. januar 2010
Jinetes Negros   Argentina Progarchives.com 6. januar 2010
Jon Oliva's Pain   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Jordan Rudess   USA SpiritofMetal.com 11. januar 2010
Jupiter Society   Sverige Progarchives.com 6. januar 2010
K K K K
Kalijuge   Slovakia Spiritofmetal.com 6. januar 2010
Karma   Brasil Progarchive.com 6. januar 2010
Karma Depth   Belgia Progarchive.com 6. januar 2010
Kamelot   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Katagory V   USA Last.fm 6. januar 2010
Babis Katsionis   Hellas Progarchive.com 6. januar 2010
Kekal   Indonesia /   Canada Spiritofmetal.com 6. januar 2010
Khali   Italia Progarchive.com 6. januar 2010
Khallice   Brasil Progarchives 6. januar 2010
Killbot Zero   USA Progarchive.com 6. januar 2010
King's X   USA Allmusic.com 6. januar 2010
Klabautamann   Tyskland Progarchives.com[4] 6. januar 2010
Kohllapse   Australia Metalarchive.com 6. januar 2010
The Kolios Project   USA /   Italia[5] Progarchive.com 6. januar 2010
Krucible   USA Hjemmeside[6] 6. januar 2010
L L L L
James LaBrie   Canada Progarchive.com 6. januar 2010
Labyrinth   Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Lac Placide   Frankrike Progarchives.com 6. januar 2010
Lacrimosa   Tyskland Progarchives.com 6. januar 2010
Lake of Tears   Sverige Progarchives.com 6. januar 2010
Lalu   Frankrike Progarchives.com 6. januar 2010
Lanfear   Tyskland Progarchives.com 6. januar 2010
The Last Things   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Last Warning   Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Leger De Main   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Lemur Voice   Nederland Progarchives.com 6. januar 2010
Lethargy   Storbritannia Last.fm[7] 6. januar 2010
Leviathan   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Life Stage   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Linear Sphere   Storbritannia Progarchives.com 6. januar 2010
Liquid Sky   England CDBaby.com 6. januar 2010
Liquid Tension Experiment   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Loch Vostok   Sverige Progarchives.com 6. januar 2010
Lord Bane   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Lord of Mushrooms   Frankrike Progarchives.com 6. januar 2010
Lordsphere   Spania Progarchives.com 6. januar 2010
Kiko Loureiro   Brasil Progarchives.com 6. januar 2010
Luminous Flesh Giants   Polen Progarchives.com 6. januar 2010
Lux Aeterna   Frankrike Progarchives.com 6. januar 2010
Lydian Sea   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Lykathé (Lykathea Aflame)   Tsjekkia Progarchives.com[8] 6. januar 2010
Lyranthe   USA Progarchives.com 6. januar 2010
M M M M
Tony MacAlpine   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Madmen and Sinners   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Madsword   Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Magellan   USA Spiritofmetal.com 6. januar 2010
Magnitude 9   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Mägo de Oz   Spania Progarchives.com 6. januar 2010
Majestic   Sverige Progarchives.com 6. januar 2010
Malpractice   Finland Progarchives.com 6. januar 2010
Manitou   Finland Progarchives.com 6. januar 2010
Manticora   Danmark Progarchives.com 6. januar 2010
Marco Sfogli   Italia Progarchives.com 11. januar 2010
Martyr   Canada Progarchives.com 6. januar 2010
Alex Masi   Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Masquerage   Russland Progarchives.com 6. januar 2010
Mastodon   USA Spiritofmetal.com 6. januar 2010
Matraz   Chile Progarchives.com 6. januar 2010
Lars Eric Mattsson   Finland Progarchives.com 6. januar 2010
Maudlin of the Well   USA Metalarchives.com 6. januar 2010
Mayadome   Sverige Progarchives.com 6. januar 2010
MCM   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Mechanical Poet   Russland Progarchives.com 6. januar 2010
Hubi Meisel   Tyskland Progarchives.com 6. januar 2010
Mekong Delta   Tyskland Progarchives.com 6. januar 2010
Mellotrön   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Memories Lab   Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Mercury Rising   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Meshuggah   Sverige AllMetalResource.com[9] 6. januar 2010
Meyvn   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Michael Romeo   USA Progarchives.com 11. januar 2010
Ivan Mihaljevic   Kroatia Progarchives.com 6. januar 2010
Minas Tirith   Norge Progarchives.com 6. januar 2010
Mind Gate   Polen Progarchives.com 6. januar 2010
Mind Key   Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Mind's Eye   Sverige Progarchives.com 6. januar 2010
Mindfields Factory   Ungarn Progarchives.com 6. januar 2010
Mindflow   Brasil Progarchives.com 6. januar 2010
Mindwalk Blvd   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Mindwarp Chamber   USA Progarchives.com 6. januar 2010
The Miracle   Indonesia Progarchives.com 6. januar 2010
Miscellane   Slovakia Progarchives.com 6. januar 2010
Missa Mercuria   Tyskland Progarchives.com 6. januar 2010
Mister Kite   Sverige Progarchives.com 6. januar 2010
Mizraab   Pakistan Progarchives.com 6. januar 2010
Mnemic   Danmark Hjemmeside 6. januar 2010
Moonlight   Polen Metalarchives.com 6. januar 2010
Moonlight Agony   Sverige Perfectprog.com[død lenke][10] 6. januar 2010
Moonlight Circus   Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Moonlight Comedy   Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Moonlyght   Canada Progarchives.com 6. januar 2010
Morning   Nederland Progarchives.com 6. januar 2010
Mudvayne   USA Lyricsfreak.com[11] 6. januar 2010
Mullmuzzler   Canada Progarchives.com 6. januar 2010
James Murphy   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Myhybris   Frankrike Progarchives.com 6. januar 2010
Myrath   Tunisia Progarchives.com 6. januar 2010
Myriad   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Mythologic   USA Progarchives.com 6. januar 2010
Mytra   Ungarn Progarchives.com 6. januar 2010
Myxomatosis   Canada Progarchives.com 6. januar 2010
N N N N
Narnia   Sverige Allmusic.com[12] 10. januar 2010
Nascent   USA Progarchives.com 10. januar 2010
Nation Beyond   Sverige Progarchives.com 10. januar 2010
Necrophagist   Tyskland Metalarchives.com[13] 10. januar 2010
Nekropsi   Tyrkia Progarchives.com 10. januar 2010
Neronia   Tyskland Progarchives.com 10. januar 2010
Nerverek   India TheHindu.com[14] 10. januar 2010
Nevermore   USA Allmusic.com 10. januar 2010
Nightingale   Sverige Progarchives.com 10. januar 2010
Nightwish   Finland Allmusic.com 10. januar 2010
Noiszart   Colombia Progarchives.com 10. januar 2010
Northwinds   Frankrike Progarchives.com 10. januar 2010
Notturna   Italia Progarchives.com 10. januar 2010
Nova Art   Russland Progarchives.com 10. januar 2010
Novact   Nederland Progarchives.com 10. januar 2010
Novembre   Italia SpiritOfMetal.com 10. januar 2010
The Number Twelve Looks Like You   USA Progarchives.com[15] 10. januar 2010
Nu.Clear.Dawn   Syria Progarchives.com 10. januar 2010
O O O O
Oblique Rain   Portugal Progarchives.com 10. januar 2010
The Ocean Collective   Tyskland Sputnikmusic.com 10. januar 2010
Oceans Of Nights   USA Progarchives.com 10. januar 2010
Octopus   Chile Progarchives.com 10. januar 2010
Odd Logic   USA Progarchives.com 10. januar 2010
Odin's Court   USA Progarchives.com 10. januar 2010
Odyssey   Sverige Progarchives.com 10. januar 2010
Ongo   Puerto Rico Progarchives.com 10. januar 2010
Onyx Eyes   Tyskland Progarchives.com 10. januar 2010
Opeth   Sverige Metalarchives.com 10. januar 2010
Opus Tide   Storbritannia Progarchives.com 10. januar 2010
Orenda   Frankrike Progarchives.com 10. januar 2010
Michael Orlando   USA Progarchives.com 10. januar 2010
Orphaned Land   Israel Metalstorm.ee 10. januar 2010
Osada Vida   Polen Progarchives.com 10. januar 2010
OSI   USA Metalarchives.com 10. januar 2010
Outworld   USA Progarchives.com 10. januar 2010
Overlife   Spania Progarchives.com 10. januar 2010
Oxiplegatz   Sverige Progarchives.com 10. januar 2010
P P P P
Pagan's Mind   Norge Progarchives.com 10. januar 2010
Pain of Salvation   Sverige Progarchives.com 10. januar 2010
Panaceah   Brasil Progarchives.com 10. januar 2010
Pandora 101   Brasil Progarchives.com 10. januar 2010
Pantommind   Bulgaria Progarchives.com 10. januar 2010
Parallaxe   Frankrike Progarchives.com 10. januar 2010
Pathosray   Italia Allmusic.com 10. januar 2010
Patrick Rondat   Frankrike Progarchives.com 11. januar 2010
Payne's Gray   Tyskland Progarchives.com 10. januar 2010
Perennial Quest   Tyskland Progarchives.com 10. januar 2010
Persefone   Andorra Progarchives.com 10. januar 2010
Persona Non Grata   Hellas Progarchives.com 10. januar 2010
Perspective X IV   USA Progarchives.com 10. januar 2010
Pestilence   Nederland Metalarchives.com 10. januar 2010
Ivo Petrovic   Kroatia Progarchives.com 10. januar 2010
John Petrucci   USA Metalarchives.com 10. januar 2010
Planeshift   Brasil Progarchives.com 10. januar 2010
Planet X   USA SpiritofMetal.com 10. januar 2010
Platitude   Sverige Progarchives.com 10. januar 2010
Platypus   USA Progarchives.com 10. januar 2010
Point of Existence   Sverige Progarchives.com 10. januar 2010
Point of View   Polen Progarchives.com 10. januar 2010
Polimetro   Chile Progarchives.com 10. januar 2010
Populus   Canada Progarchives.com 10. januar 2010
Poverty's No Crime   Tyskland Progarchives.com 10. januar 2010
Power of Omens   USA Progarchives.com 10. januar 2010
Pravda   USA Progarchives.com 10. januar 2010
Presto Vivace   Argentina Progarchives.com 10. januar 2010
Profusions   Portugal Progarchives.com 10. januar 2010
Progressivexperience   Italia Progarchives.com 10. januar 2010
Project Creation   Portugal Progarchives.com 10. januar 2010
Proloud   Italia Progarchives.com 10. januar 2010
Prospect   Slovakia SpiritofMetal.com 10. januar 2010
Protest the Hero   Canada Progarchives.com 10. januar 2010
Prototype   USA Progarchives.com 10. januar 2010
Prymary   USA Progarchives.com 10. januar 2010
Psycho Symphony   Romania Progarchives.com 10. januar 2010
Psychotic Waltz   USA Progarchives.com 10. januar 2010
Psyopus   USA Progarchives.com[16] 10. januar 2010
Pyramaze   Danmark /   USA Progarchives.com 10. januar 2010
Pyramid   Spania Progarchives.com 10. januar 2010
Pyramid Theorem   Canada Progarchives.com 10. januar 2010
Q Q Q Q
Queensrÿche   USA Progarchives.com 11. januar 2010
The Quiet Room   USA Progarchives.com 11. januar 2010
Quintessenza   Italia Progarchives.com 11. januar 2010
Quo Vadis   Canada Progarchives.com 11. januar 2010
R R R R
Rage   Tyskland Metalunderground.com 11. januar 2010
RC2   Venezuela Progarchives.com 11. januar 2010
Redemption   USA Progarchives.com 11. januar 2010
Relative Silence   Spania Metalarchives.com 11. januar 2010
Retsam Suriv   Argentina Progarchives.com 11. januar 2010
Revelation Project   USA Progarchives.com 11. januar 2010
Reversion   Finland Progarchives.com 11. januar 2010
Rhapsody of Fire   Italia Allmusic.com 11. januar 2010
Rhetorica   Romania Progarchives.com 11. januar 2010
Ricochet   Tyskland Progarchives.com 11. januar 2010
Ride the Sky   Sverige /   Tyskland Progarchives.com 11. januar 2010
Riverside   Polen Progarchives.com 11. januar 2010
Ron Jarzombek   USA Metalarchives.com 6. januar 2010
Roswell Six   USA Progarchives.com 11. januar 2010
Royal Hunt   Danmark Progarchives.com 11. januar 2010
Rubycone   Moldova Progarchives.com 11. januar 2010
Rusty Eye   Mexico /   USA Metalarchives.com 11. januar 2010
S S S S
Sacrum   Argentina Progarchives.com 11. januar 2010
Sadist   Italia Progarchives.com[17] 11. januar 2010
Sandstone   Polen Progarchives.com 11. januar 2010
Sanity   Nederland Progarchives.com 11. januar 2010
Savatage   USA Progarchives.com 11. januar 2010
Saviour Machine   USA Progarchives.com 11. januar 2010
Sculptured   USA SpiritofMetal.com 11. januar 2010
Scenario   Italia Progarchives.com 11. januar 2010
Section A   Danmark[18] Progarchives.com 11. januar 2010
Session VII   Canada Progarchives.com 11. januar 2010
Sethian   Finland Metalarchives.com 11. januar 2010
Seven Tears   Sverige Progarchives.com 11. januar 2010
Seventh Wonder   Sverige Progarchives.com 11. januar 2010
Shadow Gallery   USA Progarchives.com 11. januar 2010
Shadrane   Frankrike Progarchives.com 11. januar 2010
Shaman   Brasil Progarchives.com 11. januar 2010
Shaolin Death Squad   USA Progarchives.com 11. januar 2010
Sieges Even   Tyskland Progarchives.com 11. januar 2010
Sigh   Japan AllMetal.com 11. januar 2010
Sigma Cero   Spania Progarchives.com 11. januar 2010
Sikth   Storbritannia SpiritofMetal.com 11. januar 2010
Silent Call   Sverige Progarchives.com 11. januar 2010
Silent Edge   Nederland Progarchives.com 11. januar 2010
Silent Exile   Canada Progarchives.com 11. januar 2010
Silent Memorial   Sveits Progarchives.com 11. januar 2010
Silent Voices   Finland Progarchives.com 11. januar 2010
Sinestesia   Italia Progarchives.com 11. januar 2010
Sinphonia   Danmark Last.fm 11. januar 2010
Six Magics   Chile Progarchives.com 11. januar 2010
Sleepwalker Sun   Brasil Progarchives.com 11. januar 2010
Sonic Debris   Norge Progarchives.com 11. januar 2010
Sons of Seasons   Tyskland Progarchives.com 11. januar 2010
Soul Cages   Tyskland Progarchives.com 11. januar 2010
Soul Secret   Italia Progarchives.com 11. januar 2010
Souljourners   USA Progarchives.com 11. januar 2010
Soundscape   USA Progarchives.com 11. januar 2010
Southern Cross   Canada Progarchives.com 11. januar 2010
Space Odyssey   Sverige Progarchives.com 11. januar 2010
Spastic Ink   USA Metalarchives.com 11. januar 2010
Sphere of Souls   Nederland Progarchives.com 11. januar 2010
Spheric Universe Experience   Frankrike Progarchives.com 11. januar 2010
Spiral Architect   Norge SpiritofMetal.com 11. januar 2010
Star One   Nederland Progarchives.com 11. januar 2010
Starbreaker   USA Progarchives.com 11. januar 2010
State of Mind   Italia Progarchives.com 11. januar 2010
Status Minor   Finland Progarchives.com 11. januar 2010
Stonehenge   Ungarn Progarchives.com 11. januar 2010
Stramonio   Italia Progarchives.com 11. januar 2010
Strange Land   USA Progarchives.com 11. januar 2010
Strapping Young Lad   Canada Rateyourmusic.com 11. januar 2010
Stratovarius   Finland Allmusic.com 11. januar 2010
Stream of Consciouness   Sveits Progarchives.com 11. januar 2010
Stream of Passion   Nederland Metalarchives.com 11. januar 2010
Stride   USA Progarchives.com 11. januar 2010
Subterranean Masquerade   USA Metalarchives.com 11. januar 2010
Sun Caged   Nederland Progarchives.com 11. januar 2010
Sunblaze   Tyskland SpiritofMetal.com 11. januar 2010
Sunpath   Tyskland Progarchives.com 11. januar 2010
Super String Theory   USA Progarchives.com 11. januar 2010
Superior   Tyskland Progarchives.com 11. januar 2010
Suspyre   USA Progarchives.com 11. januar 2010
Symbyosis   Frankrike Progarchives.com 11. januar 2010
Symphony X   USA Progarchives.com 11. januar 2010
Syzygy   Australia Progarchives.com 11. januar 2010
T T T T
T.O.C.   Finland Progarchives.com 12. januar 2010
Tad Morose   Sverige Progarchives.com 12. januar 2010
Taliesin   Australia Progarchives.com 12. januar 2010
Tarantula Hawk   USA Metalarchives.com 12. januar 2010
Tesserakt   Polen Progarchives.com 12. januar 2010
Textures   USA Last.fm 12. januar 2010
Theocracy   USA Progarchives.com 12. januar 2010
Theodore Ziras   Hellas Progarchives.com 14. januar 2010
Theory in Practice   Sverige Progarchives.com 12. januar 2010
Theory of One   USA Progarchives.com 12. januar 2010
Therion   Sverige Progarchives.com 12. januar 2010
Thessera   Brasil Progarchives.com 12. januar 2010
Thought Chamber   USA Progarchives.com 12. januar 2010
Thought Industry   USA Progarchives.com 12. januar 2010
Threshold   Storbritannia Progarchives.com 12. januar 2010
Time Machine   Italia Progarchives.com 12. januar 2010
Time Requiem   Sverige Progarchives.com 12. januar 2010
Time Symmetry   Spania Progarchives.com 12. januar 2010
Time's Forgotten   Costa Rica Progarchives.com 12. januar 2010
Jasun Tipton   USA Progarchives.com 12. januar 2010
To-Mera   Storbritannia Progarchives.com 12. januar 2010
Tomorrow's Eve   Tyskland Progarchives.com 12. januar 2010
Tool   USA Allmusic.com 12. januar 2010
Torman Maxt   USA Progarchives.com 12. januar 2010
Tourniquet   USA Allmusic.com 12. januar 2010
Transmission   Tyskland Progarchives.com 12. januar 2010
Triosphere   Norge Progarchives.com 12. januar 2010
Trivial Act   Norge Progarchives.com 12. januar 2010
True Symphonic Rockestra   Tyskland[19] Progarchives.com 12. januar 2010
Trusties   Finland Progarchives.com 12. januar 2010
Tumulus   Russland Progarchives.com 12. januar 2010
Tundra   Norge SpiritofMetal.com 12. januar 2010
Tunnelvision   Finland Progarchives.com 12. januar 2010
Turisas   Finland Progarchives.com 12. januar 2010
Twinspirits   Italia Progarchives.com 12. januar 2010
Týr   Færøyene Progarchives.com 12. januar 2010
U U U U
Unexpect   Canada Progarchives.com[20] 14. januar 2010
Ulysses   Nederland Progarchives.com 14. januar 2010
Under the Sun   USA Progarchives.com 14. januar 2010
V V V V
Vanden Plas   Tyskland Progarcives.com 14. januar 2010
Vangough   USA Progarchives.com 14. januar 2010
Vanishing Point   Australia Progarchives.com 14. januar 2010
Vauxdvihl   Australia Progarchives.com 14. januar 2010
Ved Buens Ende   Norge Progarchives.com 14. januar 2010
Veni Domine   Sverige Progarchives.com 14. januar 2010
Venturia   Frankrike Progarchives.com 14. januar 2010
Vicinity   Norge Pugnoserecords.com 18. september 2011
VIII Strada   Italia Progarchives.com 14. januar 2010
Vindictiv   Sverige Progarchives.com 14. januar 2010
Vision Divine   Italia Allmusic.com 14. januar 2010
Viuda Negra   Ecuador Progarchives.com 14. januar 2010
Vivien Lalu   Frankrike Progarchives.com 14. januar 2010
Voivod   Canada Metalarchives.com 14. januar 2010
Votum   Polen Progarchives.com 14. januar 2010
Vougan   Brasil Progarchives.com 14. januar 2010
Vox Tempus   USA Progarchives.com 14. januar 2010
Voyager   Australia Progarchives.com 14. januar 2010
Vurtula   Italia Progarchives.com 14. januar 2010
W W W W
Wastefall   Hellas Progarchives.com 14. januar 2010
Watchtower   USA Allmusic.com 14. januar 2010
Willow   Italia Progarchives.com 14. januar 2010
Winterstrain   Norge Progarchives.com 14. januar 2010
Without Warning   USA Progarchives.com 14. januar 2010
WithoutEnding   Australia Progarchives.com 14. januar 2010
Wolverine   Sverige Progarchives.com 14. januar 2010
Wyzards   USA Progarchives.com 14. januar 2010
X X X X
Xsavior   Sverige Progarchives.com 14. januar 2010
Xystus   Nederland Progarchives.com 14. januar 2010
Y Y Y Y
Z Z Z Z
Zen   Italia Progarchives.com 14. januar 2010
Zero Hour   USA Progarchives.com 14. januar 2010
Æ, Ø, Å Æ, Ø, Å Æ, Ø, Å Æ, Ø, Å

Se ogsåRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Kilden viser til at bandet spiller Progressive Extreme Metal, men Perfectprog.com Arkivert 26. november 2007 hos Wayback Machine. har også bandet med på sin liste, så derfor legges bandet under kategorien progressiv metal.
  2. ^ Kilden viser til bandet som extreme prog metal hvilket er en undersjanger til progressiv metal og dermed kommer navnet med på denne listen. Perfect Prog[død lenke] har også bandet på sin prog-metal-liste.
  3. ^ Sitert fra hovedkilde: "Taking genres such as folk, progressive metal, power metal, death metal, and black metal together to form a solid unique blend of music."
  4. ^ Hovedsjangeren til denne artisten er ikke progressive metal, men eksperimentell post-metal. Samme kilde uttaler likevel at Klabautamann er et «progressive metal band from Bonn» (hentet 6. januar på Progarchives.com.
  5. ^ http://www.metal-archives.com/band.php?id=57464&PHPSESSID=44921699a90dcf4cb3e30cbe752f2bd1
  6. ^ Hovedkilden Arkivert 13. mai 2010 hos Wayback Machine. sitert (nederst på siden, hentet 6. januar 2010): «Houston progressive metal act Krucible is confirmed to take part in Houston's Texas Madfest.»
  7. ^ Finner ikke andre kilder som kan bekrefte nøyaktig sjanger. Movement:Music beskriver et av deres album: «Pulling from early classic rock (..) and more modern prog/thrash metal». Kilden gjør at bandet blir med på listen.
  8. ^ Bandet er bedre kjent internasjonalt som Lykathea Aflame i stedet for Lykathé. Kilden viser til artisten som extreme prog metal - undersjanger, derfor med på listen.
  9. ^ AllMetalResiurce.com - Review Arkivert 22. september 2010 hos Wayback Machine. sitert «...Meshuggah, as one of the leading acts in aggressive and progressive metal...»
  10. ^ Kilden[død lenke] beskriver musikken til bandet som «... dark symphonic powermetal with a touch of progressiveness».
  11. ^ Sitert kilden: «Mudvayne's musical style has been described as alternative metal, extreme metal, heavy metal, neo-progressive rock, nu metal, progressive metal, shock rock and thrash metal».
  12. ^ Narnia blir beskrevet slik: «Still retaining the neo-classical metal edge, the band is also now exploring power metal and progressive metal terrains quite successfully.» fra NoLifeTilMetal.com, hentet 10. januar 2010.
  13. ^ Hovedkilden kategoriserer bandet under sjangeren progressive death metal og er derfor med på denne listen. Følgende sier en kilde at bandet er teknisk metal, hvilket er meget nærliggende prog metal-sjangeren, se Metalchesh.com[død lenke]. Se også Popmatters.com for videre referansedybde.
  14. ^ Hovedkilden skriver følgende om bandet: «The band became more progressive than thrash metal as Arjun began to get influenced and...». Se også Indiatoday.com.
  15. ^ UltimateGuitar.com kategoriseres bandet som progressive metal, men hovedkilden betegner det som extreme prog metal.
  16. ^ Hovedkilden sitert: «Psyopus, from Rochester, New York, is perhaps the most daring band in technical progressive metal».
  17. ^ Lister.vg.no har listet bandet som progressiv metal og hovedkilden forklarer at bandet går under sjangeren extreme progressive metal.
  18. ^ http://www.spirit-of-metal.com/groupe-groupe-Section_A-l-en.html
  19. ^ De aller fleste medlemmene er fra Tyskland, men bandet har også musikere fra Russland, Canada og Ukraina. Se Progarchives - True Symphonic Rockestra
  20. ^ Det canadiske bandet blir definert som extreme progressive metal.[trenger referanse]

Eksterne lenkerRediger