Liste over ordførere i Bærum

Wikimedia-listeartikkel

Liste over ordførere i Bærum er en kronologisk liste over ordførere i Bærum.

# Navn Fra Til Parti
Elias Smith
(1788–1861)
1837 1845
Christian Frederik Wedel-Jarlsberg
(1788–1855)
Christian Frederik Wedel-Jarlsberg (1788–1855).jpg 1846 1847
Harald Wedel-Jarlsberg
(1811–1897)
Harald Wedel Jarlsberg (1811–1897).jpg 1848 1848
Elias Smith
(1788–1861)
1849 1849
Harald Wedel-Jarlsberg
(1811–1897)
Harald Wedel Jarlsberg (1811–1897).jpg 1850 1851
Erik Østbye
(1808–1875)
Erik Østbye (1808–1875).jpg 1852 1855
Harald Wedel-Jarlsberg
(1811–1897)
Harald Wedel Jarlsberg (1811–1897).jpg 1856 1856
Halvor Hansen
(1815–1857)
Halvor Hansen (1815–1857).jpg 1857 1857
Harald Wedel-Jarlsberg
(1811–1897)
Harald Wedel Jarlsberg (1811–1897).jpg 1858 1859
Erik Østbye
(1808–1875)
Erik Østbye (1808–1875).jpg 1860 1863
Harald Wedel-Jarlsberg
(1811–1897)
Harald Wedel Jarlsberg (1811–1897).jpg 1864 1865
Niels Hertzberg
(1827–1911)
Nils Hertzberg.png 1866 1866
Harald Wedel-Jarlsberg
(1811–1897)
Harald Wedel Jarlsberg (1811–1897).jpg 1867 1867
Erik Berg
(1827–1882)
Erik Berg (1827–1882).jpg 1868 1869
Carl A. B. Heltzen
(1825–1910)
Carl A. B. Heltzen (1825–1910).jpg 1870 1870
Erik Berg
(1827–1882)
Erik Berg (1827–1882).jpg 1871 1871
Carl A. B. Heltzen
(1825–1910)
Carl A. B. Heltzen (1825–1910).jpg 1872 1872
Erik Berg
(1827–1882)
Erik Berg (1827–1882).jpg 1873 1873
Ole Ellefsen
(1827–1902)
Ole Ellefsen (1827–1902).jpg 1874 1881
Carl Herman Halvorsen
(1837–1925)
Carl Herman Halvorsen (Bærums ordfører).jpg 1882 1886 Høyre
Hans Hansen Oust
(1830–1904)
Hans Hansen Oust (1830–1904).jpg 1887 1889 Høyre
Kristian Gløersen
(1844–1908)
Kristian Gløersen (1844–1908).jpg 1890 1891 Høyre
Carl Herman Halvorsen
(1837–1925)
Carl Herman Halvorsen (Bærums ordfører).jpg 1892 1898 Høyre
Christian Fredrik Michelet
(1863–1927)
Høyesterettsadvokat Christian Fredrik Michelet.jpg 1899 1909 Høyre
Olaf Bryn
(1872–1948)
Olaf Bryn (1872–1948).jpg 1910 1916 Høyre
Magnus Blikstad
(1862–1926)
Magnus Blikstad (1862–1926).jpg 1917 1919 Frisinnede Venstre
Kristen O. Aamodt
(1880–1965)
Kristen O. Aamodt (ordfører i Bærum).jpg 1920 1922 Høyre
John Torgersen
(1878–1958)
John Torgersen (1878–1958).jpg 1923 1925 Høyre
Alf Staver
(1874–1953)
Alf Staver (1874–1953).jpg 1926 1928 Høyre
Haakon Sommerfeldt
(1874–1945)
Haakon Sommerfeldt (1874–1945).jpg 1929 1931 Høyre
Ole Stamnæs
(1871–1933)
Ole Stamnæs (Bærums ordfører).jpg 1932 1933 Høyre
Kristian Geelmuyden
(1875–1969)
KristianGeelmuyden.jpg 1933 1937 Høyre
Thv. Bjølgerud
(1879–1942)
Thv. Bjølgerud (Bærums ordfører).jpg 1938 26. februar 1941 Høyre
Arthur Jahr[1]
(1895–1960)
Arthur Jahr (NS-politiker).jpg 26. februar 1941 mai 1945 Nasjonal Samling
Bjarne L. Corwin
(1889–1975)
Bjarne L. Corwin (1884–1975).jpg 8. mai 1945 september 1945 Høyre
Agnar Kringlebotten
(1892–1972)
Agnar Kringlebotten (1892–1972).jpg 13. september 1945 desember 1945 Venstre
Leif Larsen
(1898–1978)
56018 Leif Larsen.jpg 1946 1951 Arbeiderpartiet
Henry Lehre
(1899–1959)
Henry Lehre (1899–1959) NFB.05234.jpg 1952 1959 Høyre
Johs. Haugerud
(1896–1971)
1959 1967 Høyre
Willy Greiner
(1919–2000)
1968 1979 Høyre
Halvor Stenstadvold (fung.)
(1944–)
1978 1979 Høyre
Gunnar Gravdahl
(1927–2015)
1979 1991 Høyre
Odd Reinsfelt
(1941–)
Odd Reinsfelt.jpg 1991 2011 Høyre
Lisbeth Hammer Krog
(1961–)
2011 Høyre

KilderRediger

  1. ^ Innsatt av Nasjonal Samling i forbindelse med nazifiseringen av de norske kommunene i 1941.