Åpne hovedmenyen

Liste over norske mesterlag i kvinnefotball

Denne siden fokuserer på medlemmene av de landslag som vant et internasjonalt mesterskap i fotball for kvinner.


Innhold

EMRediger

EM 1987Rediger

Hovedtrener:   Erling Hokstad

Spiller Posisjon Klubb Nummer Mål[1]
Janne Andreassen Keeper   Bøler 1 -
Torill Hoch Nielsen Forsvar   Sprint-Jeløy 2 -
Liv Strædet Midtbane   Sprint-Jeløy 3 -
Bjørg Storhaug Keeper   Klepp 4 -
Mariann Mortensen Forsvar   BUL 5 -
Ellen Scheel Midtbane   Jardar IL[2] 6 -
Tone Haugen Angrep   Trondheims-Ørn 7 -
Heidi Støre Midtbane   Trollhättans IF 8 1
Trude Stendal Angrep   Sandviken 9 3
Gunn Nyborg Angrep   Asker 10 -
Kari Nielsen Angrep   Asker 11 -
Hege Ludvigsen Keeper   Sprint-Jeløy 12 -
Trude Haugland Midtbane   Grand 13 -
Tone Opseth Midtbane   Setskog 14 -
Trine Stenberg Tviberg Midtbane   Sandviken 15 -
Lisbeth Bakken Midtbane   Sprint-Jeløy 16 -

EM 1993Rediger

Hovedtrener:   Even Pellerud

Spiller Posisjon Klubb Nummer Mål[3]
Reidun Seth Keeper   Sandviken 1 -
Katrine Nysveen Forsvar   Setskog/Høland 2 -
Cathrine Zaborowski Forsvar   Asker 3 -
Nina Nymark Andersen Forsvar   Sandviken 4 -
Gro Espeseth Forsvar   Sandviken 5 -
Agnete Carlsen Midtbane   Sprint-Jeløy 6 -
Linda Medalen Angrep   Asker 7 -
Heidi Støre Midtbane   Sprint-Jeløy 8 -
Anne Nymark Andersen Midtbane   Sandviken 9 1
Ann Kristin Aarønes Angrep   Trondheims-Ørn 10 -
Hege Riise Midtbane   Setskog/Høland 11 -
Bente Nordby Keeper   Sprint-Jeløy 12 -
Trine Tangeraas Midtbane   Donn 13 -
Birthe Hegstad Midtbane/Angrep   Sprint-Jeløy 14 1
Kristin Sandberg Midtbane   Asker 15 -
Tina Svensson Midtbane   Asker 16 -

Disse draktnumrene stemmer i forhold til finalen[4], men ikke fra semifinalen[5], da numrene varierte.

VMRediger

VM 1995Rediger

Hovedtrener:   Even Pellerud

Spiller Posisjon Klubb Nummer Mål
Bente Nordby Keeper   Sprint-Jeløy 1 -
Tina Svensson Forsvar   Asker 2 1
Gro Espeseth Forsvar   Sandviken 3 1
Anne Nymark Andersen Midtbane   Sandviken 4 -
Nina Nymark Andersen Forsvar   Sandviken 5 -
Hege Riise Midtbane   Setskog/Høland 6 5
Tone Haugen Forsvar   Trondheims-Ørn 7 1
Heidi Støre Midtbane   Kolbotn 8 -
Kristin Sandberg Midtbane/Angrep   Asker 9 3
Linda Medalen Angrep   Nikko 10 -
Ann Kristin Aarønes Angrep   Trondheims-Ørn 11 6
Reidun Seth Keeper   Sandviken 12 -
Merete Myklebust Forsvar   Trondheims-Ørn 13 -
Hege Gunnerød Midtbane   Asker 14 -
Randi Leinan Midtbane   Trondheims-Ørn 15 1
Marianne Pettersen Angrep   Gjelleråsen[6] 16 3
Anita Waage Forsvar   Trondheims-Ørn 17 -
Tone Gunn Frustøl Midtbane/Forsvar   Donn 18 -
Agnete Carlsen Midtbane   Sprint-Jeløy 19 -
Ingrid Sternhoff Keeper   Haugar 18 -

OL 2000Rediger

Hovedtrener:   Per-Mathias Høgmo

Spiller Posisjon Klubb Nummer Mål
Bente Nordby Keeper   Athene Moss 1 -
Brit Sandaune Forsvar   Trondheims-Ørn 2 -
Gøril Kringen Forsvar   Trondheims-Ørn 3 -
Anne Tønnessen Forsvar   Kolbotn[7] 4 -
Gro Espeseth Forsvar   Sandviken 5 1
Hege Riise Midtbane   Asker 6 1 (str.)
Solveig Gulbrandsen Midtbane   Kolbotn 7 -
Monica Knudsen Midtbane   Asker 8 -
Anita Rapp Midtbane   Asker 9 -
Unni Lehn Midtbane   Asker 10 -
Tone Haugen Forsvar   Trondheims-Ørn 7 -
Marianne Pettersen Angrep   Athene Moss 11 2
Silje Jørgensen Forsvar   Klepp 12 -
Kristin Bekkevold Forsvar   Asker 13 -
Dagny Mellgren Midtbane/Angrep   Bjørnar 14 2
Margunn Haugenes Midtbane   Bjørnar 15 1
Ragnhild Gulbrandsen Angrep   Trondheims-Ørn 16 1
Christine Bøe Jensen Midtbane   Grand Bodø 17 -
Ingeborg Hovland Keeper   Klepp 18 -
Bente Kvitland Forsvar   Trondheims-Ørn 19 -

NoterRediger

  1. ^ i sluttspillet, det vil si semifinalen og finalen
  2. ^ Spilte i nest øverste divisjon i 1987, rykket opp det året
  3. ^ i sluttspillet, det vil si semifinalen og finalen
  4. ^ NFFs referat fra finalen[død lenke]
  5. ^ NFFs referat fra semifinalen[død lenke]
  6. ^ Den eneste representanten fra den nest øverste divisjonen i Norge; Gjelleråsen rykket først opp etter VM
  7. ^ Anne Tønnessen ble skadet tidlig under mesterskapet, og spilte ikke de avgjørende kampene. Etter mye om og men fikk hun gullmedaljen