Liste over nordmenn med kamper i Premier League

Liste over nordmenn som har spilt i Premier League inneholder alle nordmenn som har spilt kamper i Premier League siden ligaen ble opprettet i 1992. Gunnar Halle debuterte allerede i første serierunde av den første sesongen og ble dermed første norske Premier League-spiller. Til og med 2019/2020-sesongen har 68 nordmenn spilt i ligaen, hvilket plasserer Norge på en tiendeplass over land utenfor Storbritannia med flest Premier League-spillere.[1]

Før 1992-93 sesongenRediger

Nordmenn med kamper i øverste divisjon i England før opprettelsen av Premier League i 1992, men som aldri spilte i Premier League (og dermed er på listen under)

Liste sortert etter dato for debutRediger

  Navn Debut Klubb(er) Kamper Mål
1 Halle, GunnarGunnar Halle 1992-08-1515. august 1992 (mot Chelsea)[2] Oldham, Leeds, Bradford 168 5
2 Thorstvedt, ErikErik Thorstvedt 1992-08-2222. august 1992 (mot Crystal Palace)[2] Tottenham (92–96) 60 0
3 Lydersen, PålPål Lydersen 1992-12-1212. desember 1992 (mot Tottenham)[2] Arsenal (92–94) 15 0
4 Bjørnebye, Stig IngeStig Inge Bjørnebye 1992-12-1919. desember 1992 (mot Coventry City)[3] Liverpool (92–99), Blackburn (01–02) 162 3
5 Johnsen, ErlandErland Johnsen 1993-01-1616. januar 1993 (mot Nottingham Forest)[2] Chelsea (93–97) 114 1
6 Ingebrigtsen, KåreKåre Ingebrigtsen 1993-01-3030. januar 1993 (mot Blackburn)[4] Manchester City (93–94) 15 0
7 Strandli, FrankFrank Strandli 1993-01-3030. januar 1993 (mot Middlesbrough)[5] Leeds (93–94) 18 4
8 Berg, HenningHenning Berg 1993-02-022. februar 1993 (mot Crystal Palace)[6] Blackburn, Manchester United 275 9
9 Fjørtoft, Jan ÅgeJan Åge Fjørtoft 1993-08-1414. august 1993 (mot Sheffield United)[7] Swindon, Middlesbrough, Barnsley 84 24
10 Flo, JosteinJostein Flo 1993-08-2121. august 1993 (mot Everton)[8] Sheffield United (93–94) 33 9
11 Nilsen, RogerRoger Nilsen 1993-11-066. november 1993 (mot Norwich)[9] Sheffield United, Tottenham 25 0
12 Pedersen, ToreTore Pedersen 1993-12-077. desember 1993 (mot Swindon)[10] Oldham, Blackburn, Wimbledon 24 0
13 Bohinen, LarsLars Bohinen 1994-08-2020. august 1994 (mot Ipswich)[2] Nottingham Forest, Blackburn, Derby 155 15
14 Håland, Alf-IngeAlf-Inge Håland 1994-09-1717. september 1994 (mot Southampton)[11] Nottingham Forest, Leeds, Manchester City 181 18
15 Leonhardsen, ØyvindØyvind Leonhardsen 1994-11-099. november 1994 (mot Aston Villa)[12] Wimbledon, Liverpool, Tottenham, Aston Villa 186 30
16 Johnsen, RonnyRonny Johnsen 1996-08-1717. august 1996 (mot Wimbledon)[13] Manchester United, Aston Villa, Newcastle 151 8
17 Solskjær, Ole GunnarOle Gunnar Solskjær 1996-08-2525. august 1996 (mot Blackburn)[14] Manchester United 235 91
18 Lundekvam, ClausClaus Lundekvam 1996-09-044. september 1996 (mot Nottingham Forest)[15] Southampton 290 1
19 Østenstad, EgilEgil Østenstad 1996-10-1313. oktober 1996 (mot Coventry)[16] Southampton, Blackburn, Manchester City 121 1
20 Grodås, FrodeFrode Grodås 1996-11-1616. november 1996 (mot Blackburn)[17] Chelsea, Tottenham 21 0
21 Iversen, SteffenSteffen Iversen 1996-12-077. desember 1996 (mot Coventry)[18] Tottenham, Wolverhampton 159 40
22 Kvarme, Bjørn ToreBjørn Tore Kvarme 1997-01-1818. januar 1997 (mot Aston Villa)[19] Liverpool 45 0
23 Baardsen, EspenEspen Baardsen 3. mai 1997 (mot Liverpool)[20] Tottenham (96/97–98/99), Everton (02/03) 24 0
24 Soltvedt, Trond EgilTrond Egil Soltvedt 1997-08-099. august 1997 (mot Chelsea)[2] Coventry, Southampton 87 5
25 Flo, Tore AndréTore André Flo 1997-08-099. august 1997 (mot Coventry)[21] Chelsea, Sunderland 140 38
26 Johansen, StigStig Johansen 1997-08-099. august 1997 (mot Bolton)[22] Southampton 7 0
27 Rudi, PetterPetter Rudi 1997-10-1919. oktober 1997 (mot Tottenham)[23] Sheffield Wednesday 76 8
28 Solbakken, StåleStåle Solbakken 1997-11-2222. november 1997 (mot Manchester United)[24] Wimbledon 6 1
29 Myhre, ThomasThomas Myhre 1997-12-066. desember 1997 (mot Leeds)[25] Everton, Sunderland, Charlton 93 0
30 Nevland, ErikErik Nevland 1998-01-1919. januar 1998 (mot Southampton)[26] Manchester United, Fulham 25 9
31 Heggem, VegardVegard Heggem 1998-08-1616. august 1998 (mot Southampton)[27] Liverpool 54 3
32 Hjelde, Jon OlavJon Olav Hjelde 1998-08-1717. august 1998 (mot Arsenal)[28] Nottingham Forest 17 1
33 Stensaas, StåleStåle Stensaas 1999-01-3030. januar 1999 (mot Everton)[29] Nottingham Forest 7 0
34 Bakke, EirikEirik Bakke 1999-08-1111. august 1999 (mot Southampton)[30] Leeds, Aston Villa 143 8
35 Andersen, TrondTrond Andersen 1999-08-1414. august 1999 (mot Coventry)[31] Wimbledon (99/00) 36 (1) 0
36 Andresen, MartinMartin Andresen 1999-10-2323. oktober 1999 (mot Aston Villa)[32] Wimbledon (99/00), Blackburn (03/04) 24 (9) 1
37 Tessem, JoJo Tessem 1999-11-2020. november 1999 (mot Tottenham)[33] Southampton (99/00–03/04) 110 (43) 12
38 Normann, RunarRunar Normann 1999-12-1818. desember 1999 (mot Liverpool)[34] Coventry City (99/00) 8 (7) 0
39 Lund, AndreasAndreas Lund 2000-02-1212. februar 2000 (mot Chelsea)[35] Wimbledon (99/00) 11 (1) 2
40 Bragstad, Bjørn OttoBjørn Otto Bragstad 2000-08-1919. august 2000 (mot Southampton)[36] Derby County (00/01) 12 (2) 0
41 Soma, RagnvaldRagnvald Soma 2001-02-033. februar 2001 (mot Liverpool)[37] West Ham (00/01–01/02) 7 (4) 0
42 Riise, John ArneJohn Arne Riise 2001-08-1818. august 2001 (mot West Ham)[38] Liverpool (01/02–07/08), Fulham (11/12–13/14) 321 (17) 21
43 Pedersen, Morten GamstMorten Gamst Pedersen 2004-08-2828. august 2004 (mot Manchester United)[39] Blackburn (04/05–11/12) 260 (20) 34
44 Karadas, AzarAzar Karadas 2005-08-1313. august 2005 (mot Tottenham)[40] Portsmouth (05/06) 20 (1) 1
45 Hæstad, KristoferKristofer Hæstad 2007-01-1313. januar 2007 (mot Chelsea)[41] Wigan (06/07) 2 (1) 0
46 Carew, JohnJohn Carew 2007-01-3131. januar 2007 (mot Newcastle)[42] Aston Villa (06/07–10/11), Stoke (10/11) 123 (27) 38
47 Braaten, DanielDaniel Braaten 2007-08-1515. august 2007 (mot Fulham)[43] Bolton (07/08) 6 (6) 1
48 Hangeland, BredeBrede Hangeland 2008-01-2929. januar 2008 (mot Bolton)[44] Fulham (07/08–13/14), Crystal Palace (14/15–15/16) 238 (2) 10
49 Hagen, ErikErik Hagen 2008-03-2929. mars 2008 (mot Portsmouth)[45] Wigan (07/08) 1(0) 0
50 Kalvenes, ChristianChristian Kalvenes 2009-08-1515. august 2009 (mot Stoke)[46] Burnley (09/10) 6 (3) 0
51 Riise, Bjørn HelgeBjørn Helge Riise 2009-10-044. oktober 2009 (mot West Ham)[47] Fulham (09/10–10/11) 15 (10) 0
52 Ibrahim, AbdisalamAbdisalam Ibrahim 2010-02-2121. februar 2010 (mot Liverpool)[48] Manchester City (09/10) 1 (1) 0
53 Tettey, AlexanderAlexander Tettey 2012-09-2929. september 2012 (mot Liverpool)[49] Norwich (12/13,13/14,15/16 og 19/20-) 101 (12) 4
54 Parr, JonathanJonathan Parr 2013-12-2121. desember 2013 (mot Newcastle)[50] Crystal Palace (13/14) 15 (8) 0
55 Eikrem, Magnus WolffMagnus Wolff Eikrem 2014-01-1111. januar 2014 (mot West Ham)[51] Cardiff (13/14) 6 (5) 0
56 Dæhli, Mats MøllerMats Møller Dæhli 2014-01-2828. januar 2014 (mot Manchester United)[52] Cardiff (13/14) 13 (8) 1
57 Berget, Jo IngeJo Inge Berget 2014-02-2222. februar 2014 (mot Hull)[53] Cardiff (13/14) 1 (1) 0
58 Ulvestad, FredrikFredrik Ulvestad 2015-05-1616. mai 2015 (mot Stoke)[54] Burnley (14/15) 2 (1) 0
59 King, JoshuaJoshua King 2015-08-088. august 2015 (mot Aston Villa)[55] Bournemouth (15/16–) 160 (21) 48
60 Diomandé, AdamaAdama Diomandé 2016-08-1313. august 2016 (mot Leicester)[56] Hull (16/17) 22 (9) 2
61 Nordtveit, HåvardHåvard Nordtveit 2016-08-1515. august 2016 (mot Chelsea)[57] West Ham (16/17), Fulham (18/19) 21 (6) 0
62 Henriksen, MarkusMarkus Henriksen 2016-09-2424. september 2016 (mot Liverpool)[58] Hull (16/17) 15 (9) 0
63 Elabdellaoui, OmarOmar Elabdellaoui 2017-01-2222. januar 2017 (mot Chelsea)[59] Hull (16/17) 8 (1) 0
64 Sørloth, AlexanderAlexander Sørloth 2018-02-1010. februar 2018 (mot Everton)[60] Crystal Palace (17/18) 12 (12) 0
65 Johansen, StefanStefan Johansen 2018-08-1111. august 2018 (mot Crystal Palace)[61] Fulham (18/19) 12 (8) 0
66 Elyounoussi, MohamedMohamed Elyounoussi 2018-08-1212. august 2018 (mot Burnley)[62] Southampton (18/19) 16 (8) 0
67 Nyland, ØrjanØrjan Nyland 2019-11-1010. november 2019 (mot Wolverhampton)[63] Aston Villa (19/20-) 7 (2) 0
68 Berge, SanderSander Berge 2020-02-011. februar 2020 (mot Crystal Palace)[64] Sheffield United (19/20-) 14 (2) 1

ReferanserRediger

  1. ^ http://www.myfootballfacts.com/PremierLeagueForeignPlayersbyClubandCountry.html
  2. ^ a b c d e f (TV2) https://www.tv2.no/a/3760820/
  3. ^ Jasper Rees (20. desember 1992). «Football: Coventry shatter Liverpool illusions» (engelsk). Independent. Besøkt 28. februar 2020. 
  4. ^ «Kåre Ingebrigtsen - MCFC Players» (engelsk). Bluemoon. Besøkt 28. februar 2020. 
  5. ^ «Leeds United F.C. History» (engelsk). OZ White LUFC. Besøkt 28. februar 2020. 
  6. ^ Thomas Aune (3. november 2012). «Ingen drømmedebut for Berg» (norsk). TV2. Besøkt 28. februar 2020. 
  7. ^ Swindon Town FC. «Jan-Åge FJØRTOFT - Player Profile» (engelsk). Swindon-Town-FC.co.uk. Besøkt 28. februar 2020. 
  8. ^ Sporting Heroes (22. januar 1994). «Jostein FLO - League appearances. - Sheffield United FC» (engelsk). Sporting Heroes. Besøkt 28. februar 2020. 
  9. ^ (Alt om fotball) http://www.altomfotball.no/element.do?cmd=player&personId=1532&tournamentId=230&seasonId=211&teamId=774&useFullUrl=false
  10. ^ (Transfermarkt) https://www.transfermarkt.co.za/oldham-athletic/debuetanten/verein/1078/wettbewerb_id/GB1/plus/1
  11. ^ (Transfermarkt) https://www.transfermarkt.co.uk/spielbericht/index/spielbericht/1112237
  12. ^ Sporting Heroes (25. januar 1997). «Oyvind LEONHARDSEN - League appearances - Wimbledon FC» (engelsk). Sporting Heroes. Besøkt 28. februar 2020. 
  13. ^ united.no. «Ronny JOHNSEN» (norsk). united.no. Besøkt 28. februar 2020. 
  14. ^ Mats Slaastad Birkelund (13. september 2015). «Her er sju Premier League-debuter vi husker» (norsk). Aftenposten. Besøkt 28. februar 2020. 
  15. ^ Robert Simsø (4. april 2004). «Lundekvam: -Jeg fikk sjokk» (norsk). VG. Besøkt 28. februar 2020. 
  16. ^ Carl G. Gundersen (20. mars 2004). «Proff på godt og vondt» (norsk). Aftenposten. Besøkt 28. februar 2020. 
  17. ^ Sporting Heroes (11. januar 1997). «Frode GRODAS - League appearances. - Chelsea FC» (engelsk). Sporting Heroes. Besøkt 28. februar 2020. 
  18. ^ Terje Skeie (9. november 2012). «Dette var karrieren din, Steffen Iversen» (norsk). TV2. Besøkt 28. februar 2020. 
  19. ^ Ole Kristian Sagbakken (14. august 2007). «Får fortsatt frysninger av You'll never walk alone» (norsk). Aftenposten. Besøkt 28. februar 2020. 
  20. ^ Pål Nisja Wilhelmsen (7. august 2018). «Alle nordmenn som har spilt i Premier League» (norsk). Nettavisen. Besøkt 28. februar 2020. 
  21. ^ VG (30. august 2002). «Flo-debut mot Solskjær» (norsk). VG. Besøkt 6. mars 2020. 
  22. ^ Gunnar Sohlberg Hagen (4. august 2005). «Se, han scorer» (norsk). Dagbladet. Besøkt 28. februar 2020. 
  23. ^ Dagbladet (20. oktober 1997). «Vond debut for Petter Rudi i Premier League» (norsk). Dagbladet. Besøkt 28. februar 2020. 
  24. ^ Tom Grønvold (23. november 1997). «-God nok for Dons» (norsk). Dagbladet. Besøkt 6. mars 2020. 
  25. ^ Jenny Bull Tuhus (7. desember 1997). «Myhre reddet Everton i debuten» (norsk). Dagbladet. Besøkt 28. februar 2020. 
  26. ^ Arne Thoresen (28. oktober 2000). «-Jeg dro for tidlig» (norsk). Dagbladet. Besøkt 28. februar 2020. 
  27. ^ LFC History (16. august 1998). «Matchdetails from Southampton-Liverpool» (engelsk). LFC History. Besøkt 28. februar 2020. 
  28. ^ Morten Pedersen (18. august 1998). «Mesterstykke av Overmars» (norsk). Dagbladet. Besøkt 28. februar 2020. 
  29. ^ (Dagbladet) https://www.dagbladet.no/sport/fakta-engelsk-fotball/65502084
  30. ^ (Alt om fotball) http://www.altomfotball.no/element.do?cmd=player&personId=5487&tournamentId=230&seasonId=2&teamId=729&seasonId=2&useFullUrl=false
  31. ^ Tom Stalsberg (2. mai 2000). «7 seirer, 11 uavgjort og 18 tap» (norsk). Dagbladet. Besøkt 28. februar 2020. 
  32. ^ (Worldfootball) https://www.worldfootball.net/report/premier-league-1999-2000-aston-villa-milton-keynes-dons/
  33. ^ VG (21. november 1999). «Ginola stoppet av norsk politi» (norsk). VG. Besøkt 28. februar 2020. 
  34. ^ (Harstad Tidende) https://www.ht.no/sport/2019/12/18/I-dag-er-det-20-%C3%A5r-siden-Runars-historiske-debut-p%C3%A5-Anfield-i-Premier-League-20641935.ece
  35. ^ Halvor H. Byfuglien (12. februar 2000). «Lund snytt for festen» (norsk). Dagbladet. Besøkt 27. februar 2020. 
  36. ^ (Worldfootball) https://www.worldfootball.net/report/premier-league-2000-2001-derby-county-southampton-fc/
  37. ^ (Alt om fotball) http://www.altomfotball.no/element.do?cmd=player&personId=1418&tournamentId=1&seasonId=331&teamId=303&seasonId=331&useFullUrl=false
  38. ^ (Alt om fotball) http://www.altomfotball.no/element.do?cmd=player&personId=5483&tournamentId=230&seasonId=329&useFullUrl=false
  39. ^ Jan Holm (26. februar 2020). «Morten Gamst Pedersen» (norsk). Store norske leksikon. Besøkt 27. februar 2020. 
  40. ^ (Alt om fotball) http://www.altomfotball.no/element.do?cmd=player&personId=1362&tournamentId=230&seasonId=327&teamId=771&useFullUrl=false
  41. ^ Espen Hansen (14. januar 2007). «-Må glemme tabben» (norsk). Sunnmørsposten. Besøkt 26. februar 2020. 
  42. ^ Klaus Eriksen (1. februar 2007). «Villa-manageren: -Carew var strålende» (norsk). VG. Besøkt 26. februar 2020. 
  43. ^ Roy Kvatningen (15. august 2007). «Pinglete Braaten-debut» (norsk). Nettavisen. Besøkt 26. februar 2020. 
  44. ^ Hanne Tenfjord Skodje (30. januar 2008). «Hodgson-skryt til Hangeland: -Brede var strålende» (norsk). Bergens Tidende. Besøkt 26. februar 2020. 
  45. ^ Thomas Larsen Røed (29. mars 2008). «Tap i Hagen-debut» (norsk). Bergens Tidende. Besøkt 25. februar 2020. 
  46. ^ VG (15. august 2009). «Tap for Kalvenes i Premier League-debut» (norsk). VG. Besøkt 25. februar 2020. 
  47. ^ Geir Arne Kippernes (4. oktober 2009). «Endelig Premier League-debut for Riise» (norsk). Besøkt 25. februar 2020. 
  48. ^ NTB (21. februar 2010). «Nordmann debuterte i Premier League» (norsk). NRK. Besøkt 25. februar 2020. 
  49. ^ Chris Hughton (24. juli 2013). «Alexander Tettey keen to erase memory of debut defeat to Liverpool» (engelsk). CheshireLive. Besøkt 25. februar 2020. 
  50. ^ NTB (21. desember 2013). «Auda, Parr!» (norsk). Stavanger Aftenblad. Besøkt 25. februar 2020. 
  51. ^ Helge Johan Petersen Kalleklev (11. januar 2014). «Eikrem etter debuten: Jeg trivdes godt utpå der» (norsk). TV2. Besøkt 15. februar 2020. 
  52. ^ Sander Englund Smørdal (28. januar 2014). «Møller Dæhli Premier League-debuterte mot gamleklubben» (norsk). TV2. Besøkt 15. februar 2020. 
  53. ^ (Alt om fotball) http://www.altomfotball.no/element.do?cmd=match&matchId=676816
  54. ^ Eirik Nesset Hjelvik (16. mai 2015). «Ulvestad møtt av jubelbrøl i PL-debuten» (norsk). Bergens Tidende. Besøkt 14. februar 2020. 
  55. ^ NTB (8. august 2015). «Tøff Premier League-start for Tettey og King» (norsk). Stavanger Aftenblad. Besøkt 14. februar 2020. 
  56. ^ Joachim Baardsen (13. august 2016). «Norsk "verdensklasse"-scoring bidro til Leicester-sjokk i sesongåpninga» (norsk). Dagbladet. Besøkt 14. februar 2020. 
  57. ^ Morten Stokstad, Sindre Øgar og Terje Bringedal (15. august 2016). «Nordtveit skuffet i Premier League-debuten» (norsk). VG. Besøkt 14. februar 2020. 
  58. ^ Joachim Baardsen (24. september 2016). «Liverpool med ny maktdemontrasjon, da "Dio" ble ofret og Henriksen debuterte» (norsk). Dagbladet. Besøkt 14. februar 2020. 
  59. ^ Marthe Ihle (22. januar 2017). «Elabdellaoui roses etter Premier League-debuten, men klarte ikke å gjøre noe med suverene Chelsea» (norsk). Aftenposten. Besøkt 6. oktober 2017. 
  60. ^ Ole Henrik Hansen (10. februar 2018). «Sørloth debuterer for Crystal Palace» (norsk). TV2. Besøkt 14. februar 2020. 
  61. ^ Yngve Gjerde (11. august 2018). «Johansen fikk sin Premier League-debut - Fulham tapte for Sørloth og Crystal Palace» (norsk). VG. Besøkt 14. februar 2020. 
  62. ^ NTB (13. august 2018). «Elyounoussi frisk i Premier League-debuten» (norsk). Dagbladet. Besøkt 14. februar 2020. 
  63. ^ NTB (10. november 2019). «Ørjan Nyland debuterte med tap i Premier League» (norsk). Aftenposten. Besøkt 14. februar 2020. 
  64. ^ Viljam Brodahl (1. februar 2020). «Berge debuterte da Sheffield United vant igjen» (norsk). Aftenposten. Besøkt 14. februar 2020.