Liste over medaljevinnere under Sommer-OL 1936

Liste over medaljevinnere under Sommer-OL 1936
Liste over medaljevinnere under Sommer-OL 1936
MesterskapSommer-OL 1936 i Berlin
Antall øvelser129
Beste nasjonNazi-Tyskland Tyskland
Flest medaljerNazi-Tyskland Tyskland (89)
Beste utøverUSA Jesse Owens

Liste over medaljevinnerne under Sommer-OL 1936 inneholder samtlige 781 medaljevinnere fra Sommer-OL 1936 i Berlin, Tyskland.[1] Tyskland vant flest gull under lekene, med 33, og flest medaljer tilsammen, med 89. Tilsammen 32 ulike nasjoner vant medaljer, mens 21 nasjoner vant gull.

Norge tok ett gull ved Willy Røgeberg i skyting, men den norske prestasjonen som huskes best, er nok tredjeplassen i fotball ved det legendariske «Bronselaget».

Jesse Owens fra USA ble lekenes store profil, da han vant fire gullmedaljer i friidrett. Han vant gull på 100 meter, i lengdehopp, på 200 meter og i 4 x 100 meter stafett. Denne bragden er kun kopiert én gang senere, i Sommer-OL 1984 av Carl Lewis, som tok gull i nøyaktig de samme øvelsene.

Innhold
  1. Basketball
  2. Boksing
  3. Bryting
  4. Fekting
  5. Fotball
  6. Friidrett
  7. Håndball
  8. Landhockey
  1. Moderne femkamp
  2. Padling
  3. Hestesport
  4. Polo
  5. Roing
  6. Seiling
  7. Skyting
  1. Stuping
  2. Sykling
  3. Svømming
  4. Turn
  5. Vannpolo
  6. Vektløfting
Se også       Eksterne lenker       Referanser


BasketballRediger

Utdypende artikkel: Basketball under Sommer-OL 1936

 
Det mexicanske laget som tok bronse i basketball
Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
Menn   USA

Ralph English Bishop
Joseph Cephis Fortenberry
Carl Stanley Knowles
Jack Williamson Ragland
Carl Shy
William John Wheatley
Francis Lee Johnson
Samuel Balter
John Haskell Gibbons
Frank John Lubin
Arthur Owen Mollner
Donald Arthur Piper
Willard Theodore Schmidt
Duane Alex Swanson

  Canada

Art Chapman
Chuck Chapman
Edward Dawson
Irving Meretsky
Doug Peden
James Stewart
Malcolm Wiseman
Gordon Aitchison
Ian Allison
Stanley Nantais

  Mexico

Carlos Borja
Víctor Borja
Rodolfo Choperena
Luis de la Vega
Raúl Fernández
Andrés Gómez
Silvio Hernández
Francisco Martínez
Jesús Olmos
José Pamplona
Greer Skousen

BoksingRediger

Utdypende artikkel: Boksing under Sommer-OL 1936

Vektklasse: Gull: Sølv: Bronse:
Fluevekt Willi Kaiser
  Tyskland
Gavino Matta
  Italia
Louis Laurie
  USA
Bantamvekt Ulderico Sergo
  Italia
Jack Wilson
  USA
Fidel Ortiz
  Mexico
Fjærvekt Oscar Casanovas
  Argentina
Charles Catterall
  Sør-Afrika
Josef Miner
  Tyskland
Lettvekt Imre Harangi
  Ungarn
Nikolai Stepulov
  Estland
Erik Ågren
  Sverige
Weltervekt Sten Suvio
  Finland
Michael Murach
  Tyskland
Gerhard Pedersen
  Danmark
Mellomvekt Jean Despeaux
  Frankrike
Henry Tiller
  Norge
Raúl Villarreal
  Argentina
Lett tungvekt Roger Michelot
  Frankrike
Richard Vogt
  Tyskland
Francisco Risiglione
  Argentina
Tungvekt Herbert Runge
  Tyskland
Guillermo Lovell
  Argentina
Erling Nilsen
  Norge

BrytingRediger

Utdypende artikkel: Bryting under Sommer-OL 1936

FristilRediger

Vektklasse: Gull: Sølv: Bronse:
Bantamvekt Ödön Zombori
  Ungarn
Ross Flood
  USA
Johannes Herbert
  Tyskland
Fjærvekt Kustaa Pihlajamäki
  Finland
Francis Millard
  USA
Gösta Frändfors
  Sverige
Lettvekt Károly Kárpáti
  Ungarn
Wolfgang Ehrl
  Tyskland
Hermanni Pihlajamäki
  Finland
Weltervekt Frank Lewis
  USA
Ture Andersson
  Sverige
Joseph Schleimer
  Canada
Mellomvekt Emile Poilvé
  Frankrike
Richard Voliva
  USA
Ahmet Kireççi
  Tyrkia
Lett tungvekt Knut Fridell
  Sverige
August Neo
  Estland
Erich Siebert
  Tyskland
Tungvekt Kristjan Palusalu
  Estland
Josef Klapuch
  Tsjekkoslovakia
Hjalmar Nyström
  Finland

Gresk-romersk-stilRediger

Vektklasse: Gull: Sølv: Bronse:
Bantamvekt Marton Lörincz
  Ungarn
Egon Svensson
  Sverige
Jakob Brendel
  Tyskland
Fjærvekt Yasar Erkan
  Tyrkia
Aarne Reini
  Finland
Einar Karlsson
  Sverige
Lettvekt Lauri Koskela
  Finland
Josef Herda
  Tsjekkoslovakia
Voldemar Väli
  Estland
Weltervekt Rudolf Svedberg
  Sverige
Fritz Schäfer
  Tyskland
Eino Virtanen
  Finland
Mellomvekt Ivar Johansson
  Sverige
Ludwig Schweickert
  Tyskland
József Palotás
  Ungarn
Lett tungvekt Axel Cadier
  Sverige
Edvins Bietags
  Latvia
August Neo
  Estland
Tungvekt Kristjan Palusalu
  Estland
John Nyman
  Sverige
Kurt Hornfischer
  Tyskland

FektingRediger

Utdypende artikkel: Fekting under Sommer-OL 1936

Vektklasse: Gull: Sølv: Bronse:
Florett Giulio Gaudini
  Italia
Edouard Gardère
  Frankrike
Giorgio Bocchino
  Italia
Florett lag   Italia
Giulio Gaudini
Gioacchino Guaragna
Gustavo Marzi
Giorgio Bocchino
Manlio Di Rosa
Ciro Verratti
  Frankrike
Jacques Coutrot
André Gardère
René Lemoine
René Bougnol
Edouard Gardère
René Bondoux
  Tyskland
Siegfried Lerdon
August Heim
Julius Eisenecker
Erwin Casmir
Stefan Rosenbauer
Otto Adam
Kårde Franco Riccardi
  Italia
Saverio Ragno
  Italia
Giancarlo Cornaggia-Medici
  Italia
Kårde lag   Italia
Saverio Ragno
Alfredo Pezzana
Giancarlo Cornaggia-Medici
Edoardo Mangiarotti
Franco Riccardi
Giancarlo Brusati
  Sverige
Hans Granfelt
Sven Thofelt
Gustav Almgren
Gustaf Dyrssen
Hans Drakenberg
Birger Cederin
  Frankrike
Michel Pécheux
Bernard Schmetz
Georges Buchard
Henri Dulieux
Paul Wormser
Philippe Cattiau
Sabel Endre Kabos
  Ungarn
Gustavo Marzi
  Italia
Aladár Gerevich
  Ungarn
Sabel lag   Ungarn
Endre Kabos
Aladár Gerevich
Tibor Berczelly
Pál Kovács
László Rajcsányi
Imre Rajczi
  Italia
Vincenzo Pinton
Giulio Gaudini
Aldo Masciotta
Gustavo Marzi
Aldo Montano
Athos Tanzini
  Tyskland
Richard Wahl
Julius Eisenecker
Erwin Casmir
August Heim
Hans Esser
Hans-Georg Jörger

FotballRediger

Utdypende artikkel: Fotball under Sommer-OL 1936

 
Den offisielle fotballen som ble brukt under lekene
Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
Menn   Italia
Bruno Venturini
Alfredo Foni
Pietro Rava
Giuseppe Baldo
Achille Piccini
Ugo Locatelli
Annibale Frossi
Libero Marchini
Sergio Bertoni
Carlo Biagi
Francesco Gabriotti
Giulio Capelli
Alfonso Negro
Luigi Scarabello
  Østerrike
Eduard Kainberger
Ernst Künz
Martin Kargl
Anton Krenn
Karl Wahlmüller
Max Hofmeister
Walter Werginz
Adolf Laudon
Klement Steinmetz
Karl Kainberger
Franz Fuchsberger
Franz Mandl
Josef Kitzmüller
  Norge
Henry Johansen
Øivind Holmsen
Nils Eriksen
Frithjof Ulleberg
Jørgen Juve
Rolf Holmberg
Magdalon Monsen
Reidar Kvammen
Alf Martinsen
Odd Frantzen
Arne Brustad
Sverre Hansen
Fredrik Horn
Magnar Isaksen

FriidrettRediger

Utdypende artikkel: Friidrett under Sommer-OL 1936


 
Ralph Metcalfe tok gull i 4x100 meter
 
Medaljevinnerne i lengde, Naoto Tajima, Jesse Owens og Luz Long
Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
100 m Jesse Owens
  USA
Ralph Metcalfe
  USA
Tinus Osendarp
  Nederland
200 m Jesse Owens
  USA
Matthew Robinson
  USA
Tinus Osendarp
  USA
400 m Archibald Williams
  USA
Godfrey Brown
  Storbritannia
James LuValle
  USA
800 m John Woodruff
  USA
Mario Lanzi
  Italia
Philip Edwards
  Canada
1500 m John Lovelock
  New Zealand
Glenn Cunningham
  USA
Luigi Beccali
  Italia
5000 m Gunnar Höckert
  Finland
Lauri Lehtinen
  Finland
Henry Jonsson
  Sverige
10 000 m Ilmari Salminen
  Finland
Arvo Askola
  Finland
Volmari Iso-Hollo
  Finland
Maraton Sohn Kee-chung
  Japan
Ernest Harper
  Storbritannia
Nam Sung-yong
  Japan
110 m hekk Forrest Towns
  USA
Donald Finlay
  Storbritannia
Frederick Pollard
  USA
400 m hekk Glenn Hardin
  USA
John Loaring
  Canada
Miguel White
  Filippinene
3000 m hinder Volmari Iso-Hollo
  Finland
Kaarlo Tuominen
  Finland
Alfred Dompert
  Tyskland
4 x 100 m stafett   USA
Jesse Owens
Ralph Metcalfe
Foy Draper
Frank Wykoff
  Italia
Orazio Mariani
Gianni Caldana
Elio Ragni
Tullio Gonnelli
  Tyskland
Wilhelm Leichum
Erich Borchmeyer
Erwin Gillmeister
Gerd Hornberger
4 x 400 m stafett   Storbritannia
Frederick Wolff
Godfrey Rampling
William Roberts
Godfrey Brown
  USA
Harold Cagle
Robert Young
Edward O'Brien
Alfred Fitch
  Tyskland
Helmut Hamann
Friedrich von Stülpnagel
Harry Voigt
Rudolf Harbig
50 km kappgang Harold Whitlock
  Storbritannia
Arthur Schwab
  Sveits
Adalberts Bubenko
  Latvia
Høydehopp Cornelius Johnson
  USA
David Albritton
  USA
Delos Thurber
  USA
Stavsprang Earle Meadows
  USA
Shuhei Nishida
  Japan
Sueo Oe
  Japan
Lengdehopp Jesse Owens
  USA
Luz Long
  Tyskland
Naoto Tajima
  Japan
Tresteg Naoto Tajima
  Japan
Masao Harada
  Japan
John Metcalfe
  Australia
Kulestøt Hans Woellke
  Tyskland
Sulo Bärlund
  Finland
Gerhard Stöck
  Tyskland
Diskoskast Kenneth Carpenter
  USA
Gordon Dunn
  USA
Giorgio Oberweger
  Italia
Sleggekast Karl Hein
  Tyskland
Erwin Blask
  Tyskland
Fred Warngård
  Sverige
Spydkast Gerhard Stöck
  Tyskland
Yrjö Nikkanen
  Finland
Kaarlo Toivonen
  Finland
Tikamp Glenn Morris
  USA
Robert Clark
  USA
Jack Parker
  USA

KvinnerRediger

 
Ibolya Csák tok gull i høydehopp
Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
100 m Helen Stephens
  USA
Stanisława Walasiewicz
  Polen
Käthe Krauß
  Tyskland
80 m hekk Trebisonda Valla
  Italia
Anni Steuer
  Tyskland
Betty Taylor
  Canada
4 x 100 m stafett   USA
Harriet Bland
Annette Rogers
Betty Robinson
Helen Stephens
  Storbritannia
Eileen Hiscock
Violet Olney
Audrey Brown
Barbara Burke
  Canada
Dorothy Brookshaw
Jeanette Dolson
Hilda Cameron
Aileen Meagher
Høydehopp Ibolya Csák
  Ungarn
Dorothy Odam
  Storbritannia
Elfriede Kaun
  Tyskland
Diskoskast Gisela Mauermayer
  Tyskland
Jadwiga Wajsówna
  Polen
Paula Mollenhauer
  Tyskland
Spydkast Tilly Fleischer
  Tyskland
Luise Krüger
  Tyskland
Maria Kwaśniewska
  Polen

HåndballRediger

Utdypende artikkel: Håndball under Sommer-OL 1936

Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
Menn   Tyskland
Karl Kreutzberg
Arthur Knautz
Willi Bandholz
Hans Keiter
Wilhelm Brinkmann
Rudolf Stahl
Fritz Spengler
Erich Herrmann
Günter Ortmann
Wilhelm Baumann
Fritz Fromm
Heinz Körvers
Wilhelm Müller
Georg Dascher
Kurt Dossin
Hermann Hansen
Edgar Reinhardt
Hans Theilig
Helmut Berthold
Alfred Klingler
Helmut Braselmann
Heinrich Keimig
  Østerrike
Franz Bartl
Franz Berghammer
Franz Bistricky
Franz Brunner
Johann Houschka
Emil Juracka
Ferdinand Kiefler
Josef Krejci
Otto Licha
Friedrich Maurer
Anton Perwein
Siegfried Powolny
Siegfried Purner
Walter Reisp
Alfred Schmalzer
Alois Schnabel
Ludwig Schuberth
Johann Tauscher
Jaroslav Volak
Leopold Wohlrab
Friedrich Wurmböck
Johann Zehetner
  Sveits
Max Blösch
Rolf Fäs
Burkhard Gantenbein
Willy Gysi
Erland Herkenrath
Ernst Hufschmid
Willy Hufschmid
Werner Meyer
Georg Mischon
Willy Schäfer
Werner Scheurmann
Edy Schmid
Erich Schmitt
Eugen Seiterle
Max Streib
Robert Studer
Rudolf Wirz

HestesportRediger

Utdypende artikkel: Hestesport under Sommer-OL 1936

Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
Dressur Heinz Pollay
  Tyskland
Friedrich Gerhard
  Tyskland
Alois Podhajsky
  Østerrike
Dressur lag   Tyskland
Heinz Pollay
Friedrich Gerhard
Hermann von Oppeln-Bronikowski
  Frankrike
Gerard de Ballorre
Daniel Gillois
André Jousseaume
  Sverige
Gregor Adlercreutz
Sven Colliander
Folke Sandström
Sprangridning Kurt Hasse
  Tyskland
Henri Rang
  Romania
Josef von Platthy
  Ungarn
Sprangridning lag   Tyskland
Kurt Hasse
Marten von Barnekow
Heinz Brandt
  Nederland
Henri van Schaik
Jan Adrianus de Bruine
Johan Greter
  Portugal
Luís Mena e Silva
Domingos de Sousa
José Beltrão
Feltritt Ludwig Stubbendorff
  Tyskland
Earl Foster Thomson
  USA
Hans Lunding
  Danmark
Feltritt lag   Tyskland
Ludwig Stubbendorff
Rudolf Lippert
Konrad von Wangenheim
  Polen
Zdzisław Kawecki
Seweryn Kulesza
Henryk Leliwa-Roycewicz
  Storbritannia
Alec Scott
Edward Howard-Vyse
Richard Fanshawe

LandhockeyRediger

Utdypende artikkel: Landhockey under Sommer-OL 1936

 
Det indiske laget som tok gull i landhockey
Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
Menn   India
Richard Allen
Dhyan Chand
Ali Dara
Lionel Emmett
Peter Fernandes
Joseph Galibardy
Earnest Goodsir-Cullen
Mohammed Hussain
Sayed Jaffar
Ahmed Khan
Ahsan Khan
Mirza Masood
Cyril Michie
Baboo Nimal
Joseph Phillips
Shabban Shahab-ud-Din
Garewal Singh
Roop Singh
Carlyle Tapsell
  Tyskland
Karl Dröse
Herbert Kemmer
Erich Zander
Alfred Gerdes
Erwin Keller
Heinz Schmalix
Harald Huffmann
Werner Hamel
Kurt Weiß
Hans Scherbart
Fritz Messner
Tito Warnholtz
Detlef Okrent
Hermann auf der Heide
Heinrich Peter
Carl Menke
Heinz Raack
Paul Mehlitz
Ludwig Beisiegel
Carl Ruck
Erich Cuntz
Werner Kubitzki
  Nederland
Ernst van den Berg
Piet Gunning
Ru van der Haar
Inge Heybroek
Tonny van Lierop
Henk de Looper
Jan de Looper
Aat de Roos
Hans Schnitger
René Sparenberg
Rein de Waal
Max Westerkamp

Moderne femkampRediger

Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
Moderne femkamp Gotthard Handrick
  Tyskland
Charles Leonard
  USA
Silvano Abba
  Italia

PadlingRediger

Utdypende artikkel: Padling under Sommer-OL 1936

Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
K1 1000 m Gregor Hradetzky
  Østerrike
Helmut Cämmerer
  Tyskland
Jaap Kraaier
  Nederland
K2 1000 m   Østerrike
Adolf Kainz
Alfons Dorfner
  Tyskland
Ewald Tilker
Fritz Bondroit
  Nederland
Nicolaas Tates
Wim van der Kroft
K1 10 000 m Ernst Krebs
  Tyskland
Fritz Landertinger
  Østerrike
Ernest Riedel
  USA
K2 10 000 m   Tyskland
Paul Wevers
Ludwig Landen
  Østerrike
Viktor Kalisch
Karl Steinhuber
  Sverige
Tage Fahlborg
Helge Larsson
K1 1000 m - folding båt Gregor Hradetzky
  Østerrike
Henri Eberhardt
  Frankrike
Xaver Hörmann
  Tyskland
K2 10 000 m - folding båt   Sverige
Sven Johansson
Erik Bladström
  Tyskland
Willi Horn
Erich Hanisch
  Nederland
Piet Wijdekop
Cees Wijdekop
C1 1000 m Francis Amyot
  Canada
Bohuslav Karlík
  Tsjekkoslovakia
Erich Koschik
  Tyskland
C2 1000 m   Tsjekkoslovakia
Vladimír Syrovátka
Jan Brzák-Felix
  Østerrike
Rupert Weinstabl
Karl Proisl
  Canada
Frank Saker
Harvey Charters
C2 10 000 m   Tsjekkoslovakia
Václav Mottl
Zdeněk Škrlant
  Canada
Frank Saker
Harvey Charters
  Østerrike
Rupert Weinstabl
Karl Proisl

PoloRediger

Utdypende artikkel: Polo under Sommer-OL 1936

 
Det argentinske laget som tok gull i polo
Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
Menn   Argentina
Luis Duggan
Roberto Cavanagh
Andrés Gazzotti
Manuel Andrada
  Storbritannia
David Dawnay
Bryan Fowler
Humphrey Guinness
William Hinde
  Mexico
Juan Gracia
Julio Mueller
Antonio Nava
Alberto Ramos

RoingRediger

Utdypende artikkel: Roing under Sommer-OL 1936

Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
Singelsculler Gustav Schäfer
  Tyskland
Josef Hasenöhrl
  Østerrike
Daniel Barrow
  USA
Dobbeltsculler   Storbritannia
Jack Beresford
Leslie Southwood
  Tyskland
Willy Kaidel
Joachim Pirsch
  Polen
Roger Verey
Jerzy Ustupski
Toer uten styrmann   Tyskland
Willi Eichhorn
Hugo Strauß
  Danmark
Harry Larsen
Peter Olsen
  Argentina
Horacio Podestá
Julio Curatella
Toer med styrmann   Tyskland
Gerhard Gustmann
Herbert Adamski
Dieter Arend (styrmann)
  Italia
Almiro Bergamo
Guido Santin
Luciano Negrini (styrmann)
  Frankrike
Marceau Fourcade
Georges Tapie
Noël Vandernotte (styrmann)
Firer uten styrmann   Tyskland
Rudolf Eckstein
Anton Rom
Martin Karl
Wilhelm Menne
  Storbritannia
Thomas Bristow
Alan Barrett
Peter Jackson
John Sturrock
  Sveits
Hermann Betschart
Hans Homberger
Alex Homberger
Karl Schmid
Firer med styrmann   Tyskland
Hans Maier
Walter Volle
Ernst Gaber
Paul Söllner
Fritz Bauer
  Sveits
Hermann Betschart
Hans Homberger
Alex Homberger
Karl Schmid
Rolf Spring (styrmann)
  Frankrike
Fernand Vandernotte
Marcel Vandernotte
Marcel Cosmat
Marcel Chauvigné
Noël Vandernotte (styrmann)
Åtter   USA
Herbert Morris
Charles Day
Gordon Adam
John White
James McMillin
George Hunt
Joseph Rantz
Donald Hume
Robert Moch (styrmann)
  Italia
Guglielmo Del Bimbo
Dino Barsotti
Oreste Grossi
Enzo Bartolini
Mario Checcacci
Dante Secchi
Ottorino Quaglierini
Enrico Garzelli
Cesare Milani (styrmann)
  Tyskland
Alfred Rieck
Helmut Radach
Hans Kuschke
Heinz Kaufmann
Gerd Völs
Werner Loeckle
Hans-Joachim Hannemann
Herbert Schmidt
Wilhelm Mahlow (styrmann)

SeilingRediger

Utdypende artikkel: Seiling under Sommer-OL 1936

Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
Olympiajolle Daniel Kagchelland
  Nederland
Werner Krogmann
  Tyskland
Peter Markham Scott
  Storbritannia
Starbåt   Tyskland
«Wannsee»
Peter Bischoff
Hans-Joachim Weise
  Sverige
«Sunshine»
Arvid Laurin
Uno Wallentin
  Nederland
«Bem II»
Willem de Vries Lentsch
Bob Maas
6-meter   Storbritannia
«Lalage»
Miles Bellville
Russell Harmer
Charles Leaf
Leonard Martin
Christopher Boardman
  Norge
«Lully II»
Magnus Konow
Karsten Konow
Frederik Meyer
Vaadjuv Nyquist
Alf Tveten
  Sverige
«May be»
Sven Salén
Lennart Ekdahl
Martin Hindorff
Torsten Lord
Dagmar Salén
8-meter   Italia
«Italia»
Giovanni Reggio
Bruno Bianchi
Luigi De Manincor
Domenico Mordini
Luigi Poggi
Enrico Poggi
  Norge
«Silija»
Olaf Ditlev-Simonsen
Hans Struksnæs
Lauritz Schmidt
Nordahl Wallem
Jacob Tullin Thams
John Ditlev-Simonsen
  Tyskland
«Germania III»
Hans Howaldt
Alfried Krupp von Bohlen und Halbach
Felix Scheder-Bieschin
Eduard Mohr
Fritz Bischoff
Otto Wachs

SkytingRediger

Utdypende artikkel: Skyting under Sommer-OL 1936

Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
25 m silhuettpistol Cornelius van Oyen
  Tyskland
Heinz Hax
  Tyskland
Torsten Ullman
  Sverige
50 m pistol Torsten Ullman
  Sverige
Erich Krempel
  Tyskland
Charles des Jamonières
  Frankrike
50 m rifle, liggende Willy Røgeberg
  Norge
Ralph Berzsenyi
  Ungarn
Władysław Karaś
  Polen

StupingRediger

Utdypende artikkel: Stuping under Sommer-OL 1936

Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
3 meter menn Richard Degener
  USA
Marshall Wayne
  USA
Alan Greene
  USA
10 meter menn Marshall Wayne
  USA
Elbert Root
  USA
Hermann Stork
  Tyskland
3 meter kvinner Marjorie Gestring
  USA
Katherine Rawls
  USA
Dorothy Poynton Hill
  USA
10 meter kvinner Dorothy Poynton Hill
  USA
Velma Dunn
  USA
Käthe Köhler
  Tyskland

SvømmingRediger

Utdypende artikkel: Svømming under Sommer-OL 1936

Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
100 m fri Ferenc Csik
  Ungarn
Masanori Yusa
  Japan
Shigeo Arai
  Japan
400 m fri Jack Medica
  USA
Shumpei Uto
  Japan
Shozo Makino
  Japan
1500 m fri Noboru Terada
  Japan
Jack Medica
  USA
Shumpei Uto
  Japan
100 m rygg Adolph Kiefer
  USA
Albert van de Weghe
  USA
Masaji Kiyokawa
  Japan
200 m bryst Tetsuo Hamuro
  Japan
Erwin Sietas
  Tyskland
Reizo Koike
  Japan
4x200 m fri   Japan
Masanori Yusa
Shigeo Sugiura
Masaharu Taguchi
Shigeo Arai
  USA
Ralph Flanagan
John Macionis
Paul Wolf
Jack Medica
  Ungarn
Árpád Lengyel
Oszkár Abay-Nemes
Ödön Gróf
Ferenc Csik

KvinnerRediger

 
Jeannette Campbell tok sølv på 100 m fri
Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
100 m fri Rie Mastenbroek
  Nederland
Jeannette Campbell
  Argentina
Gisela Arendt
  Tyskland
400 m fri Rie Mastenbroek
  Nederland
Ragnhild Hveger
  Danmark
Lenore Wingard
  USA
100 m rygg Nida Senff
  Nederland
Rie Mastenbroek
  Nederland
Alice Bridges
  USA
200 m bryst Hideko Maehata
  Japan
Martha Genenger
  Tyskland
Inge Sørensen
  Danmark
4x100 m fri   Nederland
Jopie Selbach
Tini Wagner
Willy den Ouden
Rie Mastenbroek
  Tyskland
Ruth Halbsguth
Leni Lohmar
Ingeborg Schmitz
Gisela Arendt
  USA
Katherine Rawls
Bernice Lapp
Mavis Freeman
Olive McKean

SyklingRediger

Utdypende artikkel: Sykling under Sommer-OL 1936

Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
Sprint Toni Merkens
  Tyskland
Arie van Vliet
  Nederland
Louis Chaillot
  Frankrike
1000 m tempo Arie van Vliet
  Nederland
Pierre Georget
  Frankrike
Rudolf Karsch
  Tyskland
Tandem   Tyskland
Ernst Ihbe
Carl Lorenz
  Nederland
Bernard Leene
Hendrik Ooms
  Frankrike
Pierre Georget
Georges Maton
4000 m forfølgelsesritt   Frankrike
Robert Charpentier
Jean Goujon
Guy Lapébie
Roger Le Nizerhy
  Italia
Bianco Bianchi
Mario Gentili
Armando Latini
Severino Rigoni
  Storbritannia
Harry Hill
Ernest Johnson
Charles King
Ernest Mills
Landeveissykling Robert Charpentier
  Frankrike
Guy Lapébie
  Frankrike
Ernst Nievergelt
  Sveits
Landeveissykling lag   Frankrike
Robert Charpentier
Guy Lapébie
Robert Dorgebray
  Sveits
Ernst Nievergelt
Edgar Buchwalder
Kurt Ott
  Belgia
Auguste Garrebeek
Armand Putzeys
François Vandermette

TurnRediger

Utdypende artikkel: Turn under Sommer-OL 1936

Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
Individuell mangekamp Alfred Schwarzmann
  Tyskland
Eugen Mack
  Sveits
Konrad Frey
  Tyskland
Lagkamp   Tyskland
Alfred Schwarzmann
Konrad Frey
Matthias Volz
Willi Stadel
Franz Beckert
Walter Steffens
Innozenz Stangl
Ernst Winter
  Sveits
Eugen Mack
Michael Reusch
Eduard Steinemann
Walter Bach
Albert Bachmann
Georges Miez
Josef Walter
Walter Beck
  Finland
Martti Uosikkinen
Heikki Savolainen
Mauri Nyberg-Noroma
Aleksanteri Saarvala
Esa Seeste
Veikko Pakarinen
Einari Teräsvirta
Eino Tukiainen
Skranke Konrad Frey
  Tyskland
Michael Reusch
  Sveits
Alfred Schwarzmann
  Tyskland
Frittstående Georges Miez
  Sveits
Josef Walter
  Sveits
Konrad Frey
  Tyskland
Eugen Mack
  Sveits
Hopp Alfred Schwarzmann
  Tyskland
Eugen Mack
  Sveits
Matthias Volz
  Tyskland
Svingstang Aleksanteri Saarvala
  Finland
Konrad Frey
  Tyskland
Alfred Schwarzmann
  Tyskland
Ringer Alois Hudec
  Tsjekkoslovakia
Leon Štukelj
 [?]
Matthias Volz
  Tyskland
Bøylehest Konrad Frey
  Tyskland
Eugen Mack
  Sveits
Albert Bachmann
  Sveits
Lagkamp kvinner   Tyskland
Anita Bärwirth
Erna Bürger
Isolde Frölian
Friedl Iby
Gertrud Meyer
Paula Pöhlsen
Julie Schmitt
Käthe Sohnemann
  Tsjekkoslovakia
Jaroslava Bajerová
Vlasta Děkanová
Božena Dobešová
Vlasta Foltová
Anna Hřebřinová
Matylda Pálfyová
Zdeňka Veřmiřovská
Marie Větrovská
  Ungarn
Margit Csillik
Margit Kalocsai
Ilona Madary
Gabriella Mészáros
Margit Nagy
Olga Törös
Judit Tóth
Eszter Voit

VannpoloRediger

Utdypende artikkel: Vannpolo under Sommer-OL 1936

Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
Menn   Ungarn
György Bródy
Kálmán Hazai
Márton Homonnay
Olivér Halassy
Jenő Brandi
Mihály Bozsi
János Németh
István Molnár
György Kutasi
Sándor Tarics
Miklós Sárkány
  Tyskland
Paul Klingenburg
Bernhard Baier
Fritz Gunst
Gustav Schürger
Josef Hauser
Alfred Kienzle
Hans Schulze
Helmuth Schwenn
Hans Schneider
Heinrich Krug
Fritz Stolze
  Belgia
Henri Disy
Pierre Coppieters
Albert Castelyns
Gérard Blitz
Fernand Isselé
Joseph De Combe
Henri Stoelen
Henri de Pauw
Edmond Michiels

VektløftingRediger

Utdypende artikkel: Vektløfting under Sommer-OL 1936

Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
60 kg Anthony Terlazzo
  USA
Saleh Soliman
  Egypt
Ibrahim Hassan Shams
  Egypt
67,5 kg Anwar Mesbah
  Egypt
Robert Fein
  Østerrike
Delt gull Karl Jansen
  Tyskland
75 kg Khadr Sayed El Touni
  Egypt
Rudolf Ismayr
  Tyskland
Adolf Wagner
  Tyskland
82,5 kg Louis Hostin
  Frankrike
Eugen Deutsch
  Tyskland
Ibrahim Wasif
  Egypt
82,5 kg Josef Manger
  Tyskland
Václav Pšenička
  Tsjekkoslovakia
Arnold Luhaäär
  Estland

Se ogsåRediger

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger