Åpne hovedmenyen

Liste over medaljevinnere under Sommer-OL 1936

Liste over medaljevinnere under Sommer-OL 1936
Liste over medaljevinnere under Sommer-OL 1936
MesterskapSommer-OL 1936 i Berlin
Antall øvelser129
Beste nasjonNazi-Tyskland Tyskland
Flest medaljerNazi-Tyskland Tyskland (89)
Beste utøverUSA Jesse Owens

Liste over medaljevinnerne under Sommer-OL 1936 inneholder samtlige 781 medaljevinnere fra Sommer-OL 1936 i Berlin, Tyskland.[1] Tyskland vant flest gull under lekene, med 33, og flest medaljer tilsammen, med 89. Tilsammen 32 ulike nasjoner vant medaljer, mens 21 nasjoner vant gull.

Norge tok ett gull ved Willy Røgeberg i skyting, men den norske prestasjonen som huskes best, er nok tredjeplassen i fotball ved det legendariske «Bronselaget».

Jesse Owens fra USA ble lekenes store profil, da han vant fire gullmedaljer i friidrett. Han vant gull på 100 meter, i lengdehopp, på 200 meter og i 4 x 100 meter stafett. Denne bragden er kun kopiert én gang senere, i Sommer-OL 1984 av Carl Lewis, som tok gull i nøyaktig de samme øvelsene.

Innhold
  1. Basketball
  2. Boksing
  3. Bryting
  4. Fekting
  5. Fotball
  6. Friidrett
  7. Håndball
  8. Landhockey
  1. Moderne femkamp
  2. Padling
  3. Hestesport
  4. Polo
  5. Roing
  6. Seiling
  7. Skyting
  1. Stuping
  2. Sykling
  3. Svømming
  4. Turn
  5. Vannpolo
  6. Vektløfting
Se også       Eksterne lenker       Referanser


BasketballRediger

BoksingRediger

BrytingRediger

FektingRediger

FotballRediger

FriidrettRediger

Utdypende artikkel: Friidrett under Sommer-OL 1936


 
Ralph Metcalfe tok gull i 4x100 meter
 
Medaljevinnerne i lengde, Naoto Tajima, Jesse Owens og Luz Long
Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
100 m Jesse Owens
  USA
Ralph Metcalfe
  USA
Tinus Osendarp
  Nederland
200 m Jesse Owens
  USA
Matthew Robinson
  USA
Tinus Osendarp
  USA
400 m Archibald Williams
  USA
Godfrey Brown
  Storbritannia
James LuValle
  USA
800 m John Woodruff
  USA
Mario Lanzi
  Italia
Philip Edwards
  Canada
1500 m John Lovelock
  New Zealand
Glenn Cunningham
  USA
Luigi Beccali
  Italia
5000 m Gunnar Höckert
  Finland
Lauri Lehtinen
  Finland
Henry Jonsson
  Sverige
10 000 m Ilmari Salminen
  Finland
Arvo Askola
  Finland
Volmari Iso-Hollo
  Finland
Maraton Sohn Kee-chung
  Japan
Ernest Harper
  Storbritannia
Nam Sung-yong
  Japan
110 m hekk Forrest Towns
  USA
Donald Finlay
  Storbritannia
Frederick Pollard
  USA
400 m hekk Glenn Hardin
  USA
John Loaring
  Canada
Miguel White
  Filippinene
3000 m hinder Volmari Iso-Hollo
  Finland
Kaarlo Tuominen
  Finland
Alfred Dompert
  Tyskland
4 x 100 m stafett   USA
Jesse Owens
Ralph Metcalfe
Foy Draper
Frank Wykoff
  Italia
Orazio Mariani
Gianni Caldana
Elio Ragni
Tullio Gonnelli
  Tyskland
Wilhelm Leichum
Erich Borchmeyer
Erwin Gillmeister
Gerd Hornberger
4 x 400 m stafett   Storbritannia
Frederick Wolff
Godfrey Rampling
William Roberts
Godfrey Brown
  USA
Harold Cagle
Robert Young
Edward O'Brien
Alfred Fitch
  Tyskland
Helmut Hamann
Friedrich von Stülpnagel
Harry Voigt
Rudolf Harbig
50 km kappgang Harold Whitlock
  Storbritannia
Arthur Schwab
  Sveits
Adalberts Bubenko
  Latvia
Høydehopp Cornelius Johnson
  USA
David Albritton
  USA
Delos Thurber
  USA
Stavsprang Earle Meadows
  USA
Shuhei Nishida
  Japan
Sueo Oe
  Japan
Lengdehopp Jesse Owens
  USA
Luz Long
  Tyskland
Naoto Tajima
  Japan
Tresteg Naoto Tajima
  Japan
Masao Harada
  Japan
John Metcalfe
  Australia
Kulestøt Hans Woellke
  Tyskland
Sulo Bärlund
  Finland
Gerhard Stöck
  Tyskland
Diskoskast Kenneth Carpenter
  USA
Gordon Dunn
  USA
Giorgio Oberweger
  Italia
Sleggekast Karl Hein
  Tyskland
Erwin Blask
  Tyskland
Fred Warngård
  Sverige
Spydkast Gerhard Stöck
  Tyskland
Yrjö Nikkanen
  Finland
Kaarlo Toivonen
  Finland
Tikamp Glenn Morris
  USA
Robert Clark
  USA
Jack Parker
  USA

KvinnerRediger

 
Ibolya Csák tok gull i høydehopp
Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
100 m Helen Stephens
  USA
Stanisława Walasiewicz
  Polen
Käthe Krauß
  Tyskland
80 m hekk Trebisonda Valla
  Italia
Anni Steuer
  Tyskland
Betty Taylor
  Canada
4 x 100 m stafett   USA
Harriet Bland
Annette Rogers
Betty Robinson
Helen Stephens
  Storbritannia
Eileen Hiscock
Violet Olney
Audrey Brown
Barbara Burke
  Canada
Dorothy Brookshaw
Jeanette Dolson
Hilda Cameron
Aileen Meagher
Høydehopp Ibolya Csák
  Ungarn
Dorothy Odam
  Storbritannia
Elfriede Kaun
  Tyskland
Diskoskast Gisela Mauermayer
  Tyskland
Jadwiga Wajsówna
  Polen
Paula Mollenhauer
  Tyskland
Spydkast Tilly Fleischer
  Tyskland
Luise Krüger
  Tyskland
Maria Kwaśniewska
  Polen

HåndballRediger

HestesportRediger

LandhockeyRediger

Moderne femkampRediger

Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
Moderne femkamp Gotthard Handrick
  Tyskland
Charles Leonard
  USA
Silvano Abba
  Italia

PadlingRediger

PoloRediger

RoingRediger

Utdypende artikkel: Roing under Sommer-OL 1936

Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
Singelsculler Gustav Schäfer
  Tyskland
Josef Hasenöhrl
  Østerrike
Daniel Barrow
  USA
Dobbeltsculler   Storbritannia
Jack Beresford
Leslie Southwood
  Tyskland
Willy Kaidel
Joachim Pirsch
  Polen
Roger Verey
Jerzy Ustupski
Toer uten styrmann   Tyskland
Willi Eichhorn
Hugo Strauß
  Danmark
Harry Larsen
Peter Olsen
  Argentina
Horacio Podestá
Julio Curatella
Toer med styrmann   Tyskland
Gerhard Gustmann
Herbert Adamski
Dieter Arend (styrmann)
  Italia
Almiro Bergamo
Guido Santin
Luciano Negrini (styrmann)
  Frankrike
Marceau Fourcade
Georges Tapie
Noël Vandernotte (styrmann)
Firer uten styrmann   Tyskland
Rudolf Eckstein
Anton Rom
Martin Karl
Wilhelm Menne
  Storbritannia
Thomas Bristow
Alan Barrett
Peter Jackson
John Sturrock
  Sveits
Hermann Betschart
Hans Homberger
Alex Homberger
Karl Schmid
Firer med styrmann   Tyskland
Hans Maier
Walter Volle
Ernst Gaber
Paul Söllner
Fritz Bauer
  Sveits
Hermann Betschart
Hans Homberger
Alex Homberger
Karl Schmid
Rolf Spring (styrmann)
  Frankrike
Fernand Vandernotte
Marcel Vandernotte
Marcel Cosmat
Marcel Chauvigné
Noël Vandernotte (styrmann)
Åtter   USA
Herbert Morris
Charles Day
Gordon Adam
John White
James McMillin
George Hunt
Joseph Rantz
Donald Hume
Robert Moch (styrmann)
  Italia
Guglielmo Del Bimbo
Dino Barsotti
Oreste Grossi
Enzo Bartolini
Mario Checcacci
Dante Secchi
Ottorino Quaglierini
Enrico Garzelli
Cesare Milani (styrmann)
  Tyskland
Alfred Rieck
Helmut Radach
Hans Kuschke
Heinz Kaufmann
Gerd Völs
Werner Loeckle
Hans-Joachim Hannemann
Herbert Schmidt
Wilhelm Mahlow (styrmann)

SeilingRediger

SkytingRediger

StupingRediger

SvømmingRediger

SyklingRediger

TurnRediger

Utdypende artikkel: Turn under Sommer-OL 1936

Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
Individuell mangekamp Alfred Schwarzmann
  Tyskland
Eugen Mack
  Sveits
Konrad Frey
  Tyskland
Lagkamp   Tyskland
Alfred Schwarzmann
Konrad Frey
Matthias Volz
Willi Stadel
Franz Beckert
Walter Steffens
Innozenz Stangl
Ernst Winter
  Sveits
Eugen Mack
Michael Reusch
Eduard Steinemann
Walter Bach
Albert Bachmann
Georges Miez
Josef Walter
Walter Beck
  Finland
Martti Uosikkinen
Heikki Savolainen
Mauri Nyberg-Noroma
Aleksanteri Saarvala
Esa Seeste
Veikko Pakarinen
Einari Teräsvirta
Eino Tukiainen
Skranke Konrad Frey
  Tyskland
Michael Reusch
  Sveits
Alfred Schwarzmann
  Tyskland
Frittstående Georges Miez
  Sveits
Josef Walter
  Sveits
Konrad Frey
  Tyskland
Eugen Mack
  Sveits
Hopp Alfred Schwarzmann
  Tyskland
Eugen Mack
  Sveits
Matthias Volz
  Tyskland
Svingstang Aleksanteri Saarvala
  Finland
Konrad Frey
  Tyskland
Alfred Schwarzmann
  Tyskland
Ringer Alois Hudec
  Tsjekkoslovakia
Leon Štukelj
 [?]
Matthias Volz
  Tyskland
Bøylehest Konrad Frey
  Tyskland
Eugen Mack
  Sveits
Albert Bachmann
  Sveits
Lagkamp kvinner   Tyskland
Anita Bärwirth
Erna Bürger
Isolde Frölian
Friedl Iby
Gertrud Meyer
Paula Pöhlsen
Julie Schmitt
Käthe Sohnemann
  Tsjekkoslovakia
Jaroslava Bajerová
Vlasta Děkanová
Božena Dobešová
Vlasta Foltová
Anna Hřebřinová
Matylda Pálfyová
Zdeňka Veřmiřovská
Marie Větrovská
  Ungarn
Margit Csillik
Margit Kalocsai
Ilona Madary
Gabriella Mészáros
Margit Nagy
Olga Törös
Judit Tóth
Eszter Voit

VannpoloRediger

VektløftingRediger

Se ogsåRediger

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger