Liste over kriger Brasil har deltatt i

Wikimedia-listeartikkel

Denne listen er laget for å vise hvilke kriger Brasil har vært delaktig i.

Batalla de Pueblo Viejo.jpg
Sinking of the Esmeralda during the battle of Iquique.jpg
Latin-amerikanske lands kriger
Argentina - Bolivia - Brasil - Chile - Colombia - Costa Rica - Cuba - Den dominikanske republikk - Ecuador - El Salvador - Guatemala - Haiti - Guyana - Honduras - Mexico - Nicaragua - Panama - Paraguay - Peru - Surinam - Uruguay - Venezuela
Juncal MuratureJose 1865.png TuyutiDetail.jpg Guerra peru1 1932 d.jpg Bloqueo de Venezuela por las potencias europeas 1902.jpg
Krig Part 1 Part 2 Resultat
Den brasilianske uavhengighetskrigen
(1822–1823)
Brasils flagg Brasil Flag of the United Kingdom of Portugal, Brazil, and the Algarves.svg Portugal Seier
  • Brasil ble selvstendig
Den argentinske-brasilianske krigen
(1825–1828)
Brasils flagg Brasil Argentina Argentina Stalemate
  • Uruguay blir selvstendig
Mercenaries-opprøret
(1828)
Brasils flagg Brasil
Frankrike Frankrike
Storbritannia Storbritannia
Tyskland Tyskland
Irland Irland
Seier
  • Opprøret ble slått ned
Praieira-opprøret
(1848–1849)
Brasils flagg Brasil Brasils flagg Praieiros Seier
  • Opprøret ble slått ned
Krigen mot Oribe og Rosas
(1851–1852)
Brasils flagg Brasil
Uruguay Uruguay
Argentina Argentina Seier
  • Brasiliansk hegemoni i Sør-Amerika
Krigen mot Aguirre
(1864–1865)
Brasils flagg Brasil
Flag of Colorado Party (Uruguay).svg Liberalister
Uruguay Uruguay Seier
  • Ny regjering i Uruguay
Trippelalliansekrigen
(1864–1870)
Brasils flagg Brasil
Uruguay Uruguay
Argentina Argentina
Paraguay Paraguay Seier
  • Paraguay besettes av allierte styrker
Det brasilianske marineopprøret
(1893–1894)
Brasil Brasil Brasil Mytterister Seier
  • Opprøret ble slått ned
Opprøret i Canudos
(1893–1897)
Brasil Brasil Brasil Opprørere Seier
  • Canudos-bosetningen ødelegges
Acre-krigen
(1899–1903)
Brasil Brasil
Bandeira do Acre.svg Acre
Bolivia Bolivia
USA USA
Seier
  • Brasil overtar Acre
Contestado-krigen
(1912–1916)
Brasil Brasil Bandeira do Contestado.svg Opprørere Seier
  • Opprøret ble slått ned
Første verdenskrig
(1914-18)
De allierte
Brasil Brasil
Sentralmaktene
Keiserriket Tysklands flagg Tyskland
Seier (til de allierte)
  • Sentralmaktene kapitulerer
Konstitusjonalist-revolusjonen
(1932)
Brasil Brasil São Paulo São Paulo
Mato Grosso do Sul Mato Grosso do Sul
Rio Grande do Sul Rio Grande do Sul
Seier (til regjeringen)
  • Revolusjonen mislyktes militært, men opprørernes krav ble i stor grad møtt
Andre verdenskrig
(1939-1945)
De allierte
Brasil Brasil
Aksemaktene
Tyskland Tyskland
Seier (til de allierte)
  • Alliert okkupasjon av Tyskland
Hummer-Krigen
(1961-1963)
Brasil Brasil Frankrike Frankrike Seier
  • fredelig løsning på konflikten: Tilbaketrekking av franske fartøyer;
  • Utvidelse av Brasils territorialfarvann til en 200-milssoner
  • Fiske fullmakt gitt til franske Hummer fiskebåter i 5 år, og gir en del gis til brasilianske hummerfiskere
Operasjon Power Back
(1965–1966)
Brasil Brasil
USA USA
Honduras Honduras
Paraguay Paraguay
Nicaragua Nicaragua
El Salvador El Salvador
Costa Rica Costa Rica
Den dominikanske republikk Den dominikanske republikk Seier
  • Juan Bosch avsatt som president i Den dominikanske republikk
  • Valg av Joaquín Balaguer