Åpne hovedmenyen
Lister over
konsistorier

Listen over konsistorier er en oversikt over formelle møter for kardinalskollegiet i Den katolske kirke, såkalte konsistorier, hvor det ble kreert kardinaler.

Oversikten er inndelt etter pavene som innkalte og ledet konsistoriene.

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.


Innhold

Klemens XI (1700–1721)Rediger

Pave Klemens XI kreerte 70 kardinaler ved 15 konsistorier.[1]

Dato Antall kardinaler Annet
17. desember 1703 1
17. mai 1706 20 En av de tyve ble utnevnt in pectore, og navngitt i 1707.
7. juni 1706 1
17. august 1707 1
15. april 1709 2 En ble utnevnt in pectore, og navngitt senere samme år.
23. desember 1711 1
18. mai 1712 18 To ble utnevnt in pectore og navngitt senere.
30. januar 1713 2 En utnevnt in pectore, og navngitt 1715.
6. mai 1715 1
29. mai 1715 4 En utnevnt in pectore, og navngitt 1715.
16. desember 1715 4
15. mars 1717 1
12. juli 1717 2 En utnevnt in pectore, og navngitt senere samme år.
29. november 1719 10 En utnevnt in pectore, og navngitt 1720.
30. september 1720 2

Innocens XIII (1721–1724)Rediger

Pave Innocens XIII kreerte tre kardinaler ved to konsistorier.[2]

Dato Antall kardinaler Annet
16. juni 1721 1
16. juli 1721 2

Benedict XIII (1724–1730)Rediger

Pave Benedict XIII kreerte 29 kardinaler ved 12 konsistorier.[3]

Dato Antall kardinaler Annet
11. september 1724 2
20. november 1724 1
20. desember 1724 2
11. juni 1725 2
11. september 1726 1
9. desember 1726 9 Syv var reservert in pectore og ble annonsert ved senere konsistorier. En ble senere valgt til pave, Benedikt XIV.
26. november 1727 4
30. april 1728 2
20. september 1728 2
23. mars 1729 1
6. juli 1729 2
8. februar 1730 1

Klemens XII (1730–1740)Rediger

Pave Klemens XII kreerte 35 kardinaler ved 15 konsistorier.[4]

Dato Antall kardinaler Annet
14. august 1730 1 Reservert in pectore og annonsert desember samme år
2. oktober 1730 4
24. september 1731 5
1. oktober 1732 2
2. mars 1733 1
28. september 1733 2
24. mars 1734 4
17. januar 1735 1
19. desember 1735 1 Den utnevnte var Spanias åtte år gamle kronprins, som ble fritatt for kardinalsverdighet under Benedikt XIV
20. desember 1737 7 En var reservert in pectore og ble annonsert ved neste konsistorium. En annen ble senere valgt til pave som Klemens XIII
23. juni 1738 1
19. desember 1738 1
23. februar 1739 2
15. juli 1739 1
30. september 1739 2

Pius XII (1939–1958)Rediger

Pave Pius XII kreerte 56 kardinaler ved to konsistorier, i 1946 og i 1953.[5]

Dato Antall kardinaler Annet
18. februar 1946 32
12. januar 1953 24

Paul VI (1963–1978)Rediger

Pave Paul VI kreerte 143 kardinaler på seks konsistorier.[6]

Dato Antall kardinaler Annet
22. februar 1965 27
26. juni 1967 27 Den senere pave Johannes Paul II var blant de 27.
28. april 1969 34 To ble kreert in pectore, hvorav en ikke ble offentliggjort før sin død.
5. mars 1973 30 Den senere pave Johannes Paul I var blant de 20.
24. mai 1976 21 En ble kreert in pectore.
27. juni 1977 4

Johannes Paul I (1978)Rediger

Pave Johannes Paul I var pave i kun 33 dager, og rakk ikke å holde noe konsistorium.[7]

Johannes Paul II (1978–2005)Rediger

Pave Johannes Paul II kreerte 231 kardinaler fordelt på ni konsistorier.[8]

Dato Antall kardinaler Annet
30. juni 1979 15 En av de 15 kreert in pectore
2. februar 1983 18
25. mai 1985 28
28. juni 1988 24 Hans Urs von Balthasar skulle blitt kreert kardinal, men døde mellom annonseringen og konsistoriet.
28. juni 1991 22
26. november 1994 30
21. februar 1998 22 En av de 22 kreert in pectore
Josip Uhac skulle blitt kreert kardinal, men døde på morgenen 18. februar, samme dag som annonseringen.
21. februar 2001 42
21. oktober 2003 30 I tillegg ble én kardinal kreert in pectore, og navnet ble ikke kunngjort før pavens død i 2005 slik at denne personen aldri ble formelt innsatt.

ReferanserRediger