Åpne hovedmenyen

Liste over kardinalutnevnelser

Wikimedia-listeartikkel

Dette er en liste over kardinaler utnevnt av ulike paver siden 1099:

Pave Pontifikat Liste Konsistorium Kardinaler
Paschalis II 1099–1118 Liste ? 69–71
Gelasius II 1118–1119 Liste 1 1
Callistus II 1119–1124 Liste 5 22–23
Honorius II 1124–1130 Liste ? 14
Innocent II 1130–1143 Liste 26–31 47–51
Celestin II 1143–1144 Liste 1 10
Lucius II 1144–1145 Liste 2 10
Eugenius III 1145–1153 Liste 9 17
Anastasius IV 1153–1154 Liste 0 0
Hadrian IV 1154–1159 Liste 6 13
Alexander III 1159–1181 Liste 16–21 35–37
Lucius III 1181–1185 Liste 4 15
Urban III 1185–1187 Liste 0 0
Gregor VIII 1187 0 0
Klemens III 1187–1991 Liste 6–7 26
Celestin III 1191–1198 Liste 1 5
Innocent III 1198–1216 Liste 9–10 31–32
Honorius III 1216–1227 Liste 4 6
Gregor IX 1227–1241 Liste 4 10
Celestin IV 1241 0 0
Innocent IV 1243–1254 Liste 2 15
Alexander IV 1254–1261 Liste 1 1
Urban IV 1261–1264 Liste 2 14
Klemens IV 1265–1268 Liste 0 0
Gregor X 1271–1276 Liste 1 5
Innocent V 1276 0 0
Hadrian V 1276 0 0
Johannes XXI 1276–1277 0 0
Nikolas III 1277–1280 Liste 1 9
Martin IV 1281–1285 Liste 1 7
Honorius IV 1285–1287 Liste 1 1
Nikolas IV 1288–1292 Liste 1 6
Celestin V 1294 Liste 1 13
Bonifatius VIII 1294–1303 Liste 5 15
Benedikt XI 1303–1304 Liste 2 2
Klemens V 1305–1314 Liste 3 24
Johannes XXII 1316–1334 Liste 6 28
Benedikt XII 1334–1342 Liste 2 7
Klemens VI 1342–1352 Liste 4 27
Innocent VI 1352–1362 Liste 3 15
Urban V 1362–1370 Liste 4 14
Gregor XI 1370–1378 Liste 2 21
Urban VI 1378–1389 Liste 4 42
Bonifatius IX 1389–1404 Liste 2 8
Innocent VII 1404–1406 Liste 1 11
Gregor XII 1406–1415 Liste 2 14
Martin V 1417–1431 Liste 4 17
Eugenius IV 1431–1447 Liste 6 27
Nikolas V 1447–1455 Liste 4 11
Callistus III 1455–1458 Liste 3 9
Pius II 1458–1464 Liste 3 13
Paul II 1464–1471 Liste 2 10
Sixtus IV 1471–1484 Liste 8 34
Innocent VIII 1489 Liste 1 8
Alexander VI 1492–1503 Liste 10 43
Pius III 1503 0 0
Julius II 1503–1512 Liste 6 27
Leo X 1513–1520 Liste 8 42
Hadrian VI 1523 Liste 1 1
Klemens VII 1527–1533 Liste 14 33
Paul III 1534–1549 Liste 12 71
Julius III 1550–1553 Liste 4 20
Marcellus II 1555 0 0
Paul IV 1555–1557 Liste 4 19
Pius IV 1560–1565 Liste 4 47
Pius V 1566–1570 Liste 3 21
Gregor XIII 1572–1584 Liste 9 35
Sixtus V 1585–1589 Liste 8 33
Urban VII 1590 0 0
Gregor XIV 1590–1591 Liste 2 5
Innocent IX 1591 Liste 1 2
Klemens VIII 1593–1604 Liste 6 53
Leo XI 1605 0 0
Paul V 1605–1621 Liste 10 60
Gregor XV 1621–1623 Liste 4 11
Urban VIII 1623–1644 Liste 8 74
Innocent X 1644–1655 Liste 8 40
Alexander VII 1655–1667 Liste 6 38
Klemens IX 1667–1669 Liste 3 12
Klemens X 1670–1676 Liste 6 20
Innocent XI 1676–1689 Liste 2 43
Alexander VIII 1689–1691 Liste 3 14
Innocent XII 1691–1700 Liste 4 32
Klemens XI 1700–1721 Liste 15 70
Innocent XIII 1721–1724 Liste 2 3
Benedikt XIII 1724–1730 Liste 12 29
Klemens XII 1730–1740 Liste 15 35
Benedikt XIV 1740–1758 Liste 7 64
Klemens XIII 1758–1769 Liste 7 62
Klemens XIV 1769–1774 Liste 12 28
Pius VI 1775–1799 Liste 23 74
Pius VII 1800–1823 Liste 19 100
Leo XII 1823–1829 Liste 8 25
Pius VIII 1829–1830 Liste 3 6
Gregor XVI 1831–1846 Liste 26 81
Pius IX 1846–1878 Liste 23 123
Leo XIII 1878–1903 Liste 27 147
Pius X 1903–1914 Liste 7 50
Benedikt XV 1914–1922 Liste 5 32
Pius XI 1922–1939 Liste 17 76
Pius XII 1939–1958 Liste 2 56
Johannes XXIII 1958–1963 Liste 5 55
Paul VI 1963–1978 Liste 6 144
Johannes Paul I 1978 0 0
Johannes Paul II 1978–2005 Liste 9 232
Benedikt XVI 2005– Liste 2 38

KilderRediger