Liste over formennene for Den tsjekkiske republikks deputertkammer

Wikimedia-listeartikkel

Formannen for Den tsjekkiske republikks deputertkammer er leder for underhuset i parlamentet.

Mandatperiode Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Parti Merknad
Det tsjekkiske nasjonalrådets formenn
ČNR 0 (Srpen68)Cestmir Cisar.jpg Čestmír Císař
(1920-2013)
10. juli 1968 – 26. november 1969 Komunistická strana Československa
ČNR I No image.png Evžen Erban
(1912-1994)
26. november 1969 – 7. desember 1971 Komunistická strana Československa
ČNR II No image.png Evžen Erban
(1912-1994)
7. desember 1971 – 3. november 1976 Komunistická strana Československa
ČNR III No image.png Evžen Erban
(1912-1994)
3. november 1976 – 18. juni 1981 Komunistická strana Československa
ČNR IV No image.png Josef Kempný
(1920-1996)
18. juni 1981 – 17. juni 1986 Komunistická strana Československa
ČNR V No image.png Josef Kempný
(1920-1996)
17. juni 1986 – 18. desember 1989 Komunistická strana Československa
No image.png Jaroslav Šafařík
(1942-)
18. desember 1989 – 26. juni 1990 Československá strana socialistická
CNR VI No image.png Dagmar Burešová
(1929-)
26. juni 1990 - 30. juni 1992 Občanské fórum
(til 1991)
Občanské hnutí
(fra 1991)
CNR VII Milan Uhde v Desertu2009g.jpg Milan Uhde
(1936-)
30. juni 1992 - 31. desember 1992 Občanská demokratická strana
Da Den tsjekkiske republikk ble en egen stat 1. januar 1993 ble Det tsjekkiske nasjonalrådet omdøpt til Den tsjekkiske republikks parlament.
Formann i Den tsjekkiske republikks parlament
PS I Milan Uhde v Desertu2009g.jpg Milan Uhde
(1936-)
1. januar 1993 – 6. juni 1996 Občanská demokratická strana
Tokammersystem 1996 –
Deputertkammerets formenn
PS II Miloš Zeman 2013.JPG Miloš Zeman
(1944-)
27. juni 1996 – 19. juni 1998 Česká strana sociálně demokratická
PS III Vaclav Klaus headshot.jpg Václav Klaus
(1941-)
17. juli 1998 – 20. juni 2002 Občanská demokratická strana
PS IV No image.png Lubomír Zaorálek
(1956-)
11. juli 2002 – 15. juni 2006 Česká strana sociálně demokratická
PS V Přemysl Sobotka Katalin Szili Bogdan Borusewicz Miloslav Vlček Senate of Poland (cropped).JPG Miloslav Vlček
(1961-)
14. august 2006 – 30. april 2010 Česká strana sociálně demokratická
Miroslava Nemcova detail.jpg Miroslava Němcová
(1952-)
1. mai 2010 – 3. juni 2010 Občanská demokratická strana Fungerende formann
(Deputertkammerets første viseformann)
PS VI Miroslava Nemcova detail.jpg Miroslava Němcová
(1952-)
24. juni 2010 – 28. august 2013 Občanská demokratická strana
PS VII J Hamáček 2015 Praha.JPG Jan Hamáček
(1978-)
27. november 2013 – 26. oktober 2017 Česká strana sociálně demokratická
PS VIII No image.png Radek Vondráček
(1973-)
22. november 2017 – ANO 2011

Se ogsåRediger

KilderRediger