Åpne hovedmenyen

Liste over forfattere i Norsk Salmebok 2013

Norsk salmebok 2013 i en hylle i Meland kirke. De røde er standardutgaven mens de blå er storskriftutgave.

Denne listen over forfattere i Norsk Salmebok 2013 inneholder alle personer som står kreditert som tekstforfatter eller oversetter av tekster i Norsk salmebok 2013. Dette er Den norske kirkes offisielle salmebok.

Norsk salmebok 2013 ble innført som Den norske kirkes salmebok 1. søndag i advent 2013, og tok da over etter Norsk Salmebok (NoS) fra 1985 og tilleggsboken Salmer 1997 (S97).

En stor endring i forhold til særlig Norsk Salmebok, er at det i Norsk salmebok 2013, er med salmer på flere språk. Språk som blir brukt i den norske kirken, som begge variantene av norsk, nord-, sør- og lulesamisk, kvensk og også dialektvarianter av norsk er tatt med, i tillegg til sanger på engelsk og andre språk. Dette gjør at utvalget av tekstforfattere og oversettere spenner videre enn tidligere.

Over 400 forfattere er representert med en eller flere salmetekster i Norsk salmebok 2013. Disse kommer fra rundt tretti land. Bortsett fra Norge, har de nordiske landene, samt Tyskland, Storbritannia og USA flest forfattere representert. Rundt 180 personer står oppført med oversettelser. Disse er i hovedsak norske, men siden salmeboken også har med salmer på andre språk enn norsk, er det også andre nasjonaliteter representert.

TekstforfattereRediger

   
   
   
   
Første rekke: Eivind Skeie, Petter Dass
Andre rekke: Martin Luther, Anna-Mari Kaskinen
Tredje rekke: Elias Blix, Ambrosius
Fjerde rekke: Paul Baloche, Teresa av Ávila

Over 400 forfattere er representert med en eller flere salmetekster i Norsk salmebok 2013. Disse kommer fra rundt tretti land. Bortsett fra Norge, har de nordiske landene, samt Tyskland, Storbritannia og USA flest forfattere representert. Salmeboken samler salmer fra hele den verdensvide kirke, og har også salmer fra forfattere fra Asia, Afrika og Sør-Amerika i tillegg til salmer fra de vestlige tradisjonene. Tidsmessig er forfatterne spredt over rundt 1700 år, med Ambrosius som ble født rundt 340 e.Kr. som den tidligste og Sindre Skeie, født i 1978, som den seneste forfatteren.

Svein Ellingsen har skrevet flest tekster med sine 43. Deretter kommer Eyvind Skeie med 38 og Elias Blix med 34. Martin Luther er den ikke-skandinav med flest salmer i boken. Han har 13. Britt G. Hallqvist er kvinnen med flest salmer med 16.

Kun navngitte enkeltpersoner er listet opp i denne oversikten. I tillegg inneholder salmeboken flere tekster med anonymt eller kollektivt opphav. Blant de anonyme tekstene finnes afro-amerikanske sanger fra slavetiden som «Were you there when they crucified my Lord?» og «Nobody knows the trouble I've seen», folkeviser som den brasilianske «Cantai oa Senhor», den keltiske velsignelsen «Må din vei komme deg i møte» og den finske folkevisen «Ko tieni aivan ahđas oon». Sangene med kollektivt eller institusjonelt opphav omfatter blant annet liturgiske tekster fra Lutheran Book of Worship fra USA på 1970-tallet og St. Jakobs-liturgien fra 300-tallet, tekster fra klosterfellesskap som Taizéfellesskapet i Frankrike og Iona-kommuniteten i Skottland, bibeltekster og tekster fra skriftene i Dødehavsrullene.

Navn Fødselsår Nasjonalitet Antall salmer NoS S97
Adams, Sarah Fuller FlowerSarah Fuller Flower Adams 1805 Engelsk 1  
Affini, Dea Christiane KerrDea Christiane Kerr Affini Død 2009 Brasiliansk 1
Agricola, JohannesJohannes Agricola 1494 Tysk 1  
Ahlén, OscarOscar Ahlén 1906 Svensk 1
Ahnfelt-Laurin, EmiliaEmilia Ahnfelt-Laurin 1832 Svensk 1  
Akerø, Hans ArneHans Arne Akerø 1949 Norsk 1
Alexander, Cecil FrancesCecil Frances Alexander 1818 Irsk 1  
Alington, Cyril ArgentineCyril Argentine Alington 1872 Engelsk 1  
Allen, JamesJames Allen 1734 Skotsk 1  
Allendorf, Johann Ludwig KonradJohann Ludwig Konrad Allendorf 1693 Tysk 1  
Almeida, Eder Soares deEder Soares de Almeida Brasiliansk 1
Ambrosius av Milano 337340 Romersk 2  
Anatholios 800 Gresk 1  
Andersen, H.C.H.C. Andersen 1805 Dansk 1  
Andersen, Kurt ToreKurt Tore Andersen 1953 Norsk 1  
Anna Sophia av Hessen-Darmstadt 1638 Tysk 1  
Appleford, PatrickPatrick Appleford 1925 Engelsk 2  
Arnulf fra Louvain 1200 Belgisk 2  
Aukrust, OlavOlav Aukrust 1883 Norsk 1
Baloche, PaulPaul Baloche 1962 Amerikansk 1
Baring-Gould, SabineSabine Baring-Gould 1834 Engelsk 1
Barstad, JohannesJohannes Barstad 1857 Norsk 1  
Bell, John L.John L. Bell 1949 Skotsk 7
Bennard, GeorgeGeorge Bennard 1873 Amerikansk 1
Bernhoft, Elen Andersdatter OpdalElen Andersdatter Opdal Bernhoft 1637 Norsk 1  
Beskow, NatanaelNatanael Beskow 1865 Svensk 2  
Bianco av Siena 1400 Italiensk 1  
Bientie, Anne-Grethe LeineAnne-Grethe Leine Bientie 1954 Norsk 2
Bientie, BiernaBierna Bientie 1951 Norsk 1
Bjerkrheim, TrygveTrygve Bjerkrheim 1904 Norsk 5    
Bjørlykke, Oskar SteinOskar Stein Bjørlykke 1939 Norsk 1    
Bjørnson, BjørnstjerneBjørnstjerne Bjørnson 1832 Norsk 1  
Bliss, Philip PaulPhilip Paul Bliss 1838 Amerikansk 3    
Blix, EliasElias Blix 1836 Norsk 34  
Bloch, Jørgen VictorJørgen Victor Bloch 1812 Dansk 1  
Blomqvist, JoëlJoël Blomqvist 1840 Svensk 2    
Boberg, CarlCarl Boberg 1859 Svensk 1
Bolander, NilsNils Bolander 1902 Svensk 1  
Bonhoeffer, DietrichDietrich Bonhoeffer 1906 Tysk 1  
Bonnevie, Sophie AugustaSophie Augusta Bonnevie 1864 Norsk 2  
Boström, TomasTomas Boström 1953 Svensk 1
Boye, Birgitte CathrineBirgitte Cathrine Boye 1742 Dansk 3  
Boye, Casper JohannesCasper Johannes Boye 1791 Dansk 2  
Boye, KarinKarin Boye 1900 Svensk 1  
Brattekaas, OleOle Brattekaas 1863 Norsk 1  
Braun, BjørnBjørn Braun 1913 Norsk 1  
Bredal, NielsNiels Bredal 1500-tallet Dansk 1  
Bremnes, KariKari Bremnes 1956 Norsk 1
Brennan, PatrickPatrick Brennan 1877 Australsk 1  
Bridges, CalvinCalvin Bridges Amerikansk 1
Brinch, Iver DideriksenIver Dideriksen Brinch 1665 Norsk-dansk 1  
Brodal, Anne MargaretheAnne Margarethe Brodal 1914 Norsk 1  
Brooks, PhillipsPhillips Brooks 1835 Amerikansk 1  
Brorson, Hans AdolphHans Adolph Brorson 1694 Dansk 18  
Brownlie, JohnJohn Brownlie 1857 Skotsk 1  
Brun, Johan LyderJohan Lyder Brun 1870 Norsk 1  
Brun, Johan NordahlJohan Nordahl Brun 1745 Norsk 4  
Brunvoll, ArveArve Brunvoll 1937 Norsk 7  
Bruun, Samuel OlsenSamuel Olsen Bruun 1656 Norsk 1  
Budry, Edmond LouisEdmond Louis Budry 1854 Sveitsisk 1  
Bull, Ella HolmElla Holm Bull 1929 Norsk 1
Burkalow, Anastasia vanAnastasia van Burkalow 1911 Amerikansk 1  
Butler, Charles F.Charles F. Butler 1900 Amerikansk 1  
Bye, ErikErik Bye 1926 Norsk 1
Byrne, Mary ElizabethMary Elizabeth Byrne 1880 Engelsk 1
Cardoso, Ernesto BarrosErnesto Barros Cardoso 1957 Brasiliansk 1
Carmichael, RalphRalph Carmichael 1927 Amerikansk 1  
Carter, SydneySydney Carter 1915 Engelsk 1  
Chao, T. C.T. C. Chao[1] 1888 Kinesisk 1  
Chesterton, G.K.G.K. Chesterton 1874 Engelsk 1  
Chisholm, Thomas O.Thomas O. Chisholm 1866 Engelsk 1
Christierson, Frank vonFrank von Christierson 1900 Amerikansk 1  
Christoffersen, Jan TerjeJan Terje Christoffersen 1964 Norsk 1
Claudius, MatthiasMatthias Claudius 1740 Tysk 1  
Clausnitzer, TobiasTobias Clausnitzer 1619 Tysk 1  
Coelho, TerryeTerrye Coelho 1952 Amerikansk 1
Coghill, Annie LouiseAnnie Louise Coghill 1836 Engelsk 1  
Columbus, SamuelSamuel Columbus 1642 Svensk 1  
Cowper, WilliamWilliam Cowper 1731 Engelsk 2  
Cramer, Johann AndreasJohann Andreas Cramer 1723 Tysk 1  
Crosby, FannyFanny Crosby 1820 Amerikansk 1  
Cruciger, ElisabethElisabeth Cruciger 1504 Tysk 1  
Dahl, JonasJonas Dahl 1849 Norsk 2  
Dahlquist, SiriSiri Dahlquist 1889 Svensk 1  
Dass, PetterPetter Dass 1646 Norsk 11    
Decius, NicolausNicolaus Decius 1485 Tysk 2  
De Venter, Judson Wheeler vanJudson Wheeler van De Venter 1855 Amerikansk 1
Dyke, Henry vanHenry van Dyke 1852 Amerikansk 1
Eggehorn, YlvaYlva Eggehorn 1950 Svensk 2
Egner, ThorbjørnThorbjørn Egner 1912 Norsk 1  
Eide, SindreSindre Eide 1942 Norsk 1  
Eidslott, ArnoldArnold Eidslott 1926 Norsk 2
Eidsvåg, BjørnBjørn Eidsvåg 1954 Norsk 5  
Eklund, Johan AlfredJohan Alfred Eklund 1863 Svensk 1  
Elgvin, TorleifTorleif Elgvin 1950 Norsk 1
Ellerton, JohnJohn Ellerton 1826 Engelsk 1  
Ellingsen, SveinSvein Ellingsen 1929 Norsk 43    
Engelbretsdatter, DorotheDorothe Engelbretsdatter 1643 Norsk 1  
Engelke, FredrikFredrik Engelke 1848 Svensk 1
Engeset, SigvardSigvard Engeset 1885 Norsk 1  
Erikson, ArturArtur Erikson 1918 Svensk 1
Evers, EdvardEdvard Evers 1853 Svensk 1  
Faber, Frederick WilliamFrederick William Faber 1814 Engelsk 1    
Falk, Johannes DanielJohannes Daniel Falk 1768 Tysk 1  
Fallersleben, August Heinrich Hoffmann vonAugust Heinrich Hoffmann von Fallersleben 1798 Tysk 1    
Fangen, RonaldRonald Fangen 1895 Norsk 3    
Farjeon, EleanorEleanor Farjeon 1881 Engelsk 1  
Fawcett, JohnJohn Fawcett 1740 Engelsk 1  
Feliciano, Francisco F.Francisco F. Feliciano 1941 Filippinsk 1
Ferguson, ColinColin Ferguson 1937 Engelsk 1
Fjærestrand, Bernhard B.Bernhard B. Fjærestrand 1879 Norsk 1
Foersom, Peter ThunPeter Thun Foersom 1777 Dansk 1  
Forster, MichaelMichael Forster 1946 Engelsk 1
Fortunatus, VenantiusVenantius Fortunatus 530 Italiensk-fransk 2  
Fosse, JonJon Fosse 1959 Norsk 1
Fougner, Ingeborg PrytzIngeborg Prytz Fougner 1913 Norsk 1  
Founds, RickRick Founds 1954 Amerikansk 1
Francis, Samuel TrevorSamuel Trevor Francis 1834 Engelsk 1  
Franck, JohannJohann Franck 1618 Tysk 2  
Franck, SalomonSalomon Franck 1659 Tysk 1  
Frans av Assisi 1182 Italiensk 1 (2)[2]  
Franz, IgnazIgnaz Franz 1719 Tysk 1  
Franzén, Frans MichaelFrans Michael Franzén 1772 Svensk 2    
Fremin, WendyWendy Fremin[3] 1954 Amerikansk 1
Frostenson, AndersAnders Frostenson 1906 Svensk 19    
Fætten, Sølvi AnnSølvi Ann Fætten 1957 Norsk 1
Förtsch, BasiliusBasilius Förtsch d. 1619 Tysk 2
Garborg, ArneArne Garborg 1851 Norsk 2  
Garcia, Paoulo RobertoPaoulo Roberto Garcia Brasiliansk 1
Gerhardt, PaulPaul Gerhardt 1607 Tysk 8    
Gerok, Karl vonKarl von Gerok 1815 Tysk 1
Gesenius, JustusJustus Gesenius 1601 Tysk 1  
Giombini, MarcelloMarcello Giombini 1930 Italiensk 1  
Gjendem, Johan J.Johan J. Gjendem 1924 Norsk 1  
Gjertsen, FredrikFredrik Gjertsen 1831 Norsk 1  
Gjertsen, Melchior FalkMelchior Falk Gjertsen 1847 Norsk-amerikansk 1  
Gotter, Ludwig AndreasLudwig Andreas Gotter 1661 Tysk 1  
Gramann, JohannesJohannes Gramann[4] 1487 Tysk 1  
Granborg, OsvaldOsvald Granborg 1909 Norsk 1
Grant, RobertRobert Grant 1779 Engelsk 1  
Green, Fred PrattFred Pratt Green 1903 Engelsk 1  
Gregor, ChristianChristian Gregor 1723 Tysk 1  
Groth, JanJan Groth 1946 Norsk 2
Grundtvig, N.F.S.N.F.S. Grundtvig 1783 Dansk 28    
Gudmundsen, LeonardLeonard Gudmundsen 1924 Norsk 1  
Gustad, Inger Anna Johansdatter GaupInger Anna Johansdatter Gaup Gustad 1957 Norsk 1
Hallqvist, Britt G.Britt G. Hallqvist 1914 Svensk 16    
Halmrast, JohanJohan Halmrast 1866 Norsk 2    
Hammond, Edward PaysonEdward Payson Hammond 1831 Amerikansk 1  
Haram, ArnfinnArnfinn Haram 1948 Norsk 1  
Harboe, Heidi StrandHeidi Strand Harboe 1961 Norsk 2
Harkness, GeorgiaGeorgia Harkness 1891 Amerikansk 1  
Harling, PerPer Harling 1948 Svensk 2  
Hartman, OlovOlov Hartman 1906 Svensk 5    
Hatle, SverreSverre Hatle 1942 Norsk 1
Hauge, AlfredAlfred Hauge 1915 Norsk 4  
Hauge, Hans NielsenHans Nielsen Hauge 1771 Norsk 1  
Hauge, Olav H.Olav H. Hauge 1908 Norsk 2
Hausmann, Julie vonJulie von Hausmann 1825 Tysk-baltisk 1  
Heber, ReginaldReginald Heber 1783 Engelsk 1  
Heede, ElevineElevine Heede 1820 Norsk 1  
Hegerstrøm, GeirGeir Hegerstrøm 1957 Norsk 1
Hellemo, TrondTrond Hellemo 1940 Norsk 1
Henriksen, Lars BendikLars Bendik Henriksen 1837 Norsk 1  
Herzog, Johann FriedrichJohann Friedrich Herzog 1647 Tysk 1  
Hiller, Philipp FriedrichPhilipp Friedrich Hiller 1699 Tysk 1  
Hillestad, ErikErik Hillestad 1951 Norsk 2
Hillestad, OlafOlaf Hillestad 1923 Norsk 9  
Hoem, EdvardEdvard Hoem 1949 Norsk 11  
Hoff, TrygveTrygve Hoff 1938 Norsk 2  
Homburg, Ernst ChristophErnst Christoph Homburg 1607 Tysk 1  
Hovden, AndersAnders Hovden 1860 Norsk 11  
How, William WalshamWilliam Walsham How 1823 Engelsk 1  
Hubert, KonradKonrad Hubert 1507 Tysk 1  
Hull, EleanorEleanor Hull 1860 Engelsk 1  
Hultgren, ChristerChrister Hultgren 1945 Svensk 2  
Humphreys, Charles WilliamCharles William Humphreys 1840 Engelsk 1  
Hus, JanJan Hus 1369 Tsjekkisk 1  
Hætta, Lars JacobsenLars Jacobsen Hætta 1834 Norsk (samisk) 2    
Höglund, ArneArne Höglund 1931 Svensk 1
Haave, Anders NielsenAnders Nielsen Haave 1908 Norsk 1  
Indrebø, RagnvaldRagnvald Indrebø 1891 Norsk 1
Ingemann, B.S.B.S. Ingemann 1789 Dansk 8    
Ivarsson, EirikEirik Ivarsson 1130 Norsk 1  
Jacobsen, AnnaAnna Jacobsen[5] 1924 Norsk 1  
Jacopone da Todi 1240 Italiensk 1  
Jangaard, Anne-RuthAnne-Ruth Jangaard 1958 Norsk 1
Jensen, GustavGustav Jensen 1845 Norsk 4  
Jentzsch, MartinMartin Jentzsch 1879 Tysk 1  
Johannes av Damaskus 676 Gresk 1  
Johansen, JohannesJohannes Johansen 1925 Dansk 1  
Johansson, SvenningSvenning Johansson 1827 Svensk 1
Johnson, JohannesJohannes Johnson 1864 Norsk 1  
Jonassen, AnnaAnna Jonassen 1871 Norsk 1  
Jonson, JonasJonas Jonson 1939 Svensk 2  
Jonzon, BengtBengt Jonzon 1888 Svensk 1  
Junker, Terico BretanhaTerico Bretanha Junker 1958 Brasiliansk 1
Jussila, OskariOskari Jussila 1888 Finsk 1
Jørgensen, Hans AnkerHans Anker Jørgensen 1945 Dansk 1  
Kaan, FredFred Kaan 1929 Nederlandsk 1  
Karlsen, Inga Anna OliveInga Anna Olive Karlsen 1934 Norsk 1
Kaskinen, Anna-MariAnna-Mari Kaskinen 1958 Finsk 1  
Ken, ThomasThomas Ken 1637 Engelsk 1  
Kingo, ThomasThomas Kingo 1634 Dansk 16    
Kitchin, GeorgeGeorge Kitchin 1827 Engelsk 1
Klepper, JochenJochen Klepper 1903 Tysk 2  
Knudsen, Anette BrobergAnette Broberg Knudsen 1957 Dansk 1[6]  [6]
Knudsen, BørreBørre Knudsen 1937 Norsk 2  
Knudsen, JakobJakob Knudsen 1858 Dansk 1  
Kolmodin, IsraelIsrael Kolmodin 1643 Svensk 1  
Korpela, Simo OskariSimo Oskari Korpela 1863 Finsk 1
Kristensen, VidarVidar Kristensen 1950 Norsk 8  
Krogedal, JesperJesper Krogedal 1911 Norsk 1  
Krohn, JohanJohan Krohn 1841 Dansk 1
Krummacher, Friedrich WilhelmFriedrich Wilhelm Krummacher 1796 Tysk 1  
Kverno, Trond Hans FarnerTrond Hans Farner Kverno 1945 Norsk 1
Kyamanywa, BernardBernard Kyamanywa 1938 Tanzaniansk 1  
Köhler, EmmyEmmy Köhler 1858 Svensk 1  
Kaasa, EirikEirik Kaasa 1975 Norsk 1
Kaasa, Åshild Kristin StensrudÅshild Kristin Stensrud Kaasa 1975 Norsk 1
Lafferty, KarenKaren Lafferty 1950 Amerikansk 1
Laitinen, AatuAatu Laitinen 1853 Finsk 1
Landstad, Magnus BrostrupMagnus Brostrup Landstad 1802 Norsk 14    
Lappalainen, Pekka FredrikPekka Fredrik Lappalainen 1880 Finsk 1
Laufer, Calvin WeissCalvin Weiss Laufer 1874 Amerikansk 1  
Laurinus, LaurentiusLaurentius Laurinus 1573 Svensk 1  
Lavik, NilsNils Lavik 1884 Norsk 1  
Layriz, FriedrichFriedrich Layriz 1808 Tysk 1
Leivestad, RagnarRagnar Leivestad 1916 Norsk 1  
Liander, Carl GotthardCarl Gotthard Liander 1847 Svensk 1
Lidman, SvenSven Lidman 1882 Svensk 1
Liedgren, EmilEmil Liedgren 1879 Svensk 1  
Linderot, LarsLars Linderot 1761 Svensk 1  
Lissner, HolgerHolger Lissner 1938 Dansk 2    
Lithell, LydiaLydia Lithell 1909 Svensk 2  
Littledale, Richard FrederickRichard Frederick Littledale 1833 Engelsk 1  
Littmarck, ToreTore Littmarck 1921 Svensk 2    
Longfellow, SamuelSamuel Longfellow 1819 Amerikansk 1
Ludämilie Elisabet av Schwarzburg-Rudolstadt 1640 Tysk 2  
Lund, Biørn ChristianBiørn Christian Lund 1738 Dansk 1  
Lundberg, LeifLeif Lundberg 1940 Svensk 1  [7]
Lunde, SigurdSigurd Lunde 1916 Norsk 2
Luther, MartinMartin Luther 1483 Tysk 13  
Lyte, Henry FrancisHenry Francis Lyte 1793 Engelsk 2  
Lönborg, Augusta CharlottaAugusta Charlotta Lönborg 1862 Svensk 1  
Lønning, PerPer Lønning 1928 Norsk 5    
Löwenstern, Matthäus Apelles vonMatthäus Apelles von Löwenstern 1594 Tysk 1  
Malmivaara, WilhelmiWilhelmi Malmivaara 1854 Finsk 1  
Mannström, Carl OscarCarl Oscar Mannström 1875 Svensk 1
Marot, ClémentClément Marot 1496 Fransk 1  
Marthinussen, KarlKarl Marthinussen 1890 Norsk 1  
Mason, JohnJohn Mason 1645 Engelsk 1
Maule, Graham AlexanderGraham Alexander Maule 1958 Skotsk 4
Maurus, RabanusRabanus Maurus 780 Tysk 1  
McNeill, EdithEdith McNeill 1920 Amerikansk 1
Meincke, SilvioSilvio Meincke 1942 Brasiliansk 1
Melin, MargaretaMargareta Melin 1935 Svensk 3
Meyfart, Johann MatthäusJohann Matthäus Meyfart 1590 Tysk 1  
Moe, Ole TheodorOle Theodor Moe 1863 Norsk 1  
Mohr, JosefJosef Mohr 1792 Østerriksk 1
Moldestad, ElisabethElisabeth Moldestad Norsk 1
Mollerup, H.P.H.P. Mollerup 1866 Dansk 1
Montgomery, JamesJames Montgomery 1771 Engelsk 1  
Mosdøl, OlavOlav Mosdøl 1937 Norsk 2
Moultrie, GerardGerard Moultrie 1828 Engelsk 1  
Munthe, MargretheMargrethe Munthe 1860 Norsk 1
Muri, SigurdSigurd Muri 1927 Norsk 1    
Murray, Shirley ErenaShirley Erena Murray 1931 Newzealandsk 4
Myskja, Arne JonArne Jon Myskja 1952 Norsk 1  
Møllehave, JohannesJohannes Møllehave 1937 Dansk 1
Mørk, Hans OlavHans Olav Mørk 1956 Norsk 3  
Neale, John MasonJohn Mason Neale 1818 Engelsk 1    
Neander, Christoph FriedrichChristoph Friedrich Neander 1723 Kurlandsk 1
Neander, JoachimJoachim Neander 1650 Tysk 1  
Nesse, Åse-MarieÅse-Marie Nesse 1934 Norsk 2  
Neumeister, ErdmannErdmann Neumeister 1671 Tysk 1  
Newbolt, Michael RobertMichael Robert Newbolt 1874 Engelsk 1
Newman, John HenryJohn Henry Newman 1801 Engelsk 1  
Newton, JohnJohn Newton 1725 Engelsk 2    
Nicolai, PhilippPhilipp Nicolai 1556 Tysk 2  
Niles, Daniel ThambyrajahDaniel Thambyrajah Niles 1908 Srilankisk 1  
Nilsson, PaulPaul Nilsson 1866 Svensk 1  
Norberg, EvaEva Norberg 1915 Svensk 3  
Nordhaug, LivLiv Nordhaug 1926 Norsk 10    
Notker Balbulus 840 Sveitsisk 1  
Notland, Bjørg MaritBjørg Marit Notland 1961 Norsk 1
Nystad, Ann SolveigAnn Solveig Nystad 1961 Norsk 1  
Nystrom, Martin J.Martin J. Nystrom 1956 Amerikansk 1
Nyström, ErikErik Nyström 1842 Svensk 1  
Oftedal, LarsLars Oftedal 1838 Norsk 2  
Ofvid, Peder MatthissønPeder Matthissøn Ofvid 1606 Norsk 2  
Oldenburg, Theodor WilhelmTheodor Wilhelm Oldenburg 1805 Dansk 2  
Ollén, PerPer Ollén 1845 Svensk 1
Olsen, HaraldHarald Olsen 1946 Norsk 1
Orheim, MatiasMatias Orheim 1884 Norsk 5  
Oxenham, JohnJohn Oxenham 1852 Engelsk 1  
Pagura, Federico José NatalioFederico José Natalio Pagura 1923 Argentinsk 1
Paulli, JakobJakob Paulli 1844 Dansk 1  
Perkiö, PiaPia Perkiö 1944 Finsk 1  
Perronet, EdwardEdward Perronet 1726 Engelsk 1  
Pethrus, LewiLewi Pethrus 1884 Svensk 1  
Pétursson, HallgrímurHallgrímur Pétursson 1614 Islandsk 2  
Prøysen, AlfAlf Prøysen 1914 Norsk 1
Rabben, BjarneBjarne Rabben 1907 Norsk 1  
Rambach, Johann JakobJohann Jakob Rambach 1693 Tysk 1  
Rankinen, JuhoJuho Rankinen[8] 1851 Finsk 2
Ratovondrahety 1919 Gassisk 1  
Reichelt, Karl LudvigKarl Ludvig Reichelt 1887 Norsk 1  
Reigstad, HaldisHaldis Reigstad 1939 Norsk 4  
Kristin Reitan 1952 Norsk 1
Renvall, ViolaViola Renvall[9] 1905 Finsk 1  
Renville, JosephJoseph Renville 1779 Amerikansk 1
Richardt, ChristianChristian Richardt 1831 Dansk 4  
Rinckart, MartinMartin Rinckart 1586 Tysk 1  
Ringwaldt, BartholomäusBartholomäus Ringwaldt 1530 Tysk 1  
Robertson, Alison MargaretAlison Margaret Robertson 1940 Engelsk 1
Robson, GeorgeGeorge Robson 1842 Skotsk 1
Rommel, KurtKurt Rommel 1926 Tysk 1  
Rosenius, Carl OlofCarl Olof Rosenius 1816 Svensk 1  
Rossetti, Christina GeorginaChristina Georgina Rossetti 1830 Engelsk 1
Rudvin, OlaOla Rudvin 1899 Norsk 1  
Runeberg, Johan LudvigJohan Ludvig Runeberg 1804 Finsk 1  
Saba, IsakIsak Saba 1875 Norsk 1
Sadler, Gary EdwardGary Edward Sadler 1954 Amerikansk 1
Samuelsen, AageAage Samuelsen 1915 Norsk 1  
Sande, JakobJakob Sande 1906 Norsk 3  
Sandell, LinaLina Sandell 1832 Svensk 10    
Saue, Gerd GrønvoldGerd Grønvold Saue 1930 Norsk 9    
Schirmer, MichaelMichael Schirmer 1606 Tysk 1  
Schjelderup, BodvarBodvar Schjelderup 1932 Norsk 1
Schjørring, Jens Nicolai LudvigJens Nicolai Ludvig Schjørring 1825 Dansk 1    
Schmolck, BenjaminBenjamin Schmolck 1672 Tysk 1  
Scützer, Darlene BarbosaDarlene Barbosa Scützer Brasiliansk 1
Schøien, Kristin SolliKristin Solli Schøien 1954 Norsk 4  
Scriven, Joseph MedlicottJoseph Medlicott Scriven 1819 Irsk-canadisk 1  
Scriver, ChristianChristian Scriver 1629 Tysk 1  
Sedulius, CaeliusCaelius Sedulius 450 Italiensk 1  
Selnecker, NikolausNikolaus Selnecker 1528 Tysk 2  
Servel, JeanJean Servel 1912 Fransk 1
Shuuladu, HelenaHelena Shuuladu 1925 Namibisk 1  
Sinold, Philipp BalthazarPhilipp Balthazar Sinold 1657 Tysk 1  
Skard, MatiasMatias Skard 1846 Norsk 1  
Skavlan, SigvaldSigvald Skavlan 1839 Norsk 1  
Skeie, EyvindEyvind Skeie 1947 Norsk 38    
Skeie, SindreSindre Skeie 1978 Norsk 1
Skjæraasen, EinarEinar Skjæraasen 1900 Norsk 2  
Skjånes, ArneArne Skjånes 1895 Norsk 1  
Skottene, Grethe MyhreGrethe Myhre Skottene 1948 Norsk 1
Skaatan, EinarEinar Skaatan 1907 Norsk 1  
Smemo, JohannesJohannes Smemo 1898 Norsk 1  
Sosa, Pablo D.Pablo D. Sosa 1933 Argentinsk 1  
Speratus, PaulPaul Speratus 1484 Tysk 1  
Sporon, Benjamin GeorgBenjamin Georg Sporon 1741 Dansk 1  
Stangnes, HelgeHelge Stangnes 1936 Norsk 1
Stegmann, JosuaJosua Stegmann 1588 Tysk 1  
Stern, Hans DietrichHans Dietrich Stern 1928 Tysk-svensk 1
Sthen, Hans ChristensenHans Christensen Sthen 1544 Dansk 1  
Stockmann, ErnstErnst Stockmann 1643 Tysk 1  
Stone, Samuel JohnSamuel John Stone 1839 Engelsk 1  
Stookey, PaulPaul Stookey 1937 Amerikansk 1
Storm, AugustAugust Storm 1862 Svensk 1  
Strandsjö, GöteGöte Strandsjö 1916 Svensk 2  
Støylen, BerntBernt Støylen 1858 Norsk 8  
Swedberg, JesperJesper Swedberg 1653 Svensk 2    
Sæther, Arne E.Arne E. Sæther 1943 Norsk 3    
Söderblom, NathanNathan Söderblom[10] 1866 Svensk 1
Sørbø, Jan IngeJan Inge Sørbø 1954 Norsk 2  
Tandberg, Henry AlbertHenry Albert Tandberg 1871 Norsk 1  
Telnes, JørundJørund Telnes 1845 Norsk 1  
Temple, SebastianSebastian Temple[11] 1928 Sørafrikansk 1
Teresa av Ávila 1515 Spansk 1
Tersteegen, GerhardGerhard Tersteegen 1697 Tysk 2  
Thangaraj, M. ThomasM. Thomas Thangaraj 1942 Indisk 1
Thelle, ØysteinØystein Thelle 1939 Norsk 1  
Therkelsen, SverreSverre Therkelsen 1925 Norsk 1  
Thomas Aquinas 1225 Italiensk 1  
Thomas av Celano 1190 Italiensk 1  
Thomassen, ToreTore Thomassen 1955 Norsk 2
Thomissøn, HansHans Thomissøn 1532 Dansk 3  
Tobiassen, ErlingErling Tobiassen 1893 Norsk 2  
Topelius, ZachariasZacharias Topelius 1818 Finsk 1  
Toplady, Augustus MontagueAugustus Montague Toplady 1740 Engelsk 1    
Torreglosa, EleazarEleazar Torreglosa 1963 Columbiansk 1
Tumason, KolbeinnKolbeinn Tumason 1173 Islandsk 1  
Tyyppö, LeonardLeonard Tyyppö 1868 Finsk 2
Ugland, Johan VarenJohan Varen Ugland 1946 Norsk 1  
Ulstein, Jan OveJan Ove Ulstein 1944 Norsk 1
Vas, CharlesCharles Vas 1944 Indisk 1
Vassbotn, AndersAnders Vassbotn 1868 Norsk 1  
Vesaas, Halldis MorenHalldis Moren Vesaas 1907 Norsk 1
Vilhelm av Sachsen-Weimar 1598 Tysk 1  
Visser, JanJan Visser Nederlandsk 1  
Vogel, HansHans Vogel 1525 Tysk 1  
Wagle, FinnFinn Wagle 1941 Norsk 1
Wallin, Johan OlofJohan Olof Wallin 1779 Svensk 1  
Walter, JohannJohann Walter 1496 Tysk 1  
Wang, ØysteinØystein Wang 1957 Norsk 1
Watts, IsaacIsaac Watts 1674 Engelsk 3  
Weiße, MichaelMichael Weiße 1488 Tysk 1  
Weissel, GeorgGeorg Weissel 1590 Tysk 1  
Welander, DavidDavid Welander 1896 Norsk 1  
Wergeland, HenrikHenrik Wergeland 1808 Norsk 1  
Wesley, CharlesCharles Wesley 1707 Engelsk 3  
Wexels, Wilhelm AndreasWilhelm Andreas Wexels 1797 Dansk-norsk 4    
Wexelsen, MarieMarie Wexelsen 1835 Norsk 1  
Whiting, WilliamWilliam Whiting 1825 Engelsk 1  
Whittier, John GreenleafJohn Greenleaf Whittier 1807 Amerikansk 1  
Wiberg, NannaNanna Wiberg 1906 Svensk 1  
Widmark, GöranGöran Widmark 1910 Svensk 1  
Wipo av Burgund 995 Fransk 1  
Wirsén, Carl David afCarl David af Wirsén 1842 Svensk 1  
Withers, BillBill Withers[12] 1938 Amerikansk 1
Woodward, George RatcliffeGeorge Ratcliffe Woodward 1848 Engelsk 1
Woolston, Clare HerbertClare Herbert Woolston 1856 Amerikansk 1
Zinzendorf, Nikolaus Ludwig vonNikolaus Ludwig von Zinzendorf 1700 Tysk 1  
Ørjavik, Kristofer JuvkvamKristofer Juvkvam Ørjavik 1911 Norsk 1
Øverland, ArnulfArnulf Øverland 1889 Norsk 1
ÅkreDag Aakre 1956 Norsk 1
ÅnjeElisabeth Aanje 1947 Norsk 1
ÅrflotBerthe Canutte Aarflot 1795 Norsk 1
ÅsTore W. Aas 1957 Norsk 3
ÅsmundtveitSven Aasmundtveit 1955 Norsk 2
ÅstrupKarl Laurids Aastrup 1899 Dansk 1

OversettereRediger

   
   
Første rekke: Bernt Støylen, Hilja Haahti
Andre rekke: Magnus Brostrup Landstad, Halldis Moren Vesaas

Rundt 180 personer står oppført med oversettelser i Norsk salmebok 2013. Disse er i hovedsak norske, men siden salmeboken også har med salmer på andre språk enn norsk, er det også andre nasjonaliteter representert. Salmene er i hovedsak oversatt til de norske målformene, samiske språk eller kvensk. Mange av dem som har med oversettelser i salmeboken, har også skrevet helt egne tekster som også er kommet med i samlingen.

Arve Brunvoll har med 44 oversettelser, og har med det flest i salmeboken. Deretter kommer Bernt Støylen med 38 og Magnus Brostrup Landstad med 30. Den ikke-norske med flest oversettelser er dansken Hans Adolph Brorsonsom har med åtte oversettelser.

Tidsmessig er den tyske teologen Martin Luther som ble født i 1483 den første oversetteren i boken, mens Åge Haavik, født i 1974, er den siste.

Terje Aronsen står kreditert som oversetter av femten salmer i Norsk salmebok 2013. Dette er alle kvenske salmer i salmeboken.

Navn Fødselsår Nasjonalitet Antall salmer NoS S97
Amnelius, Andreas PetriAndreas Petri Amnelius 1638 Svensk 1
Andersen, Kurt ToreKurt Tore Andersen 1953 Norsk 12  
Anér, KerstinKerstin Anér 1920 Svensk 1  
Anker, Bernt TheodorBernt Theodor Anker 1867 Norsk 1  
Aronsen, TerjeTerje Aronsen 1950 Norsk 15
Askvik, EgonEgon Askvik 1958 Norsk 1  
Bakken, Per K.Per K. Bakken 1945 Norsk 1  
Bang, CarlCarl Bang 1880 Norsk 1  
Barratt, Thomas BallThomas Ball Barratt 1862 Norsk-engelsk 2  
Barstad, JohannesJohannes Barstad 1857 Norsk 2    
Bientie, BiernaBierna Bientie 1951 Norsk 4  
Birkeland, RuneRune Birkeland 1914 Norsk 1    
Bjerkrheim, TrygveTrygve Bjerkrheim 1904 Norsk 9    
Bjørlykke, Oskar SteinOskar Stein Bjørlykke 1939 Norsk 1
Blix, EliasElias Blix 1836 Norsk 15  
Bonnevie, Sophie AugustaSophie Augusta Bonnevie 1864 Norsk 1  
Boye, Birgitte CathrineBirgitte Cathrine Boye 1742 Dansk 1  
Brochmann, Jørgen Henrik HegermannJørgen Henrik Hegermann Brochmann 1850 Norsk 1  
Brodal, Anne MargaretheAnne Margarethe Brodal 1914 Norsk 7    
Brorson, Hans AdolphHans Adolph Brorson 1694 Dansk 8    
Brorson, NicolaiNicolai Brorson[13] 1690 Dansk 1  
Brownlie, JohnJohn Brownlie[14] 1857 Engelsk 1
Brunvoll, ArveArve Brunvoll 1937 Norsk 44    
Bull, Ella HolmElla Holm Bull 1929 Norsk 3  
Buvarp, HansHans Buvarp 1909 Norsk 1  
Børretzen, JacobJacob Børretzen 1900 Norsk 3    
Christoffersen, Jan TerjeJan Terje Christoffersen 1964 Norsk 1
Dahle, Tønnes TorsteinsonTønnes Torsteinson Dahle 1860 Norsk 1
Dahlquist, SiriSiri Dahlquist 1889 Svensk 1
Danbolt, Anne Marit VesteraasAnne Marit Vesteraas Danbolt 1955 Norsk 1
Dick, Sigismund ChristianSigismund Christian Dick 1815 Norsk 3    
Ehrenborg, BettyBetty Ehrenborg 1818 Svensk 2
Eide, SindreSindre Eide 1942 Norsk 5  
Eklund, Johan AlfredJohan Alfred Eklund 1863 Svensk 1  
Ellingsen, SveinSvein Ellingsen 1929 Norsk 15    
Engelstad, Carl FredrikCarl Fredrik Engelstad 1915 Norsk 2  
Eriksen, Hans J.Hans J. Eriksen Norsk 1
Fjelberg, ArneArne Fjelberg 1907 Norsk 1  
Fjellström, PehrPehr Fjellström 1697 Svensk 2
Fleischer, Andreas JørgenAndreas Jørgen Fleischer 1807 Norsk 1  
Flo, RasmusRasmus Flo 1851 Norsk 1  
Fogtmann, NikolajNikolaj Fogtmann 1788 Dansk 1  
Foss, RagnhildRagnhild Foss 1883 Norsk 3  
Frazier, PhilipPhilip Frazier 1892 Amerikansk 1
Frederiksen, Henrik EllegårdHenrik Ellegård Frederiksen 1951 Dansk 1
Friðriksson, FriðrikFriðrik Friðriksson 1868 Islandsk 1  
Friis, Jens AndreasJens Andreas Friis 1821 Norsk 1
Frostenson, AndersAnders Frostenson 1906 Svensk 3    
Frøland, Ingrid IgesundIngrid Igesund Frøland 1930 Norsk 2
Frøysa, KjetilKjetil Frøysa 1951 Norsk 2  
Furberg, ToreTore Furberg 1924 Svensk 1  
Garborg, ArneArne Garborg 1851 Norsk 1  
Gerdmar, AndersAnders Gerdmar 1954 Svensk 1
Gerhardt, PaulPaul Gerhardt 1607 Tysk 1  
Giverholt, Jens MariusJens Marius Giverholt 1848 Norsk 1  
Grundström, HaraldHarald Grundström 1885 Svensk 5  
Grundtvig, N.F.S.N.F.S. Grundtvig 1783 Dansk 4    
Grönlund, Per OlofPer Olof Grönlund 1788 Svensk 1
Gustad, BjarneBjarne Gustad 1962 Norsk 1
Gustafsson-Pensar, Ull-BrittUll-Britt Gustafsson-Pensar 1931 Finsk 2
Gælok, Paul Agnar UlrikPaul Agnar Ulrik Gælok 1955 Norsk 1
Haahti, HiljaHilja Haahti[15] 1874 Finsk 1
Hagen, PerPer Hagen 1900-tallet Norsk 2  
Hallqvist, Britt G.Britt G. Hallqvist 1914 Svensk 1    
Hansen, Kirsten AagaardKirsten Aagaard Hansen 1850 Norsk 1  
Hanson, CarlCarl Hanson 1867 Norsk-amerikansk 1
Harboe, Heidi StrandHeidi Strand Harboe 1961 Norsk 2
Harling, PerPer Harling 1948 Svensk 2
Hasselbrink, GustavGustav Hasselbrink 1900 Svensk 2
Haugdal, TerjeTerje Haugdal 1945 Norsk 1
Hauge, AlfredAlfred Hauge 1915 Norsk 8  
Heede, ElevineElevine Heede 1820 Norsk 2    
Hegelund, MortenMorten Hegelund 1500-tallet Dansk 1  
Hessellund, EstridEstrid Hessellund 1947 Dansk-norsk 3  
Hillestad, ErikErik Hillestad 1951 Norsk 1
Hillestad, OlafOlaf Hillestad 1923 Norsk 6  
Hoem, EdvardEdvard Hoem 1949 Norsk 1  
Hognestad, PeterPeter Hognestad 1866 Norsk 5    
Holm, Niels JohannesNiels Johannes Holm 1778 Norsk 1  
Hovden, AndersAnders Hovden 1860 Norsk 14    
Hygom, Peder JacobsenPeder Jacobsen Hygom 1692 Norsk 1  
Högström, Petrus MartiniPetrus Martini Högström 1714 Svensk 2
Haavik, ÅgeÅge Haavik 1974 Norsk 3  
Isacson, Inga-MärthaInga-Märtha Isacson 1954 Svensk 1
Jacobsen, AnnaAnna Jacobsen[5] 1924 Norsk 4  
Jensen, GustavGustav Jensen 1845 Norsk 8  
Jessen, Jes JørgenJes Jørgen Jessen 1695 Dansk 1  
Johnsen, KathrineKathrine Johnsen 1917 Norsk 1
Johnsen, ToreTore Johnsen 1969 Norsk 1
Jonson, JonasJonas Jonson 1939 Svensk 1  
Jonæsøn, SørenSøren Jonæsøn 1656 Dansk 1  
Joranger, ElsaElsa Joranger 1921 Norsk 1  
Jørgensen, Hans AnkerHans Anker Jørgensen 1945 Dansk 1
Kjølaas, Per OskarPer Oskar Kjølaas 1948 Norsk 2
Kristensen, VidarVidar Kristensen 1950 Norsk 9
Kvamen, IngolfIngolf Kvamen 1908 Norsk 1
Kverno, Trond Hans FarnerTrond Hans Farner Kverno 1945 Norsk 2  
Kaas, Birgitte ChristineBirgitte Christine Kaas 1682 Norsk 2  
Landmark, AgnesAgnes Landmark 1888 Norsk 1  
Landstad, Magnus BrostrupMagnus Brostrup Landstad 1802 Norsk 30  
Lavik, NilsNils Lavik 1884 Norsk 1  
Leirvik, OddbjørnOddbjørn Leirvik 1951 Norsk 1  
Lindahl, ErikErik Lindahl 1717 Svensk 1
Linderholm, Johannes EmanuelJohannes Emanuel Linderholm 1872 Svensk 1
Lissner, HolgerHolger Lissner 1938 Dansk 1
Lundberg, Lars ÅkeLars Åke Lundberg 1935 Svensk 2  
Lunde, SigurdSigurd Lunde 1916 Norsk 2  
Lundh, GregersGregers Lundh 1953 Norsk 2
Luther, MartinMartin Luther 1483 Tysk 4  
Lønning, PerPer Lønning 1928 Norsk 10    
Lövgren, OscarOscar Lövgren 1899 Svensk 1  
Marthinussen, KarlKarl Marthinussen 1890 Norsk 1  
Mason, Kari LavikKari Lavik Mason 1890 Norsk 1  
Mellem, KristinKristin Mellem 1965 Norsk 1
Myskja, Arne JonArne Jon Myskja 1952 Norsk 1
Märak, Valborg MangsValborg Mangs Märak 1948 Svensk 3
Mørk, Hans OlavHans Olav Mørk 1956 Norsk 8  
Nielsen, KonradKonrad Nielsen 1875 Norsk 1
Nordhaug, LivLiv Nordhaug 1926 Norsk 1  
Norheim, Bjarne OddmundBjarne Oddmund Norheim 1905 Norsk 5  
Nyberg, AndersAnders Nyberg 1955 Svensk 2  
Nyberg, MikaelMikael Nyberg 1871 Finsk 2    
Olsen, SverreSverre Olsen 1945 Norsk 1  [16]
Olson, Howard S.Howard S. Olson 1922 Amerikansk 1  
Otterbech, JensJens Otterbech 1868 Norsk 1  
Ottersen, Leif PetterLeif Petter Ottersen 1928 Norsk 1
Pedersen, ArvidArvid Pedersen 1500 (usikkert) Dansk 1  
Petersen, Ole PetterOle Petter Petersen 1822 Norsk 1  
Price, Frank W.Frank W. Price 1895 Amerikansk 1  
Rhén, Gustaf EdvardGustaf Edvard Rhén 1795 Svensk 2
Rolfsen, NordahlNordahl Rolfsen 1848 Norsk 2  
Rostgaard, FrederikFrederik Rostgaard 1671 Dansk 2  
Ruuth, Martti JohannesMartti Johannes Ruuth 1870 Finsk 1
Rynning, ChristianChristian Rynning 1917 Norsk 1  
Sagrusten, Hans JohanHans Johan Sagrusten 1970 Norsk 1
Salomonsson, AndersAnders Salomonsson 1959 Svensk 1
Sandnes, AudhildAudhild Sandnes 1947 Norsk 3  
Sandsdalen, Ingebjørg KasinIngebjørg Kasin Sandsdalen 1915 Norsk 2  
Sandwall, PeterPeter Sandwall 1950 Svensk 1
Saue, Gerd GrønvoldGerd Grønvold Saue 1930 Norsk 1  
Schjelderup, BodvarBodvar Schjelderup 1932 Norsk 2  
Schwartzkopf, Edvard OttosenEdvard Ottosen Schwartzkopf 1700 Dansk 1  
Seim, SigneSigne Seim 1929 Norsk 1
Sinding, MarieMarie Sinding 1853 Norsk 1  
Sindre, PålPål Sindre 1945 Norsk 1  
Skard, MatiasMatias Skard 1846 Norsk 4  
Skeie, EyvindEyvind Skeie 1947 Norsk 17    
Skaar, Johannes NilssønJohannes Nilssøn Skaar 1828 Norsk 1  
Slapgard, BjarneBjarne Slapgard 1901 Norsk 1  
Smebye, Sverre HenningSverre Henning Smebye 1922 Norsk 1  
Smemo, JohannesJohannes Smemo 1898 Norsk 18    
Sommerfelt, Harald VilhelmHarald Vilhelm Sommerfelt 1848 Norsk 1  
Sthen, Hans ChristensenHans Christensen Sthen 1544 Dansk 2  
Støylen, BerntBernt Støylen 1858 Norsk 38    
Sundelin, Nils JohanNils Johan Sundelin 1808 Svensk 1
Svanholm, ChristianChristian Svanholm 1906 Norsk 1  
Swedberg, JesperJesper Swedberg 1653 Svensk 1  
Søetorp, PerPer Søetorp 1958 Norsk 1
Tandberg, Henry AlbertHenry Albert Tandberg 1871 Norsk 1
Tesdal, Kristin VollKristin Voll Tesdal 1955 Norsk 2
Tesdal, RagnarRagnar Tesdal 1952 Norsk 1
Thelle, ØysteinØystein Thelle 1939 Norsk 7    
Therkelsen, SverreSverre Therkelsen 1925 Norsk 1
Thomasson, AndersAnders Thomasson 1877 Norsk 1
Thomasson, AnnaAnna Thomasson 1880 Norsk 1
Tuolja-Sandström, SiggaSigga Tuolja-Sandström 1921 Svensk 1
Ulstein, Jan OveJan Ove Ulstein 1944 Norsk 3  
Vesaas, Halldis MorenHalldis Moren Vesaas 1907 Norsk 3  
Vilhelmsen, Vilhelm KristofferVilhelm Kristoffer Vilhelmsen 1890 Norsk 1  
Vaa, DyreDyre Vaa 1903 Norsk 2  
Vågen, TormodTormod Vågen 1903 Norsk 2  
Wallin, Johan OlofJohan Olof Wallin 1779 Svensk 1  
Wenaas, EvelynEvelyn Wenaas 1909 Norsk 1  
Wergeland, HenrikHenrik Wergeland 1808 Norsk 1
Wexels, Wilhelm AndreasWilhelm Andreas Wexels 1797 Norsk 3    
Waage, PeterPeter Waage 1833 Norsk 1  
Zwilgmeyer, DagfinnDagfinn Zwilgmeyer 1900 Norsk 1  
Ægidius, Bertel ChristianBertel Christian Ægidius 1673 Dansk 2  
Ørjavik, Kristofer JuvkvamKristofer Juvkvam Ørjavik 1911 Norsk 3  
Øyan, BjørnBjørn Øyan 1933 Norsk 1
ÅrflotAndreas Aarflot 1928 Norsk 2
Årva, ØysteinØystein Årva 1928 Norsk 1
ÅsmundtveitSven Aasmundtveit 1955 Norsk 2

KommentarerRediger

  1. ^ Står oppført som «Zichen Zhao» i registeret
  2. ^ Han står kreditert for én salme, men i tillegg er én salme oppgitt å være bygd på «Frans av Assisis bønn» som ofte feilaktig blir tillagt ham.
  3. ^ Står oppført som «Wendy Carter».
  4. ^ Står oppført som «Johann Gramann» i registeret
  5. ^ a b Også oppgitt som «Aanna Jaakenelkien»
  6. ^ a b Broberg Knudsen blir kreditert for en salme i registeret til Norsk salmebok 2013 og Salmer 1997, men salmen er skrever at Øystein Thelle fritt etter en tekst av Broberg Knudsen.
  7. ^ Registeret til Salmer 1997 kaller personen «Lars Lundberg», mens det står Leif med noten inne i boken.
  8. ^ Også kalt «Juho Ranginen»
  9. ^ Også kalt «Saga Viola Magdalena Renvall-Krokfors»
  10. ^ Står oppført som «Lars Olof Jonathan (Nathan) Söderblom» i registeret.
  11. ^ Blir også oppgitt som «Johann Sebastian Templehoff» i registeret.
  12. ^ Står også oppført som «William (Bill) Harrison Withers jr.» i registeret.
  13. ^ Også oppgitt som «Niels Brorson» i registeret.
  14. ^ Også oppgitt som «John Brownlee» i registeret.
  15. ^ Er kreditert som oversetter, da hun oversatte en salme til finsk, og denne oversettelsen er brukt som utgangspunkt for den kvenske oversettelsen som står i salmeboken.
  16. ^ Oppført som oversetter i registeret, men ikke ved notebildet.

LitteraturRediger

Salmebøker
Oppslagsverk