Åpne hovedmenyen

Liste over distrikter i Malaysia

Liste over distrikter i Malaysia er en komplett oversikt over Malaysias administrative distrikter (daerah, i Kelantan jajahan). De tre føderale territoriene er ikke videre inndelt i distrikter.

De to delstatene i Øst-Malaysia, Sabah og Sarawak er også delt inn i divisjoner (bahagian).

Innbyggertallene i listen er basert på de foreløpige tallene som ble publisert fra folketellingen i Malaysia i 2010, og dem kan ofte fravike noe med endelige tall oppgitt i enkelte artikler. Listen ble sist oppdatert i september 2013.

Kode Distrikt Divisjon Delstat eller territorium Areal (km²) Innbyggertall (2010)
0101 Batu Pahat Johor 1 999 394 623
0102 Johor Bahru Johor 1 109 1 345 191
0103 Kluang Johor 2 885 288 357
0104 Kota Tinggi Johor 3 433 187 230
0105 Mersing Johor 2 856 69 861
0106 Muar Johor 1 393 236 960
0107 Pontian Johor 925 150 306
0108 Segamat Johor 2 879 183 341
0109 Kulaijaya Johor 756 246 721
0110 Ledang Johor 977 130 844
0201 Baling Kedah 1 547 132 829
0202 Bandar Baharu Kedah 272 41 332
0203 Kota Setar Kedah 426 350 779
0204 Kuala Muda Kedah 930 441 308
0205 Kubang Pasu Kedah 954 213 439
0206 Kulim Kedah 768 282 743
0207 Langkawi Kedah 464 92 893
0208 Pedang Terap Kedah 1 362 61 970
0209 Sik Kedah 1 653 63 865
0210 Yan Kedah 248 66 987
0211 Kedah 632 93 525
0301 Bachok Kelantan 280 125 755
0302 Kota Bharu Kelantan 403 461 804
0303 Machang Kelantan 530 89 044
0304 Pasir Mas Kelantan 572 180 465
0305 Pasir Puteh Kelantan 425 113 069
0306 Tanah Merah Kelantan 884 116 880
0307 Tumpat Kelantan 179 146 595
0309 Kuala Krai Kelantan 2 287 101 307
0310 Jeli Kelantan 1 325 39 335
0401 Alor Gajah Malakka 674 173 553
0402 Jasin Malakka 301 131 474
0403 Melaka Tengah Kelantan 689 483 679
0501 Jelebu Negeri Sembilan 1 360 38 081
0502 Kuala Pilah Negeri Sembilan 1 031 65 471
0503 Port Dickson Negeri Sembilan 583 111 910
0504 Rembau Negeri Sembilan 407 42 366
0505 Seremban Negeri Sembilan 959 541 286
0506 Tampin Negeri Sembilan 855 81 603
0507 Jempol Negeri Sembilan 1 491 116 354
0601 Bentong Pahang 1 852 112 678
0602 Cameron Highlands Pahang 687 37 147
0603 Jerantut Pahang 7 241 87 709
0604 Kuantan Pahang 3 067 450 211
0605 Lipis Pahang 5 432 86 200
0606 Pekan Pahang 3 727 105 822
0607 Raub Pahang 2 151 91 169
0608 Temerloh Pahang 2 471 155 756
0609 Rompin Pahang 5 296 110 286
0610 Maran Pahang 1 989 113 303
0611 Bera Pahang 2 225 93 084
0701 Batang Pedang Perak 2 738 173 211
0702 Manjung Perak 1 074 223 804
0703 Kinta Perak 1 975 735 601
0704 Kerian Perak 905 173 625
0705 Kuala Kangsar Perak 2 574 152 590
0706 Larut, Mantan dan Selama Perak 2 095 315 285
0708 Ulu Perak Perak 6 626 88 845
0709 Perak Tengah Perak 1 295 98 897
0710 Kampar Perak 746 95 402
0801 Perlis Perlis 821 277 025
0901 Seberang Perai Tengah Penang 239 361 791
0902 Seberang Perai Utara Penang 269 288 148
0903 Seberang Perai Selatan Penang 243 165 828
0904 Timur Laut Penang 121 508 181
0905 Barat Daya Penang 176 196 195
1001 Tawau Bahagian Tawau Sabah 6 225 398 475
1002 Lahad Datu Bahagian Tawau Sabah 7 444 199 934
1003 Semporna Bahagian Tawau Sabah 1 145 133 939
1004 Sandakan Bahagian Sandakan Sabah 2 266 397 555
1005 Kinabatangan Bahagian Sandakan Sabah 6 605 147 017
1006 Beluran Bahagian Sandakan Sabah 7 719 75 586
1007 Kota Kinabalu Bahagian Patai Barat Sabah 351 452 940
1008 Ranau Bahagian Patai Barat Sabah 3 608 95 632
1009 Kota Belud Bahagian Patai Barat Sabah 1 386 90 121
1010 Tuaran Bahagian Patai Barat Sabah 1 166 101 786
1011 Penampang Bahagian Patai Barat Sabah 465 122 388
1012 Papar Bahagian Patai Barat Sabah 1 243 123 495
1013 Kudat Bahagian Kudat Sabah 1 287 83 123
1014 Kota Marudu Bahagian Kudat Sabah 1 917 65 807
1015 Pitas Bahagian Kudat Sabah 1 419 37 586
1016 Beaufort Bahagian Pedalman Sabah 1 735 68 318
1017 Kuala Penyu Bahagian Pedalman Sabah 453 20 346
1018 Sipitang Bahagian Pedalman Sabah 2 732 34 680
1019 Tenom Bahagian Pedalman Sabah 2 409 56 201
1020 Nabawan Bahagian Pedalman Sabah 6 089 31 633
1021 Keningau Bahagian Pedalman Sabah 3 533 172 553
1022 Tambunan Bahagian Pedalman Sabah 1 347 27 825
1023 Kunak Bahagian Tawau Sabah 1 134 60 068
1024 Tongod Bahagian Sandakan Sabah 10 054 29 938
1025 Putatan Bahagian Patai Barat Sabah 30 54 615
1101 Kuching Bahagian Kuching Sarawak 1 863 593 671
1102 Bau Bahagian Kuching Sarawak 884 53 654
1103 Lundu Bahagian Kuching Sarawak 1 812 34 576
1104 Samarahan Bahagian Samarahan Sarawak 407 86 275
1105 Serian Bahagian Samarahan Sarawak 2 040 90 763
1106 Simunjan Bahagian Samarahan Sarawak 2 218 38 426
1107 Sri Aman Bahagian Sri Aman Sarawak 2 324 64 905
1108 Lubuk Antu Bahagian Sri Aman Sarawak 3 143 28 474
1109 Betong Bahagian Betong Sarawak 2 494 60 298
1110 Saratok Bahagian Betong Sarawak 1 687 45 337
1111 Sarikei Bahagian Sarikei Sarawak 985 56 798
1112 Meradong Bahagian Sarikei Sarawak 719 28 672
1113 Daro Bahagian Mukah Sarawak 1 956 31 538
1114 Julau Bahagian Sarikei Sarawak 1 703 15 685
1115 Sibu Bahagian Sibu Sarawak 2 230 240 402
1116 Dalat Bahagian Mukah Sarawak 905 18 800
1117 Mukah Bahagian Mukah Sarawak 2 536 48 284
1118 Kanowit Bahagian Sibu Sarawak 2 230 240 402
1119 Bintulu Bahagian Bintulu Sarawak 7 220 183 892
1120 Tatau Bahagian Bintulu Sarawak 4 946 30 322
1121 Kapit Bahagian Kapit Sarawak 15 596 57 776
1122 Song Bahagian Kapit Sarawak 3 935 20 046
1123 Belaga Bahagian Kapit Sarawak 19 403 37 102
1124 Miri Bahagian Miri Sarawak 4 707 294 716
1125 Marudi Bahagian Miri Sarawak 22 070 63 304
1126 Limbang Bahagian Limbang Sarawak 3 978 46 947
1127 Lawas Bahagian Limbang Sarawak 3 812 37 860
1128 Matu Bahagian Mukah Sarawak 1 600 16 921
1129 Asajaya Bahagian Samarahan Sarawak 303 31 318
1130 Pakan Bahagian Sarikei Sarawak 925 15 135
1131 Selangau Bahagian Sibu Sarawak 2 230 240 402
1400 Kuala Lumpur Kuala Lumpur 243 1 627 172
1500 Labuan Labuan 91 85 272
1600 Putrajaya Putrajaya 49 67 964

KilderRediger