Liste over bøker innkjøpt gjennom innkjøpsordningen for ny norsk sakprosa

Wikimedia-listeartikkel

Innkjøpsordningen for ny norsk sakprosa for voksne er en selektiv innkjøpsordning som forvaltes av Norsk kulturråd. Ordningen skal ha som mål at det blir skrevet, utgitt, spredt og lest ny norsk sakprosa og at disse er tilgjengelige i norske folkebibliotek som papir- og e-bøker.[1]

I tillegg til språklig og redaksjonell kvalitet er innkjøpskriteriene at bøkene fremstår som helhetlige litterære verk, at de innehar innholds- og formidlingsmessige kvaliteter, er egnet til å tilføre kunnskap, at stimulere til faglig interesse og refleksjon og/eller berike samfunnsdebatten og henvender seg til et allment publikum.[1]

Liste over innkjøpte bøker rediger

forfatter tittel forlag år tema
Choi, DanbyDanby Choi Kanseller meg hvis du kan Aschehoug 2023 woke, identitetspolitikk, kanselleringskultur
Andersen, RoyRoy Andersen Norge under første verdenskrig: Mellom barken og veden Aschehoug 2023 Norge under første verdenskrig
Sæther, EivindEivind Sæther De likviderte - historien om rottearbeidet under andre verdenskrig Bonnier 2023 Norsk motstandsbevegelse under andre verdenskrig
Fjeldstad, LiseLise Fjeldstad Ordene i speilet Bonnier 2023
Hessen, Dag O.Dag O. Hessen Jervesporet - Jakten på dyret, meningen og minnene i en krympende natur Cappelen Damm 2023 naturvern, Jerv
Seland, EivindEivind Seland og Kikki Kleiven En kort introduksjon til klimahistorie Cappelen Damm 2023 klimaendringer
Mørk, Hulda KjeangHulda Kjeang Mørk En kort introduksjon til Irans moderne historie Cappelen Damm 2023 Irans historie
Østli, Kjetil StensvikKjetil Stensvik Østli Haakon. Historier om en tronarving Cappelen Damm 2023 Kronprins Haakon
Mjør, Kåre JohanKåre Johan Mjør En kort introduksjon til Sovjetunionen Cappelen Damm 2023 Sovjetunionen
Jordheim, HelgeHelge Jordheim Berlin. Byen og historien Forlaget press 2023 Berlin, Berlins historie
Skadberg, AlexanderAlexander Skadberg og Tove Lie Adoptert og forlatt Frisk 2023
Tajik, HadiaHadia Tajik Drømmer for min datter - en bok om pengene og planeten Gyldendal 2023
Kolloen, Ingar SlettenIngar Sletten Kolloen Hvis vi overlever Gyldendal 2023
Færseth, JohnJohn Færseth Spesialoperasjon. Ukraina og Russland 2004-2023 Humanist 2023
Ringvej, MonaMona Ringvej Eilif og Oline Kagge 2023
Giske, TrondTrond Giske Verdt å slåss for Kagge 2023
Dahl, GinaGina Dahl Prestene forteller - kirkeliv i Norge 1750–1850 Kapabel 2023
Tromp, CarlineCarline Tromp Tilbakeslaget Manifest 2023
Solstad, TomTom Solstad Det polariserte Frankrike Megatrender Tom Solstad 2023
Frøshaug, Ole BerntOle Bernt Frøshaug Den store løvejakten Melhus communication 2023
Øiesvold, TerjeTerje Øiesvold Fra nord : Nordkalottens billedhistorie (...) 1550–1850 Orkana 2023
Ylvisåker, Line NagellLine Nagell Ylvisåker Annleislandet Svalbard Samlaget 2023
Hareide, JorunnJorunn Hareide Hanna Butenschøn – Forfatterinne og sosietetsfrue Solum bokvennen 2023
Nylander, DagDag Nylander Ut av jungelen Spartacus 2023
Martinsen, Elin KillieElin Killie Martinsen Pust! Om å leve med kreft Spartacus 2023
Berg, Kjersti G.Kjersti G. Berg Palestina Universitetsforlaget 2023
Kvamme, ElsaElsa Kvamme Tilbake til Buchenwald Aschehoug 2023
Figueiredo, Ivo deIvo de Figueiredo Stormen. En biografi om Edvard Munch Aschehoug 2023
Gangdal, JonJon Gangdal I gudenes rike: Fjellene, sherpafolket - og jeg Aschehoug 2023
Masternes, Jon-AreJon-Are Masternes Det som spiser meg Aschehoug 2023
Helgerud, MagnusMagnus Helgerud 16 dager på Lillehammer: Historien om OL 1994 Aschehoug 2023
Becker, Cecilie LangumCecilie Langum Becker Kan vi ikke bare bruke oljepengene, da? Bonnier 2023
Furuseth, Else KåssElse Kåss Furuseth Jeg burde kanskje sagt nei Cappelen Damm 2023
Barua, IshitaIshita Barua Kunstig intelligens redder liv Cappelen Damm 2023
Brustad, Jan Alexander SvobodaJan Alexander Svoboda Brustad I LIMBO Cappelen Damm 2023
Ali, Sumaya JirdeSumaya Jirde Ali Et liv i redningsvest Cappelen Damm 2023
Sunde, Jørn ØyrehagenJørn Øyrehagen Sunde 1000 år med norsk rettshistorie Forente 2023
Tvedt, TerjeTerje Tvedt Historiens hjul og vannets makt Forente 2023
Ytreberg, EspenEspen Ytreberg Utryddelsen Forlaget press 2023
Slagstad, KetilKetil Slagstad Det ligger i blodet. Epidemien som forandret Norge Forlaget press 2023
Gotaas, ThorThor Gotaas og Marius N. Pettersen Koieboka. Historiene om det lille hjemmet i skogen. Gyldendal 2023
Hansen, Erik FosnesErik Fosnes Hansen Tyskland på 200 sider Kagge 2023
Duckert, HegeHege Duckert Katti Anker Møller Kagge 2023
Müller, ReidarReidar Müller Norge. Landet vårt gjennom tre milliarder år Kagge 2023
Johansen, Liv BjørnhaugLiv Bjørnhaug Johansen Diagnose: kvinne Manifest 2023
Hagen, Alf van derAlf van der Hagen Ønske meg heller god tur. Samtaler med Ingvar Ambjørnsen Oktober 2023
Knudsen, Lisa EsohelLisa Esohel Knudsen Woke Res publica 2023
Taraku, SyloSylo Taraku Krigens kontinent Res publica 2023
Isungset, OddOdd Isungset Blodspora frå Dagaliveien Samlaget 2023
Antonsen, Lars PragLars Prag Antonsen Narkosens hemmeligheter Spartacus 2023
Sørsdahl, ElinElin Sørsdahl Stemmen fra Paris - Gidske Anderson Svein Sandnes bokforlag 2023
Thorkildsen, Inga MarteInga Marte Thorkildsen Det vi så, var et svik mot barna Vigmostad og Bjørke 2023
Helgesen, AnneAnne Helgesen Anne-Cath. Vestly: Mye mer enn mormor Aschehoug 2023
Viste, EllenEllen Viste Vindens historier Bonnier 2023
Ansar, NadiaNadia Ansar Min skam Cappelen Damm 2023
Diesen, SverreSverre Diesen Krig, konflikt og militærmakt Gyldendal 2023
Simonsen, Kjetil BrautKjetil Braut Simonsen I skyggen av holocaust. Antisemittisme i norsk historie Humanist 2023
Elstad, ÅsaÅsa Elstad Trådar frå fortida. Nordnorske klesplagg og handarbeid Museumsforlaget 2023
Bals, JonasJonas Bals Våre kamper Res publica 2023
Hansen, Vilde B.Vilde B. Hansen Avbrutt Res publica 2023
Olsson, Arild I.Arild I. Olsson Den lange uken – en grenseløs reise i Midtøsten Stiftelsen psykiatrisk opplysning 2023
Dahl, Kjell OlaKjell Ola Dahl Mitt liv som sauebonde Vigmostad og Bjørke 2023
Økland, Nils AreNils Are Økland En smak av kosmos Bonnier 2023
Nordal, OlaOla Nordal Ola Nordal // Arne Nordheim - Contemporary Music From Norway Falck 2023
Bojer, RanjaRanja Bojer Ranja Bojer // Lillebjørn Nilsen - Original Nilsen Falck 2023
Todal, JonJon Todal og Lovisa Sjöberg Edvard Masoni. Ein samisk misjonær .. Forente 2023
Vedeler, MarianneMarianne Vedeler Middelalderens kjøkken Forente 2023
Ekerholt Sæveraas, TorgeirTorgeir Ekerholt Sæveraas Bokstaven R. Hundre landssviksaker fra Rinnan til Rød Forente 2023
Steinsvik, ElisabethElisabeth Steinsvik, Cecilie Hauge Larsen og Trygve Hausken Skitt la gå Frisk 2023
Løvaas, KariKari Løvaas Hjemsøkelser. Et bestiarium II Gyldendal 2023
Delsett, Andreas LiebeAndreas Liebe Delsett Leve havet Kagge 2023
Sverdrup-Thygeson, AnneAnne Sverdrup-Thygeson Skogen Kagge 2023
Høiback, HaraldHarald Høiback Krigføring Kagge 2023
Eggen, MartinMartin Eggen Uten fugler blir ikke livet det samme Kagge 2023
Lykke, KarenKaren Lykke og Kristian Bjørkdahl Hva vi spiser når vi spiser kjøtt Res publica 2023
Ravatn, AgnesAgnes Ravatn Alle mot alle. Essay, artiklar og gjeldsbrev Samlaget 2023
Næss, Hans ErikHans Erik Næss Hvordan forstå globalisering Vigmostad og Bjørke 2023
Wormdal, BårdBård Wormdal Spionkrigen Aschehoug 2023
Wadsten, MaritMarit Wadsten Mardøla 1970. Aksjonen som endra Norge Blomsterhaug 2023
Joly, EvaEva Joly Det blåøyde riket Cappelen Damm 2023
Sørensen, ØysteinØystein Sørensen Svik 1940? Dreyers 2023
Gravem, Dag F.Dag F. Gravem Dag F. Gravem // Veslefrikk - Veslefrikk Falck 2023
Markussen, BjørnBjørn Markussen Alene ut. Fra Menigheten Samfundet til evig fortapelse Gyldendal 2023
Thune, HenrikHenrik Thune Strengt fortrolig Kagge 2023
Strümke, IngaInga Strümke Maskiner som tenker Kagge 2023
Matlary, Janne HaalandJanne Haaland Matlary Verden blir ikke den samme Kagge 2023
Soggiu, Anna-SabinaAnna-Sabina Soggiu Vi fattigfolk Manifest 2023
Selboe, ToneTone Selboe Kjærlighetsbrev Oktober 2023
Brenna, TonjeTonje Brenna Hode og hender Res publica 2023
Schnell, Alf JørgenAlf Jørgen Schnell På sporet av den tapte fremtid Rom for kunst og arkitektur 2023
Hatterud, BjørnBjørn Hatterud Blokka på Bjerke. Tretten år i tredje etasje Samlaget 2023
Simonnes, HelgeHelge Simonnes Putins hellige krig Bibelselskapet 2023
Blix, AnnaAnna Blix 40 uker, en menneskegraviditet og 81 andre måter å få ....  Cappelen Damm 2023
Frøysaa, EllenEllen Frøysaa Alt bra? Cappelen Damm 2023
Moen, Ole MartinOle Martin Moen Skolens omsorgssvikt Cappelen Damm 2023
Graver, Hans PetterHans Petter Graver red. Hvor går demokratiet Dreyers 2023
Rossing, CamillaCamilla Rossing, Solveig Strand og Ragni Engstrøm Nilsen Kvinner i bunadshistoria Forlaget press 2023
Merakerås, Guro KulsetGuro Kulset Merakerås og Katrin Glatz Brubakk MORIA Forlaget press 2023
Joner, ErikErik Joner og Arne Grønlund Finger'n i jorda Jordnært press 2023
Tjernshaugen, AndreasAndreas Tjernshaugen Insektene i hagen Kagge 2023
Vesaas, HildeHilde Vesaas Nansenhjelpens modige kvinner Kagge 2023
Haugen, NorunNorun Haugen Til dyrene Kagge 2023
Garshol, Lars MariusLars Marius Garshol Tradisjonsbrygging av øl Museumsforlaget 2023
Bjaaland, TorsteinTorstein Bjaaland og Geir Arild Høiland Stay Behind Pax 2023
Leer-Salvesen, TarjeiTarjei Leer-Salvesen De modige Res publica 2023
Kristin, FridtunFridtun Kristin Klok kvinne eller digg dame? Samlaget 2023
Eikeseth, UnniUnni Eikeseth Vårt kjemiske liv Spartacus 2023
Eriksen, AnnelinAnnelin Eriksen Evighetsmennesket Universitetsforlaget 2023
Bjartnes, Kristine SommersetKristine Sommerset Bjartnes Kvinnehelse i krisetid Universitetsforlaget 2023
Thomassen, ErikErik Thomassen Tre desperate uker Vigmostad og Bjørke 2023
Henningsen, ErikErik Henningsen Richard Sennett. Arbeid og den nye kapitalismen Cappelen Damm 2023
Kyllingstad, Jon RøyneJon Røyne Kyllingstad Rase. En vitenskapshistorie Cappelen Damm 2023
Løes, Synne SunSynne Sun Løes Ingen kan spytte på et smilende ansikt Cappelen Damm 2023
Brekke, TorkelTorkel Brekke Ingen er uskyldig: Antisemittisme og venstresiden Cappelen Damm 2023
Sveen, Heidi HeleneHeidi Helene Sveen Varslerne Humanist 2023
Sarromaa, SannaSanna Sarromaa Hvorfor gikk jeg ikke Res publica 2023
Christophersen, BerntBernt Christophersen Lysefjorden rund Wigestrand 2023
Fjeld, Hauk AreHauk Are Fjeld En klimabok du orker å lese Z-forlag 2023
Stueland, EspenEspen Stueland Historien med eller uten kropp? Audiatur bokhandel 2023
Martinsen, Kåre DahlKåre Dahl Martinsen Økonomisk krigføring Cappelen Damm 2023
Dolg Stemland, ToreTore Dolg Stemland Tore Dolg Stemland // Lasse Marhaug - Alive Falck 2023
Holen, ØyvindØyvind Holen Øyvind Holen // B.O.L.T. Warhead - The Re-Enforcement Falck 2023
Telste, KariKari Telste m.fl. Tidsrom 1600–1914 Forlaget press 2023
Eriksen, Pål KristianPål Kristian Eriksen Språk på sotteseng Pax 2023
Palmer, Helle CecilieHelle Cecilie Palmer Alle ting skal aldri bli som før Res publica 2023
Neumann, Iver BrynildIver Brynild Neumann Hvordan forstå internasjonale relasjoner Vigmostad og Bjørke 2023
Nilsen, Håvard FriisHåvard Friis Nilsen Du må ikke sove. Wilhelm Reich og psykoanalysen i Norge Aschehoug 2022
Jørgensen, Sten IngeSten Inge Jørgensen En europeisk tragedie Aschehoug 2022
Waage, Hilde HenriksenHilde Henriksen Waage Spillet om Syria Cappelen Damm 2022
Stenseth, BodilBodil Stenseth Antikvitetshandler Watchman. Familien som forsvant Dreyers 2022
Snoen, Jan ArildJan Arild Snoen Legaliser! Nå! Dreyers 2022
Emberland, TerjeTerje Emberland Fra gutterommet til Gestapo Dreyers 2022
Hagen, Alf van derAlf van der Hagen Det endelige bildet. En samtale med Bjørn Ransve Forlaget press 2022
Veum, EirikEirik Veum De kalte dem rottejegere Kagge 2022
Mühleisen, WenckeWencke Mühleisen Mens vi faller Kunsthall Oslo 2022
Risan, LarsLars Risan Ulvebarna : Omsorgens naturhistorie Lars Risan 2022
Busch, TorTor Busch Krigsforbryteren. Oppgjøret med Gerhard Flesch Museumsforlaget 2022
Strøksnes, MortenMorten Strøksnes Lumholz´gjenferd Oktober 2022
Seltzer, ThomasThomas Seltzer Amerikansk karmageddon. Tanker om mitt fordømte fedreland Oktober 2022
Solbakken, Bente AassBente Aass Solbakken red. Huksendáidda – samisk arkitektur Orkana 2022
Zeller, BernwardBernward Zeller Blodige historier Pax 2022
Sibeko, GuroGuro Sibeko Alle blir fri Sibekos ordatorium 2022
Haakaas, EinarEinar Haakaas Moderne slaveri i Norge Kagge 2022 arbeidsmigrasjon
Døving, AlexaAlexa Døving Hva er rasisme Hva er-bøkene Universitetsforlaget 2022 rasisme
Lindholm, MarkusMarkus Lindholm Barbeint i Amazonas. Historien om Alfred Russel Wallace Spartacus 2022 Alfred Russel Wallace
Olstad, FinnFinn Olstad Da sporten erobret Norge Dreyer 2022 Norsk idrettshistorie
Borchgrevink, AageAage Borchgrevink Krigsherren i Kreml Kagge 2022 Putin
Kihl, JensJens Kihl Liv Signe Navarsete. Eg veit kva eg snakkar om! Samlaget 2022 Liv Signe Navarsete
Høydal, HåkonHåkon Høydal Abida Raja: Frihetens øyeblikk J.M. Stenersen 2022 Abid Raja
Skre, ArnhildArnhild Skre Berge Furre. Eit liv i rørsle Samlaget 2022 Berge Furre
Hellestveit, CecilieCecilie Hellestveit Dårlig nytt fra Østfronten. Krigen som endrer alt Spartacus 2022 Russlands invasjon av Ukraina 2022, sanksjoner
Sivertsen, Aage G.Aage G. Sivertsen Rinnanbanden Kagge 2022 Rinnanbanden, Rinnan
Fagertun, FredrikFredrik Fagertun Andre verdenskrig i nord - Overfall og okkupasjon Orkana 2022 Norge under andre verdenskrig
Bones, StianStian Bones (red.) Andre verdenskrig i nord - Kampen for frihet Orkana 2022 Norge under andre verdenskrig
Evjen, BjørgBjørg Evjen (red.) Andre verdenskrig i nord - En annerledes hverdag Orkana 2022 Norge under andre verdenskrig
Dahl, Ellen StøkkenEllen Støkken Dahl I seng med fienden, eller Venus' forbannelser Pelikanen 2022 Kjønnssykdommer, HIV, klamydia, gonoré, syfilis
Øyehaug, GunnhildGunnhild Øyehaug Hjartet i skalkeskjulet Gyldendal 2022
Sapieżyńska, EwaEwa Sapieżyńska Jeg er ikke polakken din Manifest 2022 Polakker i Norge
Restad, Hilde EliassenHilde Eliassen Restad Det amerikanske paradokset Cappelen Damm 2022 Amerikansk politikk
Vangen, SiriSiri Vangen Det gror i mor Cappelen Damm 2022 Svangerskap
Gharahkhani, MasudMasud Gharahkhani Norge i mitt hjerte Aschehoug 2022 Masud Gharahkhani
Mortensen, BeritBerit Mortensen Barselbrølet Manifest 2022 Jordmor
Koht, ChristineChristine Koht Dødsfrisk. Alle har sitt, stort eller litt Gyldendal 2022 Christine Koht, kreft
Seierstad, ÅsneÅsne Seierstad Afghanerne J.M. Stenersen 2022 Afghanistan
Hasan, MustafaMustafa Hasan Mustafa. Ikke norsk nok J.M. Stenersen 2022 Asylsøkere
Bitsch, AnneAnne Bitsch Den norske skyld Agenda Res Publica 2022 Philip Manshaus
Stubhaug, ArildArild Stubhaug Fra unionsvennenes leir: Statsminister Georg Sibbern og hans slekt Aschehoug 2022 Georg Sibbern
Hansen, ArveArve Hansen Ukraina - historien, menneskene, krigen Kagge 2022 Ukraina
Westlie, BjørnBjørn Westlie Mørke år. Norge og jødene på 1930-tallet Agenda Res Publica 2022 Antisemittisme
Rossavik, FrankFrank Rossavik De korrekte Cappelen Damm 2022 ytringsfrihet, kanselleringskultur
Solberg, KristinKristin Solberg Den andre Aschehoug 2022 Aisha Shezadi Kausar, IS
Bjærke, MaritMarit Bjærke og Kyrre Kverndokk Fremtiden er nå. Klimaendringenes tider Spartacus 2022 Klimaendringer i Norge
Müller, ReidarReidar Müller Ild og Is. En kort innføring i klimaets historie Aschehoug 2022 Klima
Omdal, Sven EgilSven Egil Omdal Nordmennene i Sachsenhausen Kagge 2022 Sachsenhausen
Øverås, Tor EysteinTor Eystein Øverås Fakkelen er tent! Den norske billigbokrevolusjonen 1961-1985 Gyldendal 2022 Fakkel-bøkene
Rem, ToreTore Rem Olav V. Ensom majestet Cappelen Damm 2022 Olav V
Olsen, Trygve AasTrygve Aas Olsen og Kjersti Løken Stavrum Rabalder. Kontroversielle ytringer gjennom 100 år Aschehoug 2022 Ytringsfrihet
Morten, ØysteinØystein Morten Eirik Raude Vigmostad og Bjørke 2022 Eirik Raude
Folkvord, MagnhildMagnhild Folkvord Gina Krog – feminist og tindeklivar Solum 2022 Gina Krog
Selnes, GisleGisle Selnes og Frode Helmich Pedersen Forfølgelsen av Julian Assange Pelikanen 2022 Julian Assange
Rye, LiseLise Rye En kort introduksjon til EUs historie Cappelen Damm 2022 EU
Amdam, TorgnyTorgny Amdam Life... But How To Live It? - Life... But How To Live It? Falck 2022
Eriksen, Thomas HyllandThomas Hylland Eriksen Syv meninger med livet Kagge 2022 Livsfilosofi
Hamran, TrineTrine Hamran Grytøya-tragedien Spartacus 2022 Grytøya-tragedien
Vollestad, PerPer Vollestad De sang for livet Kagge 2022 Motstandsbevegelsen
Gundersen, Trygve RiiserTrygve Riiser Gundersen Haugianerne. Enevelde og undergrunn Cappelen Damm 2022 Haugianisme
Anker, PederPeder Anker Livet er best ute - friluftslivets historie og filosofi Kagge 2022 Friluftsliv
Pedersen, Torgeir RebolledoTorgeir Rebolledo Pedersen Tilværelser Oktober 2022
Leira, TorkjellTorkjell Leira Kunsten å drepe et demokrati. Historien om Bolsonaros Brasil Agenda Res Publica 2022 Bolsonaro
Næss, AtleAtle Næss Det glemte århundre. Historier fra 1600-tallet Gyldendal 2022 1600-tallet
Abbas, GhulamGhulam Abbas Gudfaren. Om B-gjengen, integrering og livet i den kriminelle underverdenen Cappelen Damm 2022 B-gjengen
Windt-Val, BenedictaBenedicta Windt-Val NAVN - tradisjoner fra Anne til Ådne Pitch 2022 Fornavn
Vignes, OddvarOddvar Vignes Sjølvmordsforsøket Samlaget 2022 Selvmord
Fidjestøl, AlfredAlfred Fidjestøl Biografien om Georg Johannesen Samlaget 2022 Georg Johannesen
Roll, Pia MariaPia Maria Roll (red.) Jeg skulle si storm. Boka om Ways of Seeing Oktober 2022 Ways of Seeing
Larsson, John Y.John Y. Larsson Det fantastiske fjellet Bookea Vulkanisterna 2022 Fjell i Norge
Stenslie, StigStig Stenslie Xi Jinpings Kina Universitetsforlaget 2022 Xi Jinping, Kinas kommunistparti
Hammer, AndersAnders Hammer Terroristen fra Bærum - radikaliseringen av Philip Manshaus J.M. Stenersen 2022 Philip Manshaus
Haugen, Bjørn Sverre HolBjørn Sverre Hol Haugen Søvn. Ei kulturhistorie (arbeidstittel) Skald 2022
Naveen, MalaMala Naveen Norsk nok Agenda Res Publica 2022
Haukeland, Annfrid BergetAnnfrid Berget Haukeland Myllarguten. Livet, legenden, medspillerne. Dreyer 2022
Sørbø, Jan IngeJan Inge Sørbø Fire store Samlaget 2022 Hulda Garborg, Gro Holm, Aslaug Vaa, Marie Takvam
Delsett, Andreas LiebeAndreas Liebe Delsett Den vanskelige maten Manifest 2022
Evjemo, Eivind H.Eivind H. Evjemo (red) Rikdommens språk Cappelen Damm 2022
Syvertsen, Marte RoaMarte Roa Syvertsen Ungdomshjernen Bonnier 2022
Enebakk, VidarVidar Enebakk Christopher Hansteen. Vitenskapsdyrker og polarforsker Pax 2022 Christopher Hansteen
Erstad, Emil AndréEmil André Erstad Mørkemann. Mi reise til kristenkonservatismen og tilbake Samlaget 2022
Eide, ElisabethElisabeth Eide og Terje Skaufjord India Agenda Res Publica 2022 India
Knudsen, Lisa EsohelLisa Esohel Knudsen Det er personlig Agenda Res Publica 2022
Bals, JonasJonas Bals Streik! Agenda Res Publica 2022 Streik
Tjelle, IngjerdIngjerd Tjelle Internatliv ČálliidLágádus 2022
Bøhn, Einar DuengerEinar Duenger Bøhn Teknologiens filosofi Cappelen Damm 2022
Eriksen, Tore LinnéTore Linné Eriksen En kort introduksjon til imperialismen Cappelen Damm 2022
Opsahl, Alf MariusAlf Marius Opsahl Kråkemannen. En historie om liv og død Cappelen Damm 2022
Tromp, CarlineCarline Tromp Kulturkrig Cappelen Damm 2022
Bratberg, ØivindØivind Bratberg Falmet fløyel i London Cappelen Damm 2022
Moland, AnnemarteAnnemarte Moland Det skjulte nettverket Cappelen Damm 2021
Smilden, Jan-ErikJan-Erik Smilden En kort introduksjon til det osmanske riket Cappelen Damm 2021 Det osmanske rike
Kolltveit, GjermundGjermund Kolltveit Sang som våpen – Historier om sangens slagkraft Ford 2021
Solstad, DagDag Solstad Artikeler om litteratur 2015-2021 Oktober 2021
Sæther, AstridAstrid Sæther I skyggen av Ibsen - dikterens unge kvinner - en historie om kunst, makt og begjær Gyldendal 2021
Hverven, Tom EgilTom Egil Hverven Å lese etter troen Gyldendal 2021
Mollerin, Kaja SchjervenKaja Schjerven Mollerin Kamerat livet - en samtale med Cecilie Løveid Gyldendal 2021 Cecilie Løveid
Løvaas, KariKari Løvaas Skapelsens sukk og klage - bind 1 Gyldendal 2021
Pollen, GeirGeir Pollen Volga. En russisk reise Gyldendal 2021 Volga
Førsund, SiljeSilje Førsund En godt bevart hemmelighet Aschehoug 2021
Ingebrigtsen, GjertGjert Ingebrigtsen Gjerts metode Aschehoug 2021
Hagerup, HildeHilde Hagerup Like fint å jobbe som å danse Aschehoug 2021
Rashid, LaraLara Rashid Hold meg til jeg sovner Aschehoug 2021
Andersen, RoyRoy Andersen I nødens stund Aschehoug 2021
Bugge, Erling MoestueErling Moestue Bugge Avantgardens subjekt Aschehoug 2021
Sørheim, Erle MarieErle Marie Sørheim Karikaturenes historie. Fra hulemalerier til Charlie Hebdo Humanist 2021 Karikatur
Sølhusvik, LillaLilla Sølhusvik Camilla Stoltenberg. Året som aldri tok slutt J.M. Stenersen 2021 Korona
Wig, StåleStåle Wig Havanna taxi - liv og løgn på det nye Cuba Kagge 2021 Cuba
Zaman, KadafiKadafi Zaman Den norske drømmen Kagge 2021
Takvam, MagnusMagnus Takvam Hun skrev for å kunne leve. Min mor Marie Takvam. Kagge 2021
Mathismoen, OleOle Mathismoen Varm is Kagge 2021
Christensen jr., Arne EmilArne Emil Christensen jr. Forfedrenes farkoster - norsk skipsbyggerkunst fra de eldste tider Pax 2021
Hjorth, Line NormanLine Norman Hjorth Troverdighet i rettssalen. Kampen om fortellingene Pax 2021
Lønna, ElisabethElisabeth Lønna og Jens Olai Jenssen Katti Anker Møller. En biografi Pax 2021 Katti Anker Møller
Ulstein, Geir StianGeir Stian Ulstein Norge stein for stein. Historien om festningene våre Spartacus 2021
Næss, Helene K.Helene K. Næss Årets ritualer Spartacus 2021
Sætre, SimenSimen Sætre og Kjetil Østli Den nye fisken - Om temmingen av laksen og alt det forunderlige som fulgte Spartacus 2021 Fiskeoppdrett
Viestad, Vibeke MariaVibeke Maria Viestad og Andreas Viestad Dødeboka. Livet med døden Spartacus 2021
Glenthøj, RasmusRasmus Glenthøj og Morten Nordhagen Ottosen Union eller undergang. Kampen for et forent Skandinavia Spartacus 2021
Oftestad, Eivor AndersenEivor Andersen Oftestad Røtter - tekster om kultur og motkultur St. Olav 2021
Serck-Hanssen, CarolineCaroline Serck-Hanssen Den ortodokse kirke - Historie, lære, trosliv St. Olav 2021
Hagen, IngeridIngerid Hagen Blåfargen fra Modum. Storhetstiden. Bygdemuseet Modum 2021 Blaafarveværket
Nymark, JohannesJohannes Nymark Barça. I kamp sidan 1899 Samlaget 2021
Kierulf, AnineAnine Kierulf Hva er ytringsfrihet Universitetsforlaget 2021
Arnulf, Jan KetilJan Ketil Arnulf Den norske atomlandsbyen Universitetsforlaget 2021
Vogt, Carl EmilCarl Emil Vogt Heltekongen Haakon Cappelen Damm 2021 Haakon VII
Hessen, Dag O.Dag O. Hessen Liv. Historien om universets mest spektakulære oppfinnelse Cappelen Damm 2021 Liv
Raja, AbidAbid Raja Min skyld Cappelen Damm 2021 Abid Raja
Mønnesland, SveinSvein Mønnesland En kort introduksjon til Jugoslavia-konflikten Cappelen Damm 2021 Borgerkrigen i Jugoslavia
Rossavik, FrankFrank Rossavik Ulv? Ulv! En bok om rovdyr og mennesker i Norge Cappelen Damm 2021
Ryggvik, HelgeHelge Ryggvik På kanten. Striden om Norsk oljevirksomhet i Barentshavet Cappelen Damm 2021
Valen, SnorreSnorre Valen Utøyakortet Cappelen Damm 2021
Bjørnstad, ÅsmundÅsmund Bjørnstad Kornboka. Brødets og ølets historie Dreyers 2021 Øl, korn
Esbati, AliAli Esbati Etter rosetogene Manifest 2021
Søbye, EspenEspen Søbye Hva vet historikerne? Forlaget Press 2021 Hva visste hjemmefronten?
Michelet, MarteMarte Michelet Tilsvar. Svar på motboken til Hva visste hjemmefronten? Gyldendal 2021 Hva visste hjemmefronten?
Veiteberg, KariKari Veiteberg Bibelen på 200 sider Kagge 2021 Bibelen
Falkeid, UnnUnn Falkeid Den hellige Birgitta Kagge 2021 Birgitta av Vadstena
Færøvik, TorbjørnTorbjørn Færøvik India på 200 sider Kagge 2021 India
Bettum, AndersAnders Bettum Nytt blikk på Det gamle Egypt Pax 2021 Oldtidens Egypt
Lavik, MariaMaria Lavik Vi, dei fattige Samlaget 2021
Nilssen, Trond RistoTrond Risto Nilssen og Jon Reitan Falstad. Fangeleirer i diktatur og demokrati 1941–1949 Spartacus 2021 Falstad fangeleir
Bromark, StianStian Bromark Ingen fred å finne Agenda Res Publica 2021
Gulliksen, GeirGeir Gulliksen Hvis jeg var mann Aschehoug 2021
Schultz, MadeleineMadeleine Schultz Morslinjer. Voldens sildring gjennom tre generasjoner Cappelen Damm 2021
Brenna, TonjeTonje Brenna 22. juli - og alle dagene etterpå J.M. Stenersen 2021 Terrorangrepene i Norge 2011
Reikrås, HildeHilde Reikrås og Ingunn Røren Det mørkeste rommet. Historien om Dark Room Kagge 2021
Steen, Rune BerglundRune Berglund Steen Solidaritet nå Manifest 2021
Dypvik, Astrid SverresdotterAstrid Sverresdotter Dypvik Det mørke Tyskland Samlaget 2021 Alternative für Deutschland, høyreekstremisme
Mjør, KjerstiKjersti Mjør og Olaug Bollestad Snakk sant om livet Samlaget 2021 Olaug Bollestad, KrF
Folkvord, ErlingErling Folkvord Det var ikkje berre Eirik Jensen - om polititoppar og ukultur Solum 2021
Spurkland, AnneAnne Spurkland Frisk nok! Håndbok i immunforsvar Spartacus 2021 Immunologi
Melve, LeidulfLeidulf Melve Hva er Globalhistorie Universitetsforlaget 2021 Globalhistorie
Harsvik, WegardWegard Harsvik Arven etter Erna Agenda Res Publica 2021
Hadjian, MinaMina Hadjian og Martine Rand Røverhistorier Aschehoug 2021
Gran, SisselSissel Gran Men størst av alt er begjæret Aschehoug 2021
Bugge, MetteMette Bugge Senior. Veien til et langt og lykkelig arbeidsliv Cappelen Damm 2021
Olstad, FinnFinn Olstad En historie om Arbeiderpartiet Dreyers 2021 Arbeiderpartiet
Andersen, Ketil GjølmeKetil Gjølme Andersen Hitlers byggherrer - Fritz Todt og Albert Speer i Norge Fagbokforlaget 2021
Bitsch, AnneAnne Bitsch Brorskapet. En historie om drapet på Benjamin Hermansen Gyldendal 2021 Holmlia-drapet
Røislien, JoJo Røislien Livsviktig - sperm, gener og evig liv Gyldendal 2021
Lindgren, LenaLena Lindgren Ekko. Et essay om algoritmer og begjær Gyldendal 2021
Herz, NancyNancy Herz Skal du ikke gifte deg snart? Gyldendal 2021
Karlsvik, MetteMette Karlsvik Same tid neste veke. Samtaler med Thorvald Steen Pax 2021 Thorvald Steen
Sæveraas, Torgeir EkerholtTorgeir Ekerholt Sæveraas Wehrmacht. På vakt i krigens skjebnesone Pax 2021 Norge under 2. verdenskrig
Sollund, Ragnhild AslaugRagnhild Aslaug Sollund Bare et dyr? Solum 2021
Hellestveit, CecilieCecilie Hellestveit Ulykkelige Arabia. Verden etter Jemen Spartacus 2021 Krigen i Jemen
Syvertsen, Marte RoaMarte Roa Syvertsen Menneskehjernen - farlig og fantastisk Strawberry 2021
Bjertnæs, SverreSverre Bjertnæs Mine bilder Aschehoug 2021
Bull, LeifLeif Bull Ganske følsom til å være fra østkanten Cappelen Damm 2021
Østrem, OlavOlav Østrem Hatefulle ytringer Cappelen Damm 2021 Hatefull ytring, rasisme
Reisæter, Vigdis J.Vigdis J. Reisæter Jeg skal hjelpe deg. En sykepleiers farvel til eldreomsorgen Cappelen Damm 2021
Tjernshaugen, AndreasAndreas Tjernshaugen Reven Kagge 2021
Duckert, HegeHege Duckert Norsk kvinnehistorie på 200 sider Kagge 2021 Feminisme
Reisel, BeritBerit Reisel Hvor ble det av alt sammen? Plyndringen av jødene i Norge Forlaget Press 2021 Holocaust i Norge
Totland, AndersAnders Totland Vindmøllekampen. Historia om eit folkeopprør Samlaget 2021 Vindparker
Saanum, KnutKnut Saanum Antikken på trikken Vigmostad og Bjørke 2021
Knausgård, Karl OveKarl Ove Knausgård Skogen og elva. Om Anselem Kiefer og kunsten hans Oktober 2021 Anselm Kiefer
Hamed, RahmaRahma Hamed Å samle solstråler fra Mosul til Drammen Pantagruel 2021
Dahl, Hans FredrikHans Fredrik Dahl Rettssakene som kneblet - fra Hans Nielsen Hauge til Jens Bjørneboe Pax 2021 Hauge, Thrane, Tranmæl, Hamsun, Bjørneboe, Marta Steinsvik, Olga Bjoner, Asbjørn Sunde
Egeberg, ErikErik Egeberg Aleksandr Puškin: Russlands store dikter Solum 2021 Aleksandr Pusjkin
Five, May-BrittMay-Britt Five, Marit Rasmussen Hvem er du? En røff guide til genene dine Spartacus 2021 Genetikk, DNA
Folkvord, IngvildIngvild Folkvord Stemmene etter 22. juli Spartacus 2021 Terrorangrepene i Norge 2011
Holst, CathrineCathrine Holst Ekspertenes inntog Universitetsforlaget 2021 Teknokrati
Orning, Hans JacobHans Jacob Orning En kort introduksjon til Norge i høymiddelalderen Cappelen Damm 2020 Borgerkrigstiden, Høy- og senmiddelalder i Norge
Loe, ErlendErlend Loe Forhandle med virkeligheten Cappelen Damm 2020
Jagland, ThorbjørnThorbjørn Jagland Du skal eie det selv. Memoarer fra et politisk liv Cappelen Damm 2020 Jagland, ThorbjørnThorbjørn Jagland
Mohr, Bernhard L.Bernhard L. Mohr Hva vil russerne med Norge? Cappelen Damm 2020
Vassnes, Bjørn RoarBjørn Roar Vassnes Tankens fallgruver Cappelen Damm 2020 bias, tankefeil
Bruland, BjarteBjarte Bruland Ein rapport frå gjennomgang av Hva visste hjemmefronten? Dreyer 2020 Hva visste hjemmefronten?
Toje, AsleAsle Toje Gullbrikkespillet Dreyer 2020
Bye, ArildArild Bye Augusta Aasen – Viljen-Striden-Reisen Foreningen Gamle Steinkjer 2020 Augusta Aasen
Rasmussen, TerjeTerje Rasmussen Folkesosialisten. Biografien om Finn Gustavsen Manifest 2020 Finn Gustavsen
Blomkvist, Andreas WahlAndreas Wahl Blomkvist Ulovlig medisin Frisk 2020 Narkotika
Tajik, HadiaHadia Tajik Frihet. En politisk og personlig historie Gyldendal 2020 Hadia Tajik
Mollerin, Kaja SchjervenKaja Schjerven Mollerin (red.), Jan Grue, Aslak Sira Myhre, Cathrine Grøndahl, Tom Egil Hverven, Cecilie Løveid De menneskelige boliger. En bok om Jens Bjørneboe Gyldendal 2020 Jens Bjørneboe
Jonassen, MariMari Jonassen Norske kvinner i krig 1939-1945 Aschehoug 2020
Goodwin, MortenMorten Goodwin AI. Myten om maskinene Humanist 2020 Kunstig intelligens
Røed, HenningHenning Røed Et hav av muligheter. Hva skal vi leve av etter oljen? Humanist 2020
Moseng, Ole GeorgOle Georg Moseng Pesten kommer Kagge 2020 Svartedauden
Alnæs, KarstenKarsten Alnæs Eventyret om klippfisken Kagge 2020 Klippfisk
Milli, ØysteinØystein Milli, Olav Næss Orderud. Avhørene. Løgnene. De nye sporene Kagge 2020 Orderudsaken
Fatland, ErikaErika Fatland Høyt Kagge 2020 Himalaya
Røyne, AnjaAnja Røyne Varm klode. Kaldt hode. Kagge 2020 Global oppvarming
Johnsen, EspenEspen Johnsen Erling Viksjø. Eksperimenter i form og betong Pax 2020 Erling Viksjø
Borchgrevink, HildHild Borchgrevink, Nils Henrik Asheim, Øyvind Rimbereid, Marion Hestholm, Simon Cummings, Anna Lindal, Eivind Buene, Christian Blom, Hans Fidom, Trond Hugo Haugen Lydkilder Pelikanen 2020 Nils Henrik Asheim
Løken, RoarRoar Løken De dansk-norske tropekoloniene Solum 2020 Tankebar, St. Thomas, St. Jan, St. Croix
Ringvej, MonaMona Ringvej Landet mot nord. 1000 år. 22 personer. Én historie Spartacus 2020
Slapgard, SigrunSigrun Slapgard Eit hemmeleg liv: Spesialagent og spaniafrivillig Wilhelm Holst Samlaget 2020 Wilhelm Holst, borgerkrigen i Spania
Hatterud, BjørnBjørn Hatterud Mjøsa rundt med mor Samlaget 2020
Eia, HaraldHarald Eia, Ole-Martin Ihle Mysteriet Norge Strawberry Publishing 2020
Gjelsvik, AnneAnne Gjelsvik Bearbeidelser Universitetsforlaget 2020
Myrvang, ChristineChristine Myrvang Tause kilders tale Universitetsforlaget 2020
Hammerborg, MortenMorten Hammerborg Bergenseren Universitetsforlaget 2020
Almås, Gry BlekastadGry Blekastad Almås Norbritannia. En reise i det norske Storbritannia Vigmostad og Bjørke 2020
Isaksen, SjurSjur Isaksen Ulykkelig fred Vårt Land 2020 Landsvikoppgjøret, Kristian Ljostveit
Hansen, VidarVidar Hansen, Siri Lill Mannes Kunsten å lese kroppsspråk Cappelen Damm 2020 Kroppsspråk
Løvåsen, SigmundSigmund Løvåsen Kjell Aukrust. En biografi Cappelen Damm 2020 Kjell Aukrust
Christensen, Lars SaabyeLars Saabye Christensen Min kinesiske farmor Cappelen Damm 2020
Shanmugaratnam, YohanYohan Shanmugaratnam Vi puster fortsatt Manifest 2020 Rasisme
Jølle, Harald DagHarald Dag Jølle Nansen. Utfordreren Gyldendal 2020 Fritjof Nansen
Førsund, JoachimJoachim Førsund Kohts bok Gyldendal 2020 Christine Koht
Stoknes, Per EspenPer Espen Stoknes Grønn vekst. En sunn økonomi for det 21. århundre Gyldendal 2020 Det grønne skiftet
Tvedt, TerjeTerje Tvedt Verdenshistorie J.M. Stenersen 2020 Verdenshistorie
Stanghelle, HaraldHarald Stanghelle Kongen forteller Kagge 2020 Harald V
Viestad, AndreasAndreas Viestad En middag i Roma. Verdenshistorien i et måltid. Kagge 2020
Røyrane, EvaEva Røyrane Vestlandshus - våningshus frå Jæren til Sunnmøre Skald 2020 Våningshus
Walgermo, Alf KjetilAlf Kjetil Walgermo Bibelens kvinner Samlaget 2020
Eikenes, ÅsmundÅsmund Eikenes Ny kunnskap om kreft. På veg mot framtidas kreftbehandling Samlaget 2020 Kreft
Grytås, GunnarGunnar Grytås Dødsleia og livsnerven Samlaget 2020
Myklebust, GunnarGunnar Myklebust Havørna. Vår største rovfugl Samlaget 2020 Havørn
Solheim, SimonSimon Solheim Livvakt. På innsida av PST Samlaget 2020 PST
Rose, SunnivaSunniva Rose Vi er stjernestøv - kjernefysikk for folk flest Egmont Kids Media Nordic 2020 Kjernefysikk
Fidjestøl, AlfredAlfred Fidjestøl Mine kamper Gyldendal 2020
Kristoffersen, EirikEirik Kristoffersen Jegerånden Gyldendal 2020
Hareide, DagDag Hareide Mennesket og teknomaktene Aschehoug 2020
Riiser-Larsen, VibekeVibeke Riiser-Larsen, Erik Tunstad Neandertal. Folket som forsvant Humanist 2020
Svendsen, Lars Fr. H.Lars Fr. H. Svendsen Løgnens filosofi Kagge 2020 Løgn
Bildøen, BritBrit Bildøen Over land og hav Kagge 2020
Sverdrup-Thygeson, AnneAnne Sverdrup-Thygeson På naturens skuldre Kagge 2020 Insekter
Vollestad, PerPer Vollestad Livet på Grini under andre verdenskrig. Kagge 2020 Grini
Tveit, Odd KarstenOdd Karsten Tveit Midtøsten på 200 sider Kagge 2020 Midtøsten
Endresen, Kristoffer HattelandKristoffer Hatteland Endresen Litt som oss. En fortelling om grisen Spartacus 2020
Birgisson, BergsveinnBergsveinn Birgisson Mannen fra middelalderen Vigmostad og Bjørke 2020
Eriksen, UlrikUlrik Eriksen Et land på fire hjul Agenda Res Publica 2020
Gitmark, HannahHannah Gitmark Det norske hjem Agenda Res Publica 2020
Rem, ToreTore Rem Olav V Cappelen Damm 2020 Olav V
Stenvik, BårBår Stenvik Det store spillet Cappelen Damm 2020
Snoen, Jan ArildJan Arild Snoen Trumpsjokket Dreyer 2020 Donald Trump
Graver, Hans PetterHans Petter Graver Pandemi og unntakstilstand Dreyer 2020
Orning, Hans JacobHans Jacob Orning, Øyvind Østerud Krig uten stat Dreyer 2020
Sørensen, ØysteinØystein Sørensen, Kjetil Braut Simonsen Historie og moral. Nazismen, jødene og hjemmefronten Dreyer 2020
Fyksen, Bjørn IvarBjørn Ivar Fyksen Almuens opera Gyldendal 2020
Færøvik, TorbjørnTorbjørn Færøvik Kina på 200 sider Kagge 2020 Kinas historie
Bratlie, SigridSigrid Bratlie, Hallvard Kvale Fremtidsmennesket Kagge 2020
Svensen, Henrik H.Henrik H. Svensen Under asfalten Kagge 2020
Kroglund, Andrew P.Andrew P. Kroglund Termostat Solum 2020
Madsen, Ole JacobOle Jacob Madsen Livsmestring på timeplanen. Rett medisin for elevene? Spartacus 2020 Livsmestring
Bjørlykhaug, Knut IvarKnut Ivar Bjørlykhaug (red.), Anders Petersen, Arne Johan Vetlesen, Asbjørn Johannessen, Gunn-Britt Retter, Hanna Buer, Knut Tore Sælør, Lise K. J. Trangsrud, Rose Marie Bank, Thor Due Det går til helvete. Eller? Dinamo Litteratur 2020 Økosorg
Kristjánsson, MímirMímir Kristjánsson Martin Tranmæls metode Manifest 2020 Martin Tranmæl, sosialdemokrati
Levin, IreneIrene Levin Vi snakket ikke om Holocaust Gyldendal 2020
Haugane, KarinKarin Haugane Språk og erfaring Gyldendal 2020
Endresen, SigneSigne Endresen Astri Welhaven Heiberg - sommer på Tjøme Orfeus 2020
Mork, Knut AntonKnut Anton Mork Oljeeventyret - som kom og gikk Spartacus 2020
Gravdal, ToveTove Gravdal Til bords med de mektige Spartacus 2020 FNs sikkerhetsråd
Brabrand, SigmundSigmund Brabrand, Kathrine F. Vandraas Kreftgåten Strawberry Publishing 2020
Johansen, Nicolay B.Nicolay B. Johansen Hva er kriminalitet (Hva er-bøkene) Universitetsforlaget 2020 Kriminalitet
Amundsen, BirgerBirger Amundsen Førti år alene på Svalbard Vigmostad og Bjørke 2020
Jacobsen, Alf R.Alf R. Jacobsen 9. april time for time Vega 2020 Angrepet på Norge i 1940
Sletteland, AnjaAnja Sletteland, Kristin Skare Orgeret Giskesaken og hvordan vi får #metoo tilbake på sporet Manifest 2020 Trond Giske, #meetoo
Brunstad, SisselSissel Brunstad Norsk ølhistorie – frå Odins skål til i dag Skald 2020 Norsk øl
Christensen, Arne LieArne Lie Christensen Elg i solnedgang. Et kulturhistorisk blikk på bilder Pax 2020 Populærkunst
Hessen, Dag O.Dag O. Hessen Verden på vippepunktet Agenda Res Publica 2020 Miljøvern
Martiniussen, ErikErik Martiniussen Krigen mot bakteriene Forlaget Press 2020 Bakterier
Eriksen, Tore LinnéTore Linné Eriksen Afrika - fra de første mennesker til i dag Cappelen Damm 2020 Afrikas historie
Nome, FridaFrida Nome De savnede. En fortelling fra Syria Cappelen Damm 2020 Borgerkrigen i Syria
Helland, FrodeFrode Helland Rasismens retorikk Pax 2020 Rasisme
Klungtveit, HaraldHarald Klungtveit Nynazister blant oss Kagge 2020 Høyreekstremisme
Rønning, HelgeHelge Rønning, Tore Slaatta Litteraturpolitikkens verktøykasse. Den norske modellen Pax 2020
Østby, HildeHilde Østby Kreativitet Cappelen Damm 2020 Kreativitet
Ylvisåker, Line NagellLine Nagell Ylvisåker Verda mi smeltar Samlaget 2020
Eielsen, Marte StubberødMarte Stubberød Eielsen Pillen. Historien om 1900-tallets viktigste oppfinnelse Manifest 2020 P-pille
Grünfeld, Nina F.Nina F. Grünfeld Frida Aschehoug 2020
Tonstad, Per LarsPer Lars Tonstad Ole Henrik Magga. Kamp og kompromiss Pax 2020 Ole Henrik Magga
Pilskog, SturlaSturla Pilskog Penis. En håndbok Kagge 2020 Penis
Servoll, Johanne KiellandJohanne Kielland Servoll Vibeke Løkkeberg. En kunstnerbiografi Vigmostad og Bjørke 2020 Vibeke Løkkeberg
Frøland, Stig SofusStig Sofus Frøland Kampen mellom mennesket og mikrobene Dreyer 2020 Bakterier
Halvorsen, TerjeTerje Halvorsen Forfulgt, fordømt og fortiet Vigmostad og Bjørke 2020
Rem, ToreTore Rem, Espen Søbye, Kjartan Fløgstad På æren løs. Krigen, litteraturen og Æresretten Forlaget Press 2020 Æresretten i Den norske Forfatterforening
Leira, TorkjellTorkjell Leira Kampen om regnskogen Agenda Res Publica 2020 Regnskog
Vogt, YngveYngve Vogt Tilfeldig! Spartacus 2020 Statistikk
Karlsen, ThomasThomas Karlsen Hoppuka - en reiseskildring Cappelen Damm 2019 Hoppuka
Hverven, Tom EgilTom Egil Hverven Lyset i støvsøylen Gyldendal 2019 Håkon Bleken
Dyrendal, AsbjørnAsbjørn Dyrendal Hva er konspirasjonsteorier (Hva er-bøkene) Universitetsforlaget 2019 Konspirasjonsteori
Johansen, AndersAnders Johansen Komme til orde - Politisk kommunikasjon 1814-1913 Universitetsforlaget 2019
Severud, JonJon Severud, Arne Klyve, Trond Hofvind Markedsfundamentalismen - de rikes revolusjon Kapabel 2019
Harsem, Anne-BrittAnne-Britt Harsem Den mørke hemmeligheten i Tysfjord Cappelen Damm 2019
Hellesnes, JonJon Hellesnes NATO-komplekset Samlaget 2019
Mollerin, Kaja SchjervenKaja Schjerven Mollerin Historien om Mor Godhjerta Gyldendal 2019 Jan Erik Vold, Mor Godhjertas glade versjon. Ja
Eriksen, Pål KristianPål Kristian Eriksen Nye språk i Norge. En språkodyssé Pax 2019 Persisk, arabisk, urdu, somali, polsk, tamil
Sandberg, SigriSigri Sandberg Mørke. Stjerner, redsel og fem netter på Finse Samlaget 2019 Mørke, mørektid, natt
Breen, MartaMarta Breen Om muser og menn Spartacus 2019 Feminisme
Johnsen, NilasNilas Johnsen Erdogan Aschehoug 2019 Recep Tayyip Erdoğan, Tyrkia
Tvedt, Ida LødemelIda Lødemel Tvedt Marianegropen Gyldendal 2019
Jenssen, Hugo LauritzHugo Lauritz Jenssen En samisk verdenshistorie Cappelen Damm 2019
Abrahamsen, B. MiReeB. MiRee Abrahamsen Sjamanen i stjerneregn Vigmostad og Bjørke 2019 Altaj
Røed, KjetilKjetil Røed Kunsten og livet: en bruksanvisning Flamme 2019
Blad, Hans PetterHans Petter Blad, Kristine Isaksen Min metode Cappelen Damm 2019
Leborg, AlexanderAlexander Leborg På vandring uten esel i Cevennene Cappelen Damm 2019 Robert Louis Stevenson
Hovda, KristineKristine Hovda Jeg lever ikke lenger selv Flamme 2019
Olstad, FinnFinn Olstad Den store forsoningen. Norsk historie 1905–1945 Dreyer 2019 Norges historie 1905-1940
Bortne, AndersAnders Bortne Søvnløs. Tusen våkenetter og én løsning Gyldendal 2019
Ringnes, IsabelleIsabelle Ringnes, Marie Louise Sunde Hvem spanderer? Gyldendal 2019 Feminisme
Gogstad, Anders C.Anders C. Gogstad Klubbkultur Kontur 2019 house, techno og rave
Aukrust, KjerstinKjerstin Aukrust Nytten og gleden Universitetsforlaget 2019
Eliassen, Roman LinnebergRoman Linneberg Eliassen Hva er penger (Hva er-bøkene) Universitetsforlaget 2019 Penger, økonomi
Stubhaug, ArildArild Stubhaug Stein Rokkan Vigmostad og Bjørke 2019
Nergård, Jens IvarJens Ivar Nergård Dialoger med naturen Universitetsforlaget 2019
Wade, KlaraKlara Wade, Bendik Nagel Støren En fot utenfor: Historien om EØS-forhandlingene Frekk 2019
Hammer, AndersAnders Hammer Faryab. Arven etter Norge. Forlaget Press 2019
Moren, GudmundGudmund Moren Okkupanter. Historien om Trudel og Georg Bauer. Forlaget Press 2019
Fridtun, KristinKristin Fridtun Språket er ei bukse Samlaget 2019
Simonsen, Sven G.Sven G. Simonsen Over sperregrensen Universitetsforlaget 2019
Syéd, Grethe FatimaGrethe Fatima Syéd En sommer med Nedreaas Solum 2019
Skjælåen, ØysteinØystein Skjælåen Meningen med rus Agenda Res Publica 2019
Taraku, SyloSylo Taraku Frihetskampen i Islam Agenda Res Publica 2019
Kristiansen, TomTom Kristiansen Otto Ruge, hærføreren Aschehoug 2019
Marthinsen, MarianneMarianne Marthinsen, Maria S. Walberg Rødt lys Cappelen Damm 2019
Rachline, Vibeke KnoopVibeke Knoop Rachline Terror i Europas hjerte Agenda Res Publica 2019
Skagen, KajKaj Skagen Den forseglede ordre Dreyer 2019
Engevold, Per Ivar HjeldsbakkenPer Ivar Hjeldsbakken Engevold Thor Heyerdahl og jakten på Atlantis Humanist 2019
Sundbø, AnnemorAnnemor Sundbø Koftearven Gyldendal 2019
Khan-Østrem, NazneenNazneen Khan-Østrem London Kagge 2019
Skomsvold, Kjersti AnnesdatterKjersti Annesdatter Skomsvold Den andre forsvinninga Oktober 2019
Rossavik, FrankFrank Rossavik Best å holde kjeft? En liten bok om ytringsfrihetens krise Cappelen Damm 2019
Sander, AnnikaAnnika Sander, Eirik Riis Mossefinn Privatskoleparadokset Manifest 2019
Bringsværd, Tor ÅgeTor Åge Bringsværd HYPP Cappelen Damm 2019
Trædal, EivindEivind Trædal Hvorfor ytre høyre vinner debatten Spartacus 2019
Øhra, TrulsTruls Øhra Maktens historie Solum 2019
Graver, Hans PetterHans Petter Graver Okkupasjonstidens Høyesterett Pax 2019
Laugerud, HenningHenning Laugerud Reformasjon uten folk St. Olav 2019
Veiteberg, JorunnJorunn Veiteberg Hold stenhårdt fast på greia di Kunsthall Oslo 2019
Sverdrup-Thygeson, AnneAnne Sverdrup-Thygeson Insektenes planet J.M. Stenersen 2018
Sverdrup-Thygeson, AnneAnne Sverdrup-Thygeson Insektenes planet - om de rare, nyttige og fascinerende småkrypene vi ikke kan leve uten J.M. Stenersen 2018 Insekter
Svensen, Henrik H.Henrik H. Svensen Stein på stein - På sporet av den største masseutryddelsen i jordens historie Aschehoug 2018 Perm-trias-utryddelsen
Tin, InaIna Tin Saudi-Arabia. Sverdet og stemmene Humanist 2018 Saudi-Arabia
Nordenson, JonJon Nordenson Fra opprør til kaos - Midtøsten etter den arabiske våren Universitetsforlaget 2018 Den arabiske våren, Midtøsten
Haakestad, JorunnJorunn Haakestad Porselen og revolusjon - Johan Munthe og Kina-samlingen i Bergen Vigmostad og Bjørke 2018 Johan Wilhelm Normann Munthe
Søderstrøm, KimKim Søderstrøm Veteran Kagge 2018 Norske FN-operasjoner
Jentoft, MortenMorten Jentoft Finland 1918 Gyldendal 2018 Den finske borgerkrigen
Thomassen, ØyvindØyvind Thomassen Livredderen og døden. Historier om redning, håp og avskjed Vigmostad og Bjørke 2018
Gripsrud, JosteinJostein Gripsrud (red.) Ida Andersen, Knut Dørum, Martin Eide, Eirik Nymark Esperås, Anders Johansen, Leif Ove Larsen, Peter Larsen, Erlend Lavik, Synnøve Lindtner, Hallvard Moe og Terje Rasmussen Allmenningen - Historien om norsk offentlighet Universitetsforlaget 2018 Offentlighet, Medier i Norge
French, Kari HildeKari Hilde French Dødsdømt i Kongo Aschehoug 2018 Joshua French
Skjelmo, Randi HegeRandi Hege Skjelmo Thomas von Westens liv og virke Solum, Vidarforlaget 2018 Thomas von Westen
Krohg-Sørensen, KristianKristian Krohg-Sørensen Den russiske revolusjonen Manifest 2017 Den russiske revolusjon
Tvedt, TerjeTerje Tvedt Det internasjonale gjennombruddet Dreyer 2017 Bistand, innvandrere i Norge
Bakke, AsbjørnAsbjørn Bakke Erik Bye Aschehoug 2017 Erik Bye
Tuhus, Oddvar BullOddvar Bull Tuhus Filmen og livet Aschehoug 2017
Fatland, ErikaErika Fatland Grensen Kagge 2017 Russland
Cyrus, ErikErik Cyrus, Anu Hopia Fooladi Kjemi på kjøkkenet Humanist 2017 Kjemi
Wilhelmsen, EllenEllen Wilhelmsen Kunsten å elske ballett Solum, Vidarforlaget 2017 Ballett
Eggen, TorgrimTorgrim Eggen Kunstrock Cappelen Damm 2017
Grytås, GunnarGunnar Grytås Malmtunge spor. Historia om Ofotbanen Samlaget 2017 Ofotbanen
Lillebo, HanneHanne Lillebo Obstfelder. En biografi Gyldendal 2017 Sigbjørn Obstfelder
Stenseth, BodilBodil Stenseth Quislings ran Forlaget Press 2017 Vidkun Quisling
Uthaug, GeirGeir Uthaug Romantikkens univers - kunsten, naturen, mennesket Dreyer 2017 Romantikken
Nilsen, Nina KristinNina Kristin Nilsen Sepp - En biografi om Leonhard Seppala Cappelen Damm 2017 Leonhard Seppala
Nilsson, ØrjanØrjan Nilsson Tårer fra en stein - Samtaler om et arbeid Falck 2017
Skjeldal, GudmundGudmund Skjeldal Vestover. Bergens Tidende i 150 år Cappelen Damm 2017 Bergens Tidende
Wisting, AlexanderAlexander Wisting Otto Sverdrup. Skyggelandet Kagge 2017 Otto Sverdrup
Spurkland, AnneAnne Spurkland Immun. Kroppens evige kamp for å overleve Spartacus 2017 Immunforsvar
Retzer, Berit RuudBerit Ruud Retzer Jens Evensen - Mannen som gjorde Norge større Gyldendal 2017 Jens Evensen
Vogt, Carl EmilCarl Emil Vogt, Jan Alexander Svoboda Brustad, Lars Lien, Maria Rosvoll "Et uønsket folk - utviklingen av en ""sigøynerpolitikk"" og utryddelsen av norske rom 1915-1956" Cappelen Damm 2017 Skandinaviske romanifolk
Hoel, DagDag Hoel Fred er ei det beste Spartacus 2017
Aarebrot, FrankFrank Aarebrot, Kjetil Evjen Reformasjonen - Den store historien Vigmostad og Bjørke 2017 Reformasjonen
Thorsdahl, GeirGeir Thorsdahl Quislings biskoper Kagge 2017
Myklebust, GunnarGunnar Myklebust Ragnar Ulstein. I krig og fred Samlaget 2017 Ragnar Ulstein
Mollerin, Kaja SchjervenKaja Schjerven Mollerin Vigdis, del for del Gyldendal 2017
Johansen, Kristin BrandtseggKristin Brandtsegg Johansen Jeg har levd i dette landet i tusen år Kagge 2017
Spurkland, MarteMarte Spurkland Klassen Cappelen Damm 2017 Norsk skole
Knutsen, Pål ModdiPål Moddi Knutsen Forbudte sanger Aschehoug 2017
Andersen, RoyRoy Andersen I britenes klør Aschehoug 2017
Aareskjold, SolveigSolveig Aareskjold Astridene kvinnene kring Olav Tryggvason Saga bok 2017 Astrid Eiriksdatter, Sigrid Storråde, Gunhild Kongemor
Økland, StåleStåle Økland Norske tilstander Gyldendal 2017
Berg, Thomas ReinertsenThomas Reinertsen Berg Verdensteater. Kartenes historie Forlaget Press 2017
Hestmark, GeirGeir Hestmark Istidens oppdager Kagge 2017
Flatabø, MonicaMonica Flatabø En sånn jente. En dokumentar om voldtekt Vigmostad og Bjørke 2017 voldtekt
Mohr, Bernhard L.Bernhard L. Mohr Hvorfor stemmer russerne på Putin? Cappelen Damm 2017 Russisk politikk
Hegge, Per EgilPer Egil Hegge Russland 1917. Krig og revolusjon Vigmostad og Bjørke 2017 Den russiske revolusjon
Fugelli, PerPer Fugelli Per dør Cappelen Damm 2017 Per Fugelli
Winger, CecilieCecilie Winger Da tenåringene tok makta Manifest 2017 Barneoppdragelse
Sætre, SimenSimen Sætre, Mohammad Qais Wahidi Tolken Cappelen Damm 2017
Haakaas, EinarEinar Haakaas Svartmaling Kagge 2017
Eidsvåg, IngeInge Eidsvåg Døden Cappelen Damm 2017
Pedersen, Frode HelmichFrode Helmich Pedersen Bjørnstjerne Bjørnsons samtidsdramatikk Solum, Vidarforlaget 2017 Bjørnson
Ekeli, Marie LalandMarie Laland Ekeli Demonologi – Kate Pendrys liv og kunst Solum, Transit 2017
Næss, AtleAtle Næss Martin Luther Gyldendal 2017 Luther
Amadou, ChristineChristine Amadou Hva er Antikken (Hva er-bøkene) Universitetsforlaget 2017 Antikken
Dietrichs, Erik SvebergErik Sveberg Dietrichs På livets grense Humanist 2017
Ekern, SimenSimen Ekern Folket, det er meg Spartacus 2017 Populisme
Geelmuyden, Niels ChristianNiels Christian Geelmuyden Pillebefinnende Cappelen Damm 2017 Legemidler
Haarberg, JonJon Haarberg Nei, vi elsker ikke lenger. Litteraturen og nasjonen Universitetsforlaget 2017
Hagesæther, Pål VegardPål Vegard Hagesæther Skeivt ut. Reiser i homofobiens land Pax 2017 Homofili
Hem, Per E.Per E. Hem Mannen fra underverdenen Aschehoug 2017
Hverven, SigurdSigurd Hverven Naturfilosofi Dreyer 2017 Økosofi, naturvern
Johansen, Jahn OttoJahn Otto Johansen Marie og hennes elsker Aschehoug 2017
Lauritzen, Ellen SofieEllen Sofie Lauritzen Snakkes til uka Cappelen Damm 2017
Rasmussen, TaraldTarald Rasmussen Hva er protestantisme (Hva er-bøkene) Universitetsforlaget 2017 protestantisme
Skre, ArnhildArnhild Skre Kald krigs kviskring Samlaget 2017
Walgermo, Alf KjetilAlf Kjetil Walgermo Røff guide til Bibelen Samlaget 2017 Bibelen
Frøland, Carl MüllerCarl Müller Frøland Nazismens idéunivers Solum, Vidarforlaget 2017 nazismen
Pettersen, Camilla FossumCamilla Fossum Pettersen Samværssabotasje Aschehoug 2017 Barnefordeling
Senneset, IngeborgIngeborg Senneset Anorektisk Cappelen Damm 2017 Anoreksi
Knausgård, Karl OveKarl Ove Knausgård Så mye lengsel på så liten flate. En bok om Edvard Munchs bilder Oktober 2017 Edvard Munch
Rannem, ØyvinØyvin Rannem Bokstavene i historien Forlaget Press 2017 Typografi
Egeberg, KristofferKristoffer Egeberg Fredsnasjonen Norge Kagge 2017 FNs fredsbevarende styrker
Jødal, MortenMorten Jødal Miljømytene Klimarealistene 2017 Global oppvarming
Erichsen, Bodil ChristineBodil Christine Erichsen Norske kvinners liv og kamp Agenda Res Publica 2017 Kvinnebevegelsen
Fløgstad, KjartanKjartan Fløgstad Transsovjet ekspress Vigmostad og Bjørke 2017 Sovjetunionens historie
Bals, JonasJonas Bals Hvem skal bygge landet? Cappelen Damm 2017 Sosial dumping, byggebransjen
Bringsværd, Tor ÅgeTor Åge Bringsværd Veneziansk spaserstokk med elefanthode Cappelen Damm 2017
Skjeldal, GudmundGudmund Skjeldal Wimbledon Cappelen Damm 2017 Wimbledon (tennis)
Sæther, Anne KarinAnne Karin Sæther De beste intensjoner Cappelen Damm 2017 Norsk klimapolitikk, petroleumsvirksomhet i Norge
Sele, KatrineKatrine Sele Jølster hotell. Historier frå eit asylmottak Samlaget 2017 Migrasjonsbølgen i 2015, asylmottak
Bruland, BjarteBjarte Bruland Holocaust i Norge - registrering, deportasjon, tilintetgjørelse Dreyer 2017 Holocaust i Norge
Ottosen, RuneRune Ottosen Turist i utopia. Reiser i albansk landskap og ideologi Dreyer 2017 AKP(m-l), Enver Hoxha, Albania
Kristensen, MonicaMonica Kristensen Amundsen siste reise Forlaget Press 2017 Roald Amundsen
Csango, MonicaMonica Csango Fortielser Kagge 2017
Mjaaland, MarianneMarianne Mjaaland Tvang og tvil Kagge 2017
Solhjell, Bård VegarBård Vegar Solhjell Uro. Ei historie om Norges framtid Kagge 2017 SV
Wold, LeneLene Wold Ære være mine døtre Kagge 2017
Brochmann, NinaNina Brochmann, Ellen Støkken Dahl Gleden med skjeden Aschehoug 2017 Vagina, livmor, seksualitet
Stensønes, MalinMalin Stensønes På vår vakt Aschehoug 2017
Mostafaei, MohammadMohammad Mostafaei, Odd Myklebust I skyggen av sharia Aschehoug 2017
Dypvik, Astrid SverresdotterAstrid Sverresdotter Dypvik Berlinhistorier. Kald krig i den delte by Samlaget 2017 Den kalde krigen, DDR
Halvorsen, Anne GunnAnne Gunn Halvorsen Livet og korleis leve det Samlaget 2017
Hellestveit, CecilieCecilie Hellestveit Syria. En stor krig i en liten verden Pax 2017 Borgerkrigen i Syria
Dahl, Kjell OlaKjell Ola Dahl Scandinavian Star. Katastrofen og skandalene Pax 2017 Scandinavian Star
Sagrusten, Hans JohanHans Johan Sagrusten Det store puslespelet II. Mysteriet i mumiemaska Verbum 2017
Engdal, EskilEskil Engdal, Kjetil Sæter Jakten på Thunder Vigmostad og Bjørke 2017
Lindgjerdet, FrodeFrode Lindgjerdet Norge og den store nordiske krigen 1700–1721 Ares 2017
Bomann-Larsen, TorTor Bomann-Larsen Hjemlandet Cappelen Damm 2017 Kong Haakon VII
Lindholm, AudunAudun Lindholm (red.) Alt menneskelig. En bok om Stig Sæterbakken Cappelen Damm 2017 Stig Sæterbakken
Olstad, FinnFinn Olstad Den lange oppturen Dreyer 2017
Hagen, Alf van derAlf van der Hagen Leseren. En samtale med Henning Hagerup Oktober 2017
Kroglund, Andrew PetterAndrew Petter Kroglund Kniv, sjel og gaffel Vega 2016
Kolltveit, BårdBård Kolltveit Eventyret om norsk cruisefart, fra vestlansfjorder til verdens hav Orfeus 2016
Refsum, ChristianChristian Refsum Kjærlighet som religion Universitetsforlaget 2016
Nestegard, Dag H.Dag H. Nestegard Hestehandlaren Kjell Opseth. Mannen som forma Noreg Samlaget 2016 Kjell Opseth
Dahl , GinaGina Dahl , Bjørn-Arvid Bagge Strilekrigen i 1765 - om ville striler og rabiate bergensere Kapabel 2016
Rudeng, ErikErik Rudeng Konsulens døtre Aschehoug 2016
Hobbelstad, Inger MereteInger Merete Hobbelstad Å leve med Shakespeare. Essays Tiden 2016
Watts, Inger SelvenInger Selven Watts De kom til oss. Tvangsevakueringen av Finnmark og Nord-Troms Pax 2016
Plesner, Ingvill ThorsonIngvill Thorson Plesner Religionspolitikk Universitetsforlaget 2016
Sitter, NickNick Sitter Terrorismens historie - atentat og terrorbekjempelse fra Bakunin til IS Dreyer 2016
Sæter, SveinSvein Sæter Kongen av Spitsbergen Samlaget 2016
Sørheim, ThorThor Sørheim Stuntpoetenes historie Flamme 2016
Arntsen, Erlend OfteErlend Ofte Arntsen Fremmedkrigerne Kagge 2016 Fremmedkrigere, Borgerkrigen i Syria
Bogen, ØysteinØystein Bogen Putin og jeg Kagge 2016 Russlands historie
Figueiredo, Ivo deIvo de Figueiredo En fremmed ved mitt bord Aschehoug 2016
Furu, IrisIris Furu Husmorboka Humanist 2016 Husmor, hushjelp
Hillestad, Linn KongsliLinn Kongsli Hillestad Flukten fra Syria Gyldendal 2016 Borgerkrigen i Syria
Håtun, Jon AndreasJon Andreas Håtun Enkemannsstøt Kagge 2016 Enkemenn
Seierstad, ÅsneÅsne Seierstad To søstre Kagge 2016 Islamisme, Borgerkrigen i Syria
Strømmen, ØyvindØyvind Strømmen Anders Lange Cappelen Damm 2016 Anders Lange, Fremskrittspartiets historie
Tveit, Odd KarstenOdd Karsten Tveit Salongen i Jerusalem Kagge 2016 Midtøsten-konflikten
Østby, HildeHilde Østby Å dykke etter sjøhester Cappelen Damm 2016 Hukommelse
Akerhaug, LarsLars Akerhaug Siste jul i Kairo – en fortelling om de kristne i Midtøsten Dreyer 2016
Bech, KristinKristin Bech Fra englisc til English. Et språk blir til Pax 2016 Engelsk
Bratberg, ØivindØivind Bratberg Roald Dahl Grensesprengeren Dreyer 2016 Roald Dahl
Brekke, Øystein HellesøeØystein Hellesøe Brekke Knut Alvssons krig. Ridderen som ville erobre Norge Vigmostad og Bjørke 2016 Knut Alvsson
Færøvik, TorbjørnTorbjørn Færøvik Orientekspressen. En vårreise Cappelen Damm 2016 Orientekspressen
Godøy, BjørnBjørn Godøy Dobbeltspill Spartacus 2016
Grønn, AtleAtle Grønn Sjakken eller livet Cappelen Damm 2016
Holtet, Einar KristianEinar Kristian Holtet Verdens tøffeste folk. En bok om Vietnam Svein Sandnes 2016 Vietnam
Jaklin, AsbjørnAsbjørn Jaklin Brent jord Gyldendal 2016 Tvangsevakueringen og nedbrenningen av Finnmark og Nord-Troms
Frafjord Johnson, HildeHilde Frafjord Johnson Den vanskelige freden Cappelen Damm 2016
Melve, LeidulfLeidulf Melve Hva er middelalderen (Hva er-bøkene) Universitetsforlaget 2016 Middelalderen
Nordengen, KajaKaja Nordengen Hjernen er stjernen Kagge 2016 Nevrovitenskap
Ringheim, GunnarGunnar Ringheim Frp – rett fra levra Gyldendal 2016 Fremskrittspartiet
Stærk, BjørnBjørn Stærk Å sette verden i brann Humanist 2016 Jesus, Kristendommen
al-Kubaisi, WalidWalid al-Kubaisi Blod og blekk ‐ Ei familiekrønike frå Midtausten Dreyer 2016
Brekke, IngeridIngerid Brekke Angela Merkel - et europeisk drama Kagge 2016 Angela Merkel
Hegtun, HalvorHalvor Hegtun, Sven Egil Omdal Noe innen media Cappelen Damm 2016
Kiøsterud, ErlandErland Kiøsterud Sulten og skjønnheten Oktober 2016
Lium, RandiRandi Lium Tekstilkunst i Norge Museumsforlaget 2016 Tekstilkunst
Mikkelsen, Sigurd FalkenbergSigurd Falkenberg Mikkelsen Arabisk høst Cappelen Damm 2016
Notaker, HalvorHalvor Notaker Amerikansk valgkamp Cappelen Damm 2016
Sarromaa, SannaSanna Sarromaa Norske tabuer Spartacus 2016 norsk kultur
Sveen, Heidi HeleneHeidi Helene Sveen Såpass må du tåle. Sex, krenkelser og offentlig debatt Humanist 2016 Trakassering
Totland, Per ArnePer Arne Totland Kaldfront Cappelen Damm 2016
Vaa, AndersAnders Vaa Dialektboka Spartacus 2016 Norske dialekter
Ystgaard, Hans-MagnusHans-Magnus Ystgaard Bonde og statsråd i krisetid. En biografi om Hans Ystgaard Spartacus 2016 Hans Ystgaard
Kullerud, DagDag Kullerud Bibelen - Boken som formet vår kultur Verbum 2016 Bibelen i Norge, Bibelen
Farstad, AudAud Farstad På liv og død - Distriktsjordmødrenes historie Samlaget 2016 Jordmor
Nøkleby, BeritBerit Nøkleby Hitlers Norge Cappelen Damm 2016 Norge under andre verdenskrig
Gundersen, Bjarne RiiserBjarne Riiser Gundersen Da postmodernismen kom til Norge Flamme 2016 Postmodernismen
Tvedt, TerjeTerje Tvedt Norske tenkemåter Aschehoug 2016 Bistand
Bromark, StianStian Bromark Hjemreiser Cappelen Damm 2016
Eikeseth, UnniUnni Eikeseth Norske forskingsbragder. Vitskaplege oppdagingar gjennom 150 år Samlaget 2016
Erstad, Emil AndréEmil André Erstad Farvel Syria Samlaget 2016 Borgerkrigen i Syria
Gregers, Tone FredsvikTone Fredsvik Gregers Alt du må vite om vaksiner Humanist 2016 Vaksine
Eide, Øivind M.Øivind M. Eide Fridtjov S. Birkeli Giganten og gåten Psykiatrisk Opplysning/Hertervig 2016 Fridtjov S. Birkeli
Gylver, RagnhildRagnhild Gylver Mersalgsdronningen. Hvor mye kan du selge før du er solgt? Vigmostad og Bjørke 2016
Ringvej, MonaMona Ringvej Christian Fredriks tapte rike Vigmostad og Bjørke 2016 Christian Frederik, 1814 i Norge
Rana, Mohammad UsmanMohammad Usman Rana Norsk Islam Aschehoug 2016 Islam i Norge
Borch, ChristianChristian Borch Banalitetens tyranni Cappelen Damm 2016
Egedius, TonjeTonje Egedius Jesussoldaten Cappelen Damm 2016 eksorsisme, Pinsebevegelsen i Norge
Endsjø, Dag ØisteinDag Øistein Endsjø Udødelighetens historie Cappelen Damm 2016
Rossavik, FrankFrank Rossavik Blant republikanere Cappelen Damm 2016 Det republikanske parti
Folkvord, MagnhildMagnhild Folkvord Betzy Kjelsberg. Feminist og brubyggjar Samlaget 2016 Betzy Kjelsberg
Veiteberg, JorunnJorunn Veiteberg, Rita Leppiniemi Veiteberg Bård Breivik. Bind I og II Fagbokforlaget 2016
Butenschøn, PeterPeter Butenschøn Stortinget. Huset på Løvebakken gjennom 150 år Forlaget Press 2016 Stortingsbygningen
Fløgstad, KjartanKjartan Fløgstad Etter i saumane Gyldendal 2016
Vold, Jan ErikJan Erik Vold Kánon/Kannon/Kanón Gyldendal 2016
Lekanger, AndrèsAndrès Lekanger Prostitusjon Humanist 2016 Prostitusjon
Prytz, ØyvindØyvind Prytz Litteratur i en digital tid Spartacus 2016 e-bøker, tekstbehandling
Leira, HalvardHalvard Leira, Torbjørn L. Knutsen, Iver B. Neumann Norsk utenrikspolitisk idéhistorie 1890‐1940 Universitetsforlaget 2016
Møllerhaug, NicholasNicholas Møllerhaug Stupet. Leif Grungs krig Vigmostad og Bjørke 2016 Leif Grung
Selbekk, VebjørnVebjørn Selbekk Fryktens makt Aschehoug 2016 Ytringsfrihet, Muhammedkarikaturene
Sandvik, KjerstiKjersti Sandvik Under overflaten Gyldendal 2016 Lakseoppdrett
Vaage, Lars AmundLars Amund Vaage Sorg og Song. Tankar om forteljing Oktober 2016
Halvorsen, Elisabeth BeancaElisabeth Beanca Halvorsen Doris Lessing. En litterær forfølgelse Gyldendal 2016 Doris Lessing
Lysestøl, Peder MartinPeder Martin Lysestøl Israel. Bak muren av propaganda Manifest 2016 Israel, Israel-Palestina-konflikten
Olsen, Knut GjersethKnut Gjerseth Olsen, Askild M. Aasarød, Jo Moen Bredeveien Hvem skal eie Norge Manifest 2016 Naturressurser
Paasche, MaritMarit Paasche Hannah Ryggen Pax 2016 Hannah Ryggen
Roset, KristinKristin Roset Spring for livet. Slik blei eg frisk Samlaget 2016 Anoreksi, ortoreksi, bulimi
Sandnes, CathrineCathrine Sandnes Angrep eller forsvar - kampfly, norske verdier og sikkerhetspolitiske ambisjoner Manifest 2016 F-35, Forsvaret
Mathiesen, Anlov P.Anlov P. Mathiesen Omsorgsindustrien - Utenforskapet og nødsprofitørene Dreyer 2015 rusomsorg, Frivillige organisasjoner
Skre, ArnhildArnhild Skre Theodor Kittelsen - Askeladd og troll Aschehoug 2015 Theodor Kittelsen
Skredderberget, AsleAsle Skredderberget Usannsynlig rik. Historien om det norske oljefondet Kagge 2015 Statens pensjonsfond
Jahr, Bjørn OlavBjørn Olav Jahr Hvem drepte Birgitte Tengs? En kriminaldokumentar Gyldendal 2015 Birgitte-saken
Muradi, FaizullahFaizullah Muradi, Jon Gangdal Ingen bror får bli igjen. En kamptolks beretning om krigen i Afghanistan og Norges svik Gyldendal 2015 Afghanistan-krigen
Tjønn, HalvorHalvor Tjønn Russland blir til - fra vikingene til Ivan den grusomme Dreyer 2015 Kievriket, Storfyrstedømmet Moskva
Theien, IselinIselin Theien Fra krig til krig. En biografi om C.J. Hambro Spartacus 2015 C.J. Hambro
Hommerstad, MartheMarthe Hommerstad Christian Magnus Falsen. En biografi Cappelen Damm 2015 Christian Magnus Falsen, Riksforsamlingen
Mímir Kristjánsson Frihet, likhet, Island Manifest 2015 selvbiografi, Island
Conradi, MortenMorten Conradi, Alf Skjeseth Osvald. Storsabotøren Asbjørn Sunde Spartacus 2015 Asbjørn Sunde, Osvald-gruppen
Strand, MortenMorten Strand Ukraina - Grenselandet mellom øst og vest Cappelen Damm 2015 Ukraina
Strøksnes, MortenMorten Strøksnes Havboka Oktober 2015
Henmo, OlaOla Henmo Kampene. Et portrett av Kim Friele Cappelen Damm 2015 Kim Friele
Kartvedt, SindreSindre Kartvedt En vill en- biografi om DumDum boys Aschehoug 2015 DumDum Boys
Larsen, Stein UgelvikStein Ugelvik Larsen Blodbadet i Karelen Historie og kultur 2015 SS-skijegerbataljon Norge
Christensen, SusanneSusanne Christensen En punkbønn. Musikk og aktivisme i Russland og Nord‐Amerika Oktober 2015
Nilssen, Trond RistoTrond Risto Nilssen Da freden brøt løs. De første månedene i frihet etter andre verdenskrig Universitetsforlaget 2015 1945, Frigjøringsdagen
Sæther, VegardVegard Sæther Frontsøstre Cappelen Damm 2015 Frontsøstre
Ridar, ThereseTherese Ridar Jakten på en overgriper Vigmostad og Bjørke 2015
Dahl, Hans FredrikHans Fredrik Dahl Quislings nettverk Aschehoug 2015 Quisling, Nasjonal Samling
Magnus, JonJon Magnus Sommerfuglene i Armero Aschehoug 2015 Armero, VG, Fritiof och Carmencita
Lund, KathrineKathrine Lund, Kjetil Jacobsen Krigsbilder. Kunst under okkupasjonen 1940-45 Bomuldsfabrikken Kunsthall 2015 Norge under andre verdenskrig
Eidsvåg, IngeInge Eidsvåg Underveis. Vandringer i et landskap mellom tro og tvil Cappelen Damm 2015
Kvalnes, ØyvindØyvind Kvalnes Hjelp - Hvordan kan vi gjøre en forskjell for andre? Cappelen Damm 2015
Sørbø, Jan IngeJan Inge Sørbø Arne Garborg. Frå bleike myr til Alveland Samlaget 2015 Arne Garborg
Fridtun, KristinKristin Fridtun Kjønn og ukjønn. Ordhistoriske essay Samlaget 2015 Kjønnsidentitet
Sekne, IvarIvar Sekne Han forandret Oslo. Frode Rinnan - arkitekt og byplanlegger Solum, Gaidaros 2015 Frode Rinnan, byplanlegging
Kvalvik, Arne SchrøderArne Schrøder Kvalvik Min fetter Ola og meg Kagge 2015 Funksjonshemning
Lundestad, GeirGeir Lundestad Fredens sekretær Kagge 2015 Nobels fredspris, Den Norske Nobelkomite, Thorbjørn Jagland
Levin, MonaMona Levin Mors historie Kagge 2015 Solveig Levin
Tveit, Odd KarstenOdd Karsten Tveit De skyldige Kagge 2015 Midtøsten-konflikten, Oslo-prosessen
Hagerup, HenningHenning Hagerup Metafysisk skrapjern Kolon 2015 Sigmund Freud, Tor Ulven, T.S. Eliot, Samuel Johnson, Ole Robert Sunde
Christensen, Arne LieArne Lie Christensen Ut i det fri. Livet på sætra, hytta og landstedet Pax 2015
Skålevåg, Svein AtleSvein Atle Skålevåg Utilregnelighet. En historie om rett og medisin Pax 2015 Utilregnelighet
Aale, Per KristianPer Kristian Aale De modige. Italienernes opprør mot mafiaen Spartacus 2015 Cosa nostra
Askvik, LiseLise Askvik Helsesviket Aschehoug 2015
Bangstad, SindreSindre Bangstad, Cora Alexa Døving Hva er rasisme (Hva er-bøkene) Universitetsforlaget 2015 rasisme
Baziljevich, MichaelMichael Baziljevich Sansenes vidunderlige verden Dreyer 2015 Optiske illusjoner
Ekern, SimenSimen Ekern Europeere Cappelen Damm 2015
Emberland, TerjeTerje Emberland Da fascismen kom til Norge - Den norske legionens vekst og fall fra 1924 til 1928 Dreyer 2015 Den norske legion
Helle, SiriSiri Helle Skal landet gro att? Korleis berge norsk jordbruk Dreyer 2015 Landbrukspolitikk
Huseby, TormodTormod Huseby Alene naken Cappelen Damm 2015
Nistad, BjørnBjørn Nistad Eldre russisk idehistorie Solum, Vidarforlaget 2015 Russlands historie
Ringheim, GunnarGunnar Ringheim Det som ikke skulle skje. Fortellinger om overgrep Gyldendal 2015
Schaefer, RobinRobin Schaefer Monika-saken. Min historie - fra drapsetterforsker til varsler Vigmostad og Bjørke 2015 Monika-saken
Selboe, ToneTone Selboe Hva er en roman (Hva er-bøkene) Universitetsforlaget 2015 roman
Shafieian, MazdakMazdak Shafieian De urgamle materialet Gyldendal 2015
Skirbekk, TarjeiTarjei Skirbekk Hvordan vinne valg Spartacus 2015 valgkamp
Sæbø, Sun HeidiSun Heidi Sæbø Kims lek . En diktator, et splittet land og en forsvinningssak i Sørkedalen Cappelen Damm 2015 Nord-Korea
Thorkildsen, Inga MarteInga Marte Thorkildsen Du ser det ikke før du tror det. Et kampskrift for barns rettigheter Vigmostad og Bjørke 2015
Wibe-Lund, TanjaTanja Wibe-Lund Hopp da, så blir vi kvitt deg Aschehoug 2015
Økland, StåleStåle Økland Datakrasj Frekk 2015
Danielsen, Camilla KolstadCamilla Kolstad Danielsen Opplysningens stjerne Voltaire 1694-1778 Humanist 2014 Voltaire
de Figueiredo, IvoIvo de Figueiredo ord/kjøtt. Norsk scenedramatikk 1890-2000 Cappelen Damm 2014
Jensen, CarstenCarsten Jensen, Anders Sømme Hammer Alt dette kunne vært unngått en reise gjennom det nye Afghanistan Forlaget Press 2014 Afghanistan
Olstad, FinnFinn Olstad Det farlige demokratiet. Om folkestyrets vilkår gjennom to hundre år Aschehoug 2014
Stubhaug, ArildArild Stubhaug Jacob Aall i sin tid Aschehoug 2014 Jacob Aall
Tønnessen, Aud ValborgAud Valborg Tønnessen Ingrid Bjerkås. Motstandskvinnen som ble vår første kvinnelige prest Pax 2014 Ingrid Bjerkås
Danbolt, GunnarGunnar Danbolt Frå modernisme til det kontemporære. Tendensar i norsk samtidskunst etter 1990 Samlaget 2014
Buene, EivindEivind Buene Dobbeltliv (Essay) Cappelen Damm 2014
Austegaard, Ada SofieAda Sofie Austegaard, Stian Tobiassen Oppdrift. Om sorg og vekst Aschehoug 2014
Breen, MartaMarta Breen Født feminist. Hele Norge baker ikke Gyldendal 2014
Eide, ElisabethElisabeth Eide, Terje Skaufjord Afghanistan – ingen fred å få Pax 2014 Afghanistan
Fet, JosteinJostein Fet Stemmer frå ei fjern tid Samlaget 2014
Frydenlund, BårdBård Frydenlund Spillet om Norge. Det politiske året 1814 Gyldendal 2014
Glenthøj, RasmusRasmus Glenthøj, Morten Nordhagen Ottosen 1814. Krig, nederlag, frihet Spartacus 2014
Grue, JanJan Grue Kroppsspråk. Fremstillinger av funksjonshemninger i kultur og samfunn Gyldendal akademisk 2014
Gullbekk, Svein H.Svein H. Gullbekk Ja vi elsker Frihet. En antologi Dreyer 2014
Harket, HåkonHåkon Harket Paragrafen. Eidsvoll 1814 Dreyer 2014 Jødeparagrafen
Kjeldsen, Jens E.Jens E. Kjeldsen Hva er retorikk (Hva er-bøkene) Universitetsforlaget 2014 Retorikk
Kval, Karl-EirikKarl-Eirik Kval Det store skolesviket. En diagnose og 18 forslag til forbedringer Dreyer 2014
Leira, TorkjellTorkjell Leira Brasil. Kjempen våkner Aschehoug 2014 Brasil
Lien, MariusMarius Lien Brasiliansk fotball 1894-2014. 120 år med driblinger Falck 2014 Fotball i Brasil
Ytreberg, EspenEspen Ytreberg En forsvunnet by. Jubileumsutstillingen på Frogner 1914 Forlaget Press 2014 Jubileumsutstillingen på Frogner 1914
Aavitsland, Kristin B.Kristin B. Aavitsland Harry Fett. Historien er lengst Pax 2014 Harry Fett
Alstadheim, Kjetil BragliKjetil Bragli Alstadheim Republikken Norge. Om hvorfor vi fortsatt har konge – og hva vi kan få i stedet Aschehoug 2014
Bjørnstad, KetilKetil Bjørnstad Veien til Mozart Aschehoug 2014 Wolfgang Amadeus Mozart
Brandal, NikNik Brandal, Eirik Brazier, Ola Teige De ukjente krigerne. Nordmenn i første verdenskrig Humanist 2014
Godøy, BjørnBjørn Godøy Ti tusen skygger. En historie om Norge og de spedalske Spartacus 2014 Spedalskhet
Goksøyr, MattiMatti Goksøyr Hva er fotball (Hva er-bøkene) Universitetsforlaget 2014 Fotball
Hustad, JonJon Hustad Ung gigant. Winston Churchill og opptakten til første verdenskrig Schibsted 2014 Winston Churchill
Jackson, IdaIda Jackson Morfar, Hitler og jeg Aschehoug 2014 Germanske-SS Norge
Jørgensen, Sten IngeSten Inge Jørgensen Tyskland stiger frem Aschehoug 2014 Tyskland
Næss, AtleAtle Næss Leonardo da Vinci og hans tid Gyldendal 2014 Leonardo da Vinci
Pollen, GeirGeir Pollen Armfeldts armé. Historien om en katastrofe Gyldendal 2014 Carl Gustaf Armfeldt
Ringvej, MonaMona Ringvej Marcus Thrane. Forbrytelse og straff Pax 2014 Marcus Thrane
Serck-Hanssen, CarolineCaroline Serck-Hanssen Kongelige portretter. Monarkiet i kunsten 1814 - 2014 Orfeus 2014
Søbye, EspenEspen Søbye, Harald Berntsen, Kjartan Fløgstad, Jon Langdal Dovre faller. Norge 1814 - 2014 Gyldendal 2014
Traaseth, Anita KrohnAnita Krohn Traaseth Godt nok for de svina. En leders tanker om mot, sårbarhet og troverdighet Cappelen Damm 2014 Anita Krohn Traaseth
Bye, ArildArild Bye Folkevennen Ole Vig Aschehoug 2014 Ole Vig
Fatland, ErikaErika Fatland Sovjetistan. En reise gjennom Turkmenistan, Kasakhstan, Tadsjikistan, Kirgisistan og Usbekistan Kagge 2014 Turkmenistan, Kasakhstan, Tadsjikistan, Kirgisistan, Usbekistan
Fidjestøl, AlfredAlfred Fidjestøl Frå Asker til Eden. Historia om Asker-kretsen 1897-1924 Samlaget 2014 Askerkretsen, Arne Garborg, Hulda Garborg
Færseth, JohnJohn Færseth Ukraina. Landet på grensen Humanist 2014 Ukraina
Grinde, BjørnBjørn Grinde Bevissthet. Forstå hjernen og få et betre liv Spartacus 2014 Bevissthet, Nevrovitenskap, Evolusjonspsykologi
Grytås, GunnarGunnar Grytås Kvotebaronar. Privat rikdom-utarma fiskevær Samlaget 2014
Græsvig, FredrikFredrik Græsvig Den tapte krigen. Norge i Afghanistan Pax 2014 Afghanistan
Hagen, Alf van derAlf van der Hagen Kjell Askildsen. Et liv Oktober 2014 Kjell Askildsen
Helle, SiriSiri Helle Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks Samlaget 2014
Hellerud, Synnøve VeinanSynnøve Veinan Hellerud Siste nytt fra Vestfronten. En reise i sporene etter første verdenskrig Spartacus 2014 Første verdenskrig
Hovde, TorbjørnTorbjørn Hovde Gud bevare Russland! Nikolaj II – Russlands siste tsar. Hans liv og død Hovde 2014 Nikolaj II av Russland
Høiback, HaraldHarald Høiback Krigskunstens historie fra 1500 til i dag Cappelen Damm Akademisk 2014
Iddeng, Jon W.Jon W. Iddeng Romerrikets historie. Republikkens vekst og fall Dreyer 2014 Romerriket
Krefting, EllenEllen Krefting, Aina Nøding, Mona Ringvej En pokkers skrivesyge. 1700-tallets dansk-norske tidsskrifter mellom sensur og ytringsfrihet Scandinavian Academic Press 2014
Michelet, MarteMarte Michelet Den største forbrytelsen. Ofre og gjerningsmenn i det norske holocaust Gyldendal 2014 Deportasjonen av de norske jødene
Rem, ToreTore Rem Knut Hamsun. Reisen til Hitler Cappelen Damm 2014 Knut Hamsun
Steinsland, GroGro Steinsland Dovrefjell i tusen år. Mytene, historien, diktningen Vigmostad og Bjørke 2014 Dovrefjell
Thelle, RannfridRannfrid Thelle Oppdagelsen av Babylon Spartacus 2014 Babylon
Vogt, Carl EmilCarl Emil Vogt Herman Wedel Jarlsberg. Den aristokratiske opprøreren Cappelen Damm 2014 Herman Wedel Jarlsberg
Ambjørnsen, IngvarIngvar Ambjørnsen Farvel til romanen Flamme 2014
Bjørnskau, ErikErik Bjørnskau Waterloo 1815 Historie og kultur 2014 Slaget ved Waterloo
Braseth, LeifLeif Braseth Samer sør for midnattssola Fagbokforlaget 2014 Sørsamer
Brochmann, Jo T.Jo T. Brochmann Tagging. En bok om stygt som pent Flamme 2014 Tagging
Eliassen, IngeborgIngeborg Eliassen Harde tider Spartacus 2014 Eurokrisen
Friis, YanYan Friis Beatles og jeg Spetakkel 2014 The Beatles
Johansen, KristinKristin Johansen Maria Magdalena Aschehoug 2014 Maria Magdalena
Jordåen, RunarRunar Jordåen Wilhelm F. K. Christie. Presidenten Fagbokforlaget 2014 Wilhelm Frimann Koren Christie
Karlsen, PålPål Karlsen Steinsoppen. Vill av natur Z 2014 Steinsopp
Kjølseth, IldriIldri Kjølseth Eldre og selvmord Cappelen Damm Akademisk 2014
Larsen, ArneArne Larsen Storen. Historien om menneskene og klatringen på Store Skagastøstind i Jotuheimen Fri flyt 2014 Skagastølstindane, Storen, Jotunheimen
Lorenz, AstridAstrid Lorenz Ragna Nielsen Aschehoug 2014 Ragna Nielsen
Michalsen, Bård BorchBård Borch Michalsen , komma. Kommategnets personlighet, historie og regler Juritzen 2014 Komma
Morten, ØysteinØystein Morten Jakten på Sigurd Jorsalfare Spartacus 2014 Sigurd Jorsalfare
Müller, ReidarReidar Müller Det som ble Norge. Om fjell, is og liv gjennom 2902 millioner år Aschehoug 2014 Norges geologi
Sagrusten, Hans JohanHans Johan Sagrusten Det store puslespillet. Jakten på de tidligste manuskriptene til Bibelen Verbum 2014
Sandmo, ErlingErling Sandmo Tid for historie. En bok om historiske spørsmål Universitetsforlaget 2014 Historiefaglige metoder, kildekritikk
Skjeldal, GudmundGudmund Skjeldal Nestbest. Ei personleg idéhistorie om bronse, sølv og gull Cappelen Damm 2014
Skog, CecilieCecilie Skog Et friluftsliv Gyldendal 2014
Widerøe, Rolf J.Rolf J. Widerøe, Hans Petter Aass Kuppet. På innsiden av Norges mektigste mafiafamilie Gyldendal 2014
Øverås, Tor EysteinTor Eystein Øverås Hva er et essay? Gyldendal 2014 Essay
Aasheim, ErikErik Aasheim, Nina Stensrud Martin Jonas Gyldendal 2014 Jonas Gahr Støre
Akerhaug, LarsLars Akerhaug Norsk jihad Kagge 2013 Jihadisme
Alfsen, Knut H.Knut H. Alfsen, Dag O. Hessen, Eystein Jansen Klimaendringer i Norge. Forskernes forklaringer Universitetsforlaget 2013 Global oppvarming
Alnæs, KarstenKarsten Alnæs 1814 - Miraklenes år Schibsted 2013
Angeles, Michael Ray VCMichael Ray VC Angeles Karpe Diem / AKAM1K3. Dødtid. Bilder og turnénotater Aschehoug 2013
Antologi Formødrenes stemmer. Kvinneliv rundt stemmeretten Pax 2013 Kvinnelig stemmerett
Aschim, AndersAnders Aschim Bibelen 3.0. Bak Bibel 2011 Verbum 2013 Bibeloversettelse
Lindquist, SaraSara Lindquist, Elfrida Bergman Queering Sápmi - Samiske fortellinger utenfor normen Qub 2013
Birgisson, BergsveinnBergsveinn Birgisson Den svarte vikingen Spartacus 2013
Bliksrud, LivLiv Bliksrud, Giuliano D'Amico, Marius Wulfsberg, Arnfinn Åslund Den engasjerte kosmopolitt Novus 2013 Bjørnstjerne Bjørnson
Blinkenberg, Ellen ØklandEllen Økland Blinkenberg Min DNAgbok Cappelen Damm 2013
Bomann-Larsen, TorTor Bomann-Larsen Svaret. Haakon og Maud VI Cappelen Damm 2013 Haakon VII, Maud av Norge
Bratberg, ØivindØivind Bratberg Skyggebilder av Storbritannia Cappelen Damm 2013
Bringsværd, Tor ÅgeTor Åge Bringsværd Jesus. En mytisk biografi Spartacus 2013 Jesus
Danielsen, HildeHilde Danielsen, Eirinn Larsen, Ingeborg W. Owesen Norsk likestillingshistorie 1814-2013 Fagbokforlaget 2013
de Caprona, YannYann de Caprona Norsk etymologisk ordbok Kagge 2013 Etymologi
Dragvoll, JohanJohan Dragvoll, Bjørn C. Ekeland, Arild Linneberg Justismordets retorikk Solum, Vidarforlaget 2013 Justismord
Eggen, TorgrimTorgrim Eggen Berlin. Det 20. århundrets hovedstad Cappelen Damm 2013 Berlin
Elstad, LottaLotta Elstad Fellesskap fungerer. Om velferdsordningene våre og mytene som truer dem Manifest 2013 Velferdsstat
Eriksen, Thomas HyllandThomas Hylland Eriksen Fredrik Barth. en intellektuell biografi Universitetsforlaget 2013 Fredrik Barth
Eriksen, Trond BergTrond Berg Eriksen Søren Kierkegaard - Den fromme spotteren Forlaget Press 2013 Søren Kierkegaard
Fidjestøl, AlfredAlfred Fidjestøl Trass alt. Det Norske Teateret 1913-2013 Samlaget 2013 Det norske teatret
Finborud, Lars MørchLars Mørch Finborud (red.) Arne Nordheim - ingen ismer for meg, takk Orfeus 2013 Arne Nordheim
Folkvord, MagnhildMagnhild Folkvord Fredrikke Marie Qvam. Rabaldermenneske og strateg Samlaget 2013 Fredrikke Marie Qvam
Galtung, Marte KjærMarte Kjær Galtung, Stig Stenslie 49 myter om Kina Pax 2013 Kina
Gatland, Jan OlavJan Olav Gatland Olav Dalgard. Ein biografi Samlaget 2013 Olav Dalgard
Geelmuyden, Niels ChristianNiels Christian Geelmuyden Sannheten på bordet Cappelen Damm 2013
Gotaas, ThorThor Gotaas Femmila. Skisportens manndomsprøve Gyldendal 2013
Grepstad, OttarOttar Grepstad Historia om Ivar Aasen Samlaget 2013 Ivar Aasen
Gundersen, KarinKarin Gundersen Kunsten eller livet? Gyldendal 2013
Gundersen, KristianKristian Gundersen Snåsakoden Aschehoug 2013 Alternativ behandling
Hammer, Anders SømmeAnders Sømme Hammer Heia Kabul! Aschehoug 2013
Hansen, AsbjørnAsbjørn Hansen Menneskejeger. Fra et liv som drapsetterforsker i Kripos Kurér 2013 Kripos
Hansen, Ivar RogerIvar Roger Hansen Mot fedrenes fjell. Komponisten David Monrad Johansen og hans samtid Kolofon 2013 David Monrad Johansen
Henningstad, SivSiv Henningstad, Halldor Hustadnes Demens Kagge 2013 Demens
Hoem, EdvardEdvard Hoem Det evige forår. Bjørnstjerne Bjørnson 1899-1910 Oktober 2013 Bjørnstjerne Bjørnson
Hübert, Anne LouiseAnne Louise Hübert Papayaene i Gombolo. Å plante en drøm i Afrika Gyldendal 2013
Hustad, JonJon Hustad Farvel Norge - Velferdsstatens fremtidige kollaps Dreyer 2013 Velferdsstat
Hverven, Tom EgilTom Egil Hverven, Sverre Malling Terrorens ansikt. Skisser fra 22. juli-rettssaken Flamme 2013 Terrorangrepene i Norge 2011, Anders Behring Breivik
Jenssen, Hugo LauritzHugo Lauritz Jenssen Høyblokken. En bygningsbiografi Forlaget Press 2013 Regjeringskvartalet
Jonassen, MariMari Jonassen Fernanda Nissen. Kjærlighet og arbeid. Aschehoug 2013 Fernanda Nissen
Kjærstad, JanJan Kjærstad Menneskets vidde Aschehoug 2013
Knausgård, Karl OveKarl Ove Knausgård Sjelens Amerika. Tekster 1996-2013 Oktober 2013
Kvam jr., RagnarRagnar Kvam jr. Thor Heyerdahl. Mannen og mytene Gyldendal 2013 Thor Heyerdahl
Lahn, BårdBård Lahn Klimaspillet. En fortelling fra innsiden av FNs klimatoppmøter Flamme 2013 Global oppvarming
Larsen, PeterPeter Larsen Ibsen og fotografene. 1800-tallets visuelle kultur Universitetsforlaget 2013
Lingaas, Else MarieElse Marie Lingaas Vestens idéhistorie - Renessanse og reformasjon 1350-1600 Cappelen Damm Akademisk 2013
Nordby, TerjeTerje Nordby, Sylfest Lomheim Adam og Eros. Ord og uttrykk i Bibel og mytologi Dreyer 2013
Lorentzen, TrudeTrude Lorentzen Mysteriet mamma Oktober 2013
Lothe, JakobJakob Lothe (red.) Kvinnelige tidsvitner. Fortellinger fra Holocaust Gyldendal 2013 Holocaust
Løvås, KariKari Løvås Og de skjønte at de var nakne. Om skam og beskyttelse Den grønne malen 2013
Martiniussen, ErikErik Martiniussen Drivhuseffekten. Klimapolitikken som forsvant Manifest 2013 Global oppvarming
Meisingset, KristianKristian Meisingset Kulturbløffen Cappelen Damm 2013 Kulturpolitikk
Melberg, ArneArne Melberg (red.) Essayet. Utvalg og introduksjon ved Arne Melberg Universitetsforlaget 2013 Essay
Morten, ØysteinØystein Morten Jakten på Olav den hellige Spartacus 2013 Olav den hellige
Møller, Preben Z.Preben Z. Møller Kampen om voldtekt Dreyer 2013 Voldtekt
Naveen, MalaMala Naveen Den globale babyen Aschehoug 2013
Næss, Inga ElisabethInga Elisabeth Næss Øylandet. Dagligliv på Helgelandskysten Orkana 2013 Helgeland
Reinertsen, Maria BergMaria Berg Reinertsen Henriette Schønberg Erken. En norgeshistorie sett fra kjøkkenbenken Cappelen Damm 2013 Henriette Schønberg Erken
Samset, Bjørn HallvardBjørn Hallvard Samset De hemmelige partiklene. Hvordan verden er skrudd sammen. Universitetsforlaget 2013 Partikkelfysikk
Schaanning, EspenEspen Schaanning Lykkens politikk. Fransk opplysningstid og synet på menneske og straff hos Helvetius Akademika 2013 Claude Adrien Helvétius
Seierstad, ÅsneÅsne Seierstad En av oss Kagge 2013 Terrorangrepene i Norge 2011, Anders Behring Breivik
Sender, AnneAnne Sender Vår jødiske reise Cappelen Damm 2013 Jøder i Norge
Skoglund, AudhildAudhild Skoglund Sinte hvite menn. De ensomme ulvenes terror Humanist 2013
Smedstad, Anders KranmoAnders Kranmo Smedstad, Oral Bee Livet til en norsk boss Kontur 2013
Solberg, KristinKristin Solberg Livets skole Aschehoug 2013 Afghanistan
Strømmen, ØyvindØyvind Strømmen Den sorte tråden. Europeisk høyreradikalisme fra 1920 til i dag Cappelen Damm 2013 Høyreekstremisme
Stylegar, Frans-ArneFrans-Arne Stylegar Håkon Jarl Spartacus /Saga bok 2013 Håkon Jarl
Svendsen, ÅsmundÅsmund Svendsen Halvdan Koht - Veien mot fremtiden Cappelen Damm 2013 Halvdan Koht
Svennevig, AalrustAalrust Svennevig m.fl. Norske sjømannstatoveringer Magikon 2013 Tatoveringer
Sætre, SimenSimen Sætre Fjordman. Portrett av en antiislamist Cappelen Damm 2013 Fjordman
Thune, HenrikHenrik Thune, Leiv Lunde Hva Norge kan være i verden Cappelen Damm 2013
Titlestad, TorgrimTorgrim Titlestad Olav den hellige Spartacus /Saga bok 2013 Olav den hellige
Tjomlid, Gunnar RolandGunnar Roland Tjomlid Placebodefekten - Hvorfor alternativ behandling virker som den virker Humanist 2013 Alternativ behandling, Placeboeffekten
Tøjner, Poul ErikPoul Erik Tøjner, Bjarne Riiser Gundersen Skrik. Historien om et bilde Forlaget Press 2013 Skrik
Ueland, AsgeirAsgeir Ueland Tungtvannsaksjonen. Historien om den største krigsoperasjonen på norsk jord Gyldendal 2013 Tungtvannsaksjonen
van der Hagen, AlfAlf van der Hagen Dag Solstad. Uskrevne memoarer Oktober 2013 Dag Solstad
Vold, Jan ErikJan Erik Vold Poesi ad lib Gyldendal 2013
Waage, Hilde HenriksenHilde Henriksen Waage Konflikt og stormaktspolitikk Cappelen Damm Akademisk 2013
Willumsen, Liv HeleneLiv Helene Willumsen Dømt til ild og bål Orkana akademisk 2013 Hekseprosessene
Wyller, Torgeir BruunTorgeir Bruun Wyller En dements dagbok Solum, Vidarforlaget 2013 Demens
Østberg, TordTord Østberg Alkibiades og Aten Dreyer 2013 Alkibiades
Aareskjold, SolveigSolveig Aareskjold Åreskjold, S}} Samlaget 2012 Valkyrjesong. Vikingtida i spenn frå Bysants til Island.
Antologi All verdens kunnskap. Leksikon gjennom to tusen år Forlaget Press 2012 Leksikon
Dørum, KnutKnut Dørum, Hilde Sandvik, Thomas Ewen Daltveit Slettebø, Ingrid Fiskaa, Nils Olav Østrem, Sonja Serina Finstad Johansson, Amund Pedersen, Marthe Glad Munch-Møller, Sigurd Sande, Margit Løyland Opptøyer i Norge 1750-1850 Scandinavian Academic Press 2012
Bergestuen, Svein ToreSvein Tore Bergestuen Aamodt og Kjus Kagge 2012 Kjetil André Aamodt, Lasse Kjus
Bitsch, AnneAnne Bitsch, Anja Emilie Kruse Bak lukkede dører. En bok om voldtekt Cappelen Damm 2012 Voldtekt
Boe, Liv HildeLiv Hilde Boe Bokhandleren på Grønland Cappelen Damm 2012 Pakistanere i Norge
Borchgrevink, AageAage Borchgrevink En norsk tragedie. Anders Behring Breivik og veien til Utøya Gyldendal 2012 Terrorangrepene i Norge 2011, Anders Behring Breivik
Bromark, StianStian Bromark Selv om sola ikke skinner. Et portrett av 22. juli Cappelen Damm 2012 Terrorangrepene i Norge 2011, Anders Behring Breivik
Bryne, ArveArve Bryne Krig og sannhet. Langelandsaken og landssvikoppgjøret Akademika 2012 Oliver H. Langeland
Dypvik, Astrid SverresdotterAstrid Sverresdotter Dypvik Det var DDR. Forteljingar om eit nedlagt land Samlaget 2012 Den tyske demokratiske republikk
Eide, LindaLinda Eide Oppdrag Mottro. Jakta på gamle dagar Spartacus 2012
Eidhammer, AsbjørnAsbjørn Eidhammer Afrikas tid Unipub 2012
Emberland, TerjeTerje Emberland, Matthew Kott Himmlers Norge. Nordmenn i det storgermanske prosjekt Aschehoug 2012 Nasjonalsosialisme
Eriksen, Ane RingheimAne Ringheim Eriksen Stalins norske fanger Spartacus 2012 Gulag
Eriksen, Thomas HyllandThomas Hylland Eriksen, Dag O. Hessen På stedet løp! Aschehoug 2012
Falkenberg, GeirGeir Falkenberg India. Norske spor- felles muligheter Z 2012
Lars Mørch Finborud Mot det totale museum Forlaget Press 2012 Henie Onstad kunstsenter
Folgerø, HalvorHalvor Folgerø, Finn Tokvam Ler dei no, så har eg vunne. Eit møte med Ragnar Hovland Samlaget 2012
Fridtun, KristinKristin Fridtun Norsk etymologisk oppkok Samlaget 2012 Etymologi
Færøvik, TorbjørnTorbjørn Færøvik Maos rike. En lidelseshistorie Cappelen Damm 2012 Mao Zedong
Førsund, Randi HeleneRandi Helene Førsund Magnus Berrføtt Saga bok 2012 Magnus Berrføtt
Getz, KristineKristine Getz Hvis jeg forsvinner, ser du meg da? Aschehoug 2012
Goksøyr, Marte WexelsenMarte Wexelsen Goksøyr Jeg vil leve Oktober 2012 Downs syndrom
Grønstøl, Sigrid B.Sigrid B. Grønstøl Hulda Garborg og tankane hennar Aschehoug 2012 Hulda Garborg
Gule, LarsLars Gule Ekstremismens kjennetegn. Ansvar og motsvar Spartacus 2012 Ekstremisme
Harstad, JohanJohan Harstad Motorpsycho: Blissard Falck 2012
Heger, AndersAnders Heger Egner. En norsk dannelseshistorie Cappelen Damm 2012 Thorbjørn Egner
Heidem, KnutKnut Heidem Slaget i Lyngør 1812: Najadens tokt i historisk lys Bokbyen 2012 Slaget ved Lyngør
Holte, Ole MartinOle Martin Holte Uteligger Manifest 2012 Bostedsløs
Hustad, JonJon Hustad Gjeldsslaven Europa. Ein guida tur i finansielle ruinar Solum, Vidarforlaget 2012
Ibsen, Alexander Z.Alexander Z. Ibsen, Christopher Rådlund En sort bok om arkitektur - hvordan moderne arkitektur er blitt så stygg Dreyer 2012 Arkitektur
Jacobsen, Alf R.Alf R. Jacobsen Mellom to onder. Olje og gass i det 21. århundret: Den vanskelige overgangen Vega 2012 Petroleumsvirksomhet i Norge
Jacobsen, Alf R.Alf R. Jacobsen Angrep ved daggry Vega 2012 Slaget om Narvik
Jenssen, Frank A.Frank A. Jenssen Torsk. Fisken som skapte Norge Kagge 2012 Torsk
Jentoft, MortenMorten Jentoft Radio Moskva Gyldendal 2012 Russlands stemme
Johansson, Jens M.Jens M. Johansson Døde fedre Tiden 2012
Jupskås, Anders RavikAnders Ravik Jupskås Ekstreme Europa. Ideologi, årsaker og realisme Cappelen Damm 2012 Ekstremisme
Kadribegovic, EdinEdin Kadribegovic Jeg var et barn, det var krig Pax 2012 Jugoslavia-krigene
Kokkin, JanJan Kokkin Mathias Skeibrok. Mytologi og realisme Klokkhammer 2012 Mathias Skeibrok
Koren, CharlotteCharlotte Koren Kvinnenes rolle i norsk økonomi Universitetsforlaget 2012
Krefting, EllenEllen Krefting Vestens idéhistorie. Modernitetens fødsel 1600-1800 Cappelen Damm Akademisk 2012
Kristensen, MonicaMonica Kristensen Kings Bay-saken Forlaget Press 2012 Kings Bay-saken
Larsen, Erling RøedErling Røed Larsen Penger Scriptorium 2012 Penger
Lauritzen, Eva MæhreEva Mæhre Lauritzen Seks planter som forandret verden Akademika 2012 Pepper, kaffe, bomull, tobakk, sukker og poteter
Lie, ToveTove Lie Fredsnasjonen - grenseløs våpenhandel Aschehoug 2012
Lindholm, MarkusMarkus Lindholm Evolusjon - Naturens kunsthistorie Spartacus 2012 Evolusjon
Lorentzen, LisaLisa Lorentzen Hva er matematikk (Hva er-bøkene) Universitetsforlaget 2012 Matematikk
Løkeland, EspenEspen Løkeland, Svenn Arne Lie En nasjon av kjøtthuer – ni myter og en løgn om norsk landbrukspolitikk Manifest 2012
Løyland, MargitMargit Løyland Hollendartida i Norge 1550-1570 Spartacus 2012 Hollendertiden
Maurstad, ToralvToralv Maurstad For et liv Kagge 2012 Toralv Maurstad
Mæleng, PerPer Mæleng En vingurus guide til himmelen Kagge 2012
Mørkhagen, SverreSverre Mørkhagen Drømmen om Amerika. Innvandringen fra Norge 1825-1900 Gyldendal 2012 Norsk emigrasjon til USA
Njølstad, OlavOlav Njølstad Professor Tronstads krig Aschehoug 2012 Leif Tronstad
Nordal, IngerInger Nordal, Dag O. Hessen, Thore Lie Kristine Bonnevie - Et forskerliv Cappelen Damm 2012 Kristine Bonnevie
Opstad, SteinarSteinar Opstad Himmelretninger Kolon 2012
Pedersen, PaulPaul Pedersen, Asle Høgmo Sápmi slår tilbake ČálliidLágádus 2012 Samenes historie
Pettersvold, MariMari Pettersvold, Solveig Østrem Mestrer, mestrer ikke. Jakten på det normale barnet Agenda Res Publica 2012
Reiss, EllenEllen Reiss Søstre. Hvordan unge, muslimske kvinner skaper sin egen frihet Frekk 2012
Rem, HåvardHåvard Rem Hank Schibsted 2012 Hans-Erik Dyvik Husby
Renberg, ToreTore Renberg På fest hos litteraturen Oktober 2012
Rougthvedt, BerntBernt Rougthvedt Dødsspillet. En biografi om motstandsmannen Gregers Gram Cappelen Damm 2012 Gregers Gram
Røislien, Hanne EggenHanne Eggen Røislien Israelerne. Kampen for å høre til Aschehoug 2012 Israel
Røsjø, BjarneBjarne Røsjø Helbredernes hemmeligheter Spartacus 2012
Schau, KristopherKristopher Schau Rettsnotater 22. juli - rettssaken, Oslo tinghus 2012 No Comprendo Press 2012 Terrorangrepene i Norge 2011, Anders Behring Breivik
Jón Viðar Sigurðsson, Synnøve Veinan Hellerud Håkon den gode Spartacus 2012 Håkon den gode
Skard, TorildTorild Skard Maktens kvinner. Verdens kvinnelige presidenter og statsministre 1960-2010 Universitetsforlaget 2012
Skeie, ToreTore Skeie Jomfruen fra Norge Spartacus 2012 Håkon V Magnusson, Ingebjørg Håkonsdatter
Skjeldal, GudmundGudmund Skjeldal Diktaren i bombeflyet - Ein biografi om Nordahl Grieg Cappelen Damm 2012 Nordahl Grieg
Sogner, SølviSølvi Sogner Og skuta lå i Amsterdam... Et glemt norsk innvandrersamfunn i Amsterdam 1621-1720 Aschehoug 2012 Hollendertiden
Storberget, KnutKnut Storberget Det er dine øyne jeg ser. Om forbrytelse, straff og forsoning Aschehoug 2012
Strøksnes, MortenMorten Strøksnes Tequiladagbøkene Kagge 2012
Sølhusvik, LillaLilla Sølhusvik Kristin Halvorsen. Gjennomslag Cappelen Damm 2012 Kristin Halvorsen, Jens Stoltenbergs andre regjering
Tjønn, HalvorHalvor Tjønn Olav Tryggvason Saga bok 2012 Olav Tryggvason
Toje, AsleAsle Toje Rødt, hvitt og blått. Om demokratiet i Europa Dreyer 2012
Tonstad, Per LarsPer Lars Tonstad, Mari Boine Mari Boine. Fly med meg Kagge 2012 Mari Boine
Tvedt, TerjeTerje Tvedt Nilen - historiens elv Aschehoug 2012 Nilen
Ugelstad, CarolineCaroline Ugelstad Per Inge Bjørlo Pax 2012 Per Inge Bjørlo
Ulstrup, ÅshildÅshild Ulstrup Eg ser ei sol Samlaget 2012 Død
Vogt, KariKari Vogt Husets folk. Shia-islam i det 21. århundre Cappelen Damm 2012 Sjiaislam
Waage, Peter NormannPeter Normann Waage Russland er sitt eget sted Arneberg 2012 Russland
Wisting, AlexanderAlexander Wisting Hjalmar Johansen. Seierens pris. En biografi Kagge 2012 Hjalmar Johansen
Zachariassen, KetilKetil Zachariassen Samiske nasjonale strategar ČálliidLágádus 2012
Økland, EinarEinar Økland Norske malebøker Samlaget 2012
Øverås, Tor EysteinTor Eystein Øverås I dette landskap Gyldendal 2012
Andersen, RoyRoy Andersen Redningsmenn og lykkejegere. Norske pionerer i Alaska Aschehoug 2011
Antologi Skrift og strid. Essay om Henrik Rytter Solum, Vidarforlaget 2011 Henrik Rytter
Asdal, KristinKristin Asdal Politikkens natur - naturens politikk Universitetsforlaget 2011
Austenå, Ann-MagritAnn-Magrit Austenå Arven etter Sataniske vers Cappelen Damm 2011
Bandlien, BjørnBjørn Bandlien Olav Kyrre Saga bok 2011 Olav Kyrre
Bilden, Kaare M.Kaare M. Bilden Mat er makt Aschehoug 2011
Bjørgaas, ToveTove Bjørgaas Forandring og frykt. Barack Obamas USA Cappelen Damm 2011
Bondevik, HildeHilde Bondevik, Knut Stene-Johansen Sykdom som litteratur Unipub 2011
Brenner, Hans OlavHans Olav Brenner Om å skrive. Samtaler med norske forfattere Kurér 2011
Brøymer, BjørnBjørn Brøymer, Siri Juster Da lo folk! Leif Justers lange liv Aschehoug 2011 Leif Juster
Bull-Hansen, HaakonHaakon Bull-Hansen Strålekameratene Kagge 2011 Kreft
Diesen, SverreSverre Diesen Fornyelse eller forvitring. Forsvaret mot 2020 Cappelen Damm 2011
Eide, KaiKai Eide Høyt spill om Afghanistan Cappelen Damm 2011 Afghanistan
Eide, MartinMartin Eide Hva er journalistikk (Hva er-bøkene) Universitetsforlaget 2011 Journalistikk
Ekern, SimenSimen Ekern Roma Cappelen Damm 2011 Roma
Fatland, ErikaErika Fatland Englebyen. Historier fra Beslan Cappelen Damm 2011 Gisseldramaet i Beslan
Gangdal, JonJon Gangdal Jeg tenker nok du skjønner det sjøl Kagge 2011 Christoffer-saken
Garton, JanetJanet Garton Amalie. Et forfatterliv Gyldendal 2011 Amalie Skram
Gjefsen, TrulsTruls Gjefsen Arne Næss. Et liv Cappelen Damm 2011 Arne Næss
Haavardsholm, EspenEspen Haavardsholm Et rom i flammer Oktober 2011 Ola Bauer
Hagtvet, BerntBernt Hagtvet Ideologienes århundre Dreyer 2011
Hatledal, KristinKristin Hatledal Kvinnekamp. Historia om norske motstandskvinner Samlaget 2011
Hjardar, KimKim Hjardar, Vegard Vike Vikinger i krig Spartacus 2011 Viking
Hoem, EdvardEdvard Hoem Vennskap i storm. Bjørnstjerne Bjørnson Oktober 2011 Bjørnstjerne Bjørnson
Hovdenakk, SindreSindre Hovdenakk Torolf Elster - Balansekunstneren Pax 2011 Torolf Elster
Hovet, Vilborg S.Vilborg S. Hovet Den illustrerte boka. Historia om norsk bokillustrasjon Unipub 2011 Bokkunst
Hovland, RagnarRagnar Hovland Kunsten å komme heim og andre essay Samlaget 2011
Jacobsen, Alf R.Alf R. Jacobsen Kongens nei Vega 2011 Angrepet på Norge i 1940
Jaklin, AsbjørnAsbjørn Jaklin De dødsdømte Gyldendal 2011 Det norske landssvikoppgjøret
Johansen, AndersAnders Johansen Etter oss Spartacus 2011 Døden
Jonassen, MariMari Jonassen Livet er et pust. Ragna Nielsen - en biografi Aschehoug 2011 Ragna Nielsen
Jølle, Harald DagHarald Dag Jølle Nansen. Oppdageren Gyldendal 2011 Fridtjof Nansen
Kessel, RudiRudi Kessel Hva skal vi med religion? Agenda Res Publica 2011
Khan, MahmonaMahmona Khan, Nazneen Khan-Østrem (red.) Utilslørt. Muslimske råtekster Aschehoug 2011
Kjeldstadli, KnutKnut Kjeldstadli Mine fire besteforeldre Pax 2011
Kjellberg, JanneJanne Kjellberg, Caroline Rugeldal Papirløs i Norge Spartacus 2011
Klakken, LindaLinda Klakken Den siste beatpoeten Flamme 2011 Lawrence Ferlinghetti
Kvalvaag, Robert W.Robert W. Kvalvaag Det ellevte budet - religion og rock and roll Unipub 2011
Lockert, Sigri SkjegstadSigri Skjegstad Lockert Havsvelget i Nord Orkana akademisk 2011
Madsen, Ole JacobOle Jacob Madsen Den terapeutiske kultur Universitetsforlaget 2011 Terapi, selvhjelpslitteratur
Maria Amelie Ulovlig norsk Pax 2011
Meyer, SiriSiri Meyer Den visuelle makt. Bilder, blikk og betraktere Universitetsforlaget 2011
Mollerin, Kaja SchjervenKaja Schjerven Mollerin Seks fot under. Et essay om Hans Herbjørnsruds forfatterskap Gyldendal 2011 Hans Herbjørnsrud
Mostad, ArvidArvid Mostad Alt er kjemi - men kjemi er ikke alt Universitetsforlaget 2011 Kjemi
Myklebust, GunnarGunnar Myklebust Tungtvannssabotøren. Joachim H. Rønneberg - Linge-kar og fjellmann Aschehoug 2011 Joachim H. Rønneberg, Kompani Linge
Mytting, LarsLars Mytting Hel ved Kagge 2011 Ved
Nordby, TerjeTerje Nordby Mytekalenderen, Høst Aschehoug 2011 Myte
Næss, AtleAtle Næss Nidarosdomen Gyldendal 2011 Nidarosdomen
Qvale, PerPer Qvale Samarkand, Sarabande, Sarajevo Solum 2011 Oversettelse
Ravatn, AgnesAgnes Ravatn Folkelesnad. Essay Samlaget 2011
Ringvej, MonaMona Ringvej Makten og ordene - Demokrati og ytringsfrihet fra Athen til Eidsvoll Humanist 2011 Demokrati, ytringsfrihet
Rossavik, FrankFrank Rossavik SV. Fra Kings Bay til Kongens bord Spartacus 2011 Sosialistisk Venstreparti
Sandberg, SveinungSveinung Sandberg, Willy Pedersen Cannabiskultur Universitetsforlaget 2011 Cannabis
Skoglund, AudhildAudhild Skoglund Sekter Humanist 2011 Sekt
Skre, ArnhildArnhild Skre Hulda Garborg - nasjonal strateg Samlaget 2011 Hulda Garborg
Sveen, KarinKarin Sveen Mannen i Montgomery Street. Portrett av en norsk emigrant Oktober 2011 Peder Sæther
Svensen, Henrik H.Henrik H. Svensen Bergtatt - fjellenes historie og fascinasjonen for det opphøyde Aschehoug 2011 Geologiens historie
Søbye, EspenEspen Søbye En mann fra forgagne århundrer Oktober 2011 Johan Scharffenberg
Thorsen, Thea SelliaasThea Selliaas Thorsen Kom ikke uten begjær Gyldendal 2011
Tjønn, HalvorHalvor Tjønn Muhammed Dreyer 2011 Muhammed
Tunstad, ErikErik Tunstad Juks Humanist 2011 Forskningsjuks
Tveit, Odd KarstenOdd Karsten Tveit Libanon Farvel Aschehoug 2011 Libanon
Ustvedt, ØysteinØystein Ustvedt Ny norsk kunst etter 1990 Fagbokforlaget 2011
Utne, IvarIvar Utne Hva er et navn? Pax 2011 Onomastikk
Vestbø, ArneArne Vestbø Moritz Rabinowitz. En biografi Spartacus 2011 Moritz Rabinowitz
Wichstrøm, AnneAnne Wichstrøm Asta Nørregaard. En livshistorie Pax 2011 Asta Nørregaard
Wåhlberg, MartinMartin Wåhlberg Opplysningens sorte får. Jean-Jacques Rousseau (1712-1778) Humanist 2011 Rousseau
Ørjasæter, ElinElin Ørjasæter Det glade vanvidd Aschehoug 2011

Referanser rediger

  1. ^ a b kulturradet.no Retningslinjer for innkjøpsordningen for ny norsk sakprosa Arkivert 3. februar 2015 hos Wayback Machine. Vedtatt av Norsk kulturråd 2.2. 2015

Eksterne lenker rediger