Liste over Oranjefristatens statspresidenter

Oranjefristatens statspresident var landets statsoverhode.

Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Merknad
President van het Provisioneel Gouvernement
JPHoffman litho web.jpg Josias Philip Hoffman
(1807–1879)
24. februar 1854–29. mars 1854
Voorzitter van het Volksraad
JPHoffman litho web.jpg Josias Philip Hoffman
(1807–1879)
29. mars 1854–15. april 1854
Staatspresident
(Statspresident)
JPHoffman litho web.jpg Josias Philip Hoffman
(1807–1879)
15. april 1854–13. september 1854 Fungerend Staatspresident
(Fungerende statspresident)
13. september 1854–10. februar 1855
Coat of Arms of the Orange Free State.svg Jacobus Johannes Venter
(1814–1889)
10. februar 1855–15. februar 1855 Provisioneel Staatspresident
(Provisorisk statspresident)
Voorzitter der Uitvoerende Commissie
(Formann for Den utøvende komité)
Coat of Arms of the Orange Free State.svg Jacobus Johannes Venter
(1814–1889)
15. februar 1855–27. august 1855
Staatspresident van den Oranjevrijstaat
(Oranjefristatens statspresident)
JNBoshoff litho web.jpg Jacobus Nicolaas Boshoff
(1808–1881)
27. august 1855–6. september 1859
Coat of Arms of the Orange Free State.svg Esaias Reynier Snijman
(?–?)
6. september 1859–8. februar 1860 Agerend Staatspresident van den Oranjevrijstaat
(Oranjefristatens fungerende statspresident)
Marthinus Wessel Pretorius.jpg Marthinus Wessel Pretorius
(1819–1901)
8. februar 1860–17. juni 1863
No image.png Embetet ubesatt[a] 17. juni 1863–20. juni 1863
Coat of Arms of the Orange Free State.svg Jacobus Johannes Venter
(1814–1889)
20. juni 1863–2. februar 1864 Fungerend Staatspresident van den Oranjevrijstaat
(Oranjefristatens fungerende statspresident)
Johannes Brand00.jpg Johannes Henricus Brand
(1823–1888)
2. februar 1864–14. juli 1888
(døde)
Voorzitter van den Uitvoerenden Raad
(Formann for Det utøvende råd)
PJBlignaut CHM VA1075.jpg Pieter Jeremias Blignaut
(1841–1909)
14. juli 1888–21. august 1888
Staatspresident van den Oranjevrijstaat
(Oranjefristatens statspresident)
PJBlignaut CHM VA1075.jpg Pieter Jeremias Blignaut
(1841–1909)
21. august 1888–10. januar 1889 Waarnemend Staatspresident van den Oranjevrijstaat
(Oranjefristatens tilforordnede president)
WFReitz CHM VA0957.jpg Francis William Reitz
(1844–1934)
10. januar 1889–11. desember 1895
PJBlignaut CHM VA1075.jpg Pieter Jeremias Blignaut
(1841–1909)
11. desember 1895–4. mars 1896 Waarnemend Staatspresident van den Oranjevrijstaat
(Oranjefristatens tilforordnede president)
Marthinus Theunis Steyn.jpg Martinus Theunis Steyn
(1857–1916)
4. mars 1896–31. mai 1902
Embetet avskaffet ved Vereeniging-traktaten
Britisk annektering (Orange River Colony)

FotnoterRediger

  1. ^ Embetet som statspresident var ubesatt mellom 17. juni 1863, da Volksraad godkjente Pretorius' avskjedssøknad, og 20. juni 1863, da Venter ble tatt i ed.

KilderRediger