Åpne hovedmenyen

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 2015–2019

Current sport.svg Denne artikkelen inneholder informasjon om et pågående eller nylig avsluttet sportsarrangement.
Informasjonen kan være utdatert eller komme til å endres etter hvert som arrangementet skrider fram.
Martin Ødegaard og Norge møtte Sverige på hjemmebane under en vennskapskamp den 8. juni 2015 (0–0).

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 2015–2019 inneholder samtlige landskamper spilt av Norges herrelandslag i fotball i kronologisk rekkefølge fra januar 2015 til desember 2019. Landslaget deltok i flere mesterskapskvalifiseringer under denne perioden, til henholdsvis EM i fotball 2016 og VM i fotball 2018, men klarte ikke å kvalifisere seg til sluttspill i førstnevnte turnering da Norge gikk ut i playoffspill mot Ungarn over to kamper i november 2015.

I september 2016 spilte Norge sin første av flere kvalifiseringskamper mot VM i fotball 2018, en kvalifisering som ble avsluttet i oktober 2017. Trekningen for kvalifiseringen til VM i fotball 2018 ble avholdt 25. juli 2015, hvor Norge ble trukket i gruppe C sammen med San Marino, Aserbajdsjan, Nord-Irland, Tsjekkia og regjerende verdensmester Tyskland.[1] Kampoppsettet for kvalifiseringen ble trukket den 26. juli, hvor det ble klart at Norge åpnet hjemme mot Tyskland den 4. september 2016, og avsluttet kvalifiseringen hjemme mot Nord-Irland den 8. oktober 2017.[2]

Etter en rekke svake resultater, som resulterte i et større fall på FIFA-rankingen i november 2016, gikk Per-Mathias Høgmo av som landslagstrener.[3] Under en pressekonferanse hos Norges Fotballforbund den 1. februar 2017 ble Lars Lagerbäck presentert som ny landslagstrener.[4] Til tross for trenerbytte endte Norge på en fjerdeplass i sin kvalifiseringsgruppe og ble dermed ikke kvalifisert til VM i fotball 2018.

Det nye turneringsformatet UEFA Nations League ble innført av UEFA høsten 2017 for å redusere antall uvesentlige vennskapskamper og for å gi flere nasjoner en ekstra mulighet til å kvalifisere seg til EM i fotball.[5] Norge ble plassert på nivå C etter deres rangering på høsten 2017 og spilte kamper mot Kypros, Bulgaria og Slovenia i siste halvdel av 2018.[6] Norge vant sin kvalifiseringsgruppe og rykket dermed opp én divisjon til UEFA Nations League 2020/2021. Norge ble som én av fire gruppevinnere også tildelt en ekstra mulighet til å kvalifisere seg til EM i fotball 2020 gjennom kvalifiseringsspill i mars 2020, uavhengig av resultater gjennom den ordinære EM-kvalifiseringen. Den 2. desember 2018 ble alle nasjoner til EM-kvalifiseringen til 2020 trukket, hvor Norge havnet i gruppe F sammen med Spania, Sverige, Romania, Færøyene og Malta.[7]

Norges landskamper 2015Rediger

Kvalifisering til EM, 28. mars 2015

  Kroatia 5–1 (1–0)   Norge Maksimir stadion (Zagreb)

Marcelo Brozović   29'
Ivan Perišić   54'
Ivica Olić   66'
Gordon Schildenfeld   87'
Danijel Pranjić   93'
Vedran Ćorluka   74'

Alexander Tettey   81'

Norges lag:
Ørjan Håskjold Nyland, Martin Linnes, Håvard Nordtveit, Vegard Forren, Tom Høgli, Per Ciljan Skjelbred (Jone Samuelsen fra 19'), Alexander Tettey, Stefan Johansen, Mats Møller Dæhli (Håvard Nielsen fra 61'), Martin Ødegaard, Tarik Elyounoussi (Mohammed Abdellaoue fra 80').


Dommer: Carlos Velasco Carballo
Tilskuere: 26 592
Tabellplassering etter runden: 3.-plass (gruppe H)

Vennskapskamp, 8. juni 2015[8]

  Norge 0–0 (0–0)   Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Ørjan Håskjold Nyland, Omar Elabdellaoui (Martin Linnes fra 46'), Håvard Nordtveit, Vegard Forren, Tom Høgli, Per Ciljan Skjelbred (Tarik Elyounoussi fra 59'), Martin Ødegaard, Stefan Johansen (Anders Konradsen fra 87'), Alexander Tettey (Even Hovland fra 46'), Håvard Nielsen (Pål André Helland fra 69'), Joshua King (Alexander Søderlund fra 46').


Dommer: Anthony Taylor
Tilskuere: 26 659

Kvalifisering til EM, 12. juni 2015

  Norge 0–0 (0–0)   Aserbajdsjan Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Ørjan Håskjold Nyland, Omar Elabdellaoui, Even Hovland, Vegard Forren, Tom Høgli, Martin Ødegaard, Stefan Johansen, Håvard Nordtveit, Per Ciljan Skjelbred (Pål André Helland fra 55'), Alexander Søderlund (Magnus Wolff Eikrem fra 68'), Joshua King (Adama Diomande fra 79').


Dommer: Paweł Gil
Tilskuere: 21 228
Tabellplassering etter runden: 3.-plass (gruppe H)

Kvalifisering til EM, 3. september 2015

  Bulgaria 0–1 (0–0)   Norge Vasil Levski nasjonalstadion (Sofia)

Vegard Forren   57'

Norges lag:
Ørjan Håskjold Nyland, Omar Elabdellaoui, Even Hovland, Vegard Forren (Håvard Nordtveit fra 75'), Tom Høgli, Jone Samuelsen (Per Ciljan Skjelbred fra 65'), Stefan Johansen (Stefan Strandberg fra 87'), Alexander Tettey, Jo Inge Berget, Markus Henriksen, Alexander Søderlund.


Dommer: Bas Nijhuis
Tilskuere: ca. 12 000
Tabellplassering etter runden: 3.-plass (gruppe H)

Kvalifisering til EM, 6. september 2015

  Norge 2–0 (0–0)   Kroatia Ullevaal Stadion (Oslo)

Jo Inge Berget   51'
Vedran Ćorluka   69' (Selvmål) [9]

Norges lag:
Ørjan Håskjold Nyland, Omar Elabdellaoui, Even Hovland, Vegard Forren, Tom Høgli, Per Ciljan Skjelbred (Håvard Nielsen fra 90'), Stefan Johansen (Håvard Nordtveit fra 92'), Alexander Tettey, Jo Inge Berget, Markus Henriksen, Alexander Søderlund (Valon Berisha fra 94').


Dommer: Viktor Kassai
Tilskuere: 26 741
Tabellplassering etter runden: 2.-plass (gruppe H)

Kvalifisering til EM, 10. oktober 2015

  Norge 2–0 (1–0)   Malta Ullevaal Stadion (Oslo)

Alexander Tettey   19'
Alexander Søderlund   52'

Norges lag:
Ørjan Håskjold Nyland, Omar Elabdellaoui, Even Hovland, Vegard Forren, Haitam Aleesami, Per Ciljan Skjelbred (Martin Ødegaard fra 53'), Stefan Johansen, Alexander Tettey, Jo Inge Berget (Valon Berisha fra 84'), Markus Henriksen, Alexander Søderlund (Joshua King fra 77').


Dommer: Arnold Hunter
Tilskuere: 27 120
Tabellplassering etter runden: 2.-plass (gruppe H)

Kvalifisering til EM, 13. oktober 2015

  Italia 2–1 (0–1)   Norge Stadio Olimpico (Roma)

Alessandro Florenzi   73'
Graziano Pellè   82'

Alexander Tettey   23'

Norges lag:
Ørjan Håskjold Nyland, Omar Elabdellaoui, Even Hovland, Vegard Forren, Haitam Aleesami, Per Ciljan Skjelbred (Jone Samuelsen fra 51'), Stefan Johansen, Alexander Tettey, Jo Inge Berget (Valon Berisha fra 78'), Markus Henriksen, Alexander Søderlund (Joshua King fra 60').


Dommer: Felix Brych
Tilskuere: ca. 30 000
Tabellplassering etter runden: 3.-plass (gruppe H)

  • Norge endte på en tredjeplass i sin kvalifiseringsgruppe og ble dermed ikke direkte kvalifisert til EM i fotball 2016, som ble avholdt i Frankrike sommeren 2016. Med sin tredjeplass ble Norge tildelt playoff til spill om resterende ledige plasser til mesterskapet.[10] Trekningen til playoff ble avholdt av UEFA den 18. oktober 2015, hvor Norge ble trukket med Ungarn (fra gruppe F).[11] Norge ble tildelt hjemmekamp som første kamp den 12. november 2015, med returoppgjør i Budapest den 15. november 2015.[12]

EM i fotball 2016 - Kvalifiseringsgruppe H

# Lag K S U T Mål ± P
1   Italia 10 7 3 0 16–7 9 24
2   Kroatia * 10 6 3 1 20–5 15 20
3   Norge 10 6 1 3 13–10 3 19
4   Bulgaria 10 3 2 5 9–12 −3 11
5   Aserbajdsjan 10 1 3 6 7–18 −11 6
6   Malta 10 0 2 8 3–16 −13 2
Kilde  · Rediger
  • Kroatia ble fradømt ett poeng etter sin hjemmekamp mot Italia.
    Deres anke ble avvist 18. september 2015. ref

Play-off til EM, 12. november 2015

  Norge 0–1 (0–1)   Ungarn Ullevaal Stadion (Oslo)

László Kleinheisler   26'

Norges lag:
Ørjan Håskjold Nyland, Omar Elabdellaoui, Even Hovland, Vegard Forren, Tom Høgli, Per Ciljan Skjelbred (Pål André Helland fra 85'), Alexander Tettey, Stefan Johansen, Jo Inge Berget (Mohamed Elyounoussi fra 74'), Markus Henriksen, Alexander Søderlund (Marcus Pedersen fra 61').


Dommer: Mark Clattenburg
Tilskuere: 27 182

Play-off til EM, 15. november 2015

  Ungarn 2–1 (1–0)   Norge Groupama Arena (Budapest)

Tamás Priskin   14'
Markus Henriksen   82' (Selvmål)

Markus Henriksen   87'

Norges lag:
Ørjan Håskjold Nyland, Omar Elabdellaoui, Even Hovland, Vegard Forren, Haitam Aleesami, Per Ciljan Skjelbred (Jo Inge Berget fra 80'), Alexander Tettey, Stefan Johansen, Mohamed Elyounoussi (Pål André Helland fra 45'), Martin Ødegaard (Marcus Pedersen fra 45'), Markus Henriksen.


Dommer: Carlos Velasco Carballo
Tilskuere: 22 000

Norges landskamper 2016Rediger

Vennskapskamp, 24. mars 2016[13]

  Estland 0–0 (0–0)   Norge A. Le Coq Arena (Tallinn)
Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Martin Linnes, Even Hovland, Vegard Forren, Haitam Aleesami, Per Ciljan Skjelbred (Fredrik Midtsjø fra 86'), Håvard Nordtveit (Ole Selnæs fra 64'), Stefan Johansen, Valon Berisha, Jo Inge Berget, Adama Diomandé (Alexander Søderlund fra 64').


Dommer: Andrew Dallas
Tilskuere: 2 892

Vennskapskamp, 29. mars 2016[14]

  Norge 2–0 (0–0)   Finland Ullevaal Stadion (Oslo)

Jo Inge Berget   57'
Stefan Johansen   83'

Norges lag:
Ørjan Håskjold Nyland (André Hansen fra 46'), Omar Elabdellaoui, Even Hovland, Stefan Strandberg, Haitam Aleesami, Martin Ødegaard (Ruben Yttergård Jenssen fra 46'), Håvard Nordtveit (Stefan Johansen fra 60'), Per Ciljan Skjelbred (Ole Selnæs fra 79'), Valon Berisha, Fredrik Gulbrandsen (Jo Inge Berget fra 46'), Adama Diomandé (Alexander Søderlund fra 46').


Dommer: Neil Doyle
Tilskuere: 4 675

Vennskapskamp, 29. mai 2016[15]

  Portugal 3–0 (1–0)   Norge Estádio do Dragão (Porto)

Ricardo Quaresma   12'
Raphaël Guerreiro   65'
Éder   70'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Martin Linnes (Niklas Gunnarsson fra 86'), Even Hovland, Stefan Strandberg, Anders Trondsen, Valon Berisha (Iver Fossum fra 73'), Stefan Johansen, Ruben Yttergård Jenssen (Ole Selnæs fra 73'), Veton Berisha, Joshua King (Alexander Sørloth fra 86'), Markus Henriksen.


Dommer: Padraig Sutton
Tilskuere: 30 000

Vennskapskamp, 1. juni 2016

  Norge 3–2 (2–1)   Island Ullevaal Stadion (Oslo)

Stefan Johansen   1'
Pål Andre Helland   41'
Alexander Sørloth   67'

Sverrir Ingi Ingason   36'
Gylfi Sigurðsson   81' (Straffe)

Norges lag:
Ørjan Håskjold Nyland, Jonas Svensson, Even Hovland, Vegard Forren, Haitam Aleesami, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Stefan Johansen (Ruben Yttergård Jenssen fra 82'), Pål Andre Helland (Martin Samuelsen fra 51'), Joshua King (Alexander Sørloth fra 51'), Adama Diomande (Iver Fossum fra 71').


Dommer: Kevin Clancy
Tilskuere: 9 168

Vennskapskamp, 5. juni 2016[16]

  Belgia 3–2 (1–1)   Norge Kong Baudouin stadion (Brussel)

Romelu Lukaku   3'
Eden Hazard   70'
Laurent Ciman   74'

Joshua King   20'
Veton Berisha   48'

Norges lag:
Ørjan Håskjold Nyland, Jonas Svensson, Even Hovland, Vegard Forren, Markus Henriksen, Ole Selnæs (Stefan Strandberg fra 75'), Stefan Johansen (Ruben Yttergård Jensen fra 75'), Veton Berisha (Iver Fossum fra 73'), Joshua King (Alexander Sørloth fra 81'), Adama Diomande (Valon Berisha fra 66').


Dommer: Tobias Stieler
Tilskuere: 42 126

Vennskapskamp, 31. august 2016[17]

  Norge 0–1 (0–0)   Hviterussland Ullevaal Stadion (Oslo)

Sjarej Kriviets   57'

Norges lag:
Ørjan Håskjold Nyland, Jonas Svensson, Even Hovland, Stefan Strandberg, Haitam Aleesami (Jørgen Skjelvik fra 87'), Ole Selnæs (Alexander Tettey fra 46'), Magnus Wolff Eikrem (Martin Linnes fra 68'), Stefan Johansen, Veton Berisha (Martin Samuelsen fra 63'), Jo Inge Berget (Adama Diomande fra 63'), Joshua King (Alexander Sørloth fra 46').


Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
Tilskuere: 7 180

Kvalifisering til VM, 4. september 2016

  Norge 0–3 (0–2)   Tyskland Ullevaal Stadion (Oslo)

Thomas Müller   16'
Joshua Kimmich   45'
Thomas Müller   60'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Jonas Svensson, Even Hovland, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami, Alexander Tettey, Stefan Johansen (Ruben Yttergård Jenssen fra 67'), Markus Henriksen (Ole Selnæs fra 61'), Adama Diomande, Veton Berisha, Joshua King (Alexander Sørloth fra 73').


Dommer: Willie Collum
Tilskuere: 26 793
Tabellplassering etter runden: 6.-plass (gruppe C)

Kvalifisering til VM, 8. oktober 2016

  Aserbajdsjan 1–0 (1–0)   Norge Olympiastadion (Baku)

Maksim Medvedev   11'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Jonas Svensson, Even Hovland, Stefan Strandberg, Haitam Aleesami, Per Ciljan Skjelbred (Stefan Johansen fra 84'), Ole Selnæs, Markus Henriksen, Pål André Helland (Jo Inge Berget fra 71'), Adama Diomande, Joshua King (Alexander Sørloth fra 61').


Dommer: Liran Liany
Tilskuere: 11 000
Tabellplassering etter runden: 5.-plass (gruppe C)

Kvalifisering til VM, 11. oktober 2016

  Norge 4–1 (1–0)   San Marino Ullevaal Stadion (Oslo)

Davide Simoncini   10' (Selvmål)
Adama Diomandé   76'
Martin Samuelsen   81'
Joshua King   83'

Mattia Stefanelli   54'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Jonas Svensson, Even Hovland, Stefan Strandberg, Haitam Aleesami, Per Ciljan Skjelbred, Ole Selnæs, Alexander Tettey (Martin Samuelsen fra 66'), Markus Henriksen (Adama Diomandé fra 46'), Jo Inge Berget (Alexander Sørloth fra 73'), Joshua King.


Dommer: Benoît Bastien
Tilskuere: 8 214
Tabellplassering etter runden: 4.-plass (gruppe C)

Kvalifisering til VM, 11. november 2016

  Tsjekkia 2–1 (1–0)   Norge Eden Arena (Praha)

Michal Krmenčík   11'
Jaromír Zmrhal   47'

Joshua King   87'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Omar Elabdellaoui, Even Hovland, Vegard Forren, Haitam Aleesami, Per Ciljan Skjelbred (Mats Møller Dæhli fra 52'), Alexander Tettey, Stefan Johansen, Jo Inge Berget (Tarik Elyounoussi fra 71'), Markus Henriksen (Adama Diomandé fra 60'), Joshua King.


Dommer: Bas Nijhuis
Tilskuere: 16 500
Tabellplassering etter runden: 5.-plass (gruppe C)

Norges landskamper 2017Rediger

Kvalifisering til VM, 26. mars 2017

  Nord-Irland 2–0 (2–0)   Norge Windsor Park (Belfast)

Jamie Ward   2'
Conor Washington   33'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Jørgen Skjelvik, Omar Elabdellaoui, Gustav Valsvik, Even Hovland, Håvard Nordtveit, Stefan Johansen (Sander Berge fra 75'), Tarik Elyounoussi (Mats Møller Dæhli fra 53'), Mohamed Elyounoussi, Joshua King, Alexander Søderlund (Adama Diomandé fra 63').


Dommer: Hüseyin Göçek
Tilskuere: 18 161
Tabellplassering etter runden: 5.-plass (gruppe C)

Kvalifisering til VM, 10. juni 2017

  Norge 1–1 (0–1)   Tsjekkia Ullevaal Stadion (Oslo)

Alexander Søderlund   57' (Straffe)

Theodor Gebre Selassie   36'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Jonas Svensson, Håvard Nordtveit, Tore Reginiussen (Gustav Valsvik fra 33'), Haitam Aleesami, Mohamed Elyounoussi, Sander Berge, Stefan Johansen, Jo Inge Berget (Mats Møller Dæhli fra 61'), Tarik Elyounoussi, Alexander Søderlund (Bjørn Maars Johnsen fra 71').


Dommer: Andre Marriner
Tilskuere: 12 179
Tabellplassering etter runden: 5.-plass (gruppe C)

Vennskapskamp, 13. juni 2017[20]

  Norge 1–1 (1–0)   Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)

Mohamed Elyounoussi   44'

Samuel Armenteros   81'

Norges lag:
Ørjan Håskjold Nyland, Jonas Svensson, Håvard Nordtveit (Gustav Valsvik fra 46'), Even Hovland, Per-Egil Flo, Mohamed Elyounoussi, Sander Berge (Ole Selnæs fra 46'), Anders Trondsen, Mats Møller Dæhli (Haitam Aleesami fra 83'), Bjørn Maars Johnsen (Tarik Elyounoussi fra 56'), Alexander Søderlund (Ohi Omoijuanfo fra 46').


Dommer: Daniel Stefanski
Tilskuere: 11 940

Kvalifisering til VM, 1. september 2017

  Norge 2–0 (1–0)   Aserbajdsjan Ullevaal Stadion (Oslo)

Joshua King   32' (Straffe)
Rashad Sadygov   59' (Selvmål)

Badavi Guseynov   90'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Jonas Svensson (Omar Elabdellaoui fra 89'), Jørgen Skjelvik, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami, Sander Berge, Stefan Johansen, Mats Møller Dæhli (Jo Inge Berget fra 81'), Mohamed Elyounoussi, Joshua King, Alexander Sørloth (Tarik Elyounoussi fra 73').


Dommer: Daniel Stefanski
Tilskuere: 8 599
Tabellplassering etter runden: 4.-plass (gruppe C)

Kvalifisering til VM, 4. september 2017

  Tyskland 6–0 (4–0)   Norge Mercedes-Benz Arena (Stuttgart)

Mesut Özil   10'
Julian Draxler   17'
Timo Werner   21'
Timo Werner   40'
Leon Goretzka   50'
Mario Gómez   79'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Omar Elabdellaoui, Jørgen Skjelvik, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami, Sander Berge (Gustav Valsvik fra 46'), Ole Selnæs (Martin Linnes fra 75'), Mats Møller Dæhli, Mohamed Elyounoussi (Jonas Svensson fra 58'), Jo Inge Berget, Joshua King.


Dommer: Gediminas Mažeika
Tilskuere: 53 814
Tabellplassering etter runden: 5.-plass (gruppe C)

Kvalifisering til VM, 5. oktober 2017

  San Marino 0–8 (0–4)   Norge Stadio Olimpico (Serravalle)

Markus Henriksen   8'
Joshua King   14'
Joshua King   17'
Mohamed Elyounoussi   39'
Mohamed Elyounoussi   48'
Ole Selnæs   58'
Mohamed Elyounoussi   68'
Martin Linnes   86'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Jonas Svensson, Håvard Nordtveit, Gustav Valsvik, Birger Meling, Sander Berge (Ole Selnæs fra 46'), Mohamed Elyounoussi (Tarik Elyounoussi fra 71'), Martin Linnes, Markus Henriksen, Alexander Sørloth, Joshua King (Alexander Søderlund fra 62').


Dommer: Andrew Dallas
Tilskuere: 1 922
Tabellplassering etter runden: 4.-plass (gruppe C)

Kvalifisering til VM, 8. oktober 2017

  Norge 1–0 (0–0)   Nord-Irland Ullevaal Stadion (Oslo)

Chris Brunt   71' (Selvmål)

Norges lag:
Ørjan Håskjold Nyland, Jonas Svensson, Håvard Nordtveit, Tore Reginiussen, Birger Meling, Stefan Johansen (Martin Linnes fra 87'), Markus Henriksen (Ole Selnæs fra 83'), Sander Berge, Mohamed Elyounoussi (Tarik Elyounoussi fra 72'), Alexander Søderlund, Alexander Sørloth.


Dommer: Serhij Bojko
Tilskuere: 10 224
Tabellplassering etter runden: 4.-plass (gruppe C)

  • Norge endte på en fjerdeplass i sin kvalifiseringsgruppe og ble dermed ikke kvalifisert til VM i fotball 2018, som ble avholdt i Russland sommeren 2018.

Kvalifiseringsgruppe C

# Lag K S U T Mål ± P
1   Tyskland 10 10 0 0 43–4 39 30
2   Nord-Irland 10 6 1 3 17–7 10 19
3   Tsjekkia 10 4 3 3 17–10 7 15
4   Norge 10 4 1 5 18–16 2 13
5   Aserbajdsjan 10 3 1 6 10–19 −9 10
6   San Marino 10 0 0 10 2–46 −44 0
Sist oppdatert: 8. oktober 2017  · Kilde  · Rediger

Vennskapskamp, 11. november 2017

  Makedonia 2–0 (1–0)   Norge Gradski Stadion (Skopje)

Goran Pandev   43'
Kire Markoski   90+4'

Norges lag:
Sten Grytebust, Jonas Svensson, Håvard Nordtveit, Gustav Valsvik, Birger Meling, Martin Linnes (Mats Møller Dæhli fra 46'), Markus Henriksen, Ole Selnæs (Mohamed Elyounoussi fra 75'), Martin Ødegaard (Morten Thorsby fra 69'), Alexander Sørloth (Pål Alexander Kirkevold fra 46'), Ola Kamara (Anders Trondsen fra 79').


Dommer: Paolo Tagliavento
Tilskuere: 3 000

Vennskapskamp, 14. november 2017[21]

  Slovakia 1–0 (0–0)   Norge Štadión Antona Malatinského (Trnava)

Stanislav Lobotka   90+3'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Martin Linnes, Håvard Nordtveit (Jørgen Skjelvik fra 46'), Tore Reginiussen, Birger Meling, Mohamed Elyounoussi (Jonas Svensson fra 91), Markus Henriksen, Anders Trondsen, Jo Inge Berget (Mats Møller Dæhli fra 70'), Alexander Søderlund (Ola Kamara fra 70'), Alexander Sørloth.


Dommer: Ádam Farkas
Tilskuere: 6 415

Norges landskamper 2018Rediger

Vennskapskamp, 23. mars 2018[22]

  Norge 4–1 (1–1)   Australia Ullevaal Stadion (Oslo)

Ola Kamara   36'
Tore Reginiussen   48'
Ola Kamara   57'
Ola Kamara   90+1'

Jackson Irvine   19'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Omar Elabdellaoui, Tore Reginiussen, Kristoffer Ajer, Birger Meling, Mohamed Elyounoussi (Iver Fossum fra 87'), Markus Henriksen, Fredrik Midtsjø (Martin Ødegaard fra 77'), Stefan Johansen, Bjørn Maars Johnsen, Ola Kamara.


Dommer: Andreas Ekberg
Tilskuere: 5 871

Vennskapskamp, 26. mars 2018

  Albania 0–1 (0–0)   Norge Elbasan Arena (Elbasan)

Sigurd Rosted   70'

Norges lag:
Ørjan Håskjold Nyland, Jonas Svensson (Omar Elabdellaoui fra 46'), Kristoffer Ajer, Håvard Nordtveit (Sigurd Rosted fra 63'), Birger Meling, Mohamed Elyounoussi (Mats Møller Dæhli fra 94'), Markus Henriksen, Stefan Johansen (Ole Selnæs fra 77'), Martin Ødegaard (Iver Fossum fra 74'), Bjørn Maars Johnsen, Tarik Elyounoussi.


Dommer: Fyodor Zammit
Tilskuere: 3 000

Vennskapskamp, 2. juni 2018[23]

  Island 2–3 (1–1)   Norge Laugardalsvöllur (Reykjavik)

Alfreð Finnbogason   31' (Straffe)
Gylfi Sigurðsson   71'

Bjørn Maars Johnsen   15'
Joshua King   80'
Alexander Sørloth   86'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Jonas Svensson, Kristoffer Ajer, Håvard Nordtveit, Martin Linnes, Sander Berge (Ole Selnæs fra 46), Stefan Johansen, Markus Henriksen, Iver Fossum, Tarik Elyounoussi (Joshua King fra 74'), Bjørn Maars Johnsen (Alexander Sørloth fra 74').


Dommer: Jonas Eriksson
Tilskuere: 9 000

Vennskapskamp, 6. juni 2018

  Norge 1–0 (1–0)   Panama Ullevaal Stadion (Oslo)

Joshua King   4'

Norges lag:
Sten Grytebust (Ørjan Håskjold Nyland fra 46'), Martin Linnes, Kristoffer Ajer, Tore Reginiussen, Birger Meling, Iver Fossum (Ghayas Zahid fra 89'), Sander Berge (Fredrik Midtsjø fra 46'), Markus Henriksen, Stefan Johansen (Ole Selnæs fra 76'), Joshua King (Ola Kamara fra 46'), Bjørn Maars Johnsen (Alexander Sørloth fra 60').


Dommer: Serdar Gözübüyük
Tilskuere: 7 458

UEFA Nations League, 6. september 2018[24]

  Norge 2–0 (2–0)   Kypros Ullevaal Stadion (Oslo)

Stefan Johansen   20'
Stefan Johansen   42'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Kristoffer Ajer, Birger Meling, Stefan Johansen (Iver Fossum fra 71'), Sander Berge (Ole Selnæs fra 69'), Markus Henriksen, Mohamed Elyounoussi, Joshua King (Tarik Elyounoussi fra 89'), Bjørn Maars Johnsen.


Dommer: István Kovács (fotballdommer)
Tilskuere: 6 172
Tabellplassering etter runden: 1. plass (Gruppe C3)

UEFA Nations League, 9. september 2018

  Bulgaria 1–0 (0–0)   Norge Vasil Levski nasjonalstadion (Sofia)

Radoslav Vasilev   59'

Håvard Nordtveit   88'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Kristoffer Ajer, Birger Meling, Stefan Johansen (Iver Fossum fra 62'), Sander Berge (Ole Selnæs fra 78'), Markus Henriksen, Mohamed Elyounoussi, Joshua King, Bjørn Maars Johnsen (Alexander Sørloth fra 46').


Dommer: Daniel Stefański
Tilskuere: 8 535
Tabellplassering etter runden: 2. plass (Gruppe C3)

UEFA Nations League, 13. oktober 2018

  Norge 1–0 (1–0)   Slovenia Ullevaal Stadion (Oslo)

Ole Selnæs   45+5'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Omar Elabdellaoui, Sigurd Rosted, Even Hovland, Haitam Aleesami, Stefan Johansen (Iver Fossum fra 80'), Ole Selnæs, Markus Henriksen, Mohamed Elyounoussi (Martin Linnes fra 93'), Tarik Elyounoussi (Bjørn Maars Johnsen fra 75'), Joshua King.


Dommer: Daniel Siebert
Tilskuere: 14 712
Tabellplassering etter runden: 2. plass (Gruppe C3)

UEFA Nations League, 16. oktober 2018

  Norge 1–0 (1–0)   Bulgaria Ullevaal Stadion (Oslo)

Mohamed Elyounoussi   31'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Sigurd Rosted, Haitam Aleesami, Stefan Johansen (Iver Fossum fra 77'), Ole Selnæs, Markus Henriksen, Mohamed Elyounoussi, Tarik Elyounoussi, Joshua King.


Dommer: John Beaton
Tilskuere: 9 523
Tabellplassering etter runden: 1. plass (Gruppe C3)

UEFA Nations League, 16. november 2018

  Slovenia 1–1 (1–0)   Norge Stožice stadion (Ljubljana)

Benjamin Verbič   9'

Bjørn Maars Johnsen   85'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Sigurd Rosted, Haitam Aleesami, Stefan Johansen (Martin Ødegaard fra 57'), Ole Selnæs, Markus Henriksen, Mohamed Elyounoussi, Tarik Elyounoussi (Bjørn Maars Johnsen fra 62'), Ola Kamara (Alexander Sørloth fra 75').


Dommer: Ruddy Buquet
Tilskuere: 10 254
Tabellplassering etter runden: 1. plass (Gruppe C3)

UEFA Nations League, 19. november 2018

  Kypros 0–2 (0–1)   Norge GSP Stadium (Nikosia)

Valentinos Sielis   80'

Ola Kamara   36'
Ola Kamara   48'
Mohamed Elyounoussi   90'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Sigurd Rosted, Birger Meling, Iver Fossum (Martin Ødegaard fra 46'), Ole Selnæs, Markus Henriksen, Mohamed Elyounoussi, Ola Kamara (Sander Berge fra 92'), Tarik Elyounoussi (Alexander Sørloth fra 71').


Dommer: István Vad
Tilskuere: 1 513
Tabellplassering etter runden: 1. plass (Gruppe C3)

  • Norge endte på en førsteplass i sin kvalifiseringsgruppe og rykket dermed opp én divisjon til UEFA Nations League 2020/2021. Norge ble som én av fire gruppevinnere også tildelt en ekstra mulighet til å kvalifisere seg til EM i fotball 2020 gjennom kvalifiseringsspill i mars 2020, uavhengig av resultater gjennom den ordinære kvalifiseringen.

Kvalifiseringsgruppe C3

# Lag K S U T Mål ± P
1   Norge 6 4 1 1 7–2 5 13
2   Bulgaria 6 3 2 1 7–5 2 11
3   Kypros 6 1 2 3 5–9 −4 5
4   Slovenia 6 0 3 3 5–8 −3 3
Sist oppdatert: 20. november 2018  · Kilde  · Rediger

Norges landskamper 2019Rediger

Kvalifisering til EM, 23. mars 2019

  Spania 2–1 (1–0)   Norge Estadio de Mestalla (Valencia)

Rodrigo   16'
Sergio Ramos   71' (Straffe)

Joshua King   65' (Straffe)

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Kristoffer Ajer, Haitam Aleesami, Martin Ødegaard (Mohamed Elyounoussi fra 56'), Markus Henriksen, Ole Selnæs, Stefan Johansen (Ola Kamara fra 77'), Tarik Elyounoussi (Bjørn Maars Johnsen fra 55'), Joshua King.


Dommer: Andris Treimanis
Tilskuere: 39 752
Tabellplassering etter runden: 4. plass (Gruppe F)

Kvalifisering til EM, 26. mars 2019

  Norge 3–3 (1–0)   Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)

Bjørn Maars Johnsen   41'
Joshua King   59'
Ola Kamara   90+5'

Viktor Claesson   70'
Robin Quaison   86'
Robin Quaison   90+1'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Kristoffer Ajer, Haitam Aleesami, Martin Ødegaard, Ole Selnæs, Markus Henriksen, Mohamed Elyounoussi (Ola Kamara fra 72'), Bjørn Maars Johnsen (Alexander Sørloth fra 88'), Joshua King.


Dommer: Gianluca Rocchi
Tilskuere: 23 459
Tabellplassering etter runden: 5. plass (Gruppe F)

Kvalifisering til EM, 7. juni 2019

  Norge 2–2 (0–0)   Romania Ullevaal Stadion (Oslo)

Tarik Elyounoussi   56'
Martin Ødegaard   70'

Claudiu Keșerü   76'
Claudiu Keșerü   90'

Norges lag:
Sten Grytebust, Omar Elabdellaoui, Kristoffer Ajer, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami, Martin Ødegaard, Sander Berge, Ole Selnæs, Markus Henriksen, Tarik Elyounoussi (Ola Kamara fra 84'), Joshua King.


Dommer: Sergej Karasjov
Tilskuere: 17 664
Tabellplassering etter runden: 5. plass (Gruppe F)

Kvalifisering til EM, 10. juni 2019

  Færøyene 0–2 (0–0)   Norge Tórsvøllur (Tórshavn)

Bjørn Maars Johnsen   49'
Bjørn Maars Johnsen   83'

Norges lag:
André Hansen, Omar Elabdellaoui, Kristoffer Ajer, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami, Martin Ødegaard, Sander Berge, Ole Selnæs (Fredrik Midtsjø fra 80'), Markus Henriksen (Stefan Johansen fra 71'), Tarik Elyounoussi (Ola Kamara fra 58'), Bjørn Maars Johnsen.


Dommer: Donatas Rumšas
Tilskuere: 3 083
Tabellplassering etter runden: 4. plass (Gruppe F)

Kvalifisering til EM, 5. september 2019

  Norge 2–0 (2–0)   Malta Ullevaal Stadion (Oslo)

Sander Berge   33'
Joshua King   45' (Straffe)

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Even Hovland, Haitam Aleesami, Martin Ødegaard, Sander Berge, Ole Selnæs, Stefan Johansen (Mathias Normann fra 75'), Erling Braut Håland (Tarik Elyounoussi fra 66'), Joshua King (Bjørn Maars Johnsen fra 58').


Dommer: Dumitru Muntean
Tilskuere: 11 269
Tabellplassering etter runden: 3. plass (Gruppe F)

Kvalifisering til EM, 8. september 2019

  Sverige 1–1 (0–1)   Norge Friends Arena (Stockholm)

Emil Forsberg   60'

Stefan Johansen   45'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Tore Reginiussen, Haitam Aleesami, Markus Henriksen (Tarik Elyounoussi fra 64'), Martin Ødegaard, Sander Berge, Ole Selnæs, Stefan Johansen (Erling Braut Håland fra 76'), Joshua King.


Dommer: Slavko Vinčić
Tilskuere: 38 372
Tabellplassering etter runden: 4. plass (Gruppe F)

Kvalifisering til EM, 12. oktober 2019

  Norge 1–1 (0–0)   Spania Ullevaal Stadion (Oslo)

Joshua King   90+4' (Straffe)

Saúl Ñíguez   47'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit (Even Hovland fra 30'), Kristoffer Ajer, Haitam Aleesami, Markus Henriksen (Bjørn Maars Johnsen fra 83'), Martin Ødegaard, Sander Berge, Ole Selnæs, Stefan Johansen (Alexander Sørloth fra 63'), Joshua King.


Dommer: Michael Oliver
Tilskuere: 25 200
Tabellplassering etter runden: 4. plass (Gruppe F)

Kvalifisering til EM, 15. oktober 2019

  Romania 1–1 (0–0)   Norge Arena Națională (București)

Alexandru Mitriță   62'

Alexander Sørloth   90+2'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Omar Elabdellaoui, Even Hovland, Kristoffer Ajer, Haitam Aleesami, Markus Henriksen (Mathias Normann fra 81'), Martin Ødegaard, Sander Berge, Ole Selnæs (Bjørn Maars Johnsen fra 67'), Stefan Johansen (Alexander Sørloth fra 46'), Joshua King.


Dommer: Bobby Madden
Tilskuere: 29 854
Tabellplassering etter runden: 4. plass (Gruppe F)

  • Kampen mellom Romania og Norge skulle i utgangspunktet bli spilt for tomme tribuner på grunn av dårlig oppførsel av rumenske tilhengere i tidligere kamper. Kampen ble likevel spilt foran omlag 30 000 tilskuere bestående av barn med ledsagere.[25]

Kvalifisering til EM, 15. november 2019

  Norge (–)   Færøyene Ullevaal Stadion (Oslo)


Dommer: [[]]

Kvalifisering til EM, 18. november 2019

  Malta (–)   Norge Ta' Qali stadion (Ta' Qali)


Dommer: [[]]

Kvalifiseringsgruppe F

# Lag K S U T Mål ± P
1   Spania 8 6 2 0 19–5 14 20
2   Sverige 8 4 3 1 18–9 9 15
3   Romania 8 4 2 2 17–8 9 14
4   Norge 8 2 5 1 13–10 3 11
5   Færøyene 8 1 0 7 4–23 −19 3
6   Malta 8 1 0 7 2–18 −16 3


FIFA-rankingRediger

Utdypende artikkel: FIFAs verdensranking

Oversikt over det norske landslagets rangering på FIFA-rankingen. Det er 211 nasjoner med i rangeringen og 1.-plass er beste rangering. Per 19. september 2019 var Norge rangert som nummer 47.[26]

Dato Rangering Endring
12. februar 2015 69.   2
7. mai 2015 70.   1
6. august 2015 68.   2
5. november 2015 46.   22
4. februar 2016 50.   4
5. mai 2016 49.   1
11. august 2016 50.   1
24. november 2016 84.   34
9. februar 2017 81.   3
4. mai 2017 86.   5
10. august 2017 85.   1
23. november 2017 58.   27
15. februar 2018 56.   2
17. mai 2018 48.   8
16. august 2018 53.   5
29. november 2018 46.   7
7. februar 2019 48.   2
14. juni 2019 47.   1
19. september 2019 47.  

ReferanserRediger

  1. ^ Fotball.no – Høgmo: Playoff er et naturlig mål[død lenke] (Av Thomas Brekke Sæteren. Publisert 25. juli 2015, besøkt 26. juli 2015)
  2. ^ Fotball.no – Norge åpner mot Tyskland[død lenke] (Av Christer Madsen. Publisert og besøkt 26. juli 2015)
  3. ^ NRK.no – Høgmo ferdig som landslagssjef: – Trykket ble for stort (Av Bjørnar Hjellen. Publisert 16. november 2016, besøkt 2. desember 2016)
  4. ^ Fotball.no – Lars Lagerbäck ny norsk landslagssjef (Av Mari Stanisic Waagaard. Publisert og besøkt 1. februar 2017)
  5. ^ UEFA.com – UEFA Nations League: all you need to know (Publisert 25. oktober 2017, besøkt 3. juni 2018)
  6. ^ Nettavisen.no – Her er Norges gruppe i Nations League (Av Egil Sande. Publisert 24. januar 2018, besøkt 3. juni 2018)
  7. ^ Dagbladet.no – Norges trekning i EM-kvalifiseringen 2020 (Av Fredrik Stuve. Publisert og besøkt 2. desember 2018)
  8. ^ Aftenposten.no – Zlatan og Sverige møter Norge på Ullevaal (Av Bernhard Veland. Publisert 22. april 2014, besøkt 12. august 2014)
  9. ^ NRK.no – Norges trener: – I mitt hode var ikke dette selvmål (Av Øystein Fossum og Arnfinn Fagerli] (Publisert og besøkt 7. september 2015)
  10. ^ UEFA.com – UEFA EURO 2016 Qualifying round, Group H (Besøkt 13. oktober 2015)
  11. ^ UEFA.com – UEFA Euro 2016 Play-off Draw (Pdf. Publisert og besøkt 18. oktober 2015)
  12. ^ Fotball.no – Norge møter Ungarn[død lenke] (Av Christer Madsen. Publisert og besøkt 18. oktober 2015)
  13. ^ Fotball.no – Norge møter Estland[død lenke] (Av Mari Stanisic Waagaard. Publisert 9. januar 2016, besøkt 13. januar 2016)
  14. ^ Fotball.no – Norge møter Finland i mars[død lenke] (Av Christer Madsen. Publisert 4. januar 2016, besøkt 13. januar 2016)
  15. ^ Fotball.no – Norge skal møte Portugal[død lenke] (Av Christer Madsen. Publisert 26. januar 2016, besøkt 9. februar 2016)
  16. ^ Fotball.no – Norge møter Belgia 5. juni[død lenke] (Av Christer Madsen. Publisert og besøkt 18. januar 2016)
  17. ^ Fotball.no – Norge møter Hviterussland 31.august (Av Christer Madsen. Publisert 2. august 2016, besøkt 7. august 2016)
  18. ^ Fotball.no – Høgmo slutter som landslagssjef (Av Mari Stanisic Waagaard. Publisert 16. november 2016, besøkt 2. desember 2016)
  19. ^ Dagbladet.no – Lars Lagerbäck er Norges nye landslagssjef (Av Fredrik Økstad Sandberg og Mads Gudim Burheim. Publisert og besøkt 1. februar 2017)
  20. ^ Fotball.no – Nabooppgjør på Ullevaal i juni (Av Christer Madsen. Publisert og besøkt 17. februar 2017)
  21. ^ Fotball.no – Norge møter Makedonia og Slovakia (Av Christer Madsen. Publisert og besøkt 17. oktober 2017)
  22. ^ Fotball.no – Norge møter Australia på Ullevaal 23. mars (Av Christer Madsen. Publisert 3. jaunuar 2018, besøkt 6. januar 2018)
  23. ^ Fotball.no – Norge møter Island og Panama (Av Christer Madsen. Publisert 30. jaunuar 2018, besøkt 23. mars 2018)
  24. ^ Fotball.no – Slik spilles Norges Nations League-kamper (Av Christer Madsen. Publisert og besøkt 24. januar 2018)
  25. ^ Nettavisen.no – Norge-kampen spilles foran over 30.000 barn (Av Egil Sande og Simen Lønning. Publisert 14. oktober 2019, besøkt 20. oktober 2019)
  26. ^ FIFA.com – FIFA World Ranking, Men's Ranking 19 September 2019 (Besøkt 14. oktober 2019)

Eksterne lenkerRediger