Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 2000–2004

Wikimedia-listeartikkel

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 2000–2004 inneholder samtlige landskamper spilt av Norges herrelandslag i fotball i kronologisk rekkefølge fra januar 2000 til desember 2004.

Norges landskamper 2000Rediger

Nordic Cup, 31. januar 2000

  Norge 0–0 (0–0)   Island La Manga stadium (La Manga)
Norges lag:
Espen Baardsen, Trond Andersen, Henning Berg, Claus Lundekvam, Vidar Riseth, Jan Derek Sørensen, Ørjan Berg, Ståle Solbakken, John Arne Riise (Roar Strand fra 80'), Ole Martin Årst (Jostein Flo fra 80'), John Carew (Andreas Lund fra 73').


Dommer: Nicolai Vollquartz
Tilskuere: 300

Nordic Cup, 2. februar 2000

  Norge 4–2 (0–1)   Danmark La Manga stadium (La Manga)

Henning Berg   50'
Andreas Lund   55'
Henning Berg   90'
Andreas Lund   90'

Peter Lassen   1'
Søren Andersen   89'

Norges lag:
Frode Olsen, Trond Andersen (Vidar Riseth fra 51'), Henning Berg, Bjørn Otto Bragstad, André Bergdølmo, Jan Derek Sørensen (Andreas Lund fra 44'), Roar Strand, Bent Skammelsrud, Ståle Solbakken, John Arne Riise (Raymond Kvisvik fra 82'), John Carew.


Dommer: Karl-Erik Nilsson (fotballdommer)
Tilskuere: 750

Nordic Cup, 4. februar 2000

  Norge 1–1 (0–0)   Sverige La Manga stadium (La Manga)

John Carew   83'

Anders Andersson   87'

Norges lag:
Morten Bakke, Mike Kjølø, Roger Nilsen, Bjørn Otto Bragstad, André Bergdølmo, Roar Strand, Bent Skammelsrud, Ørjan Berg (Ståle Solbakken fra 90'), John Carew, Andreas Lund (Jostein Flo fra 83'), Ole Martin Årst (Jan Frode Nornes fra 81').


Dommer: Mikko Vuorela
Tilskuere: 800

Vennskapskamp, 23. februar 2000

  Tyrkia 0–2 (0–1)   Norge Ali Sami Yen stadium (Istanbul)

John Arne Riise   38'
Roar Strand   73'

Norges lag:
Frode Olsen, Vegard Heggem (Trond Andersen fra 46'), Henning Berg, Bjørn Otto Bragstad, André Bergdølmo (Vidar Riseth fra 46'), John Carew, Roar Strand (Ståle Solbakken fra 87'), Kjetil Rekdal, Erik Mykland, John Arne Riise (Eirik Bakke fra 83'), Tore André Flo.


Dommer: George Kasnaferis
Tilskuere: 7 000

Vennskapskamp, 29. mars 2000

  Sveits 2–2 (0–1)   Norge Stadio di Cornaredo (Lugano)

Stéphane Chapuisat   56'
Mario Cantaluppi   74'

Ståle Solbakken   32'
Bent Skammelsrud   73' (Straffe)

Norges lag:
Thomas Myhre, Trond Andersen, Henning Berg, Bjørn Otto Bragstad (Erik Hoftun fra 46'), André Bergdølmo, Ole Gunnar Solskjær, Ståle Solbakken (Roar Strand fra 62'), Bent Skammelsrud, Erik Mykland, Steffen Iversen (Jan Derek Sørensen fra 86'), Tore André Flo.


Dommer: Pascuale Rodomonti
Tilskuere: 5 800

Vennskapskamp, 26. april 2000

  Norge 0–2 (0–0)   Belgia Ullevaal Stadion (Oslo)

Gert Verheyen   55'
Gert Verheyen   90'

Norges lag:
Thomas Myhre, Trond Andersen, Henning Berg, Erik Hoftun, André Bergdølmo, John Carew (Ståle Solbakken fra 76'), Steffen Iversen, Kjetil Rekdal (Vidar Riseth fra 82'), Erik Mykland, John Arne Riise (Jan Derek Sørensen fra 61'), Ole Gunnar Solskjær (Tore André Flo fra 46').


Dommer: Michael McCurry
Tilskuere: 11 927

Vennskapskamp, 27. mai 2000

  Norge 2–0 (1–0)   Slovakia Ullevaal Stadion (Oslo)

Ole Gunnar Solskjær   21' (Straffe)
Steffen Iversen   85'

Norges lag:
Thomas Myhre (Frode Olsen fra 46'), Vegard Heggem (Vidar Riseth fra 66'), Henning Berg, Bjørn Otto Bragstad, André Bergdølmo, Ole Gunnar Solskjær, Erik Mykland (Steffen Iversen fra 66'), Ståle Solbakken (Kjetil Rekdal fra 90'), Eirik Bakke (Roar Strand fra 58'), John Carew (John Arne Riise fra 77'), Tore André Flo.


Dommer: Sten Johanzon
Tilskuere: 16 518

Vennskapskamp, 3. juni 2000

  Norge 1–0 (0–0)   Italia Ullevaal Stadion (Oslo)

John Carew   53'

Norges lag:
Thomas Myhre, Vegard Heggem (Stig Inge Bjørnebye fra 67'), Dan Eggen (Trond Andersen fra 61'), Bjørn Otto Bragstad, André Bergdølmo, John Carew (John Arne Riise fra 90'), Eirik Bakke (Roar Strand fra 66'), Bent Skammelsrud, Erik Mykland, Ole Gunnar Solskjær, Tore André Flo (Vidar Riseth fra 79').


Dommer: Graham Barber
Tilskuere: 25 248

Gruppespill i EM, 13. juni 2000

  Spania 0–1 (0–0)   Norge De Kuip (Rotterdam)

Steffen Iversen   65'

Norges lag:
Thomas Myhre, Vegard Heggem, Henning Berg (Dan Eggen fra 59'), Bjørn Otto Bragstad, André Bergdølmo, Steffen Iversen (Vidar Riseth fra 90'), Eirik Bakke, Bent Skammelsrud, Erik Mykland, Ole Gunnar Solskjær, Tore André Flo (John Carew fra 70').


Dommer: Gamal El Ghandour
Tilskuere: 45 000

Gruppespill i EM, 18. juni 2000

  Norge 0–1 (0–1)   FR Jugoslavia Sclessin stadion (Liège)

Savo Milošević   7'
Mateja Kežman   88'

Norges lag:
Thomas Myhre, Vegard Heggem (Stig Inge Bjørnebye fra 34'), Dan Eggen, Bjørn Otto Bragstad, André Bergdølmo, Steffen Iversen (John Carew fra 71'), Eirik Bakke (Roar Strand fra 76'), Bent Skammelsrud, Erik Mykland, Ole Gunnar Solskjær, Tore André Flo.


Dommer: Hugh Dallas
Tilskuere: 24 000

Gruppespill i EM, 21. juni 2000

  Slovenia 0–0 (0–0)   Norge Gelredome (Arnhem)
Norges lag:
Thomas Myhre, André Bergdølmo, Bjørn Otto Bragstad, Dan Eggen, Stig Inge Bjørnebye, John Carew (Eirik Bakke fra 61', Roar Strand fra 82'), Steffen Iversen, Ståle Solbakken, Erik Mykland, Ole Gunnar Solskjær, Tore André Flo.


Dommer: Graham Poll
Tilskuere: 22 000

  • Norge endte opp på tredjeplass i det innledende gruppespillet, og ble dermed ikke kvalifisert til åttendedelsfinale. Se også EM i fotball 2000.

Gruppe C

# Lag K S U T Mål ± P
1   Spania 3 2 0 1 6–5 1 6
2   Serbia og Montenegro 3 1 1 1 7–7 0 4
3   Norge 3 1 1 1 1–1 0 4
4   Slovenia 3 0 2 1 4–5 −1 2

Nordic Cup, 16. august 2000

  Finland 3–1 (1–0)   Norge FinnAir stadium (Helsingfors)

Jari Litmanen   24'
Jari Litmanen   61'
Shefki Kuqi   90' (Straffe)

Thorstein Helstad   54'
Stig Inge Bjørnebye   90'

Norges lag:
Frode Olsen, André Bergdølmo, Henning Berg (Dan Eggen fra 81'), Bjørn Otto Bragstad (Erik Hoftun fra 46'), Stig Inge Bjørnebye, Thorstein Helstad, Steffen Iversen (Frode Johnsen fra 71'), Trond Andersen, Vidar Riseth, John Arne Riise (Tommy Svindal Larsen fra 46'), John Carew.


Dommer: Mario van der Ende
Tilskuere: 10 748

Kvalifisering til VM, 2. september 2000

  Norge 0–0 (0–0)   Armenia Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Frode Olsen, Vidar Riseth (Christer Basma fra 50'), Henning Berg, Erik Hoftun, André Bergdølmo, Steffen Iversen, Erik Mykland, Bent Skammelsrud (Roar Strand fra 70'), Øyvind Leonhardsen, Ole Gunnar Solskjær, Tore André Flo (Thorstein Helstad fra 87').


Dommer: William Young
Tilskuere: 19 201

Kvalifisering til VM, 7. oktober 2000

  Wales 1–1 (0–0)   Norge Millennium Stadium (Cardiff)

Nathan Blake   60'

Thorstein Helstad   80'

Norges lag:
Frode Olsen, Christer Basma, Henning Berg, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Steffen Iversen (Tore André Flo fra 60'), Øyvind Leonhardsen, Eirik Bakke (Thorstein Helstad fra 78'), Erik Mykland, Roar Strand, Ole Gunnar Solskjær.


Dommer: Hartmut Strampe
Tilskuere: 55 000

Kvalifisering til VM, 11. oktober 2000

  Norge 0–1 (0–0)   Ukraina Ullevaal Stadion (Oslo)

Andrij Sjevtsjenko   50'

Norges lag:
Frode Olsen, Christer Basma, Henning Berg, Ronny Johnsen, André Bergdølmo, Steffen Iversen, Øyvind Leonhardsen (Tore André Flo fra 55'), Eirik Bakke (Thorstein Helstad fra 76'), Erik Mykland, Roar Strand, Ole Gunnar Solskjær.


Dommer: Urs Meier
Tilskuere: 23 612

Norges landskamper 2001Rediger

Vennskapskamp, 24. januar 2001

  Norge 3–2 (2–1)   Sør-Korea Hongkong Stadium (Hongkong)

Frode Johnsen   36'
Thorstein Helstad   43'
Frode Johnsen   69'

Ko Jong-Su   25' (Straffe)
Kim Do-Hoon   68'

Norges lag:
Morten Bakke, Alexander Aas, Pa-Modou Kah, Azar Karadas (Jonny Hanssen fra 87'), Ståle Stensaas, Dagfinn Enerly (Tommy Øren fra 62'), Fredrik Winsnes, Tommy Svindal Larsen, Bjarte Lunde Aarsheim, Thorstein Helstad, Frode Johnsen.


Dommer: Anders Frisk
Tilskuere: 22 936

Vennskapskamp, 28. februar 2001

  Nord-Irland 0–4 (0–3)   Norge Windsor Park (Belfast)

Thorstein Helstad   20'
John Carew   30'
Ståle Stensaas   37'
Thorstein Helstad   49'

Norges lag:
Thomas Myhre, André Bergdølmo, Henning Berg (Dan Eggen fra 46'), Claus Lundekvam, Ståle Stensaas, Jo Tessem, Tommy Svindal Larsen, Eirik Bakke (Bjarte Lunde Aarsheim fra 78'), Ole Gunnar Solskjær (Trond Andersen fra 78'), John Carew (Frode Johnsen fra 62'), Thorstein Helstad (Morten Berre fra 78').


Dommer: Kenny Clark
Tilskuere: 7 502

Kvalifisering til VM, 24. mars 2001

  Norge 2–3 (0–2)   Polen Ullevaal Stadion (Oslo)

John Carew   59'
Ole Gunnar Solskjær   67'

Emmanuel Olisadebe   23'
Emmanuel Olisadebe   30'
Bartosz Karwan   81'

Norges lag:
Thomas Myhre, André Bergdølmo, Henning Berg, Claus Lundekvam, Ståle Stensaas (Tore André Flo fra 85'), Jo Tessem, Tommy Svindal Larsen, Fredrik Winsnes, Ole Gunnar Solskjær, John Carew, Thorstein Helstad (Steffen Iversen fra 59').


Dommer: Stuart Dougal
Tilskuere: 15 077

Kvalifisering til VM, 28. mars 2001

  Hviterussland 2–1 (1–0)   Norge Dinamo stadion (Minsk)

Aleksander Khaskevitsj   19'
Roman Vasiljuk   90'

Ole Gunnar Solskjær   68'

Norges lag:
Thomas Myhre, Vidar Riseth, Henning Berg, Dan Eggen, André Bergdølmo, Jo Tessem (Thorstein Helstad fra 86'), Tommy Svindal Larsen, Fredrik Winsnes, Ole Gunnar Solskjær, John Carew, Steffen Iversen (Tore André Flo fra 46').


Dommer: Kyros Vassaras
Tilskuere: 50 000

Vennskapskamp, 25. april 2001

  Norge 2–1 (0–1)   Bulgaria Ullevaal Stadion (Oslo)

Øyvind Leonhardsen   75'
Øyvind Leonhardsen   76'

Marian Hristov   1'

Norges lag:
Thomas Myhre, Christer Basma (Vidar Riseth fra 46'), Dan Eggen (Magne Hoseth fra 49'), Erik Hoftun, André Bergdølmo, Alf-Inge Håland (Tore André Flo fra 46'), Trond Andersen, Eirik Bakke, Øyvind Leonhardsen, Ole Gunnar Solskjær, John Carew (Fredrik Winsnes fra 88').


Dommer: Jozef Kacenga
Tilskuere: 6 211

Kvalifisering til VM, 2. juni 2001

  Ukraina 0–0 (0–0)   Norge Olympyiski (Kiev)
Norges lag:
Thomas Myhre, Christer Basma, Henning Berg, Erik Hoftun, Vidar Riseth, Petter Rudi, Øyvind Leonhardsen, Trond Andersen, Eirik Bakke, Roar Strand (Thorstein Helstad fra 79'), John Carew.


Dommer: Goran Maric
Tilskuere: 45 000

Kvalifisering til VM, 6. juni 2001

  Norge 1–1 (0–1)   Hviterussland Ullevaal Stadion (Oslo)

John Carew   81'

Valentin Belkevitsj   24'
Gennadij Tumilovitsj   81'

Norges lag:
Thomas Myhre, Christer Basma (Alexander Aas fra 90'), Henning Berg, Erik Hoftun, Vidar Riseth, Roar Strand (Erik Nevland fra 71'), Trond Andersen, Eirik Bakke (Petter Rudi fra 71'), Øyvind Leonhardsen, Frode Johnsen, John Carew.


Dommer: Miroslav Radoman
Tilskuere: 17 164

Vennskapskamp, 15. august 2001

  Norge 1–1 (0–0)   Tyrkia Ullevaal Stadion (Oslo)

Ole Gunnar Solskjær   75' (Straffe)

Hakan Şükür   78'

Norges lag:
Thomas Myhre, Christer Basma, Henning Berg (Claus Lundekvam fra 46'), Erik Hoftun, John Arne Riise (Bjarte Lunde Aarsheim fra 90'), Jan Derek Sørensen (Alex Valencia fra 77'), Martin Andresen (Roar Strand fra 46'), Petter Rudi, Steffen Iversen (Thomas Pereira fra 70'), Ole Gunnar Solskjær, John Carew (Tore André Flo fra 46').


Dommer: Mikko Vuorela
Tilskuere: 11 456

Kvalifisering til VM, 1. september 2001

  Polen 3–0 (1–0)   Norge Slaski stadion (Chorzow)

Paweł Kryszałowicz   45'
Emmanuel Olisadebe   77'
Marcin Żewłakow   88'

Norges lag:
Thomas Myhre, Christer Basma, Henning Berg, Ronny Johnsen, André Bergdølmo, Jan Derek Sørensen, Roar Strand (John Arne Riise fra 63'), Petter Rudi, Øyvind Leonhardsen (Sigurd Rushfeldt fra 80'), Steffen Iversen (Pål Strand fra 89'), Ole Gunnar Solskjær.


Dommer: Miroslav Liba
Tilskuere: 43 000

Kvalifisering til VM, 5. september 2001

  Norge 3–2 (1–2)   Wales Ullevaal Stadion (Oslo)

Ronny Johnsen   17'
John Carew   65'
Frode Johnsen   82'

Robbie Savage   10'
Craig Bellamy   28'

Norges lag:
Thomas Myhre, Christer Basma, Henning Berg, Ronny Johnsen, John Arne Riise, Jan Derek Sørensen (Frode Johnsen fra 46'), Roar Strand, Petter Rudi, Øyvind Leonhardsen (Pål Strand fra 90'), Ole Gunnar Solskjær, Steffen Iversen (John Carew fra 5').


Dommer: Frits Stuchlik
Tilskuere: 18 211

Kvalifisering til VM, 6. oktober 2001

  Armenia 1–4 (0–0)   Norge Republikkens stadion (Jerevan)

Armen Petiktyan   71'

Bård Borgersen   49'
John Carew   70'
Bård Borgersen   81'
John Carew   89'

Norges lag:
Thomas Myhre, André Bergdølmo, Christer Basma, Ronny Johnsen (Bård Borgersen fra 46'), John Arne Riise, Jan Derek Sørensen (Vidar Riseth fra 82'), Eirik Bakke, Petter Rudi, Roar Strand, Frode Johnsen (Tore André Flo fra 90'), John Carew.


Dommer: Andreas Schluchter
Tilskuere: 12 000

  • Norge endte på fjerdeplass i sin kvalifiseringsgruppe, og ble dermed ikke kvalifisert til VM i fotball 2002 arrangert i Sør-Korea og Japan.

Kvalifiseringsgruppe 5

# Lag K S U T Mål ± P
1   Polen 10 6 3 1 21–11 10 21
2   Ukraina 10 4 5 1 13–8 5 17
3   Belarus 10 4 3 3 12–11 1 15
4   Norge 10 2 4 4 12–14 −2 10
5   Wales 10 1 6 3 10–12 −2 9
6   Armenia 10 0 5 5 7–19 −12 5

Norges landskamper 2002Rediger

Vennskapskamp, 13. februar 2002

  Belgia 1–0 (0–0)   Norge Kong Baudouin stadion (Brussel)

Stefaan Tanghe   84'

Norges lag:
Thomas Myhre, Christer Basma, Henning Berg (Vidar Riseth fra 62'), Bård Borgersen, André Bergdølmo, Øyvind Leonhardsen, Trond Andersen, Steffen Iversen (Roar Strand fra 55'), John Arne Riise, John Carew (Tore André Flo fra 67'), Ole Gunnar Solskjær (Jan Derek Sørensen fra 77').


Dommer: Joaquim Paulo Paraty da Silva
Tilskuere: 26 000

Vennskapskamp, 27. mars 2002

  Tunisia 0–0 (0–0)   Norge Olympique El Menzah (Tunis)
Norges lag:
Thomas Myhre, Alexander Aas, Henning Berg (Bård Borgersen fra 46'), Erik Hoftun, Thomas Pereira, Jan Derek Sørensen, Vidar Riseth (Daniel Berg Hestad fra 58'), Trond Andersen, Fredrik Winsnes, Sigurd Rushfeldt, Tore André Flo (Harald Martin Brattbakk fra 22', Magne Hoseth fra 82').


Dommer: Jamel N'Baya
Tilskuere: 15 000

Vennskapskamp, 17. april 2002

  Norge 0–0 (0–0)   Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Thomas Myhre, Christer Basma (Eirik Bakke fra 58'), Henning Berg (Bård Borgersen fra 67'), Erik Hoftun, André Bergdølmo, Øyvind Leonhardsen (Jan Derek Sørensen fra 67'), Steffen Iversen, Trond Andersen, John Arne Riise (Thomas Pereira fra 90'), Ole Gunnar Solskjær (Roar Strand fra 67'), John Carew (Tore André Flo fra 67')


Dommer: Knud Fisker
Tilskuere: 20 759

Vennskapskamp, 14. mai 2002

  Norge 3–0 (0–0)   Japan Ullevaal Stadion (Oslo)

Henning Berg   72'
Sigurd Rushfeldt   76'
Ole Gunnar Solskjær   84'

Norges lag:
Thomas Myhre, André Bergdølmo, Henning Berg, Ronny Johnsen (Claus Lundekvam fra 46'), John Arne Riise, Jan Derek Sørensen (Jo Tessem fra 46'), Eirik Bakke, Trond Andersen, Øyvind Leonhardsen (Vidar Riseth fra 85'), Steffen Iversen (Sigurd Rushfeldt fra 73'), Ole Gunnar Solskjær.


Dommer: Giorgios Kasnaferis
Tilskuere: 8 348

Vennskapskamp, 22. mai 2002

  Norge 1–1 (0–1)   Island Aspmyra stadion (Bodø)

Ole Gunnar Solskjær   60'

Johannes Karl Gudjonsson   5'

Norges lag:
Thomas Myhre, André Bergdølmo, Henning Berg, Ronny Johnsen, John Arne Riise, Jo Tessem (Sigurd Rushfeldt fra 46'), Martin Andresen (Bengt Sæternes fra 80'), Trond Andersen, Øyvind Leonhardsen, Ole Gunnar Solskjær, Steffen Iversen.


Dommer: Ceri Richards
Tilskuere: 8 126

Vennskapskamp, 21. august 2002

  Norge 0–1 (0–0)   Nederland Ullevaal Stadion (Oslo)

Edgar Davids   71'

Norges lag:
Frode Grodås, Christer Basma (Tommy Berntsen fra 82'), Henning Berg, Ronny Johnsen (Claus Lundekvam fra 46'), Thomas Pereira (Øyvind Leonhardsen fra 66'), Jo Tessem (Ole Gunnar Solskjær fra 46'), Roar Strand (Fredrik Winsnes fra 78'), Trond Andersen, Eirik Bakke, John Arne Riise, Sigurd Rushfeldt (Frode Johnsen fra 66').


Dommer: Fritz Stuchlik
Tilskuere: 15 356

Kvalifisering til EM, 7. september 2002

  Norge 2–2 (0–1)   Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

John Arne Riise   54'
John Carew   90'

Jon Dahl Tomasson   23'
Jon Dahl Tomasson   71'

Norges lag:
Frode Grodås, Christer Basma, Henning Berg, Ronny Johnsen, André Bergdølmo, Øyvind Leonhardsen (Roar Strand fra 77'), Trond Andersen (John Carew fra 77'), Eirik Bakke (Tommy Svindal Larsen fra 88'), John Arne Riise, Steffen Iversen, Ole Gunnar Solskjær.


Dommer: Hugh Dallas
Tilskuere: 25 114

Kvalifisering til EM, 12. oktober 2002

  Romania 0–1 (0–0)   Norge Steaua stadion (București)

Steffen Iversen   83'

Norges lag:
Thomas Myhre, Christer Basma, Henning Berg, Claus Lundekvam, André Bergdølmo, Steffen Iversen, Trond Andersen, Eirik Bakke, John Arne Riise, Ole Gunnar Solskjær (Sigurd Rushfeldt fra 90'), John Carew (Øyvind Leonhardsen fra 79').


Dommer: Valentin Ivanov
Tilskuere: 20 000

Kvalifisering til EM, 16. oktober 2002

  Norge 2–0 (2–0)   Bosnia-Hercegovina Ullevaal Stadion (Oslo)

Claus Lundekvam   7'
John Arne Riise   27'

Norges lag:
Frode Olsen, Christer Basma, Henning Berg, Claus Lundekvam, André Bergdølmo, Øyvind Leonhardsen (John Carew fra 65'), Trond Andersen (Tommy Svindal Larsen fra 89'), Eirik Bakke, John Arne Riise, Steffen Iversen, Ole Gunnar Solskjær (Sigurd Rushfeldt fra 89').


Dommer: Michal Benes
Tilskuere: 24 169

Vennskapskamp, 20. november 2002

  Østerrike 0–1 (0–0)   Norge Gerhard-Hanappi stadion (Wien)

Pa-Modou Kah   81'

Norges lag:
Erik Holtan, Christer Basma (Torjus Hansén fra 76'), Brede Hangeland, Claus Lundekvam, André Bergdølmo, Ole Gunnar Solskjær (Sigurd Rushfeldt fra 76'), Øyvind Leonhardsen (Pa-Modou Kah fra 68'), Trond Andersen, Fredrik Winsnes (Tore André Flo fra 46'), John Arne Riise, Steffen Iversen.


Dommer: Attila Abraham
Tilskuere: 15 800

Norges landskamper 2003Rediger

Vennskapskamp, 26. januar 2003

  De forente arabiske emirater 1–1 (0–0)   Norge Sharjah Club stadion (Sharjah)

Mohamed Rashed Srour   65'

Thorstein Helstad   72'

Norges lag:
Erik Holtan, Christer Basma, Brede Hangeland, Bård Borgersen, Thomas Pereira, Azar Karadas (Jonny Hanssen fra 67'), Pa-Modou Kah (Christer George fra 90'), Daniel Berg Hestad, Fredrik Winsnes, Thorstein Helstad, Sigurd Rushfeldt.


Dommer: Mohamed Omar
Tilskuere: 800

Vennskapskamp, 26. januar 2003

  Oman 1–2 (0–0)   Norge Police stadium (Muskat)

Yusuf Shaaban   50'

Azar Karadas   63'
Sigurd Rushfeldt   82'

Norges lag:
Erik Holtan, Christer Basma, Brede Hangeland, Frode Kippe, Thomas Pereira (Alexander Aas fra 46'), Pa-Modou Kah (Christer George fra 52'), Jonny Hanssen (Jan Frode Nornes fra 86'), Fredrik Winsnes, Raymond Kvisvik (Azar Karadas fra 46'), Sigurd Rushfeldt, Thorstein Helstad (Daniel Berg Hestad fra 75').


Dommer: Hassem Abdullah al-Ajmi
Tilskuere: 500

Vennskapskamp, 12. februar 2003

  Hellas 1–0 (1–0)   Norge Theodoros Vardinogiannis stadion (Iraclion)

Sotiris Kyrgiakos   25'

Norges lag:
Frode Olsen, Christer Basma, Claus Lundekvam, Ronny Johnsen (Brede Hangeland fra 46'), Torjus Hansén (Vidar Riseth fra 46'), Petter Rudi (Pa-Modou Kah fra 82'), Trond Andersen, Tommy Svindal Larsen (Fredrik Winsnes fra 82'), John Arne Riise (Jo Tessem fra 61'), Ole Gunnar Solskjær (Frode Johnsen fra 46'), Sigurd Rushfeldt.


Dommer: Paulo Manuel Gomes Costa
Tilskuere: 8 000

Kvalifisering til EM, 2. april 2003

  Luxembourg 0–2 (0–0)   Norge Stade Josy Barthel (Luxembourg)

Sigurd Rushfeldt   58'
Ole Gunnar Solskjær   73'

Norges lag:
Frode Olsen, Christer Basma, Henning Berg, Ronny Johnsen, André Bergdølmo, Petter Rudi (Jo Tessem fra 46'), Trond Andersen, Eirik Bakke (Tommy Svindal Larsen fra 86'), John Arne Riise, Ole Gunnar Solskjær, Tore André Flo (Sigurd Rushfeldt fra 46').


Dommer: Ivan Dobrinov
Tilskuere: 3 000

Vennskapskamp, 30. april 2003

  Irland 1–0 (1–0)   Norge Lansdowne Road (Dublin)

Damien Duff   17'

Norges lag:
Frode Olsen (Erik Holtan fra 46'), Christer Basma (Alexander Aas fra 56'), Brede Hangeland, Ronny Johnsen (Torjus Hansén fra 46'), André Bergdølmo, John Carew, Tommy Svindal Larsen, Trond Andersen (Frode Johnsen fra 90'), Øyvind Leonhardsen, Steffen Iversen (Petter Rudi fra 65'), Sigurd Rushfeldt (Tore André Flo fra 46').


Dommer: Michael McCurry
Tilskuere: 32 643

Vennskapskamp, 22. mai 2003

  Norge 2–0 (1–0)   Finland Ullevaal Stadion (Oslo)

Øyvind Leonhardsen   22'
Tore André Flo   80'

Norges lag:
Frode Olsen (Espen Johnsen fra 46'), Christer Basma, Claus Lundekvam, Ronny Johnsen, John Arne Riise, Steffen Iversen (Håvard Flo fra 46'), Trond Andersen (Fredrik Winsnes fra 70'), Eirik Bakke (Frode Johnsen fra 46'), Øyvind Leonhardsen, Ole Gunnar Solskjær (Magne Hoseth fra 86'), Tore André Flo.


Dommer: Kenny Clark
Tilskuere: 13 436

Kvalifisering til EM, 7. juni 2003

  Danmark 1–0 (1–0)   Norge Parken stadion (København)

Jesper Grønkjær   5'

Norges lag:
Frode Olsen, Christer Basma, Claus Lundekvam, Ronny Johnsen, John Arne Riise, Steffen Iversen, Trond Andersen (André Bergdølmo fra 46'), Eirik Bakke, Øyvind Leonhardsen (Tore André Flo fra 62'), Ole Gunnar Solskjær (Håvard Flo fra 90'), John Carew.


Dommer: Graham Poll
Tilskuere: 41 824

Kvalifisering til EM, 11. juni 2003

  Norge 1–1 (0–0)   Romania Ullevaal Stadion (Oslo)

Ole Gunnar Solskjær   78' (Straffe)

Ioan Ganea   64'

Norges lag:
Frode Olsen, Christer Basma, Henning Berg (Claus Lundekvam fra 85'), Ronny Johnsen, André Bergdølmo, Ole Gunnar Solskjær, Frode Johnsen (Tore André Flo fra 70'), Trond Andersen, Eirik Bakke, John Arne Riise, John Carew (Steffen Iversen fra 81').


Dommer: Lubos Michel
Tilskuere: 24 890

Vennskapskamp, 20. august 2003

  Norge 0–0 (0–0)   Skottland Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Espen Johnsen, Christer Basma (Alexander Aas fra 70'), Henning Berg (Ronny Johnsen fra 46'), Claus Lundekvam, André Bergdølmo (Steffen Iversen fra 69'), Ole Gunnar Solskjær, Martin Andresen, Brede Hangeland (Trond Andersen fra 46'), Frode Johnsen (Jan Gunnar Solli fra 46'), John Arne Riise, John Carew (Håvard Flo fra 72').


Dommer: Mikko Vuorela
Tilskuere: 12 758

Kvalifisering til EM, 6. september 2003

  Bosnia-Hercegovina 1–0 (0–0)   Norge Bilino Polje stadion (Zenica)

Zlatan Bajramović   86'

Norges lag:
Espen Johnsen, Christer Basma, Henning Berg, Ronny Johnsen, André Bergdølmo, Ole Gunnar Solskjær (Steffen Iversen fra 86'), Martin Andresen, Brede Hangeland, Roar Strand (Jan Gunnar Solli fra 88'), John Arne Riise, John Carew (Tore André Flo fra 73').


Dommer: Stephane Bre
Tilskuere: 18 000

Vennskapskamp, 10. september 2003

  Norge 0–1 (0–1)   Portugal Ullevaal Stadion (Oslo)

Pedro Pauleta   9'

Norges lag:
Espen Johnsen, Christer Basma (Alexander Aas fra 46'), Brede Hangeland, Claus Lundekvam, John Arne Riise, Steffen Iversen, Martin Andresen, Trond Andersen (Jan Gunnar Solli fra 64'), Frode Johnsen, Harald Martin Brattbakk, Tore André Flo (Håvard Flo fra 36').


Dommer: Steve Bennett
Tilskuere: 11 014

Kvalifisering til EM, 11. oktober 2003

  Norge 1–0 (1–0)   Luxembourg Ullevaal Stadion (Oslo)

Tore André Flo   19'

Norges lag:
Espen Johnsen, Christer Basma, Henning Berg, Claus Lundekvam, John Arne Riise, Roar Strand, Martin Andresen, Fredrik Winsnes (Trond Andersen fra 81'), Håvard Flo (Frode Johnsen fra 70'), Tore André Flo (Sigurd Rushfeldt fra 85'), Harald Brattbakk.


Dommer: Zsolt Szabó
Tilskuere: 22 255

Kvalifiseringsgruppe 2

# Lag K S U T Mål ± P
1   Danmark 8 4 3 1 15–9 6 15
2   Norge 8 4 2 2 9–5 4 14
3   Romania 8 4 2 2 21–9 12 14
4   Bosnia-Hercegovina 8 4 1 3 7–8 −1 13
5   Luxembourg 8 0 0 8 0–21 −21 0

Play-off til EM, 15. november 2003

  Spania 2–1 (1–1)   Norge Estadio Mestalla (Valencia)

Raúl González   21'
Rubén Baraja   85'

Steffen Iversen   14'

Norges lag:
Espen Johnsen, Christer Basma, Henning Berg, Claus Lundekvam, John Arne Riise, Steffen Iversen (Frode Johnsen fra 78'), Martin Andresen (Runar Berg fra 87'), Trond Andersen, Jan Gunnar Solli, Roar Strand (Harald Martin Brattbakk fra 25'), Tore André Flo.


Dommer: Graham Poll
Tilskuere: 45 000

Play-off til EM, 19. november 2003

  Norge 0–3 (0–1)   Spania Ullevaal Stadion (Oslo)

Raúl González   34'
Vicente Rodríguez   50'
Joseba Etxeberria   56'

Norges lag:
Espen Johnsen (Frode Olsen fra 62'), Christer Basma, Claus Lundekvam, Ronny Johnsen, Ståle Stensaas, Steffen Iversen, Martin Andresen (Frode Johnsen fra 74'), Trond Andersen (Håvard Flo fra 46'), Jan Gunnar Solli, John Arne Riise, Tore André Flo.


Dommer: Pierluigi Collina
Tilskuere: 25 106

Norges landskamper 2004Rediger

Vennskapskamp, 22. januar 2004

  Sverige 0–3 (0–1)   Norge Hongkong stadium (Hongkong)

Frode Johnsen   43'
Håvard Flo   53'
Håvard Flo   62'

Norges lag:
Terje Skjeldestad, Jon Inge Høiland, Vidar Riseth, Brede Hangeland, Ståle Stensaas, Jan Gunnar Solli (Pa-Modou Kah fra 83'), Jan-Derek Sørensen, Magne Hoseth (Ardian Gashi fra 84'), Frode Johnsen, Håvard Flo (Anders Stadheim fra 75'), Harald Martin Brattbakk (Karl Oskar Fjørtoft fra 56').


Dommer: Fong Yau Fat
Tilskuere: 12 000

Vennskapskamp, 25. januar 2004

  Honduras 1–3 (1–2)   Norge Hongkong stadium (Hongkong)

Saul Martínez   30'

Harald Martin Brattbakk   26'
Frode Johnsen   39'
Magne Hoseth   85'

Norges lag:
Terje Skjeldestad, Jon Inge Høiland, Vidar Riseth, Brede Hangeland, Ståle Stensaas, Jan Gunnar Solli, Jan-Derek Sørensen (Pa-Modou Kah fra 80'), Magne Hoseth, Frode Johnsen, Håvard Flo (Daniel Braaten fra 89'), Harald Martin Brattbakk (Rune Buer Johansen fra 65').


Dommer: Chan Siu Kee
Tilskuere: 14 603

Vennskapskamp, 28. januar 2004

  Singapore 2–5 (1–2)   Norge National stadium (Singapore)

Daniel Bennett   45'
Shahril Ishak   52'

Anders Stadheim   18'
Alexander Aas   42'
Håvard Flo   59'
Harald Martin Brattbakk   67'
Håvard Flo   70'

Norges lag:
Erik Holtan (Terje Skjeldestad fra 46'), Alexander Aas (Bjørn Dahl fra 46'), Vidar Riseth (Brede Hangeland fra 68'), Tommy Berntsen, Erlend Hanstveit, Pa-Modou Kah, Jan Gunnar Solli, Ardian Gashi (Jan Derek Sørensen fra 46'), Anders Stadheim (Harald Martin Brattbakk fra 46'), Magne Hoseth, Håvard Flo (Daniel Braaten fra 81').


Dommer: Ahmad Khalidi Supian
Tilskuere: 5 000

Vennskapskamp, 18. februar 2004

  Nord-Irland 1–4 (0–3)   Norge Windsor Park (Belfast)

David Healy   57'

Morten Gamst Pedersen   17'
Morten Gamst Pedersen   35'
Steffen Iversen   44'
Keith Gillespie   58' (Selvmål)

Norges lag:
Thomas Myhre (Erik Holtan fra 71'), Hassan El Fakiri, Ronny Johnsen, Brede Hangeland, John Arne Riise (Erlend Hanstveit fra 71'), Martin Andresen, Magne Hoseth, Thorstein Helstad (Jon Inge Høiland fra 89'), Steffen Iversen (Jo Tessem fra 63'), Morten Gamst Pedersen (Alexander Ødegaard fra 82'), Sigurd Rushfeldt (Håvard Flo fra 46').


Dommer: Craig Thomson
Tilskuere: 11 288

Vennskapskamp, 31. mars 2004

  Serbia og Montenegro 0–1 (0–0)   Norge Crvena Zvezda stadion (Beograd)

Darko Kovačević   61'

Martin Andresen   76' (Straffe)

Norges lag:
Thomas Myhre, Christer Basma (Hassan El Fakiri fra 46'), Vidar Riseth, Claus Lundekvam, Ståle Stensaas (Morten Gamst Pedersen fra 46'), Martin Andresen, Magne Hoseth (Jan Gunnar Solli fra 60'), Thorstein Helstad (Harald Martin Brattbakk fra 69'), Tore André Flo (Frode Johnsen fra 46'), John Arne Riise, John Carew (Sigurd Rushfeldt fra 80').


Dommer: Novo Panic
Tilskuere: 10 000

Vennskapskamp, 28. april 2004

  Norge 3–2 (2–0)   Russland Ullevaal Stadion (Oslo)

Martin Andresen   25'
Sigurd Rushfeldt   43'
Jan Gunnar Solli   62'

Vladislav Radimov   85'
Dmitri Kiritsjenko   90'

Norges lag:
Thomas Myhre (Espen Johnsen fra 46'), Hassan El Fakiri, Vidar Riseth, Claus Lundekvam (Brede Hangeland fra 46'), John Arne Riise, Martin Andresen, Magne Hoseth, Thorstein Helstad (Jan Gunnar Solli fra 55'), Ole Gunnar Solskjær (Frode Johnsen fra 46'), Morten Gamst Pedersen, Sigurd Rushfeldt (John Carew fra 67').


Dommer: Jan W. Wegereef
Tilskuere: 11 435

Vennskapskamp, 27. mai 2004

  Norge 0–0 (0–0)   Wales Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Thomas Myhre, Christer Basma, Ronny Johnsen (Trond Andersen fra 88'), Henning Berg (Claus Lundekvam fra 17'), John Arne Riise, Thorstein Helstad (Jan Gunnar Solli fra 61'), Martin Andresen, Magne Hoseth, Morten Gamst Pedersen (André Bergdølmo fra 46'), Ole Gunnar Solskjær (Tore André Flo fra 61'), Bengt Sæternes (Rune Lange fra 46').


Dommer: Martin Hansson
Tilskuere: 14 137

Vennskapskamp, 18. august 2004

  Norge 2–2 (1–2)   Belgia Ullevaal Stadion (Oslo)

Frode Johnsen   32'
Vidar Riseth   58'

Thomas Buffel   23'
Thomas Buffel   34'

Norges lag:
Thomas Myhre, Hassan El Fakiri (Christer Basma fra 40'), Vidar Riseth, Claus Lundekvam (Ragnvald Soma fra 63'), John Arne Riise, Jan-Derek Sørensen (Alexander Ødegaard fra 85'), Martin Andresen, Magne Hoseth (Jan Gunnar Solli fra 84'), Frode Johnsen, (Tore André Flo fra 59') Sigurd Rushfeldt (Ole Martin Årst fra 59'), Morten Gamst Pedersen


Dommer: Kryzstof Stupik
Tilskuere: 16 669

Kvalifisering til VM, 4. september 2004

  Italia 2–1 (1–1)   Norge Stadio Renzo Barbera (Palermo)

Daniele De Rossi   4'
Luca Toni   80'

John Carew   1'

Norges lag:
Espen Johnsen, Christer Basma, Vidar Riseth, Claus Lundekvam, John Arne Riise, Martin Andresen, Magne Hoseth (Jan Gunnar Solli fra 90'), Jan Derek Sørensen (Morten Gamst Pedersen fra 87'), Frode Johnsen, Petter Rudi, John Carew (Sigurd Rushfeldt fra 74').


Dommer: Alain Sars
Tilskuere: 21 463

Kvalifisering til VM, 8. september 2004

  Norge 1–1 (1–0)   Hviterussland Ullevaal Stadion (Oslo)

Vidar Riseth   39'

Vitalij Kutuzov   78'

Norges lag:
Thomas Myhre, Jon Inge Høiland, Vidar Riseth, Claus Lundekvam, John Arne Riise, Martin Andresen, Magne Hoseth (Jan Gunnar Solli fra 80'), Petter Rudi (Jan Derek Sørensen fra 46'), Frode Johnsen, Morten Gamst Pedersen, Sigurd Rushfeldt (John Carew fra 81').


Dommer: Paulo Manuel Gomes Costa
Tilskuere: 25 272

Kvalifisering til VM, 9. oktober 2004

  Skottland 0–1 (0–0)   Norge Hampden Park (Glasgow)

James McFadden   54'

Steffen Iversen   54' (Straffe)

Norges lag:
Thomas Myhre, André Bergdølmo, Erik Hagen, Claus Lundekvam, John Arne Riise, Jan Gunnar Solli, Tommy Svindal Larsen, Jan Derek Sørensen (Martin Andresen fra 74'), Steffen Iversen (Frode Johnsen fra 89'), Magne Hoseth (Morten Gamst Pedersen fra 58'), John Carew.


Dommer: Paul Allaerts
Tilskuere: 48 882

Kvalifisering til VM, 13. oktober 2004

  Norge 3–0 (1–0)   Slovenia Ullevaal Stadion (Oslo)

John Carew   7'
Morten Gamst Pedersen   60'
Alexander Ødegaard   90'

Norges lag:
Thomas Myhre, André Bergdølmo, Erik Hagen, Claus Lundekvam, John Arne Riise, Martin Andresen, Tommy Svindal Larsen, Jan Gunnar Solli, Steffen Iversen (Frode Johnsen fra 88'), Morten Gamst Pedersen (Alexander Ødegaard fra 80'), John Carew (Sigurd Rushfeldt fra 76').


Dommer: Valentin Ivanov
Tilskuere: 24 907

Vennskapskamp, 16. november 2004

  Australia 2–2 (1–1)   Norge Craven Cottage (London)

Tim Cahill   45'
Josip Skoko   58'

Steffen Iversen   41'
Morten Gamst Pedersen   73'

Norges lag:
Thomas Myhre, Hassan El Fakiri, Erik Hagen, Claus Lundekvam (Ragnvald Soma fra 46'), John Arne Riise, Thomas Holm (Ardian Gashi fra 46'), Magne Hoseth, Alexander Ødegaard (Bengt Sæternes fra 46'), Steffen Iversen (Brede Hangeland fra 78'), Morten Gamst Pedersen, John Carew (Azar Karadas fra 62').


Dommer: Rob Styles
Tilskuere: 7 364

Eksterne lenkerRediger