Åpne hovedmenyen

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1990–1994

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1990–1994 inneholder samtlige landskamper spilt av Norges herrelandslag i fotball i kronologisk rekkefølge fra januar 1990 til desember 1994.

Innhold

Norges landskamper 1990Rediger

Vennskapskamp, 4. februar 1990

  Norge 3–2 (0–1)   Sør-Korea Ta' Qali National Stadium (Valletta, Malta)

Ørjan Berg   53'
Bent Skammelsrud   85'
Rune Tangen   89'

Hwang Seon-Hong   26'
Lee Sang-Yoon   57'

Norges lag:
Ola By Rise - Hugo Hansen, Jan Halvor Halvorsen, Rune Tangen, Gunnar Halle, Karl-Petter Løken, Lars Bohinen, Ørjan Berg, Jahn Ivar Jacobsen (Bent Skammelsrud fra 70'), Jørn Andersen, Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Charles Agius
Tilskuere: 1 500

Vennskapskamp, 7. februar 1990

  Malta 1–1 (1–1)   Norge Ta' Qali National Stadium (Valletta)

Raymond Vella   38'

Jan Åge Fjørtoft   22'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Gunnar Halle, Erland Johnsen, Rune Tangen, Stig Inge Bjørnebye, Karl-Petter Løken, Lars Bohinen, Jan Berg (Ørjan Berg fra 60'), Bent Skammelsrud, Gøran Sørloth (Jørn Andersen fra 46'), Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Edgar Azzopardi
Tilskuere: 3 000

Vennskapskamp, 27. mars 1990

  Nord-Irland 2–3 (1–1)   Norge Windsor Park (Belfast)

Jimmy Quinn   43'
Kevin Wilson   88'

Bent Skammelsrud   22'
Jørn Andersen   57'
Erland Johnsen   90'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Hugo Hansen, Erland Johnsen, Jan Halvor Halvorsen, Gunnar Halle, Karl-Petter Løken, Per Egil Ahlsen, Tom Gulbrandsen Bent Skammelsrud, Jørn Andersen, Jan Åge Fjørtoft (Jahn Ivar Jakobsen fra 79').


Dommer: Howard King
Tilskuere: 3 500

Vennskapskamp, 6. juni 1990

  Norge 1–2 (0–2)   Danmark Lerkendal stadion (Trondheim)

Jørn Andersen   87' (Straffe)

Flemming Povlsen   19'
Michael Laudrup   31'

Norges lag:
Ola By Rise, Karl-Petter Løken, Erland Johnsen, Rune Bratseth, Gunnar Halle, Jan Ove Pedersen, Per-Ove Ludvigsen, Dag Riisnæs (Tom Gulbrandsen fra 46'), Bent Skammelsrud, Jørn Andersen, Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Bo Persson
Tilskuere: 8 035

Vennskapskamp, 22. august 1990

  Norge 1–2 (1–1)   Sverige Stavanger stadion (Stavanger)

Per Egil Ahlsen   3' (Straffe)

Leif Engqvist   41'
Jens Fjellström   75'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Gunnar Halle, Erland Johnsen, Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye (Pål Lydersen fra 46'), Jan Halvor Halvorsen, Tom Gulbrandsen, Per Egil Ahlsen, Bent Skammelsrud (Ørjan Berg fra 64'), Jørn Andersen, Jan Åge Fjørtoft (Mini Jakobsen fra 75').


Dommer: Kim Milton Nielsen
Tilskuere: 10 065

Kvalifisering til EM, 12. september 1990

  Sovjetunionen 2–0 (1–0)   Norge Sentralstadion (Moskva)

Andrej Kantsjelskis   21'
Oleh Kuznetsov   58'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Pål Lydersen, Tore Pedersen, Rune Bratseth, Gunnar Halle, Ørjan Berg (Erik Pedersen fra 61'), Per Egil Ahlsen, Tom Gulbrandsen, Jahn Ivar Jakobsen, Jørn Andersen, Jan Åge Fjørtoft (Tore André Dahlum fra 66').


Dommer: Hubert Forstinger
Tilskuere: 22 000

Kvalifisering til EM, 10. oktober 1990

  Norge 0–0 (0–0)   Ungarn Brann stadion (Bergen)
Norges lag:
Erik Thorstvedt, Gunnar Halle, Tore Pedersen, Rune Bratseth, Pål Lydersen, Erik Pedersen, Per Egil Ahlsen, Sverre Brandhaug, Jahn Ivar Jakobsen (Jørn Andersen fra 71'), Gøran Sørloth, Jan Åge Fjørtoft (Tore André Dahlum fra 83').


Dommer: John Spillane
Tilskuere: 6 304


Vennskapskamp, 31. oktober 1990

  Norge 6–1 (3–0)   Kamerun Bislett stadion (Oslo)

Rune Bratseth   15'
Lars Bohinen   39'
Tore André Dahlum   41'
Jan Åge Fjørtoft   70'
Jan Åge Fjørtoft   75'
Gøran Sørloth   81'

Yves Belle Belle   86'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Gunnar Halle (Stig Inge Bjørnebye fra 55'), Tore Pedersen, Rune Bratseth, Roger Nilsen, Erik Pedersen (Jan Halvor Halvorsen fra 75'), Per Egil Ahlsen, Øyvind Leonhardsen, Lars Bohinen, Gøran Sørloth, Tore André Dahlum (Jan Åge Fjørtoft fra 53').


Dommer: Kurt Sørensen
Tilskuere: 8 200

Vennskapskamp, 7. november 1990

  Tunisia 1–3 (0–1)   Norge Municipal stadion (Bizerte)

Mondher Msakni   63' (Straffe)

Tore André Dahlum   38'
Kåre Ingebrigtsen   57'
Tore André Dahlum   75'

Norges lag:
Einar Rossbach (Tor Andre Grenersen fra '29), Pål Lydersen, Tore Pedersen, Roger Nilsen (Erik Mykland fra 79'), Erik Pedersen, Kåre Ingebrigtsen, Claus Eftevaag, Øyvind Leonhardsen, Stig Inge Bjørnebye, Gøran Sørloth, Tore André Dahlum.


Dommer: Rashid Medjiba
Tilskuere: 8 000

Kvalifisering til EM, 14. november 1990

  Kypros 0–3 (0–1)   Norge Makarion stadion (Nicosia)

Gøran Sørloth   39'
Lars Bohinen   49'
Sverre Brandhaug   63'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Tore Pedersen, Pål Lydersen, Rune Bratseth, Karl-Petter Løken (Erik Pedersen fra 66'), Gunnar Halle, Lars Bohinen, Sverre Brandhaug, Øyvind Leonhardsen, Gøran Sørloth, Tore André Dahlum (Jan Åge Fjørtoft fra 78').


Dommer: Zoran Petrović
Tilskuere: 2 123

Norges landskamper 1991Rediger

Vennskapskamp, 17. april 1991

  Østerrike 0–0 (0–0)   Norge Praterstadion (Wien)
Norges lag:
Einar Rossbach, Pål Lydersen, Per Egil Ahlsen, Tore Pedersen, Stig Inge Bjørnebye, Kåre Ingebrigtsen, Sverre Brandhaug (Dag Riisnæs fra 68'), Øyvind Leonhardsen, Karl-Petter Løken (Erik Pedersen fra 85'), Gøran Sørloth, Jan Åge Fjørtoft (Tore André Dahlum fra 68').


Dommer: Zdravko Jokić
Tilskuere: 36 000

Kvalifisering til EM, 1. mai 1991

  Norge 3–0 (0–0)   Kypros Ullevaal Stadion (Oslo)

Pål Lydersen   50' (Straffe)
Tore André Dahlum   65'
Gøran Sørloth   90'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Pål Lydersen, Tore Pedersen, Rune Bratseth (Kåre Ingebrigtsen fra 46'), Stig Inge Bjørnebye, Gunnar Halle (Erik Pedersen fra 75'), Sverre Brandhaug, Øyvind Leonhardsen, Per Egil Ahlsen, Gøran Sørloth, Tore André Dahlum.


Dommer: Kaj Natri
Tilskuere: 7 833

Vennskapskamp, 23. mai 1991

  Norge 1–0 (1–0)   Romania Ullevaal Stadion (Oslo)

Jan Åge Fjørtoft   27'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Pål Lydersen, Per Egil Ahlsen, Rune Bratseth, Tore Pedersen, Erik Pedersen (Kåre Ingebrigtsen fra 64'), Lars Bohinen, Øyvind Leonhardsen, Karl-Petter Løken (Tore André Dahlum fra 84'), Gøran Sørloth (Jan Åge Fjørtoft fra 26'), Jahn Ivar Jakobsen.


Dommer: Bryan Hill
Tilskuere: 4 379

Kvalifisering til EM, 5. juni 1991

  Norge 2–1 (2–0)   Italia Ullevaal Stadion (Oslo)

Tore André Dahlum   3'
Lars Bohinen   24'

Salvatore Schillaci   79'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Pål Lydersen, Per Egil Ahlsen, Rune Bratseth, Tore Pedersen, Karl-Petter Løken, Lars Bohinen, Kåre Ingebrigtsen, Tore André Dahlum (Erik Pedersen fra 46'), Gøran Sørloth, Jahn Ivar Jakobsen.


Dommer: Mario van der Ende
Tilskuere: 27 500

Vennskapskamp, 8. august 1991

  Norge 1–2 (1–2)   Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)

Øyvind Leonhardsen   13'

Tomas Brolin   15'
Anders Limpar   40'

Norges lag:
Einar Rossbach, Pål Lydersen (Roger Nilsen fra 37'), Tore Pedersen (Per Egil Ahlsen fra 78'), Rune Bratseth, Gunnar Halle (Ronny Johnsen fra 74'), Karl-Petter Løken, Lars Bohinen (Dag Riisnæs fra 46'), Øyvind Leonhardsen, Tore André Dahlum, Gøran Sørloth, Jahn Ivar Jakobsen.


Dommer: Hans-Peter Dellwing
Tilskuere: 9 482

Kvalifisering til EM, 28. august 1991

  Norge 0–1 (0–0)   Sovjetunionen Ullevaal Stadion (Oslo)

Aleksandr Mostovoj   74'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Pål Lydersen, Tore Pedersen, Rune Bratseth, Roger Nilsen (Dag Riisnæs fra 65'), Karl-Petter Løken, Gunnar Halle, Øyvind Leonhardsen, Jahn Ivar Jakobsen (Bent Skammelsrud fra 80'), Gøran Sørloth, Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Howard King
Tilskuere: 25 427

Vennskapskamp, 25. september 1991

  Norge 2–3 (1–1)   Tsjekkoslovakia Ullevaal Stadion (Oslo)

Jahn Ivar Jakobsen   41'
Jan Åge Fjørtoft   79'

Václav Němeček   17'
Ľubomír Moravčík   52'
Pavel Kuka   80'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Tore Pedersen, Ulf Karlsen, Per Egil Ahlsen, Pål Lydersen, Ronny Johnsen (Jan Ove Pedersen fra 45'), Ørjan Berg (Lars Bohinen fra 45'), Dag Riisnæs (Bent Skammelsrud fra 57'), Øyvind Leonhardsen, Jahn Ivar Jakobsen, Gøran Sørloth (Jan Åge Fjørtoft fra 73').


Dommer: John Nielsen
Tilskuere: 3 500

Kvalifisering til EM, 30. oktober 1991

  Ungarn 0–0 (0–0)   Norge Rohonci úti Stadion (Szombathely)
Norges lag:
Frode Grodås, Tore Pedersen, Per Egil Ahlsen, Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye, Karl-Petter Løken, Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen (Kåre Ingebrigtsen fra 77'), Lars Bohinen, Gøran Sørloth (Jan Åge Fjørtoft fra 46'), Jahn Ivar Jakobsen.


Dommer: Gérard Biguet
Tilskuere: 8 000

Kvalifisering til EM, 13. november 1991

  Italia 1–1 (0–0)   Norge Stadio Luigi Ferraris (Genoa)

Ruggiero Rizzitelli   83'

Jahn Ivar Jakobsen   60'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Karl-Petter Løken, Per Egil Ahlsen, Rune Bratseth, Pål Lydersen, Ronny Johnsen (Jan Ove Pedersen fra 46'), Kjetil Rekdal, Kåre Ingebrigtsen (Ørjan Berg fra 84'), Jan Åge Fjørtoft, Gøran Sørloth, Jahn Ivar Jakobsen.


Dommer: Karl-Josef Assenmacher
Tilskuere: 17 727

  • Norge endte på tredjeplass i sin kvalifiseringsgruppe, bak Italia og Sovjetunionen, og ble dermed ikke kvalifisert til EM i fotball 1992 som ble arrangert i nabolandet Sverige.

Kvalifiseringsgruppe 3

Land K V U T Mål P
  Sovjetunionen (SUS) 8 5 3 0 13-2 13
  Italia 8 3 4 1 12-5 10
  Norge 8 3 3 2 9-5 9
  Ungarn 8 2 4 2 10-9 8
  Kypros 8 0 0 8 2-25 0

Norges landskamper 1992Rediger

Vennskapskamp, 7. januar 1992

  Egypt 0–0 (0–0)   Norge Stad El Qahira El Dawly (Kairo)
Norges lag:
Frode Grodås, Pål Lydersen, Ulf Karlsen, Tore Pedersen, Stig Inge Bjørnebye, Frank Strandli, Frank Strandli, Kjetil Rekdal, Kåre Ingebrigtsen (Lars Bohinen fra 60'), Jan Åge Fjørtoft, Gøran Sørloth, Jahn Ivar Jakobsen (Jan Ove Pedersen fra 46').


Dommer: Jamal Al Sharif
Tilskuere: 11 872

Vennskapskamp, 4. februar 1992

  Bermuda 1–3 (1–1)   Norge Bermuda National Stadium (Hamilton)

Shaun Goater   28'

Øyvind Leonhardsen   31'
Øyvind Leonhardsen   55'
Øyvind Leonhardsen   63'

Norges lag:
Frode Grodås, Tore Pedersen, Ulf Karlsen, Per Egil Ahlsen, Stig Inge Bjørnebye, Kåre Ingebrigtsen (Vegard Skogheim fra 74'), Jan Ove Pedersen (Erik Pedersen fra 60'), Øyvind Leonhardsen, Ronny Johnsen, Erik Mykland, Frank Strandli.


Dommer: Rex Osborne
Tilskuere: 2 300

Vennskapskamp, 29. april 1992

  Danmark 1–0 (0–0)   Norge Aarhus stadion (Aarhus)

Lars Elstrup   59'

Norges lag:
Frode Grodås, Pål Lydersen, Tore Pedersen, Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye, Jan Ove Pedersen, Kjetil Rekdal (Erik Mykland fra 46'), Øyvind Leonhardsen (Lars Bohinen fra 65'), Jan Åge Fjørtoft, Gøran Sørloth (Kåre Ingebrigtsen fra 75'), Jahn Ivar Jakobsen.


Dommer: Simo Ruokonen
Tilskuere: 7 000

Vennskapskamp, 13. mai 1992

  Norge 2–0 (1–0)   Færøyene Ullevaal Stadion (Oslo)

Gøran Sørloth   40'
Lars Bohinen   63'
Gøran Sørloth   ?'

Norges lag:
Frode Grodås, Henning Berg, Roger Nilsen (Stig Inge Bjørnebye fra 42'), Rune Bratseth, Karl-Petter Løken (Jan Ove Pedersen fra 46'), Lars Bohinen, Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen (Erik Mykland fra 62'), Frank Strandli, Gøran Sørloth, Jahn Ivar Jakobsen.


Dommer: Ilkka Koho
Tilskuere: 4 165

Vennskapskamp, 3. juni 1992

  Norge 0–0 (0–0)   Skottland Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Frode Grodås, Henning Berg, Stig Inge Bjørnebye, Rune Bratseth, Roger Nilsen, Jan Ove Pedersen (Erik Mykland fra 28'), Lars Bohinen (Kåre Ingebrigtsen fra 75'), Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen, Tore André Dahlum (Jostein Flo fra 73'), Frank Strandli.


Dommer: Anders Frisk
Tilskuere: 8 786

Vennskapskamp, 26. august 1992

  Norge 2–2 (1–1)   Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)

Øyvind Leonhardsen   18'
Roger Nilsen   89'

Martin Dahlin   29'
Stefan Pettersson   62'

Norges lag:
Frode Grodås, Pål Lydersen, Tore Pedersen (Roger Nilsen fra 69'), Henning Berg (Tore André Dahlum fra 78'), Stig Inge Bjørnebye, Kåre Ingebrigtsen, Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen, Erik Mykland (Jan Ove Pedersen fra 69'), Gøran Sørloth (Jan Åge Fjørtoft fra 46'), Jahn Ivar Jakobsen.


Dommer: Kaj Østergaard
Tilskuere: 8 420

Kvalifisering til VM, 9. september 1992

  Norge 10–0 (4–0)   San Marino Ullevaal Stadion (Oslo)

Kjetil Rekdal   4'
Gunnar Halle   6'
Gøran Sørloth   15'
Gøran Sørloth   22'
Roger Nilsen   46'
Gunnar Halle   53'
Roger Nilsen   67'
Gunnar Halle   70'
Erik Mykland   74'
Kjetil Rekdal   79'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Roger Nilsen, Tore Pedersen, Rune Bratseth, Gunnar Halle, Kjetil Rekdal, Erik Mykland, Øyvind Leonhardsen (Kåre Ingebrigtsen fra 58'), Jostein Flo, Gøran Sørloth (Jan Åge Fjørtoft fra 75'), Jahn Ivar Jakobsen.


Dommer: Esa Palsi
Tilskuere: 6 511

Kvalifisering til VM, 23. september 1992

  Norge 2–1 (1–1)   Nederland Ullevaal Stadion (Oslo)

Kjetil Rekdal   9' (Straffe)
Gøran Sørloth   78'

Dennis Bergkamp   10'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Roger Nilsen, Tore Pedersen, Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye, Gunnar Halle (Frank Strandli fra 61'), Erik Mykland, Kåre Ingebrigtsen, Kjetil Rekdal, Gøran Sørloth (Jostein Flo fra 82'), Jahn Ivar Jakobsen.


Dommer: Rémy Harrel
Tilskuere: 19 998

Kvalifisering til VM, 7. oktober 1992

  San Marino 0–2 (0–2)   Norge Stadio Olimpico de Seravalle

Jahn Ivar Jakobsen   6'
Jostein Flo   18'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Roger Nilsen, Tore Pedersen, Rune Bratseth, Kjetil Rekdal, Gunnar Halle (Stig Inge Bjørnebye fra 46'), Erik Mykland, Øyvind Leonhardsen (Kåre Ingebrigtsen fra 70'), Jostein Flo, Gøran Sørloth, Jahn Ivar Jakobsen.


Dommer: Juan Ansuátegui Roca
Tilskuere: 1 200

Kvalifisering til VM, 14. oktober 1992

  England 1–1 (0–0)   Norge Wembley Stadium (London)

David Platt   56'

Kjetil Rekdal   77'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Roger Nilsen, Tore Pedersen (Henning Berg fra 21'), Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye, Kåre Ingebrigtsen, Erik Mykland (Jostein Flo fra 78'), Kjetil Rekdal, Gunnar Halle, Gøran Sørloth, Jahn Ivar Jakobsen.


Dommer: Arturo Brizio Carter
Tilskuere: 51 441

Vennskapskamp, 2. desember 1992

  Kina 2–1 (1–0)   Norge Tianhe Stadium (Guangzho)

Zhu Bo   34'
Peng Wei Guao   50'

Jostein Flo   85'

Norges lag:
Ola By Rise, Ole Einar Martinsen, Tore Pedersen, Henning Berg, Stig Inge Bjørnebye (Jostein Flo fra 65'), Kåre Ingebrigtsen, Erik Mykland, Jan Ove Pedersen (Øyvind Leonhardsen fra 60'), Bent Skammelsrud, Gøran Sørloth, Frank Strandli.


Dommer: Li Shaofeng
Tilskuere: 35 000

Norges landskamper 1993Rediger

Vennskapskamp, 10. februar 1993

  Portugal 1–1 (0–0)   Norge Estádio de São Luís (Faro)

Oceano da Cruz   56'

Gøran Sørloth   87'

Norges lag:
Einar Rossbach, Gunnar Halle, Tore Pedersen, Roger Nilsen, Pål Lydersen, Jostein Flo, Erik Mykland (Jan Ove Pedersen fra 46'), Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen, Bent Skammelsrud (Jan Åge Fjørtoft fra 62'), Gøran Sørloth.


Dommer: Antonio Martín Navarrete
Tilskuere: 15 000

Vennskapskamp, 30. mars 1993

  Qatar 1–6 (0–3)   Norge Khalifa stadium (Doha)

Mamood Soufi   66'

Øyvind Leonhardsen   6'
Jostein Flo   26'
Jan Åge Fjørtoft   43'
Jan Åge Fjørtoft   51'
Jan Åge Fjørtoft   59'
Jahn Ivar Jakobsen   74'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Gunnar Halle, Henning Berg, Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye, Jostein Flo, Erik Mykland, Øyvind Leonhardsen, Kjetil Rekdal (Kåre Ingebrigtsen fra 68'), Jan Åge Fjørtoft, Jahn Ivar Jakobsen (Jan Ove Pedersen fra 80').


Dommer: Frédéric Philippoz
Tilskuere: 6 000

Kvalifisering til VM, 28. april 1993

  Norge 3–1 (2–0)   Tyrkia Ullevaal Stadion (Oslo)

Kjetil Rekdal   13' (Straffe)
Jan Åge Fjørtoft   17'
Jahn Ivar Jakobsen   54'

Feyyaz Ucar   57'

Norges lag:
Einar Rossbach, Gunnar Halle, Tore Pedersen, Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye, Jostein Flo, Erik Mykland (Roger Nilsen fra 84'), Øyvind Leonhardsen (Kåre Ingebrigtsen fra 32'), Kjetil Rekdal, Jan Åge Fjørtoft, Jahn Ivar Jakobsen.


Dommer: Hans-Jürgen Weber
Tilskuere: 21 530

Kvalifisering til VM, 2. juni 1993

  Norge 2–0 (1–0)   England Ullevaal Stadion (Oslo)

Øyvind Leonhardsen   42'
Lars Bohinen   48'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Gunnar Halle, Tore Pedersen, Rune Bratseth (Roger Nilsen fra 81'), Stig Inge Bjørnebye, Jostein Flo, Erik Mykland, Øyvind Leonhardsen, Kjetil Rekdal, Jan Åge Fjørtoft (Gøran Sørloth fra 57'), Lars Bohinen.


Dommer: Sándor Puhl
Tilskuere: 22 256

Kvalifisering til VM, 9. juni 1993

  Nederland 0–0 (0–0)   Norge De Kuip (Rotterdam)
Norges lag:
Erik Thorstvedt, Ronny Johnsen (Geirmund Brendesæter fra 85'), Tore Pedersen, Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye (Roger Nilsen fra 46'), Jostein Flo, Erik Mykland, Øyvind Leonhardsen, Kjetil Rekdal, Jan Åge Fjørtoft, Lars Bohinen.


Dommer: Vasilis Nikakis
Tilskuere: 42 600

Vennskapskamp, 11. august 1993

  Færøyene 0–7 (0–4)   Norge Svangaskarð (Toftir)

Lars Bohinen   6'
Øyvind Leonhardsen   9'
Mons Ivar Mjelde   27'
Mons Ivar Mjelde   39'
Egil Østenstad   74'
Jan Ove Pedersen   76'
Egil Østenstad   86'

Norges lag:
Einar Rossbach, Ole Einar Martinsen, Tore Pedersen, Dan Eggen, Geirmund Brendesæter, Jostein Flo, Erik Mykland (Tom Kåre Staurvik fra 46'), Øyvind Leonhardsen, Jan Ove Pedersen, Mons Ivar Mjelde (Egil Østenstad fra 72'), Lars Bohinen.


Dommer: Lars Gerner
Tilskuere: 850

Vennskapskamp, 8. september 1993

  Norge 1–0 (1–0)   USA Ullevaal Stadion (Oslo)

Stig Inge Bjørnebye   14'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Gunnar Halle, Tore Pedersen, Henning Berg, Stig Inge Bjørnebye, Jostein Flo, Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen, Jan Ove Pedersen (Jahn Ivar Jakobsen fra 46'), Gøran Sørloth (Jan Åge Fjørtoft fra 46'), Lars Bohinen.


Dommer: Michel Zen-Ruffinen
Tilskuere: 16 348

Kvalifisering til VM, 22. september 1993

  Norge 1–0 (0–0)   Polen Ullevaal Stadion (Oslo)

Jostein Flo   54'
Erik Thorstvedt   56'

Roman Szewczyk   58'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Gunnar Halle, Tore Pedersen, Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye (Roger Nilsen fra 46'), Jostein Flo, Henning Berg, Kåre Ingebrigtsen (Frode Grodås fra 58'), Kjetil Rekdal), Jan Åge Fjørtoft, Lars Bohinen.


Dommer: Pierluigi Pairetto
Tilskuere: 21 968

Kvalifisering til VM, 13. oktober 1993

  Polen 0–3 (0–0)   Norge Lech stadion (Poznań)

Jostein Flo   65'
Jan Åge Fjørtoft   68'
Ronny Johnsen   90'

Norges lag:
Frode Grodås, Gunnar Halle (Jahn Ivar Jakobsen fra 81'), Tore Pedersen, Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye, Henning Berg, Jostein Flo, Erik Mykland, Kjetil Rekdal), Jan Åge Fjørtoft (Ronny Johnsen fra 73'), Lars Bohinen.


Dommer: Vaclav Krondl
Tilskuere: 11 000

Kvalifisering til VM, 10. november 1993

  Tyrkia 2–1 (2–0)   Norge Fenerbahce stadion (Istanbul)

Ertuğrul Sağlam   6'
Ertuğrul Sağlam   23'

Lars Bohinen   47'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Henning Berg, Tore Pedersen, Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye, Gunnar Halle, Erik Mykland (Øyvind Leonhardsen fra 55'), Ronny Johnsen (Jan Åge Fjørtoft fra 70'), Kjetil Rekdal, Jahn Ivar Jakobsen, Lars Bohinen.


Dommer: Sergej Husajnov
Tilskuere: 15 000

  • Norge endte på førsteplass i sin kvalifiseringsgruppe og ble sammen med Nederland kvalifisert til VM i fotball 1994 arrangert i USA.

Kvalifiseringsgruppe 2

# Lag K S U T Mål ± P
1   Norge 10 7 2 1 25–5 20 16
2   Nederland 10 6 3 1 29–9 20 15
3   England 10 5 3 2 26–9 17 13
4   Polen 10 3 2 5 10–15 −5 8
5   Tyrkia 10 3 1 6 11–19 −8 7
6   San Marino 10 0 1 9 2–46 −44 1

Norges landskamper 1994Rediger

Vennskapskamp, 15. januar 1994

  USA 2–1 (0–1)   Norge Sun Devil Stadium (Phoenix)

Marcel Balboa   55'
Coby Jones   90'

Frank Strandli   45'

Norges lag:
Frode Grodås, Henning Berg, Tore Pedersen, Ronny Johnsen, Roger Nilsen, Jostein Flo (Jan Ove Pedersen fra 58'), Erik Mykland (Lars Bohinen fra 67'), Øyvind Leonhardsen, Kjetil Rekdal (Runar Berg fra 84'), Frank Strandli, Geir Frigård.


Dommer: Miguel Angel Salas
Tilskuere: 15 386

Vennskapskamp, 19. januar 1994

  Norge 0–0 (0–0)   Costa Rica Jack Murphy Stadium (San Diego)
Norges lag:
Erik Thorstvedt, Tom Kåre Staurvik, Tore Pedersen, Alf-Inge Håland, Roger Nilsen, Jan Ove Pedersen, Erik Mykland, Geirmund Brendesæter (Ronny Johnsen fra 23'), Kjetil Rekdal (Runar Berg fra 72'), Lars Bohinen, Geir Frigård.


Dommer: Arturo Angeles
Tilskuere: 56 222

Vennskapskamp, 9. mars 1994

  Wales 1–3 (0–1)   Norge Ninian Park (Cardiff)

Chris Coleman   90'

Jostein Flo   7'
Erik Mykland   50'
Jahn Ivar Jakobsen   51'

Norges lag:
Frode Grodås, Karl-Petter Løken, Tore Pedersen, Henning Berg, Stig Inge Bjørnebye, Jostein Flo, Erik Mykland, Lars Bohinen, Kjetil Rekdal (Ståle Solbakken fra 70'), Jan Åge Fjørtoft (Geir Frigård fra 79'), Jahn Ivar Jakobsen.


Dommer: John Ferry
Tilskuere: 9 992

Vennskapskamp, 20. april 1994

  Norge 0–0 (0–0)   Portugal Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Frode Grodås, Karl-Petter Løken, Henning Berg, Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye (Roger Nilsen fra 68'), Erik Mykland, Frank Strandli, Lars Bohinen (Øyvind Leonhardsen fra 46'), Kjetil Rekdal, Mons Ivar Mjelde (Jostein Flo fra 82'), Jahn Ivar Jakobsen (Jan Åge Fjørtoft fra 72').


Dommer: Andrew Waddell
Tilskuere: 17 509

Vennskapskamp, 22. mai 1994

  England 0–0 (0–0)   Norge Wembley Stadium (London)
Norges lag:
Erik Thorstvedt (Ola By Rise fra 86'), Henning Berg, Erland Johnsen, Rune Bratseth, Roger Nilsen (Alf-Inge Håland fra 45'), Jostein Flo, Ørjan Berg (Kåre Ingebrigtsen fra 68'), Lars Bohinen, Kjetil Rekdal, Jan Åge Fjørtoft (Gøran Sørloth fra 46'), Jahn Ivar Jakobsen.


Dommer: Kim Milton Nielsen
Tilskuere: 64 327

Vennskapskamp, 1. juni 1994

  Norge 2–1 (2–1)   Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

Jahn Ivar Jakobsen   35'
Henning Berg   45'

Flemming Povlsen   42'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Gunnar Halle, Erland Johnsen, Rune Bratseth, Jostein Flo, Erik Mykland, Øyvind Leonhardsen, Kjetil Rekdal, Jan Åge Fjørtoft (Gøran Sørloth fra 81'), Jahn Ivar Jakobsen (Gunnar Halle fra 63').


Dommer: Leif Sundell
Tilskuere: 26 123

Vennskapskamp, 5. juni 1994

  Sverige 2–0 (0–0)   Norge Råsunda stadion (Stockholm)

Thomas Brolin   56'
Thomas Brolin   62' (Straffe)

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Henning Berg, Dan Eggen, Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye, Jostein Flo (Gunnar Halle fra 36'), Lars Bohinen, Kjetil Rekdal, Erik Mykland (Roar Strand fra 65'), Jahn Ivar Jakobsen, Sigurd Rushfeldt (Jan Åge Fjørtoft fra 65').


Dommer: Kim Milton Nielsen
Tilskuere: 29 691

Gruppespill i VM, 19. juni 1994

  Norge 1–0 (0–0)   Mexico RFK Stadium (Washington)

Kjetil Rekdal   85'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Alf-Inge Håland, Henning Berg, Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye, Jostein Flo, Lars Bohinen, Erik Mykland (Kjetil Rekdal fra 78'), Øyvind Leonhardsen, Jahn Ivar Jakobsen (Gunnar Halle fra 46'), Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Sándor Puhl
Tilskuere: 52 395

Gruppespill i VM, 23. juni 1994

  Italia 1–0 (0–0)   Norge Giants Stadium (New York)

Dino Baggio   69'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Alf-Inge Håland, Henning Berg, Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye, Sigurd Rushfeldt (Jahn Ivar Jakobsen fra 46'), Lars Bohinen, Erik Mykland (Kjetil Rekdal fra 81'), Øyvind Leonhardsen, Jostein Flo, Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Hellmut Krug
Tilskuere: 74 624

Gruppespill i VM, 28. juni 1994

  Irland 0–0 (0–0)   Norge Giants Stadium (New York)
Norges lag:
Erik Thorstvedt, Henning Berg, Rune Bratseth, Erland Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Gunnar Halle (Jahn Ivar Jakobsen fra 34'), Erik Mykland, Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen (Lars Bohinen fra 68'), Jostein Flo, Gøran Sørloth.


Dommer: Jose Torres Caden
Tilskuere: 76 322

  • Med fire poeng og 1-1 i målforskjell på tre kamper endte Norge sist i gruppe E, og ble dermed ikke kvalifisert til videre spill.

Gruppe E

# Lag K S U T Mål ± P
1   Mexico 3 1 1 1 3–3 0 4
2   Irland 3 1 1 1 2–2 0 4
3   Italia 3 1 1 1 2–2 0 4
4   Norge 3 1 1 1 1–1 0 4

Kvalifisering til EM, 7. september 1994

  Norge 1–0 (0–0)   Hviterussland Ullevaal Stadion (Oslo)

Geir Frigård   87'

Norges lag:
Frode Grodås, Pål Lydersen, Henning Berg, Tore Pedersen, Stig Inge Bjørnebye, Jostein Flo (Geir Frigård fra 70'), Erik Mykland, Kjetil Rekdal, Lars Bohinen (Øyvind Leonhardsen fra 46'), Jahn Ivar Jakobsen, Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Guy Goethals
Tilskuere: 16 739

Kvalifisering til EM, 12. oktober 1994

  Norge 1–1 (0–1)   Nederland Ullevaal Stadion (Oslo)

Kjetil Rekdal   87' (Straffe)

Bryan Roy   21'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Pål Lydersen, Henning Berg, Tore Pedersen, Stig Inge Bjørnebye, Sigurd Rushfeldt (Jostein Flo fra 63'), Lars Bohinen, Kjetil Rekdal, Erik Mykland, Øyvind Leonhardsen, Jan Åge Fjørtoft (Geir Frigård fra 77').


Dommer: James McCluskey
Tilskuere: 22 293

Kvalifisering til EM, 16. november 1994

  Hviterussland 0–4 (0–2)   Norge Dinamo stadion (Minsk)

Henning Berg   34'
Øyvind Leonhardsen   39'
Lars Bohinen   52'
Kjetil Rekdal   83' (Straffe)

Norges lag:
Frode Grodås, Gunnar Halle, Henning Berg, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye (Pål Lydersen fra 41'), Sigurd Rushfeldt (Jahn Ivar Jakobsen fra 76'), Lars Bohinen, Kjetil Rekdal, Erik Mykland, Øyvind Leonhardsen, Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Lyube Spasov
Tilskuere: 5 711

Kvalifisering til EM, 14. desember 1994

  Malta 0–1 (0–1)   Norge Ta' Qali National Stadium (Valletta)

Jan Åge Fjørtoft   10'

Norges lag:
Frode Grodås, Gunnar Halle, Henning Berg, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Jostein Flo, Erik Mykland, Kjetil Rekdal, Lars Bohinen (Ståle Solbakken fra 72'), Sigurd Rushfeldt (Jahn Ivar Jakobsen fra 87'), Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Gianni Beschin
Tilskuere: 5 717

Eksterne lenkerRediger