Åpne hovedmenyen

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1985–1989

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1985–1989 inneholder samtlige landskamper spilt av Norges herrelandslag i fotball i kronologisk rekkefølge fra januar 1985 til desember 1989.

Norges landskamper 1985Rediger

Vennskapskamp, 26. februar 1985

  Wales 1–1 (1–1)   Norge Racecourse Ground (Wrexham)

Ian Rush   44'

Per Egil Ahlsen   6'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Hans Herman Henriksen, Terje Kojedal (Svein Fjælberg fra 54'), Åge Hareide, Per Edmund Mordt, Per Egil Ahlsen, Vidar Davidsen, Kjetil Osvold, Arne Larsen Økland, Ulf Moen (Joar Vaadal fra 63', Egil Johansen fra 81'), Hallvar Thoresen.


Dommer: Robert Stewart (fotballdommer)
Tilskuere: 4 532

Vennskapskamp, 17. april 1985

  Øst-Tyskland 1–0 (0–0)   Norge Stadion der Freundschaft (Frankfurt an der Oder)

Andreas Krause   60'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg (Anders Giske fra 46'), Terje Kojedal, Åge Hareide, Hans Herman Henriksen, Kai Erik Herlovsen, Per Egil Ahlsen, Vidar Davidsen, Erik Solér (Per Edmund Mordt fra 79'), Ulf Moen, André Krogsæter (Jørn Andersen fra 73').


Dommer: Jan Hora
Tilskuere: 6 000

Kvalifisering til VM, 1. mai 1985

  Irland 0–0 (0–0)   Norge Lansdowne Road (Dublin)
Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg, Åge Hareide, Terje Kojedal, Hans Herman Henriksen, Kai Erik Herlovsen (Arne Erlandsen fra 57'), Per Egil Ahlsen, Erik Solér, Arne Larsen Økland (Pål Jacobsen fra 87'), Ulf Moen, Hallvar Thoresen.


Dommer: Lajos Németh
Tilskuere: 15 000

Vennskapskamp, 22. mai 1985

  Sverige 1–0 (0–0)   Norge Ullevi (Gøteborg)

Robert Prytz   86' (Straffe)

Norges lag:
Ola By Rise, Arne Erlandsen, Terje Kojedal, Åge Hareide, Hans Herman Henriksen, Kai Erik Herlovsen (Gøran Sørloth fra 68'), Per Egil Ahlsen, Erik Solér, Vidar Davidsen, Tom Sundby (Kjetil Osvold fra 81'), Joar Vaadal (Trond Sollied fra 60').


Dommer: Henning Lund-Sørensen
Tilskuere: 12 123

Vennskapskamp, 5. juni 1985

  Norge 4–2 (3–1)   Wales Brann Stadion (Bergen)

Trond Sollied   3'
Arne Larsen Økland   9'
Neil Slatter   18' (Selvmål)
Pål Jacobsen   54'

Steve Lovell   45'
Mark Hughes   ?'

Norges lag:
Ola By Rise, Hans Herman Henriksen (Hans Brandtun fra 74'), Trond Sollied, Åge Hareide, Per Edmund Mordt, Kai Erik Herlovsen, Per Egil Ahlsen, Arne Erlandsen, Vidar Davidsen, Pål Jacobsen, Arne Larsen Økland (Sverre Brandhaug fra 79').


Dommer: Ulf Eriksson
Tilskuere: 5 596

Vennskapskamp, 14. august 1985

  Norge 0–1 (0–1)   Øst-Tyskland Ullevaal Stadion (Oslo)

Ulf Kirsten   17'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Hans Herman Henriksen, Trond Sollied, Åge Hareide, Per Edmund Mordt (Jørn Andersen fra 52'), Arne Erlandsen, Per Egil Ahlsen (Svein Fjælberg fra 82'), Vidar Davidsen, Arne Larsen Økland, Pål Jacobsen, Hallvar Thoresen.


Dommer: Erik Jensen
Tilskuere: 10 597

Vennskapskamp, 10. september 1985

  Norge 3–0 (0–0)   Egypt Ullevaal Stadion (Oslo)

Jørn Andersen   53'
Erik Solér   56'
Pål Jacobsen   58'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg, Terje Kojedal (Arne Erlandsen fra 79'), Åge Hareide, Hans Herman Henriksen, Vidar Davidsen, Per Egil Ahlsen, Erik Solér, Tom Sundby, Pål Jacobsen (Per Edmund Mordt fra 79'), Jørn Andersen.


Dommer: Bernd Stumpf
Tilskuere: 7 223

Vennskapskamp, 25. september 1985

  Italia 1–2 (1–2)   Norge Stadio Via del Mare (Lecce)

Alessandro Altobelli   26'

Arne Larsen Økland   38'
Vidar Davidsen   41'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg, Per Egil Ahlsen, Åge Hareide, Hans Herman Henriksen, Vidar Davidsen, Kai Erik Herlovsen (Erik Solér fra 49'), Tom Sundby, Jørn Andersen (Pål Jacobsen fra 80'), Arne Larsen Økland (Arne Erlandsen fra 88'), Hallvar Thoresen.


Dommer: Werner Föckler
Tilskuere: 44 970

Kvalifisering til VM, 16. oktober 1985

  Norge 1–5 (1–0)   Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

Tom Sundby   43'

Michael Laudrup   56'
Søren Lerby   63' (Straffe)
Preben Elkjær   65'
Klaus Berggreen   75'
Klaus Berggreen   78'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg (Terje Kojedal fra 52'), Per Egil Ahlsen, Åge Hareide (Pål Jacobsen fra 72'), Hans Herman Henriksen, Vidar Davidsen, Kai Erik Herlovsen, Tom Sundby, Jørn Andersen, Arne Larsen Økland, Hallvar Thoresen.


Dommer: Ioan Igna
Tilskuere: 18 326

Kvalifisering til VM, 30. oktober 1985

  Sovjetunionen 1–0 (0–0)   Norge Lenin stadion (Moskva)

Terje Kojedal   58' (Selvmål)

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Hans Herman Henriksen, Terje Kojedal, Åge Hareide, Per Edmund Mordt, Vidar Davidsen, Kai-Erik Herlovsen, Tom Sundby, Jørn Andersen (Sverre Brandhaug fra 77'), Arne Larsen Økland, Hallvar Thoresen.


Dommer: Brian McGinlay
Tilskuere: 40 000

Kvalifisering til VM, 13. november 1985

  Sveits 1–1 (0–1)   Norge Sportanlagen Allmend (Luzern)

Christian Matthey   54'

Tom Sundby   39'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Hans Herman Henriksen, Terje Kojedal, Åge Hareide, Per Edmund Mordt, Vidar Davidsen, Kai Erik Herlovsen, Per Egil Ahlsen (Sverre Brandhaug fra 78'), Tom Sundby, Arne Larsen Økland (Jørn Andersen fra 73'), Hallvar Thoresen.


Dommer: Itzhak Ben Itzhak
Tilskuere: 4 500

  • Norge endte på femteplass i sin kvalifiseringsgruppe, og ble dermed ikke kvalifisert til VM i fotball 1986.

Kvalifiseringsgruppe 6

Land K V U T Mål P
  Danmark 8 5 1 2 17-6 11
  Sovjetunionen 8 4 2 2 13-8 10
  Sveits 8 2 4 2 5-10 8
  Irland 8 2 2 4 5-10 6
  Norge 8 1 3 4 4-10 5

Norges landskamper 1986Rediger

Vennskapskamp, 26. februar 1986

  Grenada 1–2 (1–1)   Norge Grenada National Stadium (St. Georges)

Franklyn Drayton   32'

Tom Sundby   16'
Vegard Skogheim   84'

Norges lag:
Ola By Rise, Vegard Skogheim, Trond Sollied, Åge Hareide, Per Egil Ahlsen, Rune Bratseth (Arne Møller fra 46'), Kjetil Osvold, Sverre Brandhaug, Arne Larsen Økland, Tom Sundby, Jan Åge Fjørtoft (Gøran Sørloth fra 70').


Dommer: [[]]
Tilskuere: 4 000

Vennskapskamp, 30. april 1986

  Norge 1–0 (0–0)   Argentina Ullevaal Stadion (Oslo)

Kjetil Osvold   81'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Anders Giske, Åge Hareide (Trond Sollied fra 52'), Per Edmund Mordt, Erik Solér, Vidar Davidsen, Kjetil Osvold, Tom Sundby, Jørn Andersen (Pål Jacobsen fra 73'), Hallvar Thoresen, Arne Larsen Økland (Sverre Brandhaug fra 84').


Dommer: Erik Fredriksson (fotballdommer)
Tilskuere: 15 058

Vennskapskamp, 13. mai 1986

  Norge 1–0 (0–0)   Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

Hallvar Thoresen   52' (Straffe)

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Erik Solér, Anders Giske, Terje Kojedal (Trond Sollied fra 86'), Per Edmund Mordt, Vidar Davidsen, Kjetil Osvold, Jørn Andersen (Sverre Brandhaug fra 82'), Arne Larsen Økland (Åge Hareide fra 89'), Tom Sundby, Hallvar Thoresen.


Dommer: Eeko Aho
Tilskuere: 11 730

Vennskapskamp, 4. juni 1986

  Romania 3–1 (2–0)   Norge Stadionul 23 August (Bucureşti)

Victor Piţurcă   20' (Straffe)
Victor Piţurcă   36'
Dorin Mateuţ   90'

Tom Sundby   65' (Straffe)

Norges lag:
Erik Thorstvedt (Ola By Rise fra 46'), Hugo Hansen, Trond Sollied, Terje Kojedal, Arne Møller (Egil Johansen fra 46'), Vidar Davidsen, Kjetil Osvold, Åge Hareide, Arne Larsen Økland, Tom Sundby, Sverre Brandhaug (Gøran Sørloth fra 76').


Dommer: Menahem Ashkenazi
Tilskuere: 20 000

Vennskapskamp, 20. august 1986

  Norge 2–2 (0–2)   Romania Ullevaal Stadion (Oslo)

Arne Larsen Økland   60'
Arne Larsen Økland   66'

Kjetil Osvold   25' (Selvmål)
Gheorghe Hagi   35'

Norges lag:
Ola By Rise, Hugo Hansen, Trond Sollied, Per Egil Ahlsen, Per Edmund Mordt, Vegard Skogheim (Einar Aas fra 46'), Kjetil Osvold (Sverre Brandhaug fra 80'), Erik Solér, Arne Larsen Økland, Tom Sundby, Egil Johansen (Arve Seland fra 46').


Dommer: Bruno Galler
Tilskuere: 6 000

Vennskapskamp, 9. september 1986

  Norge 0–0 (0–0)   Ungarn Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg, Anders Giske, Terje Kojedal, Erik Solér, Jan Berg, Kjetil Osvold, Per Edmund Mordt (Egil Johansen fra 77'), Arne Larsen Økland, Tom Sundby (Per Egil Ahlsen fra 64'), Jørn Andersen (Arve Seland fra 46').


Dommer: Gerardus Geurds
Tilskuere: 2 917

Kvalifisering til EM, 24. september 1986

  Norge 0–0 (0–0)   Øst-Tyskland Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg, Anders Giske (Einar Aas fra 74'), Terje Kojedal, Per Edmund Mordt, Jan Berg, Kjetil Osvold, Kai Erik Herlovsen, Arne Larsen Økland, Tom Sundby, Sten Glenn Håberg (Arve Seland fra 71').


Dommer: Egbert Mulder
Tilskuere: 10 158


Kvalifisering til OL, 14. oktober 1986

  Norge 0–0 (0–0)   Sovjetunionen Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Ola By Rise, Rune Bratseth, Tor Inge Smedås, Bård Ivar Bjerkeland, Hugo-André Hansen, Jan Berg, Kjetil Osvold, Vegard Skogheim, Rune Richardsen, Gøran Sørloth (Joar Vaadal fra 10'), Sten Glenn Håberg.


Dommer: John Kinsella
Tilskuere: 2 417

Kvalifisering til EM, 29. oktober 1986

  Sovjetunionen 4–0 (3–0)   Norge Stadion Lokomotiv (Simferopol)

Hennadiy Lytovchenko   25'
Igor Belanov   29' (Straffe)
Oleg Blokhin   33'
Vagiz Khidiyatullin   54'

Norges lag:
Ola By Rise, Rune Bratseth, Anders Giske, Einar Aas, Per Edmund Mordt (Sten Glenn Håberg fra 58'), Vidar Davidsen, Kjetil Osvold, Sverre Brandhaug, Arne Larsen Økland (Per Egil Ahlsen fra 83'), Tom Sundby, Jan Berg.


Dommer: Howard King
Tilskuere: 26 300

Kvalifisering til OL, 8. november 1986

  Sveits 1–0 (0–0)   Norge Stadion Allmend (Luzern)

Martin Müller   55'

Norges lag:
Ola By Rise, Hugo-André Hansen, Rune Bratseth, Bård Ivar Bjerkeland, Vegard Skogheim (Kai Lagesen fra 46'), Jan Berg, Kjetil Osvold, Sverre Brandhaug, Per Terje Markussen (Per-Mathias Høgmo fra 76'), Gøran Sørloth, Sten Glenn Håberg.


Dommer: Radu Petrescu
Tilskuere: 3 800

Norges landskamper 1987Rediger

Vennskapskamp, 24. mars 1987

  Polen 4–1 (3–1)   Norge Stadion Olimpijski (Wroclaw)

Jan Furtok   5'
Paweł Król   8'
Jan Urban   25'
Wlademar Prusik   52'

Tom Sundby   14'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Rune Bratseth, Terje Kojedal (Per Egil Ahlsen fra 46'), Anders Giske, Per Edmund Mordt, Kai Erik Herlovsen, Kjetil Osvold (Sten Glenn Håberg fra 85'), Tom Sundby, Arne Larsen Økland, Jørn Andersen (Jan Berg fra 71'), Hallvar Thoresen.


Dommer: Jozef Marko
Tilskuere: 12 300

Kvalifisering til OL, 6. mai 1987

  Norge 1–1 (1–1)   Tyrkia Melløs stadion (Moss)

Jostein Flo   5'

Erdi Nusret   1'

Norges lag:
Ola By Rise, Trond Sollied, Rune Bratseth, Bård Ivar Bjerkeland, Tor Inge Smedås (Erland Johnsen fra 63'), Rune Richardsen, Kjetil Osvold, Olav Klepp (Per Terje Markussen fra 46'), Vegard Skogheim, Gøran Sørloth, Jostein Flo.


Dommer: Kenneth Hope
Tilskuere: 1 344

Kvalifisering til OL, 26. mai 1987

  Norge 0–0 (0–0)   Bulgaria Lerkendal stadion (Trondheim)
Norges lag:
Ola By Rise, Arnfinn Engerbakk, Trond Sollied, Rune Bratseth, Cato Erstad, Vegard Skogheim (Arnt Martin Kortgaard fra 90'), Arne Møller, Kjetil Osvold, Øivind Husby (Jostein Flo fra 85'), Gøran Sørloth, Sten Glenn Håberg.


Dommer: Thomas Donnelly
Tilskuere: 4 390

Vennskapskamp, 28. mai 1987

  Norge 0–0 (0–0)   Italia Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Erik Thorstvedt, Per Egil Ahlsen, Terje Kojedal (Hans Herman Henriksen fra 46'), Anders Giske, Per Edmund Mordt, Kai Erik Herlovsen, Kjetil Osvold, Sten Glenn Håberg (Kjetil Rekdal fra 79'), Arne Larsen Økland, Tom Sundby (Erik Solér fra 56'), Hallvar Thoresen.


Dommer: Keith Hackett
Tilskuere: 10 493

Kvalifisering til EM, 3. juni 1987

  Norge 0–1 (0–1)   Sovjetunionen Ullevaal Stadion (Oslo)

Aleksander Savarov   15'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Rune Bratseth (Hans Herman Henriksen fra 71'), Terje Kojedal, Anders Giske, Per Edmund Mordt, Kai Erik Herlovsen, Per Egil Ahlsen, Kjetil Osvold (Arve Seland fra 46'), Jørn Andersen, Tom Sundby, Hallvar Thoresen.


Dommer: Marcel Van Langenhove
Tilskuere: 10 473

Kvalifisering til EM, 16. juni 1987

  Norge 2–0 (0–0)   Frankrike Ullevaal Stadion (Oslo)

Per Edmund Mordt   73'
Jørn Andersen   80'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Hans Herman Henriksen, Terje Kojedal, Anders Giske, Per Egil Ahlsen, Jan Berg, Per Edmund Mordt, Leif Arve Seland (Kjetil Osvold fra 63'), Jørn Andersen (Erik Solér fra 90'), Tom Sundby, Hallvar Thoresen.


Dommer: Werner Föckler
Tilskuere: 8 268


Kvalifisering til OL, 12. august 1987

  Sovjetunionen 1–0 (0–0)   Norge Dynamo stadion (Moskva)

Volodymyr Lyutyi   48'

Norges lag:
Ola By Rise, Arnfinn Engerbakk (Kai Lagesen fra 70'), Trond Sollied, Rune Bratseth, Hugo-André Hansen, Vegard Skogheim, Arne Møller (Carsten Anders Bachke fra 82'), Kjetil Osvold, Rune Richardsen, Gøran Sørloth, Nils Ove Hellvik.


Dommer: Rune Larsson (fotballdommer)
Tilskuere: 18 000

Vennskapskamp, 12. august 1987

  Norge 0–0 (0–0)   Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Erik Thorstvedt, Hans Herman Henriksen, Per Egil Ahlsen, Anders Giske, Per Edmund Mordt, Jan Berg (Børre Meinseth fra 46'), Kai Erik Herlovsen, Egil Johansen (Erik Solér fra 88'), Jørn Andersen, Jan Kristian Fjærestad, Hallvar Thoresen.


Dommer: Esa Palsi
Tilskuere: 22 237

Kvalifisering til OL, 26. august 1987

  Norge 0–0 (0–0)   Sveits Alfheim stadion (Tromsø)
Norges lag:
Ola By Rise, Arnfinn Engerbakk, Trond Sollied, Erland Johnsen, Hugo-André Hansen, Øivind Husby (Rune Richardsen fra ?'), Vegard Skogheim, Børre Meinseth (Carsten Anders Bachke fra 80'), Gøran Sørloth, Jan Kristian Fjærestad, Nils Ove Hellvik.


Dommer: Eero Aho
Tilskuere: 4 018

Kvalifisering til EM, 9. september 1987

  Island 2–1 (1–1)   Norge Laugardalsvöllur (Reykjavik)

Pétur Pétursson   21'
Pétur Ormslev   60'

Jørn Andersen   11'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Hans Herman Henriksen, Terje Kojedal, Trond Sollied, Per Edmund Mordt, Erik Solér (Jan Kristian Fjærestad fra 78'), Kai Erik Herlovsen, Vegard Skogheim (Arne Erlandsen fra 75'), Kjetil Osvold, Jørn Andersen, Børre Meinseth.


Dommer: Wilfred Wallace
Tilskuere: 5 450

Kvalifisering til EM, 23. september 1987

  Norge 0–1 (0–1)   Island Ullevaal Stadion (Oslo)

Atli Eðvaldsson   31'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Hans Herman Henriksen, Rune Bratseth, Anders Giske, Per Edmund Mordt, Erik Solér, Kai Erik Herlovsen, Kjetil Osvold, Jørn Andersen, Tom Sundby (Jan Berg fra 78'), Vegard Skogheim (Arne Møller fra 46').


Dommer: Håkan Lundgren
Tilskuere: 3 540

Kvalifisering til EM, 14. oktober 1987

  Frankrike 1–1 (0–0)   Norge Parc des Princes (Paris)

Philippe Fargeon   64'

Tom Sundby   78'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Hans Herman Henriksen, Anders Giske, Terje Kojedal, Rune Bratseth, Per Edmund Mordt, Kjetil Osvold, Kai Erik Herlovsen (Erik Solér fra 76'), Jan Berg (Vegard Skogheim fra 79'), Tom Sundby, Børre Meinseth.


Dommer: Joaquín Ramos Marcos
Tilskuere: 31 091

Kvalifisering til EM, 28. oktober 1987

  Øst-Tyskland 3–1 (2–1)   Norge Ernst Grube stadion (Magdeburg)

Ulf Kirsten   14'
Andreas Thom   33'
Ulf Kirsten   54'

Jan Kristian Fjærestad   32'

Norges lag:
Lars Gaute Bø, Erik Solér, Anders Giske, Terje Kojedal, Rune Bratseth, Per Edmund Mordt, Arne Erlandsen, Ulrich Møller (Jan Bergfra 68'), Jan Kristian Fjærestad, Tom Sundby, Børre Meinseth.


Dommer: Friedrich Kaupe
Tilskuere: 10 000

Kvalifiseringsgruppe 3

Land K V U T Mål P
  Sovjetunionen 8 5 3 0 14-3 13
  Øst-Tyskland 8 4 3 1 13-4 11
  Frankrike 8 1 4 3 4-7 6
  Island 8 2 2 4 4-14 6
  Norge 8 1 2 5 5-12 4

Kvalifisering til OL, 14. november 1987

  Bulgaria 4–0 (2–0)   Norge 9 Septemvri stadion (Burgas)

Sroicho Stoiev   12'
Sroicho Stoiev   24'
Alex Bonchev   68'
Luboslav Penev   71'

Norges lag:
Ola By Rise, Hugo-André Hansen, Trond Sollied, Erland Johnsen, Gunnar Halle, Børre Meinseth (Jan Åge Fjørtoft fra 46'), Tom Gulbrandsen (Bent Skammelsrud fra 82'), Nils Ove Hellvik, Karl-Petter Løken, Jan Kristian Fjærestad, Carsten Anders Bachke.


Dommer: Kostas Kapsos
Tilskuere: 5 000

Kvalifisering til OL, 18. november 1987

  Tyrkia 0–0 (0–0)   Norge Ankara 19 Mayıs Stadyumu (Ankara)
Norges lag:
Ola By Rise, Arnfinn Engerbakk, Trond Sollied, Erland Johnsen, Gunnar Halle, Tom Gulbrandsen, Kjetil Rekdal, Karl-Petter Løken (Hugo-André Hansen fra 76'), Jan Kristian Fjærestad (Børre Meinseth fra 82'), Nils Ove Hellvik, Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Ovadia Ben Itzhak
Tilskuere: 11 000

Norges landskamper 1988Rediger

Vennskapskamp, 26. april 1988

  Sverige1 0–0 (0–0)   Norge Backavallen stadion (Katrineholm)
Norges lag:
Ola By Rise, Hugo-André Hansen, Rune Tangen, Erland Johnsen, Gunnar Halle, Jan Ove Pedersen, Jan Vidar Madsen (Glenn Holm fra 46'), Kjetil Rekdal, Carsten Anders Bachke (Børre Meinseth fra 76'), Sverre Brandhaug, Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Kurt Holstedt
Tilskuere: 1 596

1: Det svenske laget bestod av den OL-klare troppen som var blitt kvalifisert til Sommer-OL 1988.


Vennskapskamp, 1. juni 1988

  Norge 0–0 (0–0)   Irland Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Erik Thorstvedt, Hugo-André Hansen, Erland Johnsen, Rune Bratseth, Gunnar Halle, Kjetil Osvold, Sverre Brandhaug, Ørjan Berg, Karl-Petter Løken (Carsten Anders Bachke fra 76'), Jørn Andersen (Gøran Sørloth fra 60'), Jan Berg.


Dommer: Henning Lund-Sørensen
Tilskuere: 9 494


Vennskapskamp, 28. juli 1988

  Norge 1–1 (0–0)   Brasil Ullevaal Stadion (Oslo)

Jan Åge Fjørtoft   49'

Edmar   81'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Erik Solér, Rune Bratseth, Erland Johnsen, Gunnar Halle, Kjetil Osvold, Karl-Petter Løken (Carsten Anders Bachke fra 81'), Sverre Brandhaug, Tom Sundby, Gøran Sørloth, Jan Åge Fjørtoft (Jan Kristian Fjærestad fra 73').


Dommer: George Smith (fotballdommer)
Tilskuere: 23 044

Vennskapskamp, 9. august 1988

  Norge 1–1 (1–0)   Bulgaria Ullevaal Stadion (Oslo)

Gøran Sørloth   2'

Hristo Stoitsjkov   57'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Gunnar Halle, Erland Johnsen, Rune Bratseth, Anders Giske, Kjetil Osvold, Sverre Brandhaug, Jahn Ivar Jakobsen, Jørn Andersen (Jan Åge Fjørtoft fra 80'), Tom Sundby (Karl-Petter Løken fra 79'), Gøran Sørloth.


Dommer: Bo Karlsson
Tilskuere: 7 510

Kvalifisering til VM, 14. september 1988

  Norge 1–2 (1–1)   Skottland Ullevaal Stadion (Oslo)

Jan Åge Fjørtoft   43'

Paul McStay   15'
Mo Johnston   63'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Hans Herman Henriksen, Erland Johnsen, Rune Bratseth, Anders Giske, Kjetil Osvold, Sverre Brandhaug, Karl-Petter Løken, Jan Åge Fjørtoft, Tom Sundby (Ørjan Berg fra 2'), (Jahn Ivar Jakobsen fra 85'), Gøran Sørloth.


Dommer: Luigi Agnolin
Tilskuere: 22 769

Kvalifisering til VM, 28. september 1988

  Frankrike 1–0 (0–0)   Norge Parc des Princes (Paris)

Jean-Pierre Papin   84' (Straffe)

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Hans Herman Henriksen (Gunnar Halle fra 77'), Erland Johnsen, Terje Kojedal, Anders Giske, Rune Bratseth, Kjetil Osvold (Tom Gulbrandsen fra 81'), Ørjan Berg, Sverre Brandhaug, Gøran Sørloth, Jahn Ivar Jakobsen.


Dommer: Gunther Habermann
Tilskuere: 22 000

Vennskapskamp, 19. oktober 1988

  Italia 2–1 (2–1)   Norge Stadio Adriatico (Pescara)

Giuseppe Giannini   19' (Straffe)
Ricardo Ferri   29'

Sverre Brandhaug   42' (Straffe)

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Karl-Petter Løken, Rune Bratseth, Terje Kojedal, Gunnar Halle, Kjetil Osvold, Sverre Brandhaug, Kai Erik Herlovsen, Tom Gulbrandsen, Gøran Sørloth (Jahn Ivar Jakobsen fra 64'), Simen Agdestein (Kjetil Rekdal fra 79').


Dommer: Gerassimos Germanakos
Tilskuere: 10 834

Kvalifisering til VM, 2. november 1988

  Kypros 0–3 (0–0)   Norge Tsirion Athletic Center (Limasol)

Gøran Sørloth   57'
Gøran Sørloth   78'
Kjetil Osvold   90'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Karl-Petter Løken, Rune Bratseth, Terje Kojedal, Gunnar Halle, Kjetil Osvold, Sverre Brandhaug, Kai Erik Herlovsen, Tom Gulbrandsen, Gøran Sørloth, Simen Agdestein.


Dommer: Edgar Azzopardi
Tilskuere: 7 767

Vennskapskamp, 4. november 1988

  Tsjekkoslovakia 3–2 (2–1)   Norge Tehelne pole (Bratislava)

Stanislav Griga   15'
Vladimír Weiss   42'
Milan Luhový   46'

Gøran Sørloth   43'
Simen Agdestein   53'

Norges lag:
Ola By Rise (Erik Thorstvedt fra 18'), Karl-Petter Løken, Tor H. Pedersen, Leif Rune Salte, Gunnar Halle, Per Egil Ahlsen, Sverre Brandhaug, Kjetil Rekdal (Mini Jakobsen fra 69'), Tom Gulbrandsen (Per Edmund Mordt fra 78'), Gøran Sørloth, Simen Agdestein.


Dommer: Sándor Puhl
Tilskuere: 2 813

Norges landskamper 1989Rediger

Vennskapskamp, 22. februar 1989

  Hellas 4–2 (1–0)   Norge Olympiastadion (Athen)

Ioannis Samaras   37'
Pagonis Vakalopoulos   55'
Panagiotis Tsalouchidis   58'
Dimitris Saravakos   63'

Rune Bratseth   52'
Gøran Sørloth   65'

Norges lag:
Ola By Rise, Karl-Petter Løken, Rune Bratseth, Terje Kojedal, Gunnar Halle, Anders Giske, Ørjan Berg, Kjetil Osvold, Tom Gulbrandsen, Gøran Sørloth (Jan Åge Fjørtoft fra 84'), Simen Agdestein (Jahn Ivar Jakobsen fra 69').


Dommer: Bryan Hill
Tilskuere: 994

Vennskapskamp, 2. mai 1989

  Norge 0–3 (0–1)   Polen Ullevaal Stadion (Oslo)

Jan Furtok   22'
Jan Furtok   50'
Dariusz Wdowczyk   80'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Gunnar Halle (Karl-Petter Løken fra 45'), Terje Kojedal, Rune Bratseth, Anders Giske, Kjetil Osvold, Per Edmund Mordt, Kjetil Rekdal (Sten Glenn Håberg fra 65'), Ørjan Berg, Gøran Sørloth, Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Simo Ruokonen
Tilskuere: 5 791

Kvalifisering til VM, 21. mai 1989

  Norge 3–1 (3–1)   Kypros Ullevaal Stadion (Oslo)

Kjetil Osvold   17'
Gøran Sørloth   34'
Rune Bratseth   35'

Christos Kolliandris   44'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Gunnar Halle, Terje Kojedal, Rune Bratseth, Anders Giske, Kjetil Osvold, Karl-Petter Løken, Ørjan Berg (Tom Gulbrandsen fra 83'), Jahn Ivar Jakobsen, Gøran Sørloth (Simen Agdestein fra 60'), Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Peter Mikkelsen
Tilskuere: 10 746

Vennskapskamp, 31. mai 1989

  Norge 4–1 (2–0)   Østerrike Ullevaal Stadion (Oslo)

Gunnar Halle   34'
Jan Åge Fjørtoft   39'
Karl-Petter Løken   54'
Terje Kojedal   60'

Andreas Ogris   67'

Norges lag:
Ola By Rise, Gunnar Halle, Erland Johnsen, Terje Kojedal, Stig Inge Bjørnebye, Karl-Petter Løken (Tom Gulbrandsen fra 83'), Kjetil Osvold, Ørjan Berg, Jahn Ivar Jakobsen, Gøran Sørloth, Jan Åge Fjørtoft (Simen Agdestein fra 42').


Dommer: Rune Larsson (fotballdommer)
Tilskuere: 3 417

Kvalifisering til VM, 14. juni 1989

  Norge 1–2 (0–1)   Jugoslavia Ullevaal Stadion (Oslo)

Jan Åge Fjørtoft   89'

Dragan Stojković   23'
Zlatko Vujović   87'
Davor Jozić   70'

Norges lag:
Ola By Rise, Gunnar Halle, Rune Bratseth, Terje Kojedal, Anders Giske, Karl-Petter Løken, Ørjan Berg (Tom Gulbrandsen fra 82'), Kjetil Osvold, Jahn Ivar Jakobsen, Gøran Sørloth (Simen Agdestein fra 63'), Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Vadim Zhuk
Tilskuere: 21 568

Vennskapskamp, 23. august 1989

  Norge 0–0 (0–0)   Hellas Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Erik Thorstvedt, Hugo-André Hansen, Terje Kojedal, Erland Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Karl-Petter Løken, Ørjan Berg (Jahn Ivar Jakobsen fra 45'), Kjetil Osvold, Per Edmund Mordt (Sverre Brandhaug fra 45'), Gøran Sørloth, Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Karl-Josef Assenmacher
Tilskuere: 3 696

Kvalifisering til VM, 5. september 1989

  Norge 1–1 (0–1)   Frankrike Ullevaal Stadion (Oslo)

Rune Bratseth   84'

Jean-Pierre Papin   39' (Straffe)

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Gunnar Halle, Terje Kojedal, Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye, Karl-Petter Løken, Per Egil Ahlsen, Sverre Brandhaug (Ørjan Berg fra 75'), Jahn Ivar Jakobsen, Jørn Andersen, Jan Åge Fjørtoft (Simen Agdestein fra 75').


Dommer: Todor Kolev
Tilskuere: 9 266

Kvalifisering til VM, 11. oktober 1989

  Jugoslavia 1–0 (1–0)   Norge Stadion Koševo (Sarajevo)

Faruk Hadžibegić   45' (Straffe)
Mehmed Baždarević   13'

Gunnar Halle   89'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Gunnar Halle, Terje Kojedal, Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye, Karl-Petter Løken, Sverre Brandhaug, Per Egil Ahlsen, Jahn Ivar Jakobsen, Jørn Andersen (Gøran Sørloth fra 72'), Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Yusuf Namoğlu
Tilskuere: 32 000

Vennskapskamp, 25. oktober 1989

  Kuwait 2–2 (2–0)   Norge Mohammed Al-Hamad Stadium (Kuwait)

Wael Saliman   7'
Wael Saliman   12'

Gøran Sørloth   55'
Jan Åge Fjørtoft   75'

Norges lag:
Ola By Rise, Gunnar Halle, Erland Johnsen, Terje Kojedal, Stig Inge Bjørnebye, Tom Gulbrandsen, Bent Skammelsrud (Dag Riisnæs fra ?), Per Egil Ahlsen, Jahn Ivar Jakobsen (Lars Bohinen fra 79'), Gøran Sørloth, Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Isal Al Gassah
Tilskuere: 980

Kvalifisering til VM, 15. november 1989

  Skottland 1–1 (1–0)   Norge Hampden Park (Glasgow)

Ally McCoist   44'

Erland Johnsen   89'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Hugo-André Hansen, Terje Kojedal (Jan Halvor Halvorsen fra 83'), Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye, Erland Johnsen, Tom Gulbrandsen, Per Egil Ahlsen, Bent Skammelsrud (Lars Bohinen fra 58'), Gøran Sørloth, Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Michal Listkiewicz
Tilskuere: 63 987

  • Norge endte på fjerdeplass i sin kvalifiseringsgruppe og ble dermed ikke kvalifisert til VM i fotball 1990 som ble arrangert i Italia.

Kvalifiseringsgruppe 5

Land K V U T Mål P
  Jugoslavia 8 6 2 0 16-6 14
  Skottland 8 4 2 2 12-12 10
  Frankrike 8 3 3 2 10-7 9
  Norge 8 2 2 4 10-9 6
  Kypros 8 0 1 7 6-20 1

Eksterne lenkerRediger