Åpne hovedmenyen

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1915–1919

Norge hjemme mot Danmark den 17. juni 1917.

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1915–1919 inneholder samtlige landskamper spilt av Norges herrelandslag i fotball i kronologisk rekkefølge i perioden fra januar 1915 til desember 1919.

Innhold

Norges landskamper 1915Rediger

Vennskapskamp, 27. juni 1915

  Norge 1–1 (0–0)   Sverige Gamle Frogner stadion (Kristiania)

Kaare Engebretsen   54'

Walfrid Gunnarsson   82'

Norges lag:
Ingolf Pedersen, Wilhelm Rønning, Per Skou, Gustav Edén, Charles Herlofson, Gunnar Andersen, Kaare Engebretsen, Rolf Maartmann, Rolf Aas, Halfdan Ditlev-Simonsen, Erling Maartmann.


Dommer: Hagbard Vestergaard
Tilskuere: 10 000

Vennskapskamp, 19. september 1915

  Danmark 8–1 (3–1)   Norge Idrætsparken (København)

Poul Nielsen   23'
Anthon Olsen   28'
Poul Nielsen   37'
Michael Rohde   53'
Anthon Olsen   65'
Poul Nielsen   71'
Anthon Olsen   77'
Svend Aage Castella   80' (Straffe)

Halfdan Ditlev-Simonsen   20'

Norges lag:
Ingolf Pedersen, Otto Aulie, Per Skou, Thorleif Tharaldsen, Peder Henriksen, Gunnar Andersen, Kaare Engebretsen, Olaf Christian Ditlev-Simonsen, Rolf Aas, Halfdan Ditlev-Simonsen, Jonas Aas.


Dommer: Erik Alstam
Tilskuere: 5 000

Vennskapskamp, 24. oktober 1915

  Sverige 5–2 (3–0)   Norge Stockholms stadion (Stockholm)

Iwar Swensson   10'
Iwar Swensson   14'
Walfrid Gunnarsson   44'
Iwar Swensson   61'
Walfrid Gunnarsson   77'

Halfdan Ditlev-Simonsen   65'
Adolph Wold   85' (Straffe)

Norges lag:
Ingolf Pedersen, Otto Aulie, Per Skou, Adolph Wold, Charles Herlofson, Gunnar Andersen, Kaare Engebretsen, Olaf Christian Ditlev-Simonsen, Rolf Aas, Halfdan Ditlev-Simonsen, Per Helsing.


Dommer: Hagbard Vestergaard
Tilskuere: 8 000

Norges landskamper 1916Rediger

Vennskapskamp, 25. juni 1916

  Norge 0–2 (0–0)   Danmark Gamle Frogner stadion (Kristiania)

Michael Rohde   75'
Michael Rohde   82'

Norges lag:
Ingolf Pedersen, Otto Aulie, Yngvar Tørnros, Emil Hansen, Wilhelm Strand, Adolph Wold, Kaare Engebretsen, Olaf Christian Ditlev-Simonsen, Rolf Aas, Ragnvald Smedvik, Per Helsing.


Dommer: Erik Alstam
Tilskuere: 12 000

Vennskapskamp, 2. juli 1916

  Sverige 6–0 (2–0)   Norge Stockholms stadion (Stockholm)

Carl Karlstrand   25'
Karl Gustafsson   30'
Ragnar Wicksell   50'
Karl Gustafsson   61'
Iwar Swensson   65'
Karl Gustafsson   80'

Norges lag:
Ingolf Pedersen, Otto Aulie, Yngvar Tørnros, Adolph Wold, Emil Hansen, Gunnar Andersen, David Andersen, Olaf Christian Ditlev-Simonsen, Rolf Aas, Ragnvald Smedvik, Per Helsing.


Dommer: Hagbard Vestergaard
Tilskuere: 6 000

Vennskapskamp, 3. september 1916

  Norge 1–1 (0–0)   USA Gamle Frogner stadion (Kristiania)

Kaare Engebretsen   50'

Charles Ellis   75'

Norges lag:
Ingolf Pedersen, Otto Aulie, Yngvar Tørnros, Ragnvald Smedvik, Per Haraldsen, Gunnar Andersen, David Andersen, Kaare Engebretsen, Rolf Aas, Halfdan Ditlev-Simonsen, Per Helsing.


Dommer: Ernst Albihn
Tilskuere: 12 000

Vennskapskamp, 1. oktober 1916

  Norge 0–0 (0–0)   Sverige Gamle Frogner stadion (Kristiania)
Norges lag:
Ingolf Pedersen, Otto Aulie, Yngvar Tørnros, Ragnvald Smedvik, Per Haraldsen, Gunnar Andersen, David Andersen, Kaare Engebretsen, Einar Hansen, Halfdan Ditlev-Simonsen, Per Helsing.


Dommer: Hagbard Vestergaard
Tilskuere: 12 000

Vennskapskamp, 15. oktober 1916

  Danmark 8–0 (5–0)   Norge Idrætsparken (København)

Michael Rohde   2'
Michael Rohde   10'
Anthon Olsen   12'
Poul Nielsen   25'
Poul Nielsen   40'
Poul Nielsen   47'
Michael Rohde   57'
Poul Nielsen   70'

Norges lag:
Ingolf Pedersen, Otto Aulie, Yngvar Tørnros, Ragnvald Smedvik, Per Haraldsen, Gunnar Andersen, David Andersen, Olaf Christian Ditlev-Simonsen, Einar Hansen, Halfdan Ditlev-Simonsen, Per Helsing.


Dommer: Erik Alstam
Tilskuere: 10 000

Norges landskamper 1917Rediger

Vennskapskamp, 17. juni 1917

  Norge 1–2 (0–0)   Danmark Gamle Frogner stadion (Kristiania)

Johnny Helgesen   80'

Alf Olsen   70'
Vilhelm Wolfhagen   85' (Straffe)

Norges lag:
Ingolf Pedersen, Otto Aulie, Per Skou, Adolph Wold, Emil Hansen, Gunnar Andersen, Kaare Engebretsen, Einar Gundersen, Rolf Aas, Johnny Helgesen, Per Helsing.


Dommer: Ernst Albihn
Tilskuere: 12 000

Vennskapskamp, 19. august 1917

  Sverige 3–3 (1–1)   Norge Olympia (Helsingborg)

Carl Ström   15'
Carl Ström   47'
Otto Malm   54'

Rolf Aas   22'
Einar Gundersen   64'
Einar Gundersen   81'

Norges lag:
Ingolf Pedersen, Otto Aulie, Per Skou, Adolph Wold, Emil Hansen, Gunnar Andersen, Peder Puck, Einar Gundersen, Rolf Aass, Johnny Helgesen, Per Helsing.


Dommer: Hagbard Vestergaard
Tilskuere: 4 000

Vennskapskamp, 16. september 1917

  Norge 0–2 (0–1)   Sverige Gamle Frogner stadion (Kristiania)

Helge Ekroth   8'
Karl Gustafsson   77'

Norges lag:
Ingolf Pedersen, Otto Aulie, Per Skou, Adolph Wold, Sigurd Rasmussen, Gunnar Andersen, Kaare Engebretsen, Einar Gundersen, Rolf Aas, Johnny Helgesen, Per Helsing.


Dommer: Hagbard Vestergaard
Tilskuere: 12 000

Vennskapskamp, 7. oktober 1917

  Danmark 12–0 (5–0)   Norge Idrætsparken (København)

Michael Rohde   6'
Victor Klein   10'
Victor Klein   14'
Victor Klein   30'
Michael Rohde   34'
Paul Berth   68'
Poul Nielsen   70'
Poul Nielsen   74'
Poul Nielsen   76'
Poul Nielsen   78'
Poul Nielsen   80'
Alf Olsen   83'

Norges lag:
Ingolf Pedersen, Wilhelm Rønning, Per Skou, Adolph Wold, Emil Hansen, Gunnar Andersen, David Andersen, Kaare Engebretsen, Rolf Aas, Sverre Andersen, Trygve Smith.


Dommer: Ernst Albihn
Tilskuere: 15 000

Norges landskamper 1918Rediger

Vennskapskamp, 26. mai 1918

  Sverige 2–0 (1–0)   Norge Stockholms stadion (Stockholm)

Karl Gustafsson   23'
Thure Sterne   73'

Norges lag:
Sigurd Wathne, Otto Aulie, Per Skou, Adolph Wold, Asbjørn Halvorsen, Gunnar Andersen, Einar Nordlie, Alf Simensen, Olaf Hegnander, Erling Gustavsen, Per Holm.


Dommer: Hagbard Vestergaard
Tilskuere: 10 000

Vennskapskamp, 16. juni 1918

  Norge 3–1 (2–0)   Danmark Gamle Frogner stadion (Kristiania)

Per Helsing   25'
Johnny Helgesen   26'
Einar Gundersen   70'

Christian Grøthan   88'

Norges lag:
Sigurd Wathne, Otto Aulie, Per Skou, Adolph Wold, Asbjørn Halvorsen, Gunnar Andersen, Rolf Aas, Kaare Engebretsen, Johnny Helgesen, Einar Gundersen, Per Helsing.


Dommer: Ernst Albihn
Tilskuere: 12 000

Vennskapskamp, 15. september 1918

  Norge 2–1 (0–0)   Sverige Gamle Frogner stadion (Kristiania)

Einar Gundersen   49'
Einar Gundersen   55'

Erik Börjesson   68'

Norges lag:
Sigurd Wathne, Otto Aulie, Per Skou, Adolph Wold, Asbjørn Halvorsen, Gunnar Andersen, Rolf Aas, Kaare Engebretsen, Johnny Helgesen, Einar Gundersen, Per Helsing.


Dommer: Hagbard Vestergaard
Tilskuere: 12 000

Vennskapskamp, 6. oktober 1918

  Danmark 4–0 (2–0)   Norge Idrætsparken (København)

Carl Hansen   18'
Steen Steensen Blicher   24' (Straffe)
Alf Olsen   49'
Poul Nielsen   82'

Norges lag:
Sigurd Wathne, Otto Aulie, Per Skou, Adolph Wold, Asbjørn Halvorsen, Gunnar Andersen, Rolf Aas, Harald Strøm, Johnny Helgesen, Einar Gundersen, Fritz Semb-Thorstvedt.


Dommer: Ernst Albihn
Tilskuere: 16 000

Norges landskamper 1919Rediger

Vennskapskamp, 12. juni 1919

  Danmark 5–1 (4–1)   Norge Idrætsparken (København)

Poul Nielsen   24'
Michael Rohde   27'
Michael Rohde   35'
Poul Nielsen   42'
Poul Nielsen   59'

Johnny Helgesen   12' (Straffe)

Norges lag:
Sigurd Wathne, Otto Aulie, Per Skou, Adolph Wold, Frantz Magnussen, Gunnar Andersen, Kaare Engebretsen (Harald Schønfeldt fra 46'), Einar Gundersen, Michael Paulsen, Johnny Helgesen, Per Helsing.


Dommer: Ernst Albihn
Tilskuere: 18 000

Vennskapskamp, 24. juni 1919

  Norge 4–3 (2–1)   Sverige Holmen gressbane (Aker)

Kaare Engebretsen   2'
Einar Gundersen   6'
Adolph Wold   47'
Kaare Engebretsen   80'

Herbert Karlsson   25'
Otto Aulie   58' (Selvmål)
Rune Bergström   63'

Norges lag:
Sigurd Wathne, Otto Aulie, Per Skou, Adolph Wold, Asbjørn Halvorsen, Gunnar Andersen, Kaare Engebretsen, Einar Gundersen, Michael Paulsen, Johnny Helgesen, Per Helsing.


Dommer: Hagbard Vestergaard
Tilskuere: 14 000

Vennskapskamp, 31. august 1919

  Norge 1–1 (0–0)   Nederland Holmen gressbane (Aker)

Kaare Engebretsen   67'

Wout Buitenweg   58'

Norges lag:
Sigurd Wathne, Otto Aulie, Per Skou, Adolph Wold, Asbjørn Halvorsen, Alexander Olsen, Kaare Engebretsen, Einar Gundersen, Michael Paulsen, Johnny Helgesen, Per Holm.


Dommer: Kurt Nilsson
Tilskuere: 14 000

Vennskapskamp, 14. september 1919

  Sverige 1–5 (1–3)   Norge Ullevi (Göteborg)

Helmer Svedberg   8'

Kaare Engebretsen   20'
Kaare Engebretsen   21'
Kaare Engebretsen   32'
Adolph Wold   54'
Einar Gundersen   80'

Norges lag:
Sigurd Wathne, Otto Aulie, Per Skou, Adolph Wold, Asbjørn Halvorsen, Fritz Semb-Thorstvedt, Kaare Engebretsen, Einar Gundersen, Michael Paulsen, Johnny Helgesen, Per Holm.


Dommer: Hagbard Vestergaard
Tilskuere: 12 000

Vennskapskamp, 21. september 1919

  Norge 3–2 (1–1)   Danmark Holmen gressbane (Aker)

Einar Gundersen   11'
Johnny Helgesen   77'
Einar Gundersen   82'

Poul Nielsen   18'
Poul Nielsen   72'

Norges lag:
Sigurd Wathne, Otto Aulie, Per Skou, Adolph Wold, Asbjørn Halvorsen, Fritz Semb-Thorstvedt, Kaare Engebretsen, Einar Gundersen, Michael Paulsen, Johnny Helgesen, Per Holm.


Dommer: Ernst Albihn
Tilskuere: 12 000

Eksterne lenkerRediger