Åpne hovedmenyen

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1908–1914

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1908–1914 inneholder samtlige landskamper spilt av Norges herrelandslag i fotball i kronologisk rekkefølge fra den aller første landskampen mot Sverige den 12. juli 1908 og frem til og med desember 1914.

Innhold

Norges landskamper 1908Rediger

Vennskapskamp, 12. juli 1908

  Sverige 11–3 (5–2)   Norge Idrottsplatsen (Göteborg)

Karl Gustafsson   14'
Erik Börjesson   24'
Erik Bergström   27'
Erik Bergström   29'
Erik Bergström   44'
Erik Börjesson   60'
Hans Lindman   63'
Erik Börjesson   75'
Karl Gustafsson   79'
Erik Börjesson   86'
Erik Bergström   89'

Minotti Bøhn   1'
Hans Endrerud   45'
Minotti Bøhn   66'

Norges lag:
Sverre Lie, Macken W. Aas, Wilhelm Brekke, Harald Johansen, Poul Houmann, Arvid Arisholm, Frithjof Skonnord, Victor Nysted, Hans Endrerud, Minotti Bøhn, Tryggve Gran.


Dommer: Charles Smith (fotballdommer)
Tilskuere: 3 000

Norges landskamper 1910Rediger

Vennskapskamp, 11. september 1910

  Norge 0–4 (0–0)   Sverige Gamle Frogner stadion (Kristiania)

Herman Myhrberg   47'
Karl Gustafsson   62'
Herman Myhrberg   62'
Karl Gustafsson   80'

Norges lag:
Julius Clementz, Macken W. Aas, Einar Friis Baastad, Harald Johansen, Sverre Blix, Charles Herlofson, Knut Heyerdahl-Larsen, Hans Endrerud, Carl Frølich-Hanssen, Sigurd Brekke, Tormod Kjellsen.


Dommer: Charles Buchwald
Tilskuere: 6 000

Norges landskamper 1911Rediger

Norges landskamper 1912Rediger

Vennskapskamp, 16. juni 1912

  Norge 1–2 (1–1)   Sverige Gamle Frogner stadion (Kristiania)

Rolf Maartmann   22'

Helge Ekroth   37'
Helge Ekroth   75'

Norges lag:
Ingolf Pedersen, Per Skou, Einar Friis Baastad, Harald Johansen, Charles Herlofson, Gunnar Andersen, Henry Reinholt, Kristian Krefting, Hans Endrerud, Rolf Maartmann, Erling Maartmann.


Dommer: Nils Middelboe
Tilskuere: 7 000

Vennskapskamp, 23. juni 1912

  Norge 0–6 (0–2)   Ungarn Gamle Frogner stadion (Kristiania)

Imre Schlosser   10'
István Tóth-Potya   31'
Sándor Bodnár   49'
Sándor Bodnár   71'
Sándor Bodnár   73'
Imre Schlosser   89'

Norges lag:
Ingolf Pedersen, Paul Due, Per Skou, Harald Johansen, Charles Herlofson, Thoralf Grubbe, Rolf Aas, Kristian Krefting, Per Haraldsen, Rolf Maartmann, Erling Maartmann.


Dommer: Ruben Gelbord
Tilskuere: 4 000

Kvartfinale OL, 30. juni 1912

  Danmark 7–0 (3–0)   Norge Råsunda Idrottsplats (Stockholm)

Anthon Olsen   4'
Vilhelm Wolfhagen   25'
Nils Middelboe   35'
Sophus Nielsen   60'
Anthon Olsen   70'
Sophus Nielsen   85'
Anthon Olsen   88'

Norges lag:
Ingolf Pedersen, Per Skou, Einar Friis Baastad, Harald Johansen, Charles Herlofson, Gunnar Andersen, Henry Reinholt, Kristian Krefting, Hans Endrerud, Rolf Maartmann, Erling Maartmann.


Dommer: Ruben Gelbord
Tilskuere: 700

Plasseringskamp OL, 1. juli 1912

  Østerrike 1–0 (1–0)   Norge Traneberg Idrottsplats (Stockholm)

Leopold Grundwald   2'

Norges lag:
Ingolf Pedersen, Per Skou, Einar Friis Baastad, Harald Johansen, Charles Herlofson, Sverre Jensen, Henry Reinholt, Kristian Krefting, Hans Endrerud, Rolf Maartmann, Erling Maartmann.


Dommer: Per Sjøblom
Tilskuere: 200

Vennskapskamp, 3. november 1912

  Sverige 4–2 (3–1)   Norge Walhalla Idrottsplats (Göteborg)

Götrik Frykman   10'
Iwar Swensson   18'
Iwar Swensson   37'
Helge Ekroth   70' (Straffe)

Halfdan Ditlev-Simonsen   21'
Halfdan Ditlev-Simonsen   55'

Norges lag:
Gustav Holm, Adolph Wold, Georg Waitz, Thorbjørn Damgaard, Sverre Jensen, Sigurd Rasmussen, Einar Hansen, David Andersen, Halfdan Ditlev-Simonsen, Sam Knutzen, Ragnar Halvorsen.


Dommer: Charles Buchwald
Tilskuere: 3 000

Norges landskamper 1913Rediger

Vennskapskamp, 8. juni 1913

  Sverige 9–0 (4–0)   Norge Stockholms stadion (Stockholm)

Iwar Swensson   4'
Rune Bergström   9'
Karl Gustafsson   23'
Karl Gustafsson   36'
Karl Gustafsson   50'
Karl Gustafsson   52'
Iwar Swensson   65'
Karl Gustafsson   75'
Helge Ekroth   86'

Norges lag:
Gustav Holm, Fritjof Tønnesen, Einar Friis Baastad, Charles Herlofson, Sigurd Rasmussen, Gunnar Andersen, Rolf Aas, Kaare Engebretsen, David Andersen, Karl Poppe, Ragnar Halvorsen.


Dommer: Ruben Gelbord
Tilskuere: 10 000

Vennskapskamp, 14. september 1913

  Russland 1–1 (1–1)   Norge Sokolnicheskiy Sport Club stadion (Moskva)

Valentina Sysojev   40'

Johan Lauritzen   30'

Norges lag:
Asbjørn Aamodt, Malcolm Andersen, Frode Bjerkholt, Wilhelm Hansen, Johan Hallberg, Georg Andersen, Bjarne Hansen, Johan Lauritzen, Olaf Ruud, Carl Pedersen, Tormod Kjellsen.


Dommer: Alexander N. Schultz
Tilskuere: 8 000

Vennskapskamp, 26. oktober 1913

  Norge 1–1 (0–0)   Sverige Bislett stadion (Kristiania)

Per Skou   60' (Straffe)

Carl Ohlsson   80'

Norges lag:
Ingolf Pedersen, Otto Aulie, Per Skou, Bjarne Gulbrandsen, Charles Herlofson, Gunnar Andersen, Henry Reinholt, Sverre Andersen, Olaf Ruud, Carl Pedersen, Jonas Aas.


Dommer: Charles Buchwald
Tilskuere: 10 000

Norges landskamper 1914Rediger

Vennskapskamp, 28. juni 1914

  Norge 0–1 (0–0)   Sverige Gamle Frogner stadion (Kristiania)

Eric Hjelm   60'

Norges lag:
Ingolf Pedersen, Fritjof Tønnesen, Per Skou, Ragnvald Smedvik, Sigurd Rasmussen, Gunnar Andersen, Einar Hansen, David Andersen, Karl Poppe, Rolf Maartmann, Erling Maartmann.


Dommer: Hagbard Vestergaard
Tilskuere: 8 000

Vennskapskamp, 12. juli 1914

  Norge 1–1 (1–1)   Russland Gamle Frogner stadion (Kristiania)

Rolf Maartmann   44'

Aleksandr Krotov   5'

Norges lag:
Ingolf Pedersen, Otto Aulie, Per Skou, Ragnvald Smedvik, Charles Herlofson, Gunnar Andersen, Einar Hansen, Kaare Engebretsen, Torkell Trædahl, Rolf Maartmann, Erling Maartmann.


Dommer: Daniel Eie
Tilskuere: 6 000

Vennskapskamp, 25. oktober 1914

  Sverige 7–0 (2–0)   Norge Råsunda Idrottsplats (Stockholm)

Helge Ekroth   5'
Sten Söderberg   20'
Gottfrid Johansson   47'
Sten Söderberg   65'
Sten Söderberg   68'
Helge Ekroth   80'
Helge Ekroth   86'

Norges lag:
Asbjørn Aamodt, Wilhelm Hansen, Per Skou, Ragnvald Smedvik, Charles Herlofson, Gunnar Andersen, Einar Hansen, David Andersen, Torkell Trædahl, Olaf Iversen, Jonas Aas.


Dommer: Hagbard Vestergaard
Tilskuere: 5 000

Eksterne lenkerRediger