Åpne hovedmenyen

Liste over Norges fylkesordførere

Wikimedia-listeartikkel

Fylkesordførere 2015–2019Rediger

Fylke Navn Parti
Akershus Solli, AnetteAnette Solli [1] Høyre
Aust-Agder Bråten, GroGro Bråten [2] Arbeiderpartiet
Buskerud Ryberg, RogerRoger Ryberg Arbeiderpartiet
Finnmark Vassvik Kalstad, RagnhildRagnhild Vassvik Kalstad [3] Arbeiderpartiet
Hedmark Nergård, ArnfinnArnfinn Nergård Senterpartiet
Hordaland Hestetun, Anne Gine Anne Gine Hestetun [4] Arbeiderpartiet
Møre og Romsdal Aasen, JonJon Aasen Arbeiderpartiet
Nordland Alice Steen, SonjaSonja Alice Steen [5] Arbeiderpartiet
Nord-Trøndelag 2 Eiden, Pål SætherPål Sæther Eiden [6] Høyre
Oppland Hagen, Even AleksanderEven Aleksander Hagen [7] Arbeiderpartiet
Oslo 1 Borgen, MarianneMarianne Borgen [8] Sosialistisk Venstreparti
Rogaland Solveig Ege Tengesdal[9] Kristelig Folkeparti
Sogn og Fjordane Jenny Følling Senterpartiet
Sør-Trøndelag 2 Sandvik, Tore O.Tore O. Sandvik [10] Arbeiderpartiet
Telemark Løkslid, Sven ToreSven Tore Løkslid Arbeiderpartiet
Troms Hansen, Knut WernerKnut Werner Hansen Arbeiderpartiet
Trøndelag 2 Sandvik, Tore O.Tore O. Sandvik [11] Arbeiderpartiet
Vest-Agder Damman, TerjeTerje Damman Høyre
Vestfold Hogsnes, RuneRune Hogsnes Høyre
Østfold Haabeth, OleOle Haabeth Arbeiderpartiet

FotnoterRediger

1 Oslo er både et fylke og en kommune, hvor ordføreren for Oslo kommune også fungerer som fylkesordfører.
2 Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag ble slått sammen til Trøndelag 1. januar 2018.

Fylkesordførere 2011–2015Rediger

Fylke Navn Parti
Akershus Jegstad, Nils Aage Nils Aage Jegstad (2011-2013) Høyre
Akershus Solli, AnetteAnette Solli [1] (2013-2015) Høyre
Aust-Agder S. Lund, BjørgulvBjørgulv S. Lund Høyre
Buskerud Eriksrød, MortenMorten Eriksrød Høyre
Finnmark Sjåstad, RunarRunar Sjåstad Arbeiderpartiet
Hedmark Rønning, DagDag Rønning [12] Senterpartiet
Hordaland Nilsen, Tom-ChristerTom-Christer Nilsen [13] Høyre
Møre og Romsdal Aasen, JonJon Aasen Arbeiderpartiet
Nordland Alice Steen, SonjaSonja Alice Steen [14] Arbeiderpartiet
Nord-Trøndelag Viken, GunnarGunnar Viken [15] Høyre
Oppland Lundby, GroGro Lundby Arbeiderpartiet
Oslo 1 Stang, FabianFabian Stang Høyre
Rogaland Johnsen, JanneJanne Johnsen Høyre
Sogn og Fjordane Kjelsnes, ÅshildÅshild Kjelsnes Arbeiderpartiet
Sør-Trøndelag Onshuus Sandvik, ToreTore Onshuus Sandvik [10] Arbeiderpartiet
Telemark Riis-Johansen, TerjeTerje Riis-Johansen Senterpartiet
Troms Hansen, Knut WernerKnut Werner Hansen Arbeiderpartiet
Vest-Agder Damman, TerjeTerje Damman Høyre
Vestfold Johansen, Per-EivindPer-Eivind Johansen Høyre
Østfold Haabeth, OleOle Haabeth Arbeiderpartiet

FotnoterRediger

1 Oslo er både et fylke og en kommune, hvor ordføreren for Oslo kommune også fungerer som fylkesordfører.

Fylkesordførere 2007–2011Rediger

Fylke Navn Parti
Akershus Jegstad, Nils AageNils Aage Jegstad [16] Høyre
Aust-Agder Øygarden, LailaLaila Øygarden Arbeiderpartiet
Buskerud Ryberg, RogerRoger Ryberg Arbeiderpartiet
Finnmark Sjåstad, RunarRunar Sjåstad Arbeiderpartiet
Hedmark Nergård, ArnfinnArnfinn Nergård Senterpartiet
Hordaland Selsvold Nyborg, TorillTorill Selsvold Nyborg Kristelig Folkeparti
Møre og Romsdal Bratland, OlavOlav Bratland Høyre
Nordland Korsrud, MarietteMariette Korsrud Arbeiderpartiet
Nord-Trøndelag Viken, GunnarGunnar Viken [17] Høyre
Oppland Tron, AudunAudun Tron Arbeiderpartiet
Oslo 1 Stang, FabianFabian Stang Høyre
Rogaland Tvedt, TomTom Tvedt [18] Arbeiderpartiet
Sogn og Fjordane R. Sandal, NilsNils R. Sandal Senterpartiet
Sør-Trøndelag Onshuus Sandvik, ToreTore Onshuus Sandvik [10] Arbeiderpartiet
Telemark Helgesen, Gunn MaritGunn Marit Helgesen Høyre
Troms Olsen, TerjeTerje Olsen Høyre
Vest-Agder Westermoen, ThoreThore Westermoen Kristelig Folkeparti
Vestfold Johansen, Per-EivindPer-Eivind Johansen Høyre
Østfold Haabeth, OleOle Haabeth Arbeiderpartiet

FotnoterRediger

1 Oslo er både et fylke og en kommune, hvor ordføreren for Oslo kommune også fungerer som fylkesordfører.

Fylkesordførere 2003–2007Rediger

ReferanserRediger

  1. ^ a b «Anette Solli ny fylkesordfører». Budstikka. Besøkt 23. september 2013. 
  2. ^ Aust-Agder fylkeskommune: Gro Bråten valgt til ny fylkesordfører
  3. ^ Finnmark fylkeskommune: Ny fylkesordfører og fylkesvaraordfører
  4. ^ Stanley Hauge (14. oktober 2015). «Anne Gine Hestetun (Ap) ny fylkesordfører». Hordaland fylkeskommune. Besøkt 14. oktober 2015. [død lenke]
  5. ^ Fylkesordføreren Arkivert 5. mars 2016 hos Wayback Machine. Nordland fylkeskommune
  6. ^ Rossing, Sivert (13. oktober 2015). «Pål Sæther Eiden (H) har overtatt som fylkesordfører». Trønder-Avisa. Besøkt 16. oktober 2015. 
  7. ^ Nilsen, Terje (14. september 2015). «Even (27) blir ny fylkesordfører». Oppland Arbeiderblad. Besøkt 24. oktober 2015. 
  8. ^ Halvorsen, Irene (16. oktober 2015). «"Mor Oslo" tar klubba». Dagsavisen. Besøkt 24. oktober 2015. 
  9. ^ «Fylkesordfører / Politikk - Rogaland fylkeskommune». www.rogfk.no. Arkivert fra originalen 10. november 2015. Besøkt 10. november 2015. 
  10. ^ a b c Bertelsen, Morten (15. august 2003). «Ett folk, én region, én fylkesordfører». Adresseavisen: 14. 
  11. ^ Cadamarteri, Frank (18. oktober 2017). «Sandvik er valgt til fylkesordfører». adressa.no. Besøkt 19. oktober 2017. 
  12. ^ «Rønning vant tvekampen». Østlendingen. Besøkt 10. oktober 2015. 
  13. ^ «Anne Gine Hestetun (Ap) ny fylkesordfører». Hordaland fylkeskommune. Besøkt 14. oktober 2015. [død lenke]
  14. ^ Fylkesordføreren Arkivert 5. mars 2016 hos Wayback Machine. Nordland fylkeskommune
  15. ^ «Fylkesordfører 2011-2015». Nord-Trøndelag fylkeskommune. Arkivert fra originalen 28. desember 2014. Besøkt 16. oktober 2015. 
  16. ^ Lie, Kjersti Kanestrøm (12. september 2011). «De borgerlige leder i Akershus». NRK Østlandssendingen. Besøkt 12. mai 2013. 
  17. ^ «Høyres Gunnar Viken blir ny fylkesordfører». Namdalsavisa. 15. oktober 2007. Arkivert fra originalen 4. mars 2012. Besøkt 23. september 2012. 
  18. ^ «Nye koster, ny politikk». Aftenbladet.no. 14. september 2007. Arkivert fra originalen 3. juli 2013. Besøkt 16. september 2007.