Liste over Norges U20-landskamper i fotball for menn

Liste over Norges U-20-landskamper i fotball for herrer


Norges U20-landskamper 1989Rediger

Vennskapskamp, 26. januar 1989

  Portugal 3–0 (1-0)   Norge Lisboa

Paulo Alves   29'
José Xavier   78'
João Pinto   80'

Norges lag:
Morten Svalstad, Lars Grevskott, Tore Pedersen, Roger Nilsen, Stig Inge Bjørnebye, Bjørn Johansen, Terje Olsen, Lars Bohinen, Øyvind Mellemstrand (Øyvind Leonhardsen), Krister Isaksen, Roar Strand


Dommer: Pereira, Portugal
Tilskuere: 400

Vennskapskamp, 28. januar 1989

  Spania 3–1 (1-0)   Norge Las Palmas

Moisés   4'
Moisés   77'
Moisés   87'

  70' Mellemstrand

Norges lag:
Roar Hagen, Terje Olsen, Tore Pedersen, Roger Nilsen, Stig Inge Bjørnebye, Bjørn Johansen (Lars Bohinen fra 69'), Kjetil Sigurdsen (Øyvind Leonhardsen fra 46'), Øystein Drillestad, Øyvind Mellemstrand (Roar Strand fra 84'), Krister Isaksen, Stein Arne Ingelstad


Dommer: ?
Tilskuere: 5 000

Vennskapskamp, 31. januar 1989

  Portugal 0–0 (0-0)   Norge Lisboa
Norges lag:
Morten Svalstad, Henning Berg, Tore Pedersen, Roger Nilsen, Stig Inge Bjørnebye, Bjørn Johansen, Øyvind Leonhardsen, Lars Bohinen, Øyvind Mellemstrand, Stein Arne Ingelstad, Claus Eftevaag
Innbytter: Øystein Drillestad, Krister Isaksen, Roar Strand


Dommer: Correia, Portugal
Tilskuere: 400

VM-sluttspill - innledende gruppespill i gruppe D, 17. februar 1989

  Irak 1–0 (0-0)   Norge Kong Fahd stadion (Taif, Saudi-Arabia)

Menshed   66'

Norges lag:
Morten Svalstad -
Henning Berg, Tore Pedersen, Roger Nilsen, Stig Inge Bjørnebye -
Bjørn Johansen, Terje Olsen, Lars Bohinen, Øyvind Mellemstrand (Kjetil Sigurdsen fra 75') -
Claus Eftevaag, Krister Isaksen (Stein Arne Ingelstad fra 82')


Dommer: Jose Joaquin Torres Cadena, Colombia
Tilskuere: 14 000

VM-sluttspill - innledende gruppespill i gruppe D, 19. februar 1989

  Argentina 2–0 (1-0)   Norge Kong Fahd stadion (Taif, Saudi-Arabia)

Biazotti   6'
Ubaldi   89'

Norges lag:
Morten Svalstad -
Terje Olsen, Tore Pedersen, Roger Nilsen, Stig Inge Bjørnebye -
Bjørn Johansen (Øystein Drillestad fra 60'), Øyvind Leonhardsen, Lars Bohinen, Kjetil Sigurdsen (Øyvind Mellemstrand fra 81') -
Claus Eftevaag, Roar Strand


Dommer: Arturo Angeles, USA
Tilskuere: 5 000

VM-sluttspill - innledende gruppespill i gruppe D, 22. februar 1989

  Spania 2–4 (0-1)   Norge Kong Fahd stadion (Taif, Saudi-Arabia)

Pinilla   46'
Pinilla   49'

  43' Drillestad
  47' Johansen
  58' Bohinen
  90' Mellemstrand

Norges lag:
Morten Svalstad, Terje Olsen, Tore Pedersen, Roger Nilsen, Stig Inge Bjørnebye, Øystein Drillestad (Stein Arne Ingelstad fra 79'), Bjørn Johansen, Lars Bohinen, Øyvind Leonhardsen, Claus Eftevaag, Roar Strand (Øyvind Mellemstrand fra 73')


Dommer: Neji Jouini, Tunisia
Tilskuere: 8 000

Junior-VM 1989 - Gruppe D Kamper Seire Uavgjort Tap Mål Poeng
1   Irak 3 3 0 0 4-0 6
2   Argentina 3 1 0 2 3-3 2
3   Norge 3 1 0 2 4-5 2
4   Spania 3 1 0 2 4-7 2

Norge var kvalifisert for Junior-VM som ble spilt i februar og mars i 1989 med Saudi-Arabia som vertskap. Etter tre kamper i det innledende gruppespillet endte Norge på tredje plass i gruppe D og gikk ikke videre til utslagsrundene. Fra gruppe D gikk Irak og Argentina videre til andre runde, der de begge ble slått ut. Mesterskapet ble vunnet av Portugal.


Norges U20-landskamper 1993Rediger

Vennskapskamp, 9. februar 1993

  Portugal 1–1 (1-0)   Norge Loulé

Andrade   43'

  88' Tobiassen

Norges lag:
Jon Knudsen -
Brede Skorve, Odd-Arild Skonhoft, Thomas Østvold, Hai Ngoc Tran (Stian Tobiassen fra 46') -
Børge Rannestad, Thomas Hafstad, Tommy Svindal Larsen (Espen Hagh fra 81'), Lars Olsson, Tarje Nordstrand Jacobsen (Espen Daland fra 46') -
Rune Nordengen


Dommer: ?
Tilskuere: 600

Vennskapskamp, 13. februar 1993

  Danmark 1–0 (1-0)   Norge Quarteira

Augustesen   8'

Norges lag:
Thomas Myhre -
Stian Tobiassen, Odd-Arild Skonhoft, Torjus Hansén, Tarje Nordstrand Jacobsen -
Børge Rannestad, Tommy Svindal Larsen, Lars Olsson, Thomas Hafstad -
Espen Daland, Rune Nordengen
Innbytter: Hai Ngoc Tran, Espen Hagh


Dommer: ?
Tilskuere: 300

VM-sluttspill - innledende gruppespill i gruppe D, 7. mars 1993

  Mexico 3–0 (1-0)   Norge Hindmarsh Stadium, Adelaide

Nieto   44'
Nieto   68'
Olalde   82'

Norges lag:
Thomas Myhre -
Brede Skorve, Odd-Arild Skonhoft, Thomas Østvold, Tarje Nordstrand Jacobsen -
Espen Daland, Tommy Svindal Larsen, Lars Olsson (Petter Rudi fra 60'), Thomas Hafstad, Børge Rannestad (Harald Lødemel fra 46') -
Rune Nordengen


Dommer: Richard Lorenc, Australia
Tilskuere: 10 000

VM-sluttspill - innledende gruppespill i gruppe D, 9. mars 1993

  Saudi-Arabia 0–0   Norge Hindmarsh Stadium, Adelaide
Norges lag:
Thomas Myhre -
Brede Skorve, Odd-Arild Skonhoft (Petter Rudi fra 62'), Thomas Østvold, Tarje Nordstrand Jacobsen -
Tommy Svindal Larsen, Lars Olsson, Thomas Hafstad -
Harald Lødemel, Rune Nordengen, Espen Daland (Stian Tobiassen fra 18')


Dommer: Omer Yengo, Kongo
Tilskuere: 10 000

VM-sluttspill - innledende gruppespill i gruppe D, 11. mars 1993

  Brasil 2–0 (0-0)   Norge Hindmarsh Stadium, Adelaide

Gian   59'
Adriano   62'

Norges lag:
Thomas Myhre -
Brede Skorve, Thomas Østvold, Hai Ngoc Tran, Tarje Nordstrand Jacobsen -
Lars Olsson, Thomas Hafstad, Petter Rudi (Stian Tobiassen fra 72') -
Espen Daland (Børge Rannestad fra 67'), Rune Nordengen, Harald Lødemel


Dommer: Sergej Khussajnov, Russland
Tilskuere: 7 000

Junior-VM 1993 - Gruppe D Kamper Seire Uavgjort Tap Mål Poeng
1   Brasil 3 2 1 0 4-1 5
2   Mexico 3 2 0 1 6-3 4
3   Saudi-Arabia 3 0 2 1 1-2 2
4   Norge 3 0 1 2 0-5 1

Norge var kvalifisert for Junior-VM som ble spilt i mars i 1993 med Australia som vertskap. Etter tre kamper i det innledende gruppespillet endte Norge på fjerde plass i gruppe D og gikk ikke videre til utslagsrundene. Fra gruppe D gikk Brasil og Mexico videre til andre runde. Mesterskapet ble vunnet av Brasil.


Norges U20-landskamper 1996Rediger

Vennskapskamp, 27. november 1996

  Norge 2–4 (1-2)   Italia Telemarkshallen,

Nevland   6'
Sundgot   88'

  15' Diana
  18' Spinesi
  66' Spinesi
  85' Ricchiuti

Norges lag:
Roger Eskeland -
Per Olav Sætre, Jon Inge Høiland, Inge André Olsen, Ragnvald Soma (Bjørn Berland fra 83') -
Andreas Garder Olsen, Martin Andresen, Leif Gunnar Smerud, Thorstein Helstad (Runar Normann fra 71'), Arild Sundgot -
Erik Nevland (Eivind Iversen fra 40')


Dommer: Per Olof Ståhl, Sverige
Tilskuere: 800


Norges U20-landskamper 1997Rediger

Vennskapskamp, 13. januar 1997

  Norge 1–2 (0-1)   Sverige Østfoldhallen, Rolvsøy

Olsen   70'

  32' Osmanovski
  82' Gawelin

Norges lag:
Roger Eskeland, Knut Sirevåg, Jon Inge Høiland, Inge André Olsen, Per Olav Sætre, Thorstein Helstad, Leif Gunnar Smerud, Andreas Garder Olsen, Martin Andresen, Erik Nevland, Eivind Iversen
Innbytter: Espen Baardsen, Eirik Bakke, Marius Gullerud, Carl Axel Andreassen, Arild Sundgot


Dommer: Jørn West Larsen, Danmark
Tilskuere: 150

Vennskapskamp, 15. januar 1997

  Norge 2–1 (2-1)   Sverige Østfoldhallen, Rolvsøy

Helstad   2'
Sundgot   45'

  40' Osmanovski

Norges lag:
Espen Baardsen, Knut Sirevåg, Jon Inge Høiland, Inge André Olsen, Ole-Kristian Vikan, Thorstein Helstad, Leif Gunnar Smerud, Eirik Bakke, Martin Andresen, Erik Nevland, Arild Sundgot
Innbytter: Marius Gullerud, Carl Axel Andreassen, Eivind Iversen


Dommer: Jørn West Larsen, Danmark
Tilskuere: 200

Vennskapskamp, 9. april 1997

  Italia 0–0 (0-0)   Norge Stadio Comunale «Tre Stelle», Desenzano del Garda
Norges lag:
Terje Skjeldestad
André Herfindal, Jon Inge Høiland, Inge André Olsen (Martin Knudsen fra 62'), Ole-Kristian Vikan -
Stian Berget (Marius Gullerud fra 55'), Leif Gunnar Smerud, Eirik Bakke, Hassan El Fakiri, Rune Lange (Eivind Iversen fra 80') -
Thorstein Helstad


Dommer: Bertolini
Tilskuere: 2 000


Norges U20-landskamper 1999Rediger

Vennskapskamp, 2. september 1999

  Norge 1–1 (1-0)   Finland Myhrer stadion, Eidsvoll

George   43'

  80' Pallqvist

Norges lag:
Espen Johnsen -
Lars Granås, Olav Råstad, Pa-Modou Kah, Ole Johan Singsdal (Andreas Hauger fra 45') -
Rune Wiken (Torgeir Ruud Ramsli fra 45'), Harald Stormoen (Tommy Knarvik fra 55'), Svein Tore Brandshaug (Øivind Harlem Mathisen fra 45') -
John Anders Bjørkøy (Rune Bolseth fra 85'), Alexander Ødegaard (Tommy Øren fra 60'), Christer George


Dommer: ?
Tilskuere: 300

Norges U20-landskamper 2003Rediger

Vennskapskamp, 5. mars 2003

  USA 0–2 (0-1)   Norge Campo Municipal da Nogueira, Madeira

  19' Hejazi
  82' Hejazi

Norges lag:
Magnus Hjulstad, Dag Martin Tverborgvik, Lars Martin Engedal, Morten Morisbak Skjønsberg, Trond Erik Bertelsen, Jone Samuelsen, Kristofer Hæstad (Espen Minde fra 77'), Christian Grindheim, Erlend Holm (Tor Erik Moen fra 46'), Mahmod Hejazi (Tarjei Dale fra 70'), Joakim Austnes


Dommer: Lucílio Batista
Tilskuere: 50

Vennskapskamp, 7. mars 2003

  Portugal 3–0 (1-0)   Norge Estádio dos Barreiros, Madeira

Rui Figueiredo   11'
Lourenço   47'
Luis Afonso   90'

Norges lag:
Jan Kjell Larsen -
Dag Martin Tverborgvik, Morten Morisbak Skjønsberg, Lars Martin Engedal, Trond Erik Bertelsen -
Tor Erik Moen (Erlend Holm fra 61'), Christian Grindheim, Tarjei Dale (Mahmod Hejazi fra 79') -
Jone Samuelsen, Joakim Austnes, Espen Minde (Kristofer Hæstad fra 61')


Dommer: Lucílio Batista
Tilskuere: 200


Norges U20-landskamper 2012Rediger

Vennskapskamp, 11. oktober 2012

  Nederland 1–2 (1-1)   Norge Sportpark Oude Landen, Nuenen

  5' Denswil

  13' Gulbrandsen
  90' Stamnestrø

Norges lag:
Aslak Falch -
Magnar Ødegård, Christian Landu Landu, Martin Bjørnbak, Emil Jonassen -
Fredrik Midtsjø (Fredrik Haugen fra 75'), Magnus Stamnestrø, Fredrik Ulvestad -
Zlatko Tripic (Kristoffer Larsen fra 68'), Fredrik Gulbrandsen (Henrik Kjelsrud Johansen fra 68'), Elbasan Rashani (Ruben Gabrielsen fra 75')


Dommer: Rogier Honig, Nederland
Tilskuere: 250

Vennskapskamp, 15. oktober 2012

  Nederland 2–4 (2-2)   Norge Sportpark Oude Landen, Nuenen

  39' Ziyech
  40' Schalk

  6' Haugen
  25' Stamnestrø
  73' Haugen
  81' Gabrielsen

Norges lag:
Kristian Bjerke -
Magnar Ødegård, Ruben Gabrielsen, Gustav Valsvik, Emil Jonassen -
Fredrik Haugen, Magnus Stamnestrø, Herolind Shala (Christian Landu Landu fra 68') -
Kristoffer Larsen (Elbasan Rashani fra 83'), Henrik Kjelsrud Johansen (Fredrik Gulbrandsen fra 68'), Fredrik Midtsjø (Chuma Anene fra 46')


Dommer: Martin van den Kerkhof, Nederland
Tilskuere: 300


Norges U20-landskamper 2019Rediger

Vennskapskamp, 23. mars 2019

  Østerrike 0–1 (0-0)   Norge Thermen-Arena Frauenkirchen, Frauenkirchen

  51' Braut Haaland

Norges lag:
Julian Faye Lund (Emil Ødegaard fra 75'), Nicholas Mickelson (Christian Borchgrevink fra 61'), Tord Johnsen Salte (Ulrik Fredriksen fra 61'), Lars Ranger (Leo Skiri Østigård fra 46'), Fabian Østigård Ness (John Kitolano fra 46'), Hugo Vetlesen (Tobias Svendsen fra 46') (Martin Tangen Vinjor fra 75'), Felix Horn Myhre (Erling Braut Haaland fra 46'), Adnan Hadzic (Tobias Børkeeiet fra 46'), Jens Petter Hauge (Ola Brynhildsen fra 46'), Eman Marković (Filip Møller Delaveris fra 75'), Kristian Thorstvedt


Dommer: Oliver Fluch, Østerrike
Tilskuere: 1 400

Vennskapskamp, 26. mars 2019

  Slovakia 0–2 (0-2)   Norge Mestský štadion, Dunajská Streda

  38' Braut Haaland
  45' Østigård

Norges lag:
Julian Faye Lund -
Nicholas Mickelson (Christian Borchgrevink fra 76'), Leo Skiri Østigård, Ulrik Fredriksen (Lars Ranger fra 76'), John Kitolano -
Hugo Vetlesen (Felix Horn Myhre fra 85'), Tobias Børkeeiet, Tobias Svendsen (Adnan Hadzic fra 76') -
Eman Marković (Kristian Thorstvedt fra 65'), Erling Braut Haaland, Ola Brynhildsen (Jens Petter Hauge fra 65')


Dommer: Pavel Orel, Tsjekkia
Tilskuere: 900

VM-sluttspill - innledende gruppespill i gruppe C, 24. mai 2019

  Uruguay 3–1 (2-0)   Norge Widzewa stadion, Lodz

Rodríguez   21'
Ginella   29'
Rodríguez   87'

  47' Borchgrevink

Norges lag:
Julian Faye Lund -
Christian Dahle Borchgrevink, Leo Skiri Østigård, Ulrik Fredriksen, Håkon Evjen -
Eman Marković (Tobias Christensen fra 65'), Hugo Vetlesen, Tobias Børkeeiet, Tobias Svendsen (Kristian Thorstvedt fra 76'), Ola Brynhildsen (Jens Petter Hauge fra 73') -
Erling Braut Haaland


Dommer: Ismail Elfath, USA
Tilskuere: 3 800

VM-sluttspill - innledende gruppespill i gruppe C, 27. mai 2019

  New Zealand 2–0 (0-0)   Norge Widzewa stadion, Lodz

Stensness   71'
selvmål   83'

Norges lag:
Julian Faye Lund -
Christian Dahle Borchgrevink, Leo Skiri Østigård, Ulrik Fredriksen, John Kitolano -
Hugo Vetlesen, Tobias Børkeeiet, Tobias Svendsen (Kristian Thorstvedt fra 78'), Tobias Christensen (Ola Brynhildsen fra 66') -
Eman Marković (Håkon Evjen fra 66'), Erling Braut Haaland


Dommer: Jean-Jacques Ndala Ngambo, Kongo
Tilskuere: 2 300

VM-sluttspill - innledende gruppespill i gruppe C, 30. mai 2019

  Honduras 0–12 (0-5)   Norge Zagłębia Lubin stadion, Lubin

  7' Braut Haaland
  20' Braut Haaland
  30' Østigård
  36' Braut Haaland
  43' Braut Haaland
  46' Hauge
  50' Braut Haaland
  67' Braut Haaland
  77' Braut Haaland
  82' Markovic
  88' Braut Haaland
  90' Braut Haaland

Norges lag:
Julian Faye Lund -
Christian Dahle Borchgrevink (Tomas Olai Totland fra 61'), Leo Skiri Østigård, Ulrik Fredriksen, Håkon Evjen -
Tobias Christensen, Adnan Hadzic (Emil Bohinen fra 68'), Tobias Børkeeiet, Jens Petter Hauge -
Kristian Thorstvedt (Eman Marković fra 78'), Erling Braut Haaland


Dommer: Muhamed Bin Jahari, Singapore
Tilskuere: 4 325

Med ni scorede mål mot Honduras satte Erling Braut Haaland rekord i antall scorede mål i én VM-kamp.

U20-VM 2019 - Gruppe C Kamper Seire Uavgjort Tap Mål Poeng
1   Uruguay 3 3 0 0 7-1 9
2   New Zealand 3 2 0 1 7-2 6
3   Norge 3 1 0 2 13-5 3
4   Honduras 3 0 0 3 0-19 0

Norge var kvalifisert for U20-VM som ble spilt i mai og juni i 2019 med Polen som vertskap. Etter tre kamper i det innledende gruppespillet endte Norge på tredje plass i gruppe C og gikk ikke videre til utslagsrundene. Fra gruppe C gikk Uruguay og New Zealand videre til andre runde, der de begge ble slått ut. Mesterskapet ble vunnet av Ukraina. Norges Erling Braut Haaland ble turneringens toppscorer med ni mål.


ReferanserRediger


Eksterne lenkerRediger