Liste over Nord-Koreas statsministre

Wikimedia-listeartikkel
Våpen
Nord-Korea
En artikkel i serien
Politikk i Nord-Korea




Under følger en liste over Nord-Koreas statsministre:

      Nord-Koreas arbeiderparti / Koreas arbeiderparti

Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Parti Ref.
Formann for Den provisoriske folkekomitéen for Nord-Korea
Kim Il-sung 1946.JPG Kim Il-Sung
김일성
(1912–1994)
9. februar 1946–8. september 1948 Nord-Koreas arbeiderparti [1][2]
Statsminister
Kim Il-sung 1984.jpg Kim Il-Sung
김일성
(1912–1994)
9. september 1948–28. desember 1972 Nord-Koreas arbeiderparti
(til 1949)
[3][2]
Koreas arbeiderparti
(fra 1949)
KimIl1974.jpg Kim Il
김일
(1910–1984)
28. desember 1972–29. april 1976 Koreas arbeiderparti [3][2]
Pak Sŏngch'ŏl, June 1973.jpg Park Sung-chul
박성철
(1913–2008)
29. april 1976–15. desember 1977 Koreas arbeiderparti [3][2]
Li Jong-ok.jpg Li Jong-ok
리종옥
(1916–1999)
15. desember 1977–27. januar 1984 Koreas arbeiderparti [3][2]
Emblem of North Korea.svg Kang Song-san
강성산
(1931–1997)
27. januar 1984–29. desember 1986 Koreas arbeiderparti [3][2]
Emblem of North Korea.svg Li Gun-mo
리근모
(1926–2001)
29. desember 1986–12. desember 1988 Koreas arbeiderparti [3][2]
Emblem of North Korea.svg Yon Hyong-muk
연형묵
(1931–2005)
12. desember 1988–11. desember 1992 Koreas arbeiderparti [3][2]
Emblem of North Korea.svg Kang Song-san
강성산
(1931–2007)
11. desember 1992–21. februar 1997 Koreas arbeiderparti [3][2]
No image.png Hong Song-nam
홍성남
(1929–2009)
(Fungerende statsminister)
21. februar 1997–5. september 1998 Koreas arbeiderparti [3][2]
Emblem of North Korea.svg Hong Song-nam
홍성남
(1929–2009)
5. september 1998– 3. september 2003 Koreas arbeiderparti [3][2]
Pak Pong-ju.jpg Pak Pong-ju
박봉주
(1939–)
3. september 2003–11. april 2007 Koreas arbeiderparti [3][2]
Emblem of North Korea.svg Kim Yong-il
김영일
(1944–)
11. april 2007–7. juni 2010 Koreas arbeiderparti [3][2]
Emblem of North Korea.svg Choe Yong-rim
최영림
(1930–)
7. juni 2010–1. april 2013 Koreas arbeiderparti [3][2]
Pak Pong-ju.jpg Pak Pong-ju
박봉주
(1939–)
1. april 2013–11. april 2019 Koreas arbeiderparti [3][2]
Kim Jae-ryong.jpg Kim Jae-ryong
김재룡
(1959–)
11. april 2019–13. august 2020 Koreas arbeiderparti [3][2]
Kim Tok-hun.jpg Kim Tok-hun
김덕훈
(1962–)
13. august 2020– Koreas arbeiderparti [3][2]

Se ogsåRediger

ReferanserRediger

  1. ^ «Korea (North): Heads of Administration: 1946-1948». Archontology.org. Besøkt 11. september 2020. 
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q «Democratic People's Republic of Korea (North Korea)». World Statesmen.org. Besøkt 11. september 2020. 
  3. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p «North Korea». Rulers.org. Besøkt 11. september 2020. 

Eksterne lenkerRediger