Liste over New Brunswicks viseguvernører

Wikimedia-listeartikkel

New Brunswicks viseguvernør (engelskLieutenant Governor of New Brunswick, franskLieutenant-gouverneur du Nouveau-Brunswick (hvis mann) eller Lieutenante-gouverneure du Nouveau-Brunswick (hvis kvinne)) er den canadiske monarkens visekongelige representant i denne canadiske provinsen. Embetet ble opprinnelig innstiftet av William Pitts regjering i 1786. Den nåværende utgaven av embetet ble innstiftet i 1867, da New Brunswick trådte inn i Den canadiske konføderasjonen.

ListeRediger

Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Monark
Lieutenant Governor of New Brunswick
Lieutenant-gouverneur du Nouveau-Brunswick
(New Brunswicks viseguvernør)
  Charles Hastings Doyle
(1804–1883)
1. juli 1867–18. oktober 1867 Victoria
  Francis Pym Harding
(1821–1875)
18. oktober 1867–22. juli 1868
  Lemuel Allan Wilmot
(1821–1875)
23. juli 1868–15. november 1873
  Samuel Leonard Tilley
(1818–1896)
15. november 1873–11. juli 1878
  Edward Barron Chandler
(1800–1880)
16. juli 1878–6. februar 1880
(døde)
Administrator of the Government of New Brunswick
Administrateur du gouvernement du Nouveau-Brunswick
(Administrator for New Brunswicks regjering)
  John Campbell Allen
(1817–1898)
Chief Justice of New Brunswick
6. februar 1880–11. februar 1880 Victoria
Lieutenant Governor of New Brunswick
Lieutenant-gouverneur du Nouveau-Brunswick
(New Brunswicks viseguvernør)
  Robert Duncan Wilmot
(1809–1891)
11. februar 1880–11. november 1885 Victoria
  Samuel Leonard Tilley
(1818–1896)
11. november 1885–21. september 1893
  John Boyd
(1826–1893)
21. september 1893–4. desember 1893
(døde)
Administrator of the Government of New Brunswick
Administrateur du gouvernement du Nouveau-Brunswick
(Administrator for New Brunswicks regjering)
  John Campbell Allen
(1817–1898)
Chief Justice of New Brunswick
4. desember 1893–20. desember 1893 Victoria
Lieutenant Governor of New Brunswick
Lieutenant-gouverneur du Nouveau-Brunswick
(New Brunswicks viseguvernør)
  John James Fraser
(1829–1896)
20. desember 1893–24. november 1896
(døde)
Victoria
Administrator of the Government of New Brunswick
Administrateur du gouvernement du Nouveau-Brunswick
(Administrator for New Brunswicks regjering)
  William Henry Tuck
(1831–1913)
Chief Justice of New Brunswick
24. november 1896–9. desember 1896 Victoria
Lieutenant Governor of New Brunswick
Lieutenant-gouverneur du Nouveau-Brunswick
(New Brunswicks viseguvernør)
  Abner Reid McClelan
(1831–1917)
9. desember 1896–21. januar 1902 Victoria
Edvard VII
  Jabez Bunting Snowball
(1837–1907)
28. januar 1902–24. februar 1907
(døde)
Administrator of the Government of New Brunswick
Administrateur du gouvernement du Nouveau-Brunswick
(Administrator for New Brunswicks regjering)
  William Henry Tuck
(1831–1913)
Chief Justice of New Brunswick
24. februar 1907–5. mars 1907 Edvard VII
Lieutenant Governor of New Brunswick
Lieutenant-gouverneur du Nouveau-Brunswick
(New Brunswicks viseguvernør)
  Lemuel John Tweedie
(1849–1917)
5. mars 1907–6. mars 1912 Edvard VII
Georg V
  Josiah Wood
(1843-1927)
6. mars 1912–29. juni 1917
  Gilbert Ganong
(1851–1917)
29. juni 1917–31. oktober 1917
(døde)
Administrator of the Government of New Brunswick
Administrateur du gouvernement du Nouveau-Brunswick
(Administrator for New Brunswicks regjering)
  John Douglas Hazen
(1860–1937)
31. oktober 1917–6. november 1917 Georg V
Lieutenant Governor of New Brunswick
Lieutenant-gouverneur du Nouveau-Brunswick
(New Brunswicks viseguvernør)
  William Pugsley
(1850–1925)
6. november 1917–28. februar 1923 Georg V
  William Frederick Todd
(1854–1935)
28. februar 1923–28. desember 1928.
  Hugh Havelock McLean
(1854–1938)
28. desember 1928–31. januar 1935
  Murray MacLaren
(1861–1942)
8. februar 1935–5. mars 1940
Edvard VIII
Georg VI
  William George Clark
(1865–1948)
5. mars 1940–1. november 1945
  David Laurence MacLaren
(1893–1960)
1. november 1945–5. juni 1958
Elizabeth II
  Joseph Leonard O'Brien
(1895–1973)
5. juni 1958–9. juni 1965
  John B. McNair
(1889–1968)
9. juni 1965–31. januar 1968
  Wallace Samuel Bird
(1917–1971)
1. februar 1968–2. oktober 1971
(døde)
Administrator of the Government of New Brunswick
Administrateur du gouvernement du Nouveau-Brunswick
(Administrator for New Brunswicks regjering)
  George F.B. Bridges
(1897–1976)
Chief Justice of New Brunswick
2. oktober 1971–8. oktober 1971 Elizabeth II
Lieutenant Governor of New Brunswick
Lieutenant-gouverneur du Nouveau-Brunswick
(New Brunswicks viseguvernør)
  Hédard Robichaud
(1911–1999)
8. oktober 1971–12. november 1981 Elizabeth II
  George F.G. Stanley
(1907–2002)
23. desember 1981–20. august 1987
  Gilbert Finn
(1920–2015)
20. august 1987–21. juni 1994
Lieutenant Governor of New Brunswick
Lieutenant-gouverneure du Nouveau-Brunswick
(New Brunswicks viseguvernør)
  Margaret McCain
(1934–)
21. juni 1994–18. april 1997 Elizabeth II
  Marilyn Trenholme Counsell
(1933–)
18. april 1997–26. august 2003
Lieutenant Governor of New Brunswick
Lieutenant-gouverneur du Nouveau-Brunswick
(New Brunswicks viseguvernør)
  Herménégilde Chiasson
Mal:Small(1946–)
26. august 2003–30. september 2009 Elizabeth II
  Graydon Nicholas
(1946–)
30. september 2009–23. oktober 2014
Lieutenant Governor of New Brunswick
Lieutenant-gouverneure du Nouveau-Brunswick
(New Brunswicks viseguvernør)
  Jocelyne Roy Vienneau
(1956–2019)
23. oktober 2014–2. august 2019
(døde)
Elizabeth II
Administrator of the Government of New Brunswick
Administrateur du gouvernement du Nouveau-Brunswick
(Administrator for New Brunswicks regjering)
  Marc Richard
(1959–)
Chief Justice of New Brunswick
2. august 2019–8. september 2019
Lieutenant Governor of New Brunswick
Lieutenant-gouverneur du Nouveau-Brunswick
(New Brunswicks viseguvernør)
  Brenda Murphy
(?–)
8. september 2019–

KilderRediger