Liste over Nederlands statsministre

Wikimedia-listeartikkel

Liste over Nederlands statsministere dekker alle statsministre i Nederland.

Den nederlandske tittelen på embedet er Minister-President. Embedet ble innstiftet ved 1848-grunnloven.

1848–1945Rediger

      Uavhengig       Anti-Revolutionaire Partij (ARP)       Liberale Unie (LU)       Roomsch-Katholieke Staatspartij (RKSP)       Christelijk-Historische Unie (CHU)

Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Parti Regjering Ref.
Voorzitter van de Ministerraad
(Ministerrådets formann)
  Gerrit Schimmelpenninck
(1794–1863)
25. mars 1848–17. mai 1848 Uavhengig liberal Schimmelpenninck-Donker Curtius [1][2]
  Dirk Dunker Curtius
Roterende formannskap
[a]
17. mai 1848–21. november 1848 Uavhengig [2]
  Jacob de Kempenaer
(1793–1870)
21. november 1848–1. november 1849 Uavhengig pragmatisk liberal De Kempenaer-Donker Curtius [4][5]
  Johan Rudolph Thorbecke
(1798–1872)
1. november 1849–19. april 1853 Uavhengig liberal Thorbecke I [6][7]
  Floris Adriaan van Hall
(1791–1866)
19. april 1853–1. juli 1856 Uavhengig pragmatisk liberal Van Hall–Donker Curtius [8][9]
  Justinus van der Brugghen
(1804–1863)
1. juli 1856–18. mars 1858 Uavhengig antirevolusjonær
(kristelig-historisk)
Van der Brugghen [10][11]
  Jan Jacob Rochussen
(1797–1871)
18. mars 1858–23. februar 1860 Uavhengig konservativ Rochussen [12][13]
  Floris Adriaan van Hall
(1791–1866)
23. februar 1860–14. mars 1861 Uavhengig Van Hall-Van Heemstra [14][15]
  Jacob van Zuylen van Nijevelt
(1816–1890)
14. mars 1861–10. november 1861
(fratrådte)
Uavhengig pragmatisk liberal Van Zuylen van Nijevelt-Van Heemstra [16][17]
  Schelto van Heemstra
(1807–1864)
10. november 1861–1. februar 1862 Uavhengig liberal [18][17]
  Johan Rudolph Thorbecke
(1798–1872)
1. februar 1862–10. februar 1866 Uavhengig liberal Thorbecke II [6][19]
  Isaäc Dignus Fransen van de Putte[b]
(1822–1902)
10. februar 1866–1. juni 1866 Uavhengig liberal Fransen van de Putte [20][21]
  Julius van Zuylen van Nijevelt
(1819–1894)
1. juni 1866–4. juni 1868 Uavhengig liberal Van Zuylen van Nijevelt [22][23]
  Pieter Philip van Bosse
(1809–1879)
4. juni 1868–4. januar 1871 Uavhengig liberal Van Bosse-Fock [24][25]
  Johan Rudolph Thorbecke
(1798–1872)
4. januar 1871-4. juni 1872
(døde)
Uavhengig liberal Thorbecke III [6][26]
  Pieter Philip van Bosse
(1809–1879)
(Fungerende)
4. juni 1872–6. juli 1872 Uavhengig liberal [27]
  Gerrit de Vries
(1818–1900)
6. juli 1872–27. august 1874 Uavhengig liberal De Vries-Fransen van de Putte [28][29]
  Jan Heemskerk
(1818–1897)
27. august 1874–3. november 1877 Uavhengig konservativ Heemskerk-Van Lynden van Sandenburg [30][31]
  Jan Kappeyne van de Coppello
(1822–1895)
3. november 1877–20. august 1879 Uavhengig liberal Kappeyne van de Coppello [32][33]
  Theo van Lynden van Sandenburg
(1826–1885)
20. august 1879–23. april 1883 Uavhengig konservativ Heemskerk-Van Lynden van Sandenburg [34][35]
  Jan Heemskerk
(1818–1897)
23. april 1883–21. april 1888 Uavhengig konservativ J. Heemskerk [30][36]
  Æneas Mackay
(1838–1909)
21. april 1888–21. august 1891 ARP Mackay [37][38]
  Gijsbert van Tienhoven
(1841–1914)
21. august 1891–9. mai 1894 Uavhengig liberal Van Tienhoven [39][40]
  Joan Röell
(1844–1914)
9. mai 1894–27. juli 1897 Uavhengig liberal Röell [41][42]
  Nicolaas Pierson
(1839–1909)
27. juli 1897–1. august 1901 LU Pierson [43][44]
  Abraham Kuyper
(1837–1920)
1. august 1901–17. august 1905 ARP Kuyper [45][46]
  Theo de Meester
(1851–1919)
17. august 1905–12. februar 1908 LU De Meester [47][48]
  Theo Heemskerk
(1852–1932)
12. februar 1908–29. august 1913 ARP T. Heemskerk [49][50]
  Pieter Cort van der Linden
(1846–1935)
29. august 1913–9. september 1918 Uavhengig liberal Cort van der Linden [51][52]
  Charles Ruijs de Beerenbrouck
(1873–1936)
9. september 1918–4. august 1925 RKSP Ruijs de Beerenbrouck I
(9. september 1918–18. september 1922)
[53][54]
Ruijs de Beerenbrouck II
(18. september 1922–4. august 1925)
[53][55]
  Hendrikus Colijn
(1869–1944)
4. august 1925-8. mars 1926 ARP Colijn I [56][57]
  Dirk Jan de Geer
(1870–1960)
8. mars 1926–10. august 1929 CHU De Geer I [58][59]
  Charles Ruijs de Beerenbrouck
(1873–1936)
10. august 1929–26. mai 1933 RKSP Ruijs de Beerenbrouck III [53][60]
  Hendrikus Colijn
(1869–1944)
26. mai 1933–10. august 1939 ARP Colijn II
(26. mai 1933–31. juli 1935)
[56][61]
Colijn III
(31. juli 1935–24. juni 1937)
[56][62]
Colijn IV
(24. juni 1937–25. juli 1939)
[56][63]
Colijn V
(25. juli 1939–10. august 1939)
[56][64]
  Dirk Jan de Geer
(1870–1960)
10. august 1939–3. september 1940 CHU De Geer II[c] [58][65]
  Pieter Sjoerds Gerbrandy
(1885–1961)
3. september 1940–25. juni 1945 ARP Gerbrandy I[d]
(3. september 1940–27. juli 1941)
[66][67]
Gerbrandy II[e]
(27. juli 1941–23. februar 1945)
Gerbrandy III[f]
(23. februar 1945–25. juni 1945)
[66][68]

1945–Rediger

      Vrijzinnig Democratische Bond (VDB)       Partij van de Arbeid (PvdA)       Katholieke Volkspartij (KVP)       Anti-Revolutionaire Partij (ARP)       Christen-Democratisch Appèl (CDA)       Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Parti Regjering Ref.
Minister-President
  Willem Schermerhorn
(1894–1977)
25. juni 1945–3. juli 1946 VDB
(til 9. februar 1946)
Schermerhorn-Drees [69][70]
PvdA
(fra 9. februar 1946)
  Louis Beel
(1902–1977)
3. juli 1946–7. august 1948 KVP Beel I [71][72]
  Willem Drees
(1886–1988)
7. august 1948–22. desember 1958 PvdA Drees I[g]
(7. august 1948–15. mars 1951)
[73][74]
Drees II
(15. mars 1951–2. september 1952)
[73][75]
Drees III
(2. september 1952–13. oktober 1956)
[73][76]
Drees IV
(13. oktober 1956–22. desember 1958)
[73][77]
  Louis Beel
(1902–1977)
22. desember 1958–19. mai 1959 KVP Beel II [71][78]
  Jan de Quay
(1901–1985)
19. mai 1959–24. juli 1963 KVP De Quay [79][80]
  Victor Marijnen
(1917–1975)
24. juli 1963–14. april 1965 KVP Marijnen [81][82]
  Jo Cals
(1914–1971)
14. april 1965–22. november 1966 KVP Cals [83][84]
  Jelle Zijlstra
(1918–2001)
22. november 1966–5. april 1967 ARP Zijlstra [85][86]
  Piet de Jong
(1915–2016)
5. april 1967–6. juli 1971 KVP De Jong [87][88]
  Barend Biesheuvel
(1920–2001)
6. juli 1971–11. mai 1973 ARP Biesheuvel I
(6. juli 1971–9.august 1972)
[89][90]
Biesheuvel II
(9. august 1972–11. mai 1973)
  Joop den Uyl
(1919–1987)
11. mai 1973–19. desember 1977 PvdA Den Uyl [91][92]
  Dries van Agt
(1931–)
19. desember 1977–4. november 1982 KVP
(til 11. oktober 1980)
Van Agt I
(19. desember 1977–11. september 1981)
[93][94]
CDA
(fra 11.oktober 1980)
Van Agt II
(11. september 1981–29. mai 1982)
[93][95]
Van Agt III
(29. mai 1982–4. november 1982)
[93][96]
  Ruud Lubbers
(1939–2018)
4. november 1982–22. august 1994 CDA Lubbers I
(4. november 1982–14. juli 1986)
[97][98]
Lubbers II
(14. juli 1986–7. november 1989)
[97][99]
Lubbers III
(7. november 1989–22. august 1994)
[97][100]
  Wim Kok
(1938–2018)
22. august 1994–22. juli 2002 PvdA Kok I[h]
(22. august 1994–3. august 1998)
[101][102]
Kok II[i]
(3. august 1998–22. juli 2002)
[101][103]
  Jan Peter Balkenende
(1956–)
22. juli 2002–14. oktober 2010 CDA Balkenende I
(22. juli 2002–27. mai 2003)
[104][105]
Balkenende II
(27. mai 2003–7. juli 2006)
[104][106]
Balkenende III
(7. juli 2006–22. februar 2007)
[104][107]
Balkenende IV
(22. februar 2007–14. oktober 2010)
[104][108]
  Mark Rutte
(1967–)
14. oktober 2010–15. januar 2021 VVD Rutte I[j]
(14. oktober 2010–5. november 2012.)
[109][110]
Rutte II[k]
(5. november 2012–26. oktober 2017)
[109][111]
Rutte III
(26. oktober 2017–15. januar 2021)
[109][112][113]

FotnoterRediger

  1. ^ Etter at Gerrit Schimmelpenninck fratrådte 17. mai 1848 fungerte Dirk Donker Curtius som regjeringens leder,[3] men formannskapet roterte mellom de gjenværende ministerene: Julius Constantijn Rijk, Dirk Donker Curtius, Leonardus Antonius Lightenvelt, Jacobus Mattheüs Kempenaer (formodentlig, basert på møteprotokoll av 4. september 1848), Arnold Adolf Bentinck van Nijenhuis, Jan Hendrik Voet og Pieter Philip van Bosse.
  2. ^ Ifølge World Statesmen.org fungerte Pieter Philip van Bosse som ministerrådets formann for Isaäc Dignus Fransen van de Putte 12. mars 1866–19. april 1866 og 19. mai 1866–1. juni 1866.
  3. ^ Også kjent som Den første London-regjeringen
  4. ^ Også kjent som Den andre London-regjeringen
  5. ^ Også kjent som Den tredje London-regjeringen
  6. ^ Også kjent som Den fjerde London-regjeringen
  7. ^ Også kjent som Kabinet-Drees-Van Schaik. Når den betegnelsen benyttes om Drees I, kalles Drees II for Drees I, Drees III for Drees II og Drees IV for Drees III.
  8. ^ Også kjent som Den første lilla regjeringen.
  9. ^ Også kjent som Den andre lilla regjeringen.
  10. ^ Også kjent som Kabinet-Rutte-Verhagen.
  11. ^ Også kjent som Kabinet-Rutte-Asscher.

ReferanserRediger

  1. ^ «G. (Gerrit) graaf Schimmelpenninck». Parlement.com. Besøkt 19. juni 2020. 
  2. ^ a b «Kabinetten-Schimmelpenninck en -Donker Curtius (1848)». Parlement.com. Besøkt 19. juni 2020. 
  3. ^ Bert van den Braak,PDC Montesquieu Institute
  4. ^ «Mr. J.M. de Kempenaer». Parlement.com. Besøkt 19. juni 2020. 
  5. ^ «Kabinet-Donker Curtius/De Kempenaer (1848–1849)». Parlement.com. Besøkt 19. juni 2020. 
  6. ^ a b c «Dr.Mr. J.R. Thorbecke». Parlement.com. Besøkt 18. juni 2020. 
  7. ^ «Kabinet-Thorbecke I (1849–1853)». Parlement.com. Besøkt 19. juni 2020. 
  8. ^ «Mr. F.A. baron van Hall». Parlement.com. Besøkt 19. juni 2020. 
  9. ^ «Kabinet-Van Hall/Donker Curtius (1853–1856)». Parlement.com. Besøkt 19. juni 2020. 
  10. ^ «Mr. J.J.L. van der Brugghen». Parlement.com. Besøkt 19. juni 2020. 
  11. ^ «Kabinet-Van der Brugghen (1856–1858)». Parlement.com. Besøkt 19. juni 2020. 
  12. ^ «J.J. Rochussen». Parlement.com. Besøkt 19. juni 2020. 
  13. ^ «Kabinet-Rochussen (1858–1860)». Parlement.com. Besøkt 19. juni 2020. 
  14. ^ «Mr. F.A. baron van Hall». Parlement.com. Besøkt 19. juni 2020. 
  15. ^ «Kabinet-Van Hall/Van Heemstra (1860–1861)». Parlement.com. Besøkt 19. juni 2020. 
  16. ^ «Mr. J.P.P. baron van Zuylen van Nijevelt». Parlement.com. Besøkt 19. juni 2020. 
  17. ^ a b «Kabinet-Van Zuylen van Nijevelt/Van Heemstra (1861–1862)». Parlement.com. Besøkt 19. juni 2020. 
  18. ^ «Mr. S. baron van Heemstra». Parlement.com. Besøkt 19. juni 2020. 
  19. ^ «Kabinet-Thorbecke II (1862–1866)». Parlement.com. Besøkt 19. juni 2020. 
  20. ^ «I.D. Fransen van de Putte». Parlement.com. Besøkt 19. juni 2020. 
  21. ^ «Kabinet-Fransen van de Putte (1866)». Parlement.com. Besøkt 19. juni 2020. 
  22. ^ «Mr. J.Ph.J.A. (Jules) graaf van Zuylen van Nijevelt». Parlement.com. Besøkt 18. juni 2020. 
  23. ^ «Kabinet-Van Zuylen van Nijevelt (1866–1868)». Parlement.com. Besøkt 18. juni 2020. 
  24. ^ «Mr. P.Ph. (Pieter) van Bosse». Parlement.com. Besøkt 18. juni 2020. 
  25. ^ «Kabinet-Van Bosse/Fock (1868-1871)». Parlement.com. Besøkt 18. juni 2020. 
  26. ^ «Kabinet-Thorbecke III (1871–1872)». Parlement.com. Besøkt 18. juni 2020. 
  27. ^ «The Netherlands». World Statesmen.org. Besøkt 19. juni 2020. 
  28. ^ «Mr.Dr. G. de Vries Azn.». Parlement.com. Besøkt 18. juni 2020. 
  29. ^ «Kabinet-De Vries/Fransen van de Putte (1872–1874)». Parlement.com. Besøkt 18. juni 2020. 
  30. ^ a b «Mr.Dr. J. (Jan) Heemskerk Azn.». Parlement.com. Besøkt 18. juni 2020. 
  31. ^ «Kabinet-Heemskerk/Van Lynden van Sandenburg (1874–1877)». Parlement.com. Besøkt 18. juni 2020. 
  32. ^ «Mr. J. (Jan) Kappeyne van de Coppello». Parlement.com. Besøkt 18. juni 2020. 
  33. ^ «Kabinet-Kappeyne van de Coppello (1877–1879)». Parlement.com. Besøkt 18. juni 2020. 
  34. ^ «Mr. C.Th. (Theo) graaf van Lynden van Sandenburg». Parlement.com. Besøkt 18. juni 2020. 
  35. ^ «Kabinet-Van Lynden van Sandenburg (1879–1883)». Parlement.com. Besøkt 18. juni 2020. 
  36. ^ «Kabinet-Heemskerk Azn. (1883–1888)». Parlement.com. Besøkt 18. juni 2020. 
  37. ^ «Mr. Æ. baron Mackay». Parlement.com. Besøkt 18. juni 2020. 
  38. ^ «Kabinet-Mackay (1888–1891)». Parlement.com. Besøkt 18. juni 2020. 
  39. ^ «Mr. G. van Tienhoven». Parlement.com. Besøkt 18. juni 2020. 
  40. ^ «Kabinet-Van Tienhoven (1891–1894)». Parlement.com. Besøkt 18. juni 2020. 
  41. ^ «Jhr.Mr. J. Röell». Parlement.com. Besøkt 18. juni 2020. 
  42. ^ «Kabinet-Röell (1894–1897)». Parlement.com. Besøkt 18. juni 2020. 
  43. ^ «Mr. N.G. Pierson». Parlement.com. Besøkt 18. juni 2020. 
  44. ^ «Kabinet-Pierson (1897–1901)». Parlement.com. Besøkt 18. juni 2020. 
  45. ^ «Dr. A. (Abraham) Kuyper». Parlement.com. Besøkt 17. juni 2020. 
  46. ^ «Kabinet-Kuyper (1901–1905)». Parlement.com. Besøkt 17. juni 2020. 
  47. ^ «Mr. Th.H. de Meester». Parlement.com. Besøkt 17. juni 2020. 
  48. ^ «Kabinet-De Meester (1905–1908)». Parlement.com. Besøkt 17. juni 2020. 
  49. ^ «Mr. Th. (Theo) Heemskerk». Parlement.com. Besøkt 17. juni 2020. 
  50. ^ «Kabinet-Heemskerk (1908–1913)». Parlement.com. Besøkt 17. juni 2020. 
  51. ^ «Mr. P.W.A. Cort van der Linden». Parlement.com. Besøkt 17. juni 2020. 
  52. ^ «Kabinet-Cort van der Linden (1913–1918)». Parlement.com. Besøkt 17. juni 2020. 
  53. ^ a b c «Jhr.Mr. Ch.J.M. (Charles) Ruijs de Beerenbrouck». Parlement.com. Besøkt 16. juni 2020. 
  54. ^ «Kabinet-Ruijs de Beerenbrouck I (1918–1922)». Parlement.com. Besøkt 17. juni 2020. 
  55. ^ «Kabinet-Ruijs de Beerenbrouck II (1912–1925)». Parlement.com. Besøkt 17. juni 2020. 
  56. ^ a b c d e «Dr. H. (Hendrik) Colijn». Parlement.com. Besøkt 17. juni 2020. 
  57. ^ «Kabinet-Colijn I (1925–1926)». Parlement.com. Besøkt 17. juni 2020. 
  58. ^ a b «Jhr.Mr. D.J. (Dirk) de Geer». Parlement.com. Besøkt 17. juni 2020. 
  59. ^ «Kabinet-De Geer I (1926–1929)». Parlement.com. Besøkt 17. juni 2020. 
  60. ^ «Kabinet-Ruijs de Beerenbrouck III (1929–1933)». Parlement.com. Besøkt 17. juni 2020. 
  61. ^ «Kabinet-Colijn II (1933–1935)». Parlement.com. Besøkt 17. juni 2020. 
  62. ^ «Kabinet-Colijn III (1935–1937)». Parlement.com. Besøkt 17. juni 2020. 
  63. ^ «Kabinet-Colijn IV (1937–1939)». Parlement.com. Besøkt 17. juni 2020. 
  64. ^ «Kabinet-Colijn V (1939)». Parlement.com. Besøkt 17. juni 2020. 
  65. ^ «Kabinet-De Geer II (1939–1940)». Parlement.com. Besøkt 17. juni 2020. 
  66. ^ a b «Mr. P.S. (Pieter) Gerbrandy». Parlement.com. Besøkt 17. juni 2020. 
  67. ^ «Kabinet-Gerbrandy I en II (1940–1945)». Parlement.com. Besøkt 17. juni 2020. 
  68. ^ «Kabinet-Gerbrandy III (1945)». Parlement.com. Besøkt 17. juni 2020. 
  69. ^ «Ir. W. (Willem) Schermerhorn». Parlement.com. Besøkt 15. juni 2020. 
  70. ^ «Kabinet-Schermerhorn-Drees (1945–1946)». Rijksoverheid. Besøkt 16. juni 2020. 
  71. ^ a b «Dr. L.J.M. (Louis) Beel». Parlement.com. Besøkt 15. juni 2020. 
  72. ^ «Kabinet-Beel I (1946–1948)». Rijksoverheid. Besøkt 16. juni 2020. 
  73. ^ a b c d «Dr. W. (Willem) Drees». Parlement.com. Besøkt 15. juni 2020. 
  74. ^ «Kabinet-Drees I (1948-1951)». Parlement.com. Besøkt 15. juni 2020. 
  75. ^ «Kabinet-Drees II (1951–1952)». Parlement.com. Besøkt 15. juni 2020. 
  76. ^ «Kabinet-Drees III (1952–1956)». Parlement.com. Besøkt 15. juni 2020. 
  77. ^ «Kabinet-Drees IV (1956–1958)». Parlement.com. Besøkt 15. juni 2020. 
  78. ^ «Kabinet-Beel II (1958–1959)». Parlement.com. Besøkt 15. juni 2020. 
  79. ^ «Dr. J.E. (Jan) de Quay». Parlement.com. Besøkt 15. juni 2020. 
  80. ^ «Kabinet-De Quay (1959-1963)». Parlement.com. Besøkt 15. juni 2020. 
  81. ^ «Mr. V.G.M. (Victor) Marijnen». Parlement.com. Besøkt 15. juni 2020. 
  82. ^ «Kabinet-Marijnen (1963–1965)». Parlement.com. Besøkt 15. juni 2020. 
  83. ^ «Mr. J.M.L.Th. (Jo) Cals». Parlement.com. Besøkt 15. juni 2020. 
  84. ^ «Kabinet-Cals (1965–1966)». Parlement.com. Besøkt 15. juni 2020. 
  85. ^ «Dr. J. (Jelle) Zijlstra». Parlement.com. Besøkt 15. juni 2020. 
  86. ^ «Kabinet-Zijlstra (1966–1967)». Parlement.com. Besøkt 15. juni 2020. 
  87. ^ «P.J.S. (Piet) de Jong». Parlement.com. Besøkt 15. juni 2020. 
  88. ^ «Kabinet-De Jong (1967–1971)». Parlement.com. Besøkt 15. juni 2020. 
  89. ^ «Mr. B.W. (Barend) Biesheuvel». Parlement.com. Besøkt 16. juni 2020. 
  90. ^ «Kabinet-Biesheuvel I en II (1971–1973)». Parlement.com. Besøkt 16. juni 2020. 
  91. ^ «Dr. J.M. (Joop) den Uyl». Parlement.com. Besøkt 16. juni 2020. 
  92. ^ «Kabinet-Den Uyl (1973–1977)». Parlement.com. Besøkt 16. juni 2020. 
  93. ^ a b c «Mr. A.A.M. (Dries) van Agt». Parlement.com. Besøkt 16. juni 2020. 
  94. ^ «Kabinet-Van Agt I (1977-1981) )». Parlement.com. Besøkt 16. juni 2020. 
  95. ^ «Kabinet-Van Agt II (1981–1982)». Parlement.com. Besøkt 16. juni 2020. 
  96. ^ «Kabinet-Van Agt III (1982)». Parlement.com. Besøkt 16. juni 2020. 
  97. ^ a b c «Dr. R.F.M. (Ruud) Lubbers». Parlement.com. Besøkt 16. juni 2020. 
  98. ^ «Kabinet-Lubbers I (1982-1986)». Parlement.com. Besøkt 16. juni 2020. 
  99. ^ «Kabinet-Lubbers II (1986–1989)». Parlement.com. Besøkt 16. juni 2020. 
  100. ^ «Kabinet-Lubbers III (1989–1994)». Parlement.com. Besøkt 16. juni 2020. 
  101. ^ a b «Dr. W. (Wim) Kok». Parlement.com. Besøkt 16. juni 2020. 
  102. ^ «Kabinet-Kok I (1994–1998)». Parlement.com. Besøkt 16. juni 2020. 
  103. ^ «Kabinet-Kok II (1998-2002)». Parlement.com. Besøkt 16. juni 2020. 
  104. ^ a b c d «Prof.Dr. J.P. (Jan Peter) Balkenende». Parlement.com. Besøkt 16. juni 2020. 
  105. ^ «Kabinet-Balkenende I (2002–2003)». Parlement.com. Besøkt 16. juni 2020. 
  106. ^ «Kabinet-Balkenende II (2003–2006)». Parlement.com. Besøkt 16. juni 2020. 
  107. ^ «Kabinet-Balkenende III (2006–2007)». Parlement.com. Besøkt 16. juni 2020. 
  108. ^ «Kabinet-Balkenende IV (2007–2010)». Parlement.com. Besøkt 16. juni 2020. 
  109. ^ a b c «Drs. M. (Mark) Rutte». Parlement.com. Besøkt 16. juni 2020. 
  110. ^ «Kabinet-Rutte I (2010–2012)». Parlement.com. Besøkt 16. juni 2020. 
  111. ^ «Kabinet-Rutte II (2012–2017)». Parlement.com. Besøkt 16. juni 2020. 
  112. ^ «Kabinet-Rutte III (2017–)». Parlement.com. Besøkt 16. juni 2020. 
  113. ^ «Nederlandsk «NAV-skandale»: Regjeringen må gå av». Aftenposten. 15. januar 2021. 

Eksterne lenkerRediger

  • Artikkelen har ingen egenskaper for offisielle lenker i Wikidata