Åpne hovedmenyen

Liste over KDE-programmer

Wikimedia-listeartikkel

Alle programmene som er listet under er oversatt til og tilgjengelige på norsk bokmål. De fleste er også tilgjengelige på nynorsk, og enkelte på nordsamisk.

Innhold

HovedprogrammerRediger

Følgende programmer distribueres sammen med den offisielle KDE-pakken.

AkregatorRediger

Enkel mottaker og leser for syndikeringsformatene Atom, RDF, og RSS.

AmarokRediger

Avansert musikkbibliotek og avspiller. Amarok kan også forhandle med ulike håndholdte musikkavspillere, motta podkast, og handle mot ulike musikknettbutikker som Magnatune. Programmet er bygget på avspillermotoren Xine.

Programmet holder styr på hvor mange ganger hvert spor har blitt spilt, når det ble spilt først og hvor lenge det er siden sist gang. Det gir sangene poeng etter hvor mye de spilles, og diverse andre aspekter. Når man spiller en sang, gir programmet automatisk lenker til andre relaterte sanger, fra samme artist eller samme album. Det har også en liste over minst spilte sanger, dine nyeste sanger, og dine (tilsynelatende) favorittsanger. I tillegg kan det søke automatisk etter sangtekster på nettet, vise informasjon om sanger, plater og artister.

Magnatune betaler en fulltidsprogrammerer til Amarok-prosjektet.

ArkRediger

Assistent for pakking og utpakking av arkivfiler som komprimerte tar-arkiver, zip, og rar. Ark har en innebygget filviser for ulike tekst- og bildeformater.

BasketRediger

Avanasert tenketank og kartlegger. Basket støtter interaksjon med mange filformater direkte.

DolphinRediger

Dedikert filbehandler som er ment å være enklere enn Konqueror. Filbehandlerkomponenten ble separert fra Konqueror til lanseringen av KDE 4.

KateRediger

Utdypende artikkel: Kate

Avansert tekstbehandling for programmerere med støtte for formatering for mange kodespråk. Kate prosjektet tilbyr også KatePart‐komponenten som benyttes til tekstbehandling av en rekke KDE‐programmer.

KOfficeRediger

Utdypende artikkel: KOffice

Komplett kontorprogramvarepakke—som LibreOffice—med støtte for å skrive og lese alle OpenDocument Format (ODF) dokumenttyper. KOffice har også sitt eget filformat (fases ut til fordel for ODF) og er også kompatibelt med Microsoft Office.

KOffice prosjektet består av komponentene:

  • KOffice Workspace
  • KWord – tekstbehandling
  • KSpread – regneark
  • KPresenter – fremvisningsverktøy
  • Kexi
  • Kivio
  • Karbon14
  • Krita – avansert tegneprogram
  • KPlato
  • KChart
  • KFormula
  • Kugar

KolourPaintRediger

Utdypende artikkel: KolourPaint

Enkelt tegneprogram. Som en klone av Mspaint, med noen få viktige forbedringer.

KonquerorRediger

Utdypende artikkel: Konqueror

Nettleser og tidligere standard filbehandler. Kan også brukes som forhåndsviser for en mengde filtyper over flere protokoller ved hjelp av KParts. I KDE 4 overtok Dolphin som standard filbehandler og Okular som dokumentviser.

Konqueror har støtte for direkte interaksjon med en rekke protokoller som ftp, http, sftp, og mange flere.

Konqueror-prosjektet benytter tegnemotoren KHTML, som er en av de ledende tegnemotorene når det gjelder å støtte nettstandardene fastsatt av W3C. Dette til tross for den lave markedsandelen Konqueror har som nettleser. KHTML var utgangspunktet for WebKit, tegnemotoren i nettlesere som Safari og Google Chrome.

KopeteRediger

Direktemeldingsklient som støtter interaksjon med mange nettverk via Jabber. Kopete har også innebygget støtte for Y!M, IRC, Windows Live Messenger, ICQ, AIM, og andre.

KWriteRediger

Enkel tekstbehandler bygget på Kate.

OkularRediger

Standard dokumentframviser, overtok for Konqueror i KDE 4. Kan vise alle bilde- og dokumentformater som støttes av KDE (41 i KDE 4.0.2).

TilleggsprogrammerRediger

Følgende programmer distribuers sammen med KDE‐pakken som annenrangs tilleggsprogrammer.

Dragon PlayerRediger

Videoavspiller for KDE 4, ment å erstatte Codeine for KDE 3. Dragon Player har et veldig enkelt grensesnitt og fokuserer på å være enkelt.

KTorrentRediger

KTorrent er en enkel og utvidbar BitTorrent‐klient med støtte for sporerløse overføringer.

OktetaRediger

Hex-editor, erstatning for KHexedit som ikke lenger utvikles.

Andre programmerRediger

Mindre programprosjekter for KDE som ikke er en del av KDE.

KdesvnRediger

Populær grafisk klient til Subversion.

KroneRediger

Enkel oversikt over utgifter fra måned til måned med kategorier og stilige utskrifter. Norsk prosjekt ment å erstatte Burn.