Åpne hovedmenyen

Liste over Jugoslavias statsoverhoder

Wikimedia-listeartikkel

Under følger en liste over Jugoslavias statsoverhoder.

Innhold

KongehusRediger

  • Huset Karađorđević 1918 – 1945

Kongeriket av serbere, kroater og slovenere 1918 – 1929Rediger

Bilde Navn
(født–død)
Regjeringstid Merknad
  Petar I
(1844-1921)
1. desember 1918 – 16. august 1921 †
  Alexandar I
(1888-1934)
16. august 1921 – 6. januar 1929 Regent under farens regjeringstid

Kongeriket Jugoslavia 1929 – 1945Rediger

Bilde Navn
(født–død)
Regjeringstid Merknad
  Aleksandar I
(1888-1934)
6. januar – 9. oktober 1934 † Drept under et attentat
  Petar II
(1923-1970)
9. oktober 1934 – 29. november 1945 (abdiserte) Erklært myndig 27. mars 1941
I eksil fra april 1941
  Prins Pavle
(1893–1976)
9. oktober 1934 – 27. mars 1941 Leder av regentskapsråd
  Radenko Stanković
(1880-1956)
Medlemmer av regentskapsråd
  Ivo Perović
(1882-1958)
  Srđan Budisavljević
(1883-1968)
27. mars 1945 – 29. november 1945 Regentskapsråd
  Ante Mandić
(1881–1959)
  Dušan Sernec
(1882–1952)

Den føderale folkerepublikken Jugoslavia 1946 – 1963 / Den sosialistiske føderale republikken Jugoslavia 1963 – 1992Rediger

      Komunistička partija Jugoslavije / Savez komunista Jugoslavije       Socijalistička partija Srbije       Hrvatska demokratska zajednica       Demokratska partija socijalista Crne Gore

Nr. Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Parti Representerte Merknad
President i Nasjonalforsamlingens presidium
1   Ivan Ribar
(1881-1968)
29. desember 1945 – 14. januar 1953 Komunistička partija Jugoslavije
i 1952 omdøpt til
Savez komunista Jugoslavije
President
1   Josip Tito
(1892–1980)
14. januar 1953 – 4. mai 1980 † Savez komunista Jugoslavije
Presidentrådets presidenter
1   Lazar Koliševski
(1914–2000)
4. mai 1980 – 15. mai 1980 Savez komunista Jugoslavije Den sosialistiske republikken Makedonia Fungerende president
(Presidentskapets visepresident)
2   Cvijetin Mijatović
(1913–1993)
15. mai 1980 – 15. mai 1981 Savez komunista Jugoslavije Den sosialistiske republikken Bosnia-Hercegovina
3   Sergej Kraigher
(1914–2001)
15. mai 1981 – 15. mai 1982 Savez komunista Jugoslavije Den sosialistiske republikken Slovenia
4   | Petar Stambolić
(1912–2007)
15. mai 1982 – 15. mai 1983 Savez komunista Jugoslavije Den sosialistiske republikken Serbia
5   Mika Špiljak
(1916–2007)
15. mai 1983 – 15. mai 1984 Savez komunista Jugoslavije Den sosialistiske republikken Kroatia
6   Veselin Đuranović
(1925–1997)
15. mai 1984 – 15. mai 1985 Savez komunista Jugoslavije Den sosialistiske republikken Montenegro
7   Radovan Vlajković
(1922–2001)
15. mai 1985 – 15. mai 1986 Savez komunista Jugoslavije Den autonome provinsen Vojvodina
8   Sinan Hasani
(1922–2010)
15. mai 1986 – 15. mai 1987 Savez komunista Jugoslavije Den autonome provinsen Kosovo
9   Lazar Mojsov
(1920–2011)
15. mai 1987 – 15. mai 1988 Savez komunista Jugoslavije Den sosialistiske republikken Makedonia
10   Raif Dizdarević
(1926–)
15. mai 1988 – 15. mai 1989 Savez komunista Jugoslavije Den sosialistiske republikken Bosnia-Hercegovina
11   Janes Drnovšek
(1950-2008)
15. mai 1989 – 15. mai 1990 Savez komunista Jugoslavije Den sosialistiske republikken Slovenia
12   Borisav Jović
(1928-)
15. mai 1990 – 15. mai 1991 Savez komunista Jugoslavije
Socijalistička partija Srbije
(til januar 1991)
Den sosialistiske republikken Serbia
Socijalistička partija Srbije
(fra januar 1991)
  Sejdo Bajramović
(1927-1993)
16. mai 1991 – 30. juni 1991 Socijalistička partija Srbije Den autonome provinsen Kosovo Fungerende president
(Presidentskapets visepresident)
13   Stjepan Mesić
(1934–)
30. juni 1991 – 5. desember 1991 Hrvatska demokratska zajednica Republikken Kroatia
  Branko Kostić
(1939–)
5. desember 1991 – 15. juni 1992 Demokratska partija socijalista Crne Gore Republikken Montenegro Fungerende president
Innsatt av Serbia og Montengro
(Presidentskapets visepresident)

KilderRediger